Recension: Kick-Ass



Kick-Ass

 

Nördig, charmig och supercool

 

Dave är en nördig kille som är besatt av serietidningar. Han snackar gärna om superhjältar och deras fiender med sina två andra nördiga vänner och dagdrömmer om att någon ska våga sig på att ”bli” superhjälte. Han undrar, gång på gång varför ingen vågar bli en superhjälte. Det är väl bara viljan som krävs, eller? Till slut köper han en trikå, tar på sig den och ger sig ut för att bekämpa ondskan. Det dröjer inte länge innan han hittar ett kriminellt gäng, hamnar i slagsmål med dem och blir det största nätfenomenet på länge. Han kommer med på nyheterna och alla undrar, vem är denna mystiska person? Vem är Kick-Ass?

 

Senare kommer han även i kontakt med två ”riktiga” superhjältar, och härifrån får man bekanta sig med Big Daddy och Hit Girl. Filmen utvecklas sakta men säkert, från en grymt bra och originell start förvandlas rullen till en väldigt underhållande, men typisk, superhjältefilm. Kick-Ass själv har inte mycket att komma med när han är ”in action”, men Hit Girl har nog så det räcker för båda. Hon är så cool, så ball och så sjukt smidig att det blir snuskigt underhållande att se på medan hon (12 år) slaktar onda män på rad. Det är våldsamt, blodigt och så inte okey att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Men samtidigt är det bra.

 

I rollen som Big Daddy har vi en ovanligt bra Nicolas Cage och han ger filmen en välbehövd tyngd. Flera gånger under filmen tänkte jag ”fan vilken bra film detta är” och ja, den håller hela vägen till slutet. Det är nördigt och underhållande, överraskande rått och brutalt och det bjuds på överraskningar, skratt och mycket action. Realistiskt är det inte, men gillar du superhjältar och serietidningar blir detta din nya våta dröm. Det blir en stadig fyra till Kick-Ass, som verkligen slår allt annat som är på bio nu.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: 4

Musik: -

Skräck: -

Action: 4

Effekter: 3

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: En sjuk mix av nördighet och coolhet (stjärt-sparkar) - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=krOzVRj9z88


Nyheter



Uppföljare till Clash Of The Titans

Filmbolaget Warner Brothers är inte klar med gudastriderna än, nu vill man ha en uppföljare, och fort ska det gå. På grund av den tidiga premiären (våren 2012) har tydligen regissören som gjorde ettan hoppat av (lika bra, han var kass). Anledningen till att det ska gå fort är eftersom Sam Worthington ska snart börja inspelningen av Avatar 2, och gud vet hur länge han kommer jobba på det projektet. Så lika bra att ta chansen nu, medan han är "ledig". Clash of the Titans har hittills spelat in drygt $390 miljoner världen över på en budget på $125 miljoner.



Uppföljare till How To Train Your Dragon

Även den animerade filmen "Draktränaren" kommer få en uppföljare. Filmen öppnade väldigt svagt, med "endast" $43 miljoner på premiärhelgen. Men med tiden har filmen växt, och ligger nu på drygt $375 miljoner på en budget på $165 miljoner. Detta gör att filmbolaget ser dollartecken framför ögonen och vill pressa ut en uppföljare till 2013. Hoppas den blir minst lika bra som den smått fantastiska ettan. Ryktet säger att uppföljaren kommer få titeln "How To Train Your Second Dragon".

Recension: Date Night



Date Night

 

Halvdan humor med klockrena scener

 

Phil och Claire Foster (Steve Carell & Tina Fey) är ett normalt par, med två normala barn och normala jobb. Deras liv rullar på utan större överraskningar, och ibland är de rädda för att hamna i en viss rutt som leder dem till en skiljeväg. Men livet rullar på, fram tills en kväll då de ska äta middag på stans hippaste och dyraste restaurang. Självklart finns det inga bord – men de chansar och låtsas vara ett annat par, och tar deras bokning. En trevlig kväll tar sin början, tills två män avbryter deras middag och vill prata med dem i privat. Så fort de lämnat restaurangen dras vapen fram och Phil och Claire dras in i en katt och råtta lek, som egentligen berör paret vars bokning de stulit.

 

Steve Carell och Tina Fey har båda talang, och tillsammans skulle man kunna tro att det blir en skitrolig film. De är båda på topp, men filmens manus och skämt är inte helt hundra och det blir mest småfniss än garv. Dock så bjuds det på en del mycket klockrena scener som bjuder på asgarv och mer därtill, speciellt fram mot slutet. Det är jättekul att se Mark Wahlberg (The Happening), James Franco (Spider-Man), Leighton Meester (Gossip Girl), William Fichtner (Prison Break) och Mark Ruffalo (Blindness) i små roller här och där. Det är en smått stjärnspäckad film, med de mest skruvade karaktärerna på länge. Självklart har storyn en underton av allvar, med en liten moralkaka som menar att man i ett förhållande alltid ska prata med varandra och kompromissa. Överlag är detta en av de bättre filmerna i genren. Det blir en trea till Date Night.

 

3/5 

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Bästa dejten ever - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=uSV4Y2l7JQg


Recension: L.A. Gigolo



L.A. Gigolo

 

Kutcher har sex, och jag gäspar

 

Ashton Kutcher spelar en ohämmad player, en playboy utan dess like, som inte har ett jobb, ett hem eller en bil. Han lever på rika kvinnor som han förför, sätter på och sen stannar han i deras hem, laga deras mat och beter sig som en gullig liten toyboy som de alla faller för. Nu är det Samanthas tur att falla för han, låter honom bo i sin lyxdesignvilla och får hårt sex på matbordet och alla andra tänkbara ställen i huset. Det är mycket sex, sex och återigen sex. Ashton Kutcher får visa att han är 100 % straight och det är mycket naket.

 

Den icke existerande storyn byter plötsligt spår genom att bli en allvarlig kärleksdrama, när han plötsligt faller för en brud som han aldrig träffat innan, bara för att hon inte visar något intresse för honom. Men han bor ju hos Samantha, borde han inte vara henne ”trogen”? Ja, ni hör hur löjligt det låter. Alla som finner Kutcher attraktiv har mycket sett se fram emot, annars är det en enda stor gäspning. Slutet är så typiskt det kan bli, och filmen bjuder som helhet på noll överraskningar. Dock så är fotot och kameraarbetet riktigt bra, det är många läckra miljöer och snygga kameraåkningar, så filmen räddas till en viss del. Det blir en skakig två för L.A. Gigolo, som i USA för övrigt heter ”Spread”.

 

2/5

 

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Sex - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=_akR9vhcDHg


Nyheter



The Ring 3

 

En tredje uppföljare till The Ring skall komma, i amerikansk tappning. Denna gång kommer filmen (som allt annat nuförtiden) vara i 3D. Kommer Samara vara läskigare i 3D? Tveksamt. Det bästa hade vart om hon faktiskt kom ut ur bioduken.


Nyheter



Dr. Gordon tillbaka i Saw 7

 

Visst har vi alla undrat vad som hände med Dr. Gordon, från den första Saw-filmen? Han sågade av sig benet, kröp i väg och försvann. Hela 5 uppföljare har kommit utan honom, och nu är det dags igen. Vad hände? Nu verkar svaret äntligen komma.

Manusförfattarna har bekräftat att manuset för Saw 7 är utformat för att avsluta serien, så förhoppningsvis faller alla pusselbitar på plats och serien tar slut. Filmen kommer även i 3D, så det blir ett påkostat slut. Pepp?

 



Alien i 3D

 

Ridley Scott har sagt att han vill göra prequels till Alien-serien, och dessa ska vara i 3D. Enligt uppgifter är arbetet igång, men hur blir resultatet? Spännande att se.

 



Avatar fortsätter med sina rekord

 

På 4 dagar har filmen såld 2,7 miljoner Blu-Ray ex. Som om det inte vore nog har filmen även sålt 4 miljoner ex i DVD, och detta tillsammans slår det tidigare rekordet som hölls av New Moon (YES!!) för i år. I resten av världen har försäljningen nått närmare 7 miljoner ex, och på onsdag får jag mitt. Har du bokat ditt exemplar?


Recension: 9


9

 

Skrämmande och stilfull

 

Människorna är döda, liv på jorden är blott ett minne och det är grått, kalt och tomt på jordens yta. Allt som finns är skräp, rester av strid och rostat metall. Plötsligt vaknar 9 till liv, en docka i tyg, som inte vet varför han finns och vem som tillverkat honom, eller vad hans uppgift är. Av en slump kommer han i kontakt med en annan docka, 2 heter han. Innan 2 hinner avslöja mycket om världens tillstånd blir dem attackerade av en stor robot, en maskin utformad som en vildsint hund. 2 blir bortförd, och 9 blir återigen ensam, men det varar inte länge, för han kommer i kontakt med en ny grupp dockor, alla med en siffra. Det visar sig att världen tagits över av maskiner som människan skapat, men som senare vänt dem ryggen. Detta är en spännande start på en story som är allt annat än originell, men väldigt väl utförd och läckert gjord.

 

Tim Burton är producent, och det syns. Det är gotiskt, mörkt och tryckande från första bildrutan till den sista. Känslan av hopplöshet, död och totalt kaos är enorm, och det funkar väldigt bra i en animerad film. Det är snyggt, påkostat och väldigt hemskt, många scener är råa och skrämmande, absolut ingen film för barn, trots animationen. Det är en del kändisröster man använt sig av Elijah Wood (Sagan om Ringen) och Jennifer Connelly (Blood Diamond) ger liv åt fint animerade dockor. Filmen blir aldrig jättebra, och får inget vidare djup tack vare den korta spellängden. Jag hade gärna sett mer och fått reda på mer om varje karaktär, men tyvärr kommer det aldrig, vilket är synd med tanke på att filmen för övrigt är väldigt välgjord.

 

Det blir en stark trea till 9, som bjuder på animation med känsla för vuxna.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: Domedags känsla - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=OnoJecu9e7c



Recension: Horsemen



Horsemen

 

Stulet från andra filmer

 

Jonas Åkerlund, mannen som mest är känd för att ha regisserat Lady GaGas musikvideo till Telephone, har även regisserat Horsemen. Aidan (Dennis Quaid) spelar en familjefar och polis som är bitter som få. Hans relation med sina två söner är dålig, hans fru är död och som om det inte vore nog, börjar någon eller några galningar att döda människor och hänga upp liken i fiskekrokar. Vem är gärningsmannen och varför händer detta? Frågorna är många, svaren är invecklade och tiden är knapp.

 

Det börjar smått spännande men urartar hastigt. Det är en blek mix av Se7en och Saw (typiskt nog nämns dessa på fodralet), men mycket, mycket sämre, och inte med mycket nytt och eget att komma med. Skådespeleriet är monotont, men det är kul att se Peter Stormare och även Ziyi Zhang (från Crouching Tiger, Hidden Dragon) i små roller. Rent tekniskt är det inte imponerande, men Åkerlund har en viss känsla för vinklar och kameraarbete. Tyvärr uteblir originaliteten.

 

Det blir en tvåa till Horsemen, den gör sitt jobb och bjuder på spänning och några vidriga scener, men mycket mer är det tyvärr inte.   

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Skräckblandad polismystik - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=KS8fp9_vlt4


Nyheter



Avatar på Blu-Ray slår rekord


När Avatar släpptes på Blu-Ray i USA sålde den 1,5 miljoner exemplarer bara under första dagen. Detta slår det tidigare rekordet som hölls av The Dark Knight. Räknar man även med DVD försäljningen sålde Avatar 4 miljoner exemplarer under sin första dag. Får se om det blir lika stort tryck i Sverige. 3D versionen av filmen kommer så sent som nästa år, och filmen kommer gå upp på bio i USA under sommaren igen, med hela 6 nya, ovisade minuter. Snacka om att mjölka.

Recension: Avatar



Avatar

 

En film med allt

 

Ingen kotte har undgått Avatar. Överraskande nog finns det folk som inte har sett den, men det finns ingen som missat namnet, affischen och succén som den lyckats uppnå. 3D är hetare än någonsin tack vare Avatar. Dess handling är mycket basic, det är simpelt och låter hjärnan gå på semester. Jake (Sam Worthington) är en soldat som får i uppdrag att spionera på ett folkslag vi namn Na’vi (blåa, långa och smala utomjordingar som lever på planeten Pandora). Hans kropp och utseende förändras så han ser ut som en Na’vi och härifrån sätter filmen igång. Varför han ska spionera på dessa har med ekonomiska problem att göra, och självklart ska han även manipulera utomjordingarna till att göra så som dem (människorna) vill.

 

Men vad händer? Jo, Jake inser att människorna har fel, samtidig som han faller för Neytiri i Na’vi-stammen. Vilken sida ska Jake välja? Hur utvecklas filmen..? Alla som sett Pocahontas vet hur detta kommer sluta. Som sagt, storyn är inte mycket att hänga i granen, men däremot är uppbyggnaden av planeten Pandora, utomjordingarna och alla detaljer helt briljanta. Personligen såg jag filmen i 3D och smälte in i den nya världen ganska snabbt. Det är som att komma till ett nytt land, allt är nytt och fascinerande. I Pandoras skog bor det olika sorters djur, olika växter frodas och på nätterna blir skogen självlysande. Det är fint, vackert och helt lysande! Det visar sig även att Na’vi-stammen har olika traditioner, ritualer och även språk, så även de känns som ett nytt folkslag.

 

Att allt detta har kommit från James Camerons fantasi har jag grymt svårt att tro på, däremot tror jag att han med hjälp från andra lyckats skapa en värld Pandora, mångsidig och vacker. Manuset är på många ställen helt värdelös, det fälls kommentarer som skulle platsa i en parodirulle, samtidigt som det på vissa ställen är helt suverän. Mycket handlar om dagens läge i världen, detta är ingen tom actionrulle, utan tänker man efter hittar man mycket som filmen kritiserar och säger att våld inte ska bekämpas med våld, gemenskap är viktigt och tillsammans är vi starka. Musiken är överraskande dåligt, på vissa ställen lät det som musik från barnfilmer som visas på TV. Fotot, effekterna och resten av det tekniska är på toppnivå. Det blir en stark fyra till Avatar.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 5

Effekter: 5

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Svepas bort i en ny värld - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

http://www.youtube.com/watch?v=d1_JBMrrYw8


Recension: The Fourth Kind



The Fourth Kind

 

Skrämmande och intressant

 

Ju mindra du vet desto bättre är det. Läs inget om filmen, se ingen trailer och läs inte filmens story på baksidan av fodralet. Ju mindre du vet, desto bättre filmupplevelse får du. Det enda du behöver veta är att filmen är baserad på sanna historier och har övernaturliga inslag, en vag blandning av Paranormal Activity och The Blair Witch Project, bara att The Fourth Kind är bättre än den förstnämnda och sämre än den sistnämnda. Milla Jovovich (Resident Evil filmerna) medverkar och gör väldigt bra ifrån sig, överraskande bra till skillnad från andra filmer då hon mest ser tuff ut.

 

De övriga karaktärerna spelas av duktiga skådespelare, det bjuds på spänning och mycket intressanta teorier om olika livsformer och vad som vissa tror sker runt om kring oss utan att vi märker av det. Vissa scener är riktigt skrämmande och kusliga, tyckte du att Paranormal Activity var jobbig att se på bör du inte se denna (personligen finner jag Paranormal Activity väldigt tråkig, så denna hade större effekt på mig). Bestämmer du dig för att se den, se till att se den ensam, för bästa upplevelse. Om du nu vågar. Filmen använder sig även av bild och ljudmaterial som är äkta, så vissa sekvenser kan uppfattas som stötande. 

 

Det bli en stadig trea till The Fourth Kind.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Dokumenterad skräck - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


Nyheter

Nyheter


Men in Black 3 

Nu är det bekräftat att både Will Smith och Tommy Lee Jones återvänder för att klä sig i svart i Men in Black 3. Det är inte mycket av storyn som är ute än, men det är självklart onda utomjordingar som vår favoritduo ska ta död på. Som allt annat nu för tiden blir del tre i denna serie även i 3D. Så passande; Men in Black 3D!


Avatar 2 & 3 

Efter den gigantiska succén med Avatar har regissören James Cameron bestämt sig för två uppföljare. Första uppföljaren kommer utforska mycket av planetens hav och i den tredje kommer systemet runt planeten att utforskas. Det låter lite lamt, men vad kan det finnas i havet, bortsett från massa självlysande fiskar, udda växter och enorma havsmonster? Cameron lär överraska ändå.


Recension: Julie & Julia



Julie & Julia

 

Matigt och tjatigt

 

Julia (Meryl Streep) är en mattokig, tjatig och ovanligt stor kvinna som älskar att laga mat, äta mat och servera mat. Hon flyttar tillsammans med sin man till Frankrike, där hon får smaka och uppleva alla delikata maträtter som frankrikes kultur har att erbjuda. Medan hennes man jobbar med politik bestämmer hon sig för att gå en matlagningskurs, där hon lär sig att tillaga olika rätter. Detta leder till att hon så småningom kommer i kontakt med några andra amerikanska kvinnor, och tillsammans bestämmer dem sig för att ge ut en kokbok för alla amerikaner som vill lära sig att tillaga fransk mat.

 

Julias historia utspelar sig i dåtid, samtidigt får man följa Julie (Amy Adams), som dag in och dag ut jobbar med att sitta på ett konstor och ta emot samtal. Julies historia utspelar sig i nutid, och hon kommer över Julias kokbok, och bestämmer sig för att tillaga alla recept som finns i boken inom loppet av ett år. Som grädde på moset bestämmer hon sig även för att blogga om matlagandet och skriva om hur det går, om hon lyckas eller inte. Det blir en evig kamp mot klockan, för att inte tala om sitt liv i helhet.

 

Detta är en må bra film utan dess like. Meryl Streep ger järnet och bjuder oss på ett spel som sällan skådats på vita duken. Hon är som alltid, helt fantastisk och varje scen med henne är en fröjd för ögat. Även Amy Adams strålar, men blir lätt undanknuffad av Streep som bokstavligt talat äger varenda scen hon är med i. Det är mycket mat, mycket ätande och en hel del matlagning, så se inte filmen med tom mage. Från början till slut kan jag inte göra annat än att bara le, och till slut mår man så bra att man inte vet vart man ska ta vägen. Dock lyfter aldrig filmen som helhet, utan mycket är bra tack vare starka skådespelarinsatser. Det blir en stark trea till Julie & Julia.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: Matlagning - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=QviX5vwXMgM


Recension: Prinsessa

Prinsessa

 

Trovärdig skildring av att vilja synas

 

Maja (Zandra Andersson) är en överviktig tjej som har en stor dröm, nämligen att bli en filmstjärna. Att få agera ut, på scen eller framför kamera, där bara hon står i centrum. Men detta är endast en dröm, för hennes vardag är motsatsen. Hon är med i teatergruppen i skolan där hon inte är så speciellt omtyckt, hon är hemligt intresserad av Alex (Anastasios Soulis) och hemma ser ingen av hennes föräldrar någon talang i henne. Genom några händelser kommer hon i kontakt med Erika (Moa Silén), som jobbar med att filma bröllop. Erika bestämmer sig för att filma Majas vardag och se om det kan bli något bra av det, samtidigt som hon under tiden presenterar sin idé för olika tv-kanaler för sponsring.

 

Man får följa utvecklingen av dessa händelser, vad som sker och hur Maja ser på omvärlden. Det är en film som visar hur viktigt det är för dagens ungdomar att vilja synas, höras och bli sedda. Att få bekräftelse för dig själv att man är bra och att man duger. Det visar även omvärldens syn på vissa personer, i detta fall Maja, hur hennes dröm kan leda henne till att göra saker som man i andra fall inte hade gjort. Det bjuds på trovärdigt skådespeleri, några oväntade händelser, en del skratt och mycket tårar. Av regissören bakom Hip Hip Hora kommer ännu en film om att våga vara sig själv, tro på sig själv och våga sticka ut. Budskapet kommer fram utan att bli övertydlig eller för gullefnuttig. Det blir en stadig trea till Prinsessa.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Vardagsrealism - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=nnpsdaCtd6o

Recension: Ninja Assassin



Ninja Assassin

 

Blodigt spektakel

 

Raizo är en föräldralös pojke som blir omhändertagen av ett barnhem, som visar sig vara ledd av en klan som utbildar barnen till dödsmaskiner genom olika träningar. De tränas till att slåss, stå emot fruktansvärd smärta och helt och hållet glömma bort sin mänsklighet. Detta får vi se genom snygga flash-backs, för filmen börjar mitt i storyn. Raizo är nu äldre och han har bestämt sig för att hämnas på dessa människor som tog ifrån hans barndom och gjorde han till en hjärtlös mördarmaskin.

 

Jag är helt säker på att ingen ser filmen för dess story, utan man vill se action och snygga fajtingscener. Det bjuds en hel del på slagsmålsscener, action och hugg med olika vapen, och allt detta är mycket, mycket blodigt. Det är ungefär som Kill Bill, bara att blodet på många ställen är datoranimerad och har en annan nyans av rött. Till en början hade jag svårt för det, men efter ett tag ser det ganska snyggt ut, rent estetiskt. Från regissören av V For Vendetta (som för övrigt är en enastående film) känns denna film lite missplacerad, men den klarar sig bra.

 

Det bjuds på ett tillfredsställande slut och som helhet är Ninja Assassin en blodig rulle som underhåller och ger valuta för pengarna. Den håller vad den lovar, och därför blir det en trea till Ninja Assassin.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Ninja action - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=KdZa8E7pQAQ

Recension: The Proposal



The Proposal

 

Elak, välspelad och gulligt

 

Margaret (Sandra Bullock) är en bitch, på alla sätt och vis. Hon har inga mänskliga känslor, hon är kall, hård och är chef över Andrew (Ryan Reynolds) som i stort sett är motsatsen till henne. En dag får Margaret reda på att hennes uppehållstillstånd har gått ut – och hon måste flytta tillbaka till Kanada. Men Margaret tänker inte lämna New York, så därför tvingar hon Andrew till att gifta sig med henne. Genom mutor, utpressning och andra metoder kommer dessa två överens om något som gynnar båda.

 

Detta är en udda film. Den börjar väldigt elak, det bjuds på svart humor och en del riktigt klockrena scener. Sen byter filmen ton och blir en lättsam komedi, som bjuder på en hel del skratt och pinsamheter, som påminner om andra filmer men funkar ändå. Några allvarliga inslag bryter komedimönstret och sedan blir det ren och skär drama, som är förutsägbar men ganska bra, trots det. Ryan Reynolds och Sandra Bullock bjuder båda på bra insatser, och en viss kemi finns mellan dessa två.

 

Första gången jag såg filmen blev jag positivt överraskad, jag tyckte den var riktigt kul och inte alls som andra romantiska komedier. Andra gången jag såg den hade jag fortfarande kul, men nu kunde jag se att den ofta faller tillbaka i samma mönster som alla andra i dess genre. Trots detta är The Proposal en väldigt underhållande rulle som bjuder på skratt och gulligheter, så därför blir det en stadig trea.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Sandra Bullock - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

http://www.youtube.com/watch?v=kPgZcW8MCaA

Recension: The Hangover



The Hangover

 

Baksmälla utan slut

 

Phil, Stu, Alan och Doug ska till Las Vegas. Det är svensexa på gång, Doug ska nämligen gifta sig. Två dagar innan bröllopet drar killarna iväg till Vegas, checkar in på ett hotell, klär upp sig och startar en natt som… de inte minns dagen därefter. Varför är det en bebis i hotellrummet? Varför saknar Stu en tand? Och varför är Doug borta? Ingen minns något, och härifrån får man följa det bakfulla gänget som försöker hitta Doug och ta reda på sanningen.  

 

Jag vet inte riktigt om något sådant är möjligt, det beror nog på hur man festar, hur hårt man festar och hur ens umgängeskrets är. Vissa saker kände jag personligen igen, och då är filmen plötsligt grymt rolig, samtidigt som jag inte riktigt kunde placera mig i deras situation morgonen efter när de upptäcker ett livs levande tiger i badrummet. Visst är det kul, men snacka om krydda.

 

Dock så har filmen ett stort pluspoäng i form av karaktären Alan; han är riktigt skön, rolig och helt dum i huvudet. Han står för mer än hälften av skratten i filmen, och skådespelaren ska ha två tummar upp för att inte bara spela en roll, utan verkligen vara karaktären. För just denna genren är det riktigt härligt att se en film som försöker vara kul på annat sätt än genom sexskämt (American Pie generationen). Det blir en stark trea till The Hangover.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: bakfylla - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


http://www.youtube.com/watch?v=fg_pbMh1daE


Recension: Teeth



Teeth

 

Läppar med tandproblem

 

Teeth är en mycket udda film, och notera udda. Det handlar om en tjej vid namn Dawn, som har problem med sina nedre läppar, det har nämligen skett en liten mutation där nere så hon har oönskade tänder (som liknar fiskars) som gärna biter av det som sticks in. Dawn gör reklam för ”sex efter äktenskap” och att ungdomar borde spara sig. Detta utvecklas i hennes skola då hon håller tal och uppmuntrar folk till att inte ha sex. Men hon, som alla andra tonåringar, kan inte kontrollera sig själv och efter en rad med händelser hamnar hon i säng med en kille, och ja, ni räknar nog ut vad som sker.

 

Teeth kan inte klassas som skräckfilm, inte som komedi eller drama heller. Den är bitvis väldigt flummig och bitvis väldigt vidrig. Det är dock trist att man inte vågat ta ut svängarna helt och hållet, för med en sådan story har man många möjligheter, och man kan göra en film som går i flera olika riktningar. Här har man dock valt det tråkigaste, och efter halva filmen börjar jag undra om det ska hända nåt snart. Visst händer det saker när hon ligger med diverse killar, men efter första ligget fattar man poängen, så andra och tredje gången är bara tråkigt.

 

Filmen har ingen klimax, utan allt rinner bara ut i sanden. Men hela idén är kul, och det finns enstaka underhållande sekvenser som bjuder på skratt och skräck. Som helhet faller filmen ihop. Det blir en svag tvåa till Teeth.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: blodtörstig vagina - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


http://www.youtube.com/watch?v=yH8yuld4DUE

Denna affischen blev förbjuden:


Recension: Sorority Row



Sorority Row

 

Gammal, hederlig slasher med skön stämning

 

En nyinspelning, som faktiskt känns bättre än alla andra nyinspelningar som släpps i skräckgenren. Baserad på en kultförklarad film från 1983, som handlar om fem föreningssystrar, som läser andra året. Under en vild fest, som är introt till filmen (sjukt snyggt intro dessutom), urartar ett spratt totalt och det slutar med ett dödsfall. De fem ”systrarna” lovar varandra att hålla det hemligt, trots olika åsikter, och de gömmer liket. 8 månader senare, när de snart ska gå ut skolan, börjar någon skicka smaklösa mms och det ena leder till det andra. Plötsligt står tjejerna med ett val, ska de överlämna sig till polisen eller är det bara någon som låtsas veta om deras hemlighet?

 

Det dröjer inte länge tills en maskerad, svartklädd gestalt börjar terrorisera tjejerna och deras vänner/pojkvänner. Är det någon som vet om hemligheten? Eller är det liket som vaknat till liv och begär hämnd..? Man kan inte undgå likheten med Jag vet vad Du gjorde förra Sommaren. Men faktum att denna påminner mycket om 90-talet skräckfilmer är bara något positivt, här är det inte bleka, asiatiska ungar som springer runt och jamar eller några Saw-fällor som man måste ta sig förbi. Det är unga, snygga tjejer & killar som en och en faller för en galen psykopat, och att det hela utspelar sig i skolmiljö gör inte saken sämre.

 

Som ett stort fan av Scream-serien njöt jag av att se Sorority Row, speciellt när man valt att använda sig av någorlunda duktiga skådespelare och snyggt foto & kameraarbete. Visst finns det missar här och där, och logiken brister ibland, men det är underhållande och spännande med en härlig 90-tals känsla över det hela. Morden är uppfinningsrika och våldsamma, men det är inte äckligt eller jobbigt att se, utan alldeles lagom. Det bjuds även en hel del på svart humor, bitchiga brudar och kåta, korkade killar. En klassisk skräckfilm, helt enkelt. Slutet är aningen svagt, och att det lämnas öppet för en uppföljare gör helheten ännu bättre. Det blir en stadig trea till Sorority Row, så ska du inviga våren med en härlig skräckis, hyr den!

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: old school horror - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

http://www.youtube.com/watch?v=MbdY3_vLc2k


Nyheter

Nyheter



Glee

Nu har Glee äntligen börjat i USA igen! Efter de 12 första avsnitten som visades är jag helt såld, det är så charmigt och så underhållande! Självklart har jag sett det nya avsnittet och det är lika bra som alltid. Nästa avsnitt kommer dock bli något speciellt, det är nämligen Madonna-tema för hela slanten! Klicka på länken för ett kika på avsnittet: http://www.youtube.com/watch?v=X8UX4MEgLf0



Gossip Girl 

Gossip Girl är känd för att skvallra och skapa intriger, men nu verkar det ske i verkligheten. Taylor Momsen, som spelar Jenny, kommer enligt många källor inte vara med i säsong 4. Detta på grund av ”kreativa” meningsskiljaktigheter mellan henne och producenterna. Så nu tror man att något stort är igång för säsongsavslutningen för säsong 3, vad kommer hända med lilla Jenny? Rehab? Koma? Eller blir det en favorit i repris som Marissa från The O.C.?

 

The Hangover 2

The Hangover kommer få en uppföljare, med samma skådespelare som i ettan. Det är bara att vänta och se hur filmen blir, bättre eller sämre? 


Nyheter



Snabba Cash


Zac Efron har fått huvudrollen i den amerikanske versionen av Snabba Cash. Hur detta kommer gå vet ingen. Har han kapacitet för en sådan roll, eller är han bara en prettyboy som tål att ses på?


Recension: Clash of the Titans



Clash of the Titans

 

Actionfylld, effektfylld och bombastisk

 

Sam Worthington är Hollywoods nya heting. Efter succén i Avatar vill alla ha en bit av honom, och nu är han tillbaka som halvguden Perseus. Efter en intro som mer förvirrar än hjälper, får vi följa Perseus från bebis till vuxen, och sen sätter storyn igång. Det är egentligen ingen story, för filmen är grymt förutsägbar och dialogen plastigare än effekterna. En grupp soldater med Perseus i spetsen ska ta sig från punkt A till punkt B, och där sker lite saker, och sen ska dem från punkt B till punkt C, som är deras slutstation.

 

Effekterna är många; i tid och otid kommer det varelser i olika former och storlekar, saker och ting rasar och kraken går loss för fullt. Hästar flyger, ögon rullar och demoner grymtar. Det är underhållande att se allt, och det blir aldrig tråkigt, men däremot blir det lätt skrattretande. Det är godkända effekter, men inte speciellt välgjorda eller detaljerade, men detta spelar ingen roll. För allt har man sett innan och filmen bryter tyvärr inte ny mark, men den bjuder på spänning och action för slanten.

 

Skådespeleriet är obefintligt. Worthington går runt och ser butter ut, Liam Neeson som spelar Zeus är som en Duracellkanin och de kvinnliga rollerna i filmen går ut på att se tårögda och snygga ut. Den enda som bjuder på sig är Ralph Fiennes, som gör en riktigt nasty Hades. Så vet ni vad ni vill se, förutsägbar action med massvis av effekter och olika monster, då har ni kommit rätt. Annars är det bara att skippa filmen. Personligen hade jag mycket låga förväntningar och visste hur filmen skulle vara (har du sett trailern har du sett filmen), så därför blir det en svag trea till Clash of the Titans.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: grekiska gudar in action - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


Nyheter



Desperata skandaler

 

Nicollette Sheridan som spelade Edie i Desperate Housewives, har stämt seriens skapare Marc Cherry, för att ha gett henne en örfil och bettet sig svinigt mot henne. Hon påstår att miljön där serien spelas in är fientligt, med Cherry som gormar och skriker åt folk. På senare dagar har resten av skådespelerskorna uttalat sig och de står på Cherrys sida.

 

Vem vet, de kanske är rädda för att bli avskedade? Som vi alla vet har Cherry en viss känsla för att döda karaktärer, George, Rex, Karl och Edie är bara några bland många. Och om det är så att han dödade Sheridans karaktär, Edie, bara för att dem inte kom överens, skulle han kunna göra likadant med dem andra.

 

Alla som har den senaste boxen, säsong 5, lägg märke till att Edie (Sheridan) inte är med i några intervjuer eller liknande bland extramaterialet. Varför?

 

Så är det team Cherry eller team Sheridan som gäller?


Recension: From Paris With Love



From Paris With Love

 

Kul & underhållande med en galen Travolta

 

John Travolta och Jonathan Rhys Meyers spelar Charlie och James, två poliser på uppdrag i Paris. De har nyligen bekantats med varandra och deras första uppdrag tillsammans visar sig vara mycket större än vad de kunde ha anat. De blir tvungna att ta sig genom knarkkungar, kriminella gäng och olika sorts bombare för att till slut inse att… Ja, mer avslöjar jag inte. Men storyn är inte det viktiga här, utan all krut och uppmärksamhet är lagd på Travolta och hans karaktär.

 

Från första sekund då han dyker upp märker man att det är något som inte stämmer. Han spelar över till max (men det är kul) och beter sig helt galet, något man inte är van vid när det kommer till Travolta. Meyers fyller mest ut bakgrunden och får inte riktigt visa vad han går för (ganska svårt, när han får springa runt med en vas genom halva filmen). Det är mycket komik, och det mesta funkar, men actiondelarna är ganska svaga och fattiga. Det funkar, men jag hade gärna sett något mer annorlunda, än det vanliga nu-springer-jag-i-slow-motion-och-skjuter-ner-alla-skurkar.

 

Filmen gör sitt jobb, som överdriven actionrulle med komisk underton, men mer är det inte. Rent tekniskt imponerar filmen inte, men Paris i bakgrunden är onekligt fin att se på. Det blir en svag trea till From Paris With Love.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 1

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Parisaction - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


Recension: Sebbe



Sebbe

 

Hemskt och trovärdigt

 

Sebbe är en kille, som vilken annan kille som helst. Han går på högstadiet och bor tillsammans med sin mamma i en liten lägenhet. Hans pappa är död, han är det enda barnet och hans mamma jobbar natt och sover under dagen. Han har en viss passion för att sitta och ”mekka” med prylar. I skolan blir han kallad för bög, slås ner av större, ”tuffare” killar och får stå ut med det ena och andra. I hemmet är hans relation med mamman dålig, de pratar knappt och när de väl kommunicerar blir det oftast bråk.

 

Det är kul att se att det fortfarande kommer svenska filmer med budskap och kvalité, och inte bara pengadrivna filmer som Millennium-trilogin eller småskräp som Göta Kanal 3. Den bilden som målas upp i ”Sebbe” har man svårt att ta in, för man tror inte att sådant sker i Sverige. Men det är en svårsmält och mycket realistisk situation som tyvärr är en vardag för många ungdomar. Skådespeleriet är mycket bra och medryckande, likaså kameraarbetet som består av handhållen kamera större delen av filmen. Man är ständigt närvarande och filmen känns ”nära”, så att säga.

 

Det är först mot slutet filmen sjunker en aning, den blir enformig och tappar fokus. Men slutscenen är bland det mest gripande jag sett på svensk film, stark och grymt välspelad. Jag vet inte riktigt om den ska få en svag fyra eller en stark trea, men det blir en mycket stark trea.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: Vardagsrealism - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


Recension: The Bounty Hunter



The Bounty Hunter

 

Actionlös, meningslös och helt jävla värdelös

 

Som det så fint står på affischen kan ingen ha undgått att filmen går ut på att Milo (Gerald Butler) ska fånga sin exfru Nicole (Jennifer Aniston) och ta henne till häktet. Det låter som en kul story, men jäklar vad fel man kan ha. Här bjuds det på ett par skratt, men det är i överlag så förbannat tråkigt och förutsägbart att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Butler gör nog sin värsta insats någonsin, han ser i stort sett likadan ut genom hela filmen och ser ut att läsa av ett manus som han har gömt någonstans. Han har även fått för sig att garva med jämna mellanrum – vad i hela världen är det för garv som han suttit hemma och tränat på?

 

Likadant för Aniston, hon är så frånvarande att jag började undra ifall hon tänkte på uppbrottet med Brad Pitt när hon filmade detta. Och det tar inte slut där. Under en viss scen, som ska vara ”känslosam”, ska hon gråta, och det går ju åt helvete. Människan kan ju inte agera! Hon har ingen talang, jag fattar verkligen inte vad Hollywood ser i tjejen. Totalt värdelösa insatser, av båda. När det kommer till resten av filmen så är den klippt och musiksatt som en musikvideo, de övriga karaktärerna fantastiskt tråkiga och filmen som helhet så klyschig att jag fick ont i ögonen.

 

Det finns inte något bra som kan nämnas med filmen, och jag är helt chockad att två stjärnor som Butler och Aniston tackar ja till sådan smörja. Så släng in alla klyschor som finns, tråkiga karaktärer och värdelösa insatser så har ni The Bounty Hunter, för att inte tala om att Butler och Aniston TOTALT saknar kemi. Det blir en välförtjänt etta.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: 1

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: slapstick humor - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


Nyheter


Ful...

Tack gode gud att det kommit en ny affisch till Sex and the City 2. Den första var så fruktansvärt ful och smaklös, den ser ju ut som en affisch för nästa stora rymdäventyr! Vill dock ha en med alla tjejerna. Och hoppas att denna är bättre än den kassa ettan.


...snygg!!


Nyheter

Alice i Underlandet är hittills årets mest inkomstbringande film, i USA och världen över. Trots svalt mottagande av kritikerna (Tim Burtons sämsta film, enligt många) har filmen greppat om förstaplatsen. Med en budget på $200 miljoner har filmen spelat in $750 miljoner världen över, $300 miljoner av dessa enbart i USA.

Notera att detta är mycket tack vare de dyrare 3D-biljetterna, så när det kommer till besökarantal har inte filmen slagit några rekord. Hade filmen inte varit i 3D hade den spelat in $70 miljoner mindre, bara i USA. Förstaplatsen är dock säkrad endast någon vecka framåt, snart har populära Iron Man 2 premiär och är årets första, ”riktiga” storfilm, för att inte tala om Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1, som kommer i november.


Recension: 2012

2012
2012

 

Suveräna effekter varvas med korkad dialog

 

Roland Emmerich, mannen bakom filmer som Godzilla, The Day After Tomorrow och 10.000 BC är nu vid detta laget mästare på effekter och användningen av det, speciellt när det kommer till att förstöra världen. Enlig mayafolkets kalender inträffar världens slut i december 2012, och av detta har Emmerich gjort en film på ca 160 minuter. Man får följa en hel del folk genom filmen, en splittrad familj (som lär sig en viktig läxa under filmens gång), presidenten och hans dotter, olika forskare och en hel drös med människor som dyker upp här och där. Till början är det förvirrande, men sen faller allt på plats.

 

Något som dock inte faller på plats är jorden; kontinenter byter plats, tsunamis kör rent hus, vulkaner sprutar glatt, jordskorpan ger vika i tid och otid, för att inte tala om landmassorna som sakta men säkert sjunker ner i havet. Allt detta är fantastiskt gjort, gång på gång kände jag hur paniken vällde över mig när jag satte mig i karaktärernas situation. Aldrig har jordens undergång sett festligare ut. Stämningen förstörs dock av den idiotiska dialogen, som inte passar in för fem öre. (Som meningen innan, om hur festlig jordens undergång ser ut. Sen när ser jordens undergång festlig ut?) Vad tänkte Emmerich när han skrev manuset? Varför är det så många olämpliga skämt med, när jorden bokstavligt talat faller ihop? Jag ser inte det roliga.

 

Ibland känns det som om filmen skiftar mellan seriös drama och flummig parodi. Denna känsla stärks av det ojämna skådespeleriet. När karaktärerna inte reagerar på vad som sker omkring dem blir det svårt att ta filmen seriöst, men samtidigt, ska filmen tas seriöst? Det är upp till publiken. Det bjuds dock på spänning och underhållning nästan genom hela filmen, mot slutet blir det lite upprepande. 20 minuter kortare film hade inte alls skadat. Det blir en trea till 2012.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: 5

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: förstöra världen - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


Nyheter

Final Destination 5


Japp, efter en trilogi och en fjärde film i 3D som skulle avsluta det hela, bekräftade man nyligen att en femte film är under produktion och väntas komma upp på bio under 2012, även den i 3D. Personligen är jag ett fan, men eftersom den sista delen inte alls levde upp till mina förväntningar är jag lite tveksam. Femman kan i alla fall inte bli värre, det är säkert.


Resident Evil: Afterlife    
                    

Och för alla Resident Evil fans… En fjärde del är under produktion och kommer på bio till hösten. Filmen är filmad med samma teknik som Avatar – det vill säga med världens mest avancerade 3D teknologi. En teaser trailer har släppts, och det ser hyfsat lovande ut.

 

http://www.youtube.com/watch?v=fdut8tSkE5g


Recension: Farsan


Farsan

 

Flummig underhållning

 

I Josef Fares senaste film är det hans självaste pappa som spelar huvudrollen. Så fint som titeln avslöjar handlar det om en ”farsa” och de problem som en invandrarpappa får stå ut med. Jag kan inte riktigt säga att filmen har en handling, för det har den inte. Det är små sidohistorier som vävs ihop och blir filmen i helhet. För mig som själv är invandrare var filmen på många punkter klockren att se på, men jag kan tänka mig att skämten inte riktigt når fram till den svenska delen av publiken.

 

Det är flummigt och underhållande, lite småsött och mycket pinsam på sina håll. Jag skrattade, blev arg och skämdes under filmens gång och när eftertexterna började rulla var min första tanke; vad handlade filmen om? Det är en film som man själv får tolka som man vill, men har man svårt för pinsamma situationer och invandrarsvenska ska man hålla sig långt borta. Rent tekniskt eller skådespelarmässigt imponerar filmen inte. Det blir en svajig trea för Farsan.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Kulturkrock - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


RSS 2.0