Recension: Devil



Devil

 

Djävulskt spännande

 

M. Night Shyamalan, som på senare tid har blivit ett slags mobboffer i Hollywood (för sin bleka insats med The Last Airbender – men många menar att han nergång började redan med Lady in the Water) har kommit på filmens handling, som kretsar runt fem för varandra okända personer som av en slump hamnar i en hiss, och halvvägs upp för de otaligt många våningarna stannar hissen utan anledning. Vaktmästaren blir inkallad och börjar jobba på problemet, fastighetsskötaren likaså. Via en liten kamera och ljudförbindelse har omvärlden kontakt med personerna i hissen, och säger vad dem ska göra – men något är fel. En av dessa fem personer när nämligen djävulen (därav filmens namn), men frågan är vem och varför? Har dessa personer någon sorts koppling till varandra?

 

Filmens regissör, John Erick Dowdle, som även ligger bakom den amerikanska versionen av REC (som kallas Quarantine) har gjort ett bra jobb med att tolka Shyamalans historia. Det är spännande, intressant och filmen bjuder på några riktigt otäcka hoppa till scener. Till en början är det klaustrofobin som gör sin påmind, men när personerna i hissen en efter en börjar dö är klaustrofobi det minsta problemet. Vi som publik får följa vad som händer i hissen och även vad som händer utanför och hur poliserna försöker lösa mysteriet. Mot slutet kommer filmens upplösning och som alla Shyamalans andra thrillers har filmen en twist, men det som jag inte gillade är vad som kommer efter twisten. Det kändes lite väl mesigt, även om budskapet i sig var fint.

 

Vissa scener under filmens gång blir även lätt komiska, vilket inte är meningen. Det kan bero på det ojämna skådespeleriet och det krystade manuset som ibland gör sig påminda, men annars är detta en spännande thriller att avnjuta i biomörkret. Det blir en halvsvag trea till Devil.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: djävul i hiss - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt! 

 

http://www.youtube.com/watch?v=aINOilb_Kzc


Nyheter



Oscarsgalan 2011

 

Nästa års Oscarsgala kommer ledas av Anne Hathaway och James Franco. De båda har även chansen att få varsin nominering, för Love and other Drugs respektive 127 Hours. Kul att det är relativt unga skådespelare som får leda galan.


 

Zombieland 2

 

Tidigare skrev jag att man kommer skrota idén om att ha med en kändis i en cameoroll som den första filmen, men nu sägs det att man leker med idén om att kanske köra en favorit i repris. Vem det är som kommer dyka upp är oklart, men det kommer vara någon vars namn är minst lika tungt som Bill Murray.


Recension: Train



Train

 

Hostel i tågmiljö

 

En grupp med ungdomar ska resa från punkt A till punkt B och dem väljer att färdas via tåg. Oops, det borde dem inte ha gjort, för det visar sig att vissa delar av tågets otaligt många vagnar består av tortyrrum där man borrar, sågar och skär i människor. Konstigt nog är det ingen som märker att folk bara försvinner, och ingen verkar märka av att tåget har X antal vagnar som inte används. Dessa ungdomar börjar en efter en ryka, och det finns inget sätt att ta sig av tåget. Och komiskt nog finns det en anledning till varför dessa sadistiska idioter mördar människor.

 

Detta är en kopia av Hostel, fast i en annan miljö. Tortyrfilmer kan vara bra, men den här är värdelös. Allt från skådespeleriet, till uppbyggnaden av spänning och skräckeffekter saknade kvalité och filmen känns bara tråkig. Dess gore-effekter var dock hyfsat bra, men hela upplägget kändes trist och påtvingat. När det kommer till hur trovärdig filmen är brister det där också, för hur kan du åka tåg och missa att folk försvinner och det pågår vissa oroligheter? Som om det inte vore nog är dessa ungdomar så galet idiotiska att det är rätt åt dem när de slaktas på rad.

 

Vill du se tortyrporr, se Hostel eller Saw serien, för Train tar dig ingenstans, utan tar en omväg runt sin destination och slutligen totalkraschar i en hög av klichéer. Ettan är solklar.

 

1/5

 

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: tortyr i tåg - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt! 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ej8jaARbYkk

Nyheter



Leslie Nielsen har avlidit

 

Nielsen, som är mest känd för sina roller i Titta Vi Flyger och Den Nakna Pistolen har gått bort på grund av en lunginflammation. Han sågs även i Scary Movie 4 och Superhero Movie i mindre smickrande roller (fast roliga). Han blev 84 år gammal.


 

The Hobbit får Gandalf

 

Efter att Ian McKellen, som spelat Gandalf i Ringen-trilogin, sagt att han inte längre tänker medverka i The Hobbit på grund av komplikationerna runt inspelningen såg det ganska grått ut för filmen. Men nu har han bekräftat på sin hemsida att han tänker spela rollen som Gandalf i The Hobbit. Inspelningarna börjar i februari.

Nyheter



Oscar för Toy Story 3?

 

Bortsett från att man vill vinna kategorin ”bästa animerade film” vill man även vinna ”bästa film” i år. Förra året fick Upp nominering i samma kategori men gick inte hela vägen, men i år vill Disney att Toy Story 3 ska tas på allvar och vinna. Filmen har för nuvarande 99 % positiva recensioner på Rotten Tomatoes och är årets hittills mest inkomstbringande film (dock i 3D). Är den värd en Oscar för bästa film?


 

Alice 2 skrotas

 

Enligt filmens regissör, Tim Burton blir det ingen uppföljare på filmen som spelade in över en miljard dollar. Även om slutet av filmen lämnades öppet menar Burton att det är upp till tittaren att avsluta det hela, och även Disney har insett att en tvåa inte skulle funka. Tack för det, för ettan var ganska kass. 


Recension: Frozen



Frozen

 

Iskall liten thriller

 

Tre ungdomar är ute och åker skidor upp i bergen. De har kul och framemot natten vill de ta en sista tur nerför berget, så därför sätter de sig i liften för att komma uppför berget. Men ett litet misstag sker och halvvägs upp stängs anläggningen ner och dessa ungdomar glöms bort. Till en början tror de att det handlar om ett strömavbrott, men ju längre tid det går desto kallare blir det och efter ett tag inser de att de förr eller senare kommer frysa ihjäl. Det är då paniken bryter ut och desperata åtgärder vidtas…

 

Här har man lyckats skapa en effektiv lite thriller med minimala medel. Tre skådespelare, en lift och lite annat, och vips så har vi Frozen. Trots att filmens 90 minuter nästan helt och hållet utspelar sig i en lift lyckas filmen hålla spänningen uppe och bjuder på ett par riktigt hemska scener. Det är välspelat och välgjort, men filmens största tyngd ligger i att den är realistisk. Detta skulle kunna hända, och vad gör man då? Man kan tycka att ungdomarna agerar idiotiskt på många punkter, men där har man nog delade åsikter som publik.

 

Är du ute efter en thriller som du vill ska höja pulsen på dig och få dig att nästan frysa, ska du se Frozen. Det ska dock tilläggas att filmen är mestadels dialogdriven (därav realistisk), så förvänta dig inte storslagna händelser. Det blir en stadig trea till Frozen.

 

3/5

 

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action:

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: panik i en lift - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt! 

 

http://www.youtube.com/watch?v=t5xNthNKdD0


Update!

Det var ett tag sen, men jag har haft fullt upp med hemtenta, jobb och sömn! Är klar med hemtentan, vet inte hur nöjd jag blev med helheten men det är klart iaf. Sen har jag jobbat natt i helgen och serverat fyllekäk till fulla göteborgare. Och det leder i sin tur till att jag sover bort hela dagen, så mycket tid till annat har jag inte haft. Däremot är det riktigt roligt med alla fulla idioter som kommer till jobbet och ska bråka. Att dom ska spela över, visa sig tuffa och så överlägsna när dom innerst inne är svaga som nykläckta kycklingar - och den enda anledningen till att dom håller på så är för att visa upp sig för sina vänner! "Vill du bråka? Gör upp det på Burger King Avenyn, där allt händer."
Och vad är det med alla som raggar på mig när jag står i kassorna? Tror jag fick runt 3 nummer som folk hade skrivit på kvitton och skrivit "ring mig" eller "<3" efter. Plus två andra som ville ta kort på mig. För man är ju sååå fräsch på jobbet, i den miljön! Haha.  


Första advent... Redan! Helt sjukt. Men mysigt! :) 

Recension: RED



RED

 

Hollywoods skjutglada gamlingar

 

Red handlar om en före detta CIA-agent vid namn Frank Moses (Bruce Willis) som en natt blir utsatt för mordförsök. Han klarar sig och ger sig ut på flykt och av en slump får han med sig tjejen han telefondejtat och snubblar över några gamla kollegor. Snabbt visar det sig att det inte bara är han, utan en hel del personer som befinner sig i fara och många av dessa har redan eliminerats. När Moses gräver djupare i mysteriet upptäcker han att det är någon högt satt inom politiken som styr det hela – men varför?

 

Här är det inte storyn som är i centrum, utan det är själva skådespelarna. Några av Hollywoods största namn har samlats här för att spela (och släppa loss) före detta agenter som nu pensionerats men ända gillar att ”döda”, så att säga. Bortsett från Willis får vi se en munter Morgan Freeman, en smått störd John Malkovich, en stenhård Helen Mirren och det bjuds även på en butter Karl Urban som står för den onda sidan. Det är ruskigt underhållande att se dessa gamlingar springa runt, skjuta, slå ner bag guys och få saker och ting att explodera.

 

Filmen är inte helt seriös, men har glimten i ögat och för ett ögonblick förde den tankarna till Charlies Änglar, som på någorlunda samma sätt blandar ihop komik med stenhård action och halvdan manus. Den blir en stadig trea till filmen som bjöd på stabil underhållning rakt igenom, men 15 minuter kortare speltid hade inte skadat.

 

3/5 

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: skjutglada gamlingar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt! 

 

http://www.youtube.com/watch?v=ayFfMfN5AvE

Nyheter



IMAX-rekord

 

Harry Potter och Dödsrelikerna satte ett nytt IMAX rekord världen över. IMAX, som är en annan sorts biograf med större skärm, bättre bild och ljud har blivit mycket populär i USA och Dödsrelikerna spelade in $16,1 miljoner på sin premiärhelg, vilket slår den förra ettan, Alice i Underlandet som spelade in $15,3 miljoner.


 

New Dawn

 

Underworld 4 får undertiteln New Dawn och kommer handla om Selena som efter 15 år i koma vaknar till liv och upptäcker att hon har en dotter som är en mix utan vampyr och lycan. Skulle inte förvåna mig om dottern skulle döpas till Dawn i filmen

Recension: Due Date



Due Date

 

Komedi som försöker för mycket

 

Mixa en roadmovie med en runkande hund, en smått störd snubbe vid namn Ethan (en störtskön Zach Galifianakis) och en matchokille vid namn Peter (en torr Robert Downey Jr.) så har du Due Date. Peter och Ethan hamnar efter lite missförstånd på flyget i samma bil, på väg mot samma destination. Vad de dock inte har gemensamt är personligheterna; Ethan är missförstådd, skruvad och vulgär, medan Peter i stora drag är motsatsen. Peter får stå ut med Ethan som lär honom det ena och det andra, och det hela slutar självklart med vänskap och några enstaka allvarliga scener som ger filmen tyngd.

 

Problemet är att tyngd är det sista filmen behöver. Om skämten inte hade duggat på så tätt och istället varit lite mer originella och mer genomarbetade hade detta blivit en riktigt rolig rulle. Grejen är att jag tusen gånger innan sett, hört och skrattat åt en del skämt som filmen kommer med, så det blir inte roligt igen. Sämre blir det av att trailern redan visat de roligaste scenerna, och höjt mina förväntningar till något i stil med Baksmällan. Due Date får en stadig tvåa, mest på grund av Zack Galifianakis (och jag klagar på mitt efternamn!!) som lyckas få sin karaktär att få samma charm och karisma som han hade i Baksmällan. Samtidigt känns karaktären som en blek kopia från Baksmällan, men kan jag inte förneka att jag skrattade till ordenligt några gånger.  

 

Vi får bara hålla tummarna så att Galifianakis inte spelar allt för lika roller i framtiden.

 

2/5 

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: hur mycket skit kan hända på en roadtrip? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=WGpJUh9j-jU


Update!

Snöstorm! Det snöade visst hela natten, och nu ser landskapet utan mig som om en jätte strött en massa mjöl överallt. Det är sååå vackert och mysigt! Det bästa är att det inte är blötsnö heller, så vi slipper all slask och skit. Däremot undrar jag hur länge snön kommer ligga kvar, för det hade varit underbart med en vit jul, med ny, fin pudersnö, till motsatsen till förra året då det bara var slask och äckel. 

Men men, jag ska snart ge mig ut i det "strålande" vädret och springa några ärenden, sen blir det att plugga en del, kanske se en film och hinna spela lite också. Sån nörd som jag är, köpte Harry Potter & Dödsrelikerna på Wii igår, och har spelat en del sen dess. Ganska underhållande spel, kul att trions röster är de verkliga skådisarnas röster. Fast egentligen vill jag inte göra något alls - bara krypa ner under en filt med något varmt att dricka och en bra bok att läsa.  


Åhléns - 699 kr

Den finns säkert att köpa till ett bättre pris i spelbutiker, men jag orkade inte leta runt. Tycker dock att Harrys kroppsspråk är smått mysko på omslaget, men ögonen diggar jag.

Recension: Harry Potter och Den Flammande Bägaren



Harry Potter och Den Flammande Bägaren

 

Det bästa av det mesta

 

När Harry under sitt sommarlov njuter av världsmästerskapet i Quidditch får han vittna något som han sent glömmer; han-som-inte-får-nämnas-vid-namns anhängare, kallade Dödsätare. De attackerar folkmassan och när Harry väl kommer till Hogwarts får han tankarna på annat då Dumbledore meddelar eleverna att två andra skolor, Durmstrangs och Beauxbatongs kommer till Hogwarts för att delta i den magiska trekampen som går ut på tre farliga utmaningar som en person från varje skola får ta sig an. Dessa tre personer väljs ut av Den Flammande Bägaren, ett magiskt föremål som bestämmer vilka studenter som är värdiga att bära skolans namn i denna prestigefyllda tävling. Men när Harrys namn väljs ut av bägaren – som en fjärde deltagare – ändras Harrys tillvaro totalt…

 

En bok som är strax över 700 sidor lång kan vara svår att göra till film, men här han man lyckats ganska bra. Det känns hoppigt ibland, men det finns helt enkelt inte tid för att ta det lugnt. Storyn drivs fram snabbt och vi får möta en hel del nya karaktärer, som professor Moody (Brendan Gleeson), Cedric Diggory (Robert Pattinson) och Hagrids nya ögonsten; Madame Maxine. Skådespelarna gör allesammans ett utmärkt jobb, och även trion har utvecklats i sitt spel. Dock så kan Michael Gambons version av Dumbledore tolkas som aningen för aggressiv, men i längden funkar det. Den nya regissören, Mike Newell, gör ett mycket bra jobb när det kommer till de tre uppgifterna. Han släpper loss fantasin och bjuder på en hisnande drake, en sjö med oändlig djup och en labyrint av sällan skådad slag.

 

Musiken, som nu komponerats av Patrick Doyle och inte John Williams som de tidigare filmerna passar filmen och är precis så bombastiskt som den behöver vara. Effekterna och fotot håller som vanligt mycket hög klass, och när vi närmar oss filmens klimax får vi se en Voldemort som vi aldrig kunde drömt om. Ralph Fiennes spelar med en sådan gnista och sadistisk tillfredställelse att det nästan blir skrämmande att se honom på vita duken. Som ett stort fan av böckerna blev jag inte besviken och med tanke på bokens komplexa historia har jag överseende med en del förändringar som filmskaparna har gjort. Det blir en solklar fyra, och femman är nära.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: 5

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: trekamp - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=rNDfBcIdf4k

Nyheter



Lohan nobbas

 

Lindsay Lohan har blivit av med en av sina roller. Hon skulle spela rollen som Linda Lovelace i filmen Inferno: A Linda Lovelace Story men efter personliga problem har man nu valt att ersätta henne, med ingen mindre än svenska Malin Åkerman. Enligt regissören stöttade man Lohan länge innan man valde att ersätta henne – antar att alla har en viss gräns när det kommer till tålamod.


Recension: Green Zone



Green Zone

 

Damon leker soldat

 

Matt Damon och regissören Paul Greengrass har två väldigt framgångsrika Bourne-filmer bakom sig, och när de nu samarbetade för tredje gången var förväntningarna höga. Inte konstigt att filmen floppade, för denna håller inte alls den höga klass som Bourne-filmerna. Miller (Matt Damon) är en soldat stationerad i Irak. Han styr en grupp som letar efter tecken på misstänksam verksamhet som skulle kunna kopplas ihop med kärnvapen och dess tillverkning. Men efter att de gång efter gång inte hittar några bevis för sådan verksamhet börjar Miller bli misstänksam, och plötsligt dras han in i historia som inte bara berör han och hans position, utan hela den amerikanska politiken.

 

Här är den skakiga kameran med men i krigsmiljö blir det alldeles för mycket. Det är nog med kaos då det skjuts, spring, skriks och exploderar, men här envisas Greengrass med att skaka sönder kameran samtidigt som allt händer. Resultatet blir att jag som tittare tröttnar ganska snabbt och inte fattar vad som sker. Teknikmässigt är det en välgjord film, men klippningen och den skakiga kameran blir riktigt irriterande i längden. Bristen på action är också en faktor som gör filmen dålig, samt att Damon faktiskt gör en väldigt monoton insats. Jag blev aldrig engagerad i historien och brydde mig inte om hur det hela gick, och mot slutet ville jag bara att filmen skulle ta slut.

 

Men filmen är inte total katastrof; för alla som är intresserade av politik och situationen i Irak bjuds på det teorier och konspirationer av högsta kvalité. Det glimmar till då och då men det försvinner snabbt då den skakiga kameran sätter igång och förvirrar. Det är kul att Greengrass vågar ta upp ett sådant allvarligt och känsligt ämne, men synd att utförandet inte blir mer än godkänd.

 

2/5 

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: konspirationer - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=iSX7LaFtwIU

Update!

I fredags uppträdde Max på Valand. Det blev en succé, större än förra gången och det var jättekul att se han igen. Älskade att han inspirerats av Britneys Circus turné. Drog dit med Bea, och lagom till insläppet började det snöa. Det var faktiskt jättemysigt, fick verkligen en försmak av julen. Synd att det var blötsnö som töat bort nu bara, hoppas på lite mer pudersnö lagom till julafton.

Lördags kväll spenderades med familj och vänner, det blev middag på Danilo (jag åt självklart lamm) och sen blev det att se Dödsrelikerna, årets mest efterlängtade film för mig. den levde upp till förväntningarna och bjöd på lysande underhållning. Hade lätt kunnat sitta där i fem timmar till och sett Del 2 direkt, men nu måste vi vänta tills juli. Gaaah!

Bilder från Valand:



Anna, Frida och jag innan spelningen...



...Bea och jag efter spelningen. Inga kort på Max, har dock filmat föreställningen.

Nyheter



Paranormal Activity 3

 

Lagom till nästa Halloween kommer den tredje delen av Paranormal Activity. Nu när Saw-serien har gått i graven efter att ha gett oss blodiga scener 7 Halloween i sträck, är det den blodfattiga Paranormal Activitys tur att hemsöka oss med dess demoniska ondska varje år. Hur länge denna serie kan mjölkas ut är oklart, men snart har det blivit en trilogi i alla fall.


 

Dödsrelikerna slår rekord

 

Harry Potter och Dödsrelikernas öppningsdag i USA var den största för hela Potter-serien, och den femte största i historien. Filmen spelade in dryga $62 miljoner på sin premiärdag, inklusive dess midnattsvisningar. Lagom till söndag kväll lär det bli färdigt hur mycket filmen spelat in under hela helgen

Recension: Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1



Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1

 

Skrämmande inledning till slutet

 

Jag var en av många Potter-fans som jublade när jag fick reda på att sista boken skulle delas upp i 2 filmer. Visst skedde det på grund av ekonomiska skäl, men sista bokens komplexa story har djup nog att fylla två filmer utan att kännas urvattnad. Här får vi följa Harry, Ron och Hermione som är på jakt efter Horrokruxer, föremål som delar av Voldemorts själ är gömda i. De återvänder inte till Hogwarts, utan ger sig ut på jakt samtidigt som Dödsätarna och grupper som kallas på ”snappare” ständigt söker efter dem. Trolldomsministeriet infiltreras och tas över av Voldemorts anhängare, och trollkarlssamhället blir ständigt farligare och osäkrare. De kan inte lita på någon, och trions jakt efter Horrokruxerna blir snabbt meningslöst när avundsjuka och drama sliter isär dem.

 

Den första delen av slutet är en roadmovie där Hogwarts inte finns med i en enda scen, utan filmen fylls med storslagna vyer av landskap, skog och klippor. Det finns ingen struktur på trions äventyr, utan de känner sig vilsna utan de vuxnas hjälp, samtidigt som ensamheten, dysterheten och de negativa känslorna ständigt gör sig påminda. Desperationen efter att komma fram, efter att hitta en Horrokrux utan att komma till skada eller bli mördad är större än någonsin och på så sätt har filmen fångat bokens känsla felfritt. Mycket som skulle ha klippts bort om boken hade blivit en film, till exempel ministeriespioneriet, finns med i filmen och det ger en tydligare bild av helheten. Det har sagts tidigare, men många ministeriescener påminner om nazisterna och deras utrensning av ”orena” människor.

 

Skådespeleriet är som alltid bra och Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint levererar sina bästa prestationer hittills. Speciellt Watson, som lagt av med hysterin i sitt spelande och istället övergått till en klok och oerhört charmig Hermione. Musiken, som denna gång komponerats av Alexandre Desplat ger en lågmäld men effektiv ton till filmen samtidigt som effekterna, fotot (riktigt läckert) och kameraarbetet som alltid håller högsta möjliga klass. Har man inte sett de tidigare filmerna kan det vara svårt att hänga med (varför börja på näst sista delen?) men annars är detta 150 minuters lyckorus för oss som läst böckerna. Detta är även filmen som följer boken närmast och får med mest detaljer, samtidigt som de få ändringar som man lagt till är riktigt lyckade.

 

Dödsrelikernas ton är mycket vuxnare och allvarligare än tidigare, vilket är välkommet. Vissa scener chockar, medan vissa skrämmer slag på publiken. Det enda som jag kan klaga på är att jag inte riktigt uppskattade komiken i scenerna som utspelar sig i trolldomsministeriet, istället för att ta det hela på blodigt allvar kändes det som en halvflummig spioneriutflykt. Annars är detta den bästa Potter-filmen hittills och även en av årets bästa filmer. Nu är det bara att vänta till juli, då det riktiga spektaklet serveras. Det blir en svag femma till första delen av Dödsrelikerna. (Det syntes även att en del av effekterna skulle gjort sig riktigt bra i 3D-format, men tyvärr hann man inte med 3D-konverteringen.)         

 

5/5

 

Foto: 5

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: 5

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: drama & magi - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=_EC2tmFVNNE


Update!

Ibland tänker jag på alla människor som jag känner. Eller ja, det som jag "känner", så att säga. Jag tänker inte på alla dom var för sig, utan alla dom bildar en person som jag tänker på. Vilka är dessa och varför har jag dom på min Facebook eller msn? Hm. Sen finns det dom som tror att dom känner mig, som så hemskt gärna skulle vilja lära känna mig och umgås med mig. Då blir jag bara skrämd och avtrubbad, för intresset måste vara ömsesidigt för att funka.
Sen finns det självklart de som jag finner intressanta, att få kontakt med på ett vänskapligt plan. Men det är alltid så läskigt att ta första steget, även om man inte har något att förlora (kanske en gnutta stolthet). Men när den personen aldrig ens gett tecken som bekräftar mitt existens börjar jag undra om personen i fråga ens är medveten om att jag finns.

De vänner som jag har och de som jag tycker om är många. Men samtidigt är de allra närmaste längst ifrån mig just nu, alla har flyttat och bor på olika ställen. Det är synd och tråkigt, men jag gör MIN del och försöker hålla kontakten med dom så gott som jag kan. Men som sagt, det måste vara ömsesidigt. Det är inte ursäkt nog med "jag har så mycket att plugga" eller "jag kom till en ny stad och skaffa massa nya vänner" eller "jag har fullt upp med inflyttningen". Det är bara luft och tomma ord, för när du var här var det JAG som fanns för dig när du behövde någon som mest, och det var JAG som ställde upp. Nu, flera månader efter att du flyttat tar du dig inte ens tid att skicka ett litet ynkligt sms - och det ser jag som ett slut, iaf från din sida.

Men det värsta är när vänner skaffar partner. Då är det verkligen som om man aldrig känt varanra. Allt bara stannar upp och bryts av mittitu. Helt plötsligt består deras värld av kärleken, parmiddagar och myskvällar hit och dit. Det är ytterst få som lyckas skapa en bra balans mellan sitt privatliv där pojkvännen/flickvännen ingår och sin fritid där alla vänner ingår. Det är synd, för det är så mycket som dom förlorar. Och ja, vem var det som stötta dig när du skulle bli tillsammans med peronen? Vem berättade du dina problem för? Vem gav dig tips, råd och sa hur du skulle bära dig åt för att det skulle funka mellan dig och kärleken? Jo, det var jag, den som funnits genom allt, jämnt och ständigt, den som du försummar nu eftersom du har ett förhållande som i dina ögon är mer värd, men som i vilket ögonblick som helst kan ta slut och då faller du tillbaka och förväntar dig att vi, som är dina vänner, ska ta emot, men nej. DU faller hårt och hämningslöst, utan att någon ens försöker dämpa fallet och först då inser du värdet av dina vänner. Visst, bättre sent än aldrig men ibland duger det inte.

Så vad är det jag försöker säga? Jo, man kan ha femtusen vänner på sin Facebook, men vem är egentligen den riktiga vännen? Det är den som tar sig en minut mer tid och skickar ett meddelande, eller ett sms och kollar läget och verkligen bryr sig. För även jag kan gå runt på Face och "gilla" allt som händer, men det gör mig inte till något som man kan hänga i granen. Och på tal om gran, julen är runt hörnet, och det firas självklart med de närmsta. Så ta dig en stund och tänk igenom vilka som du verligen anser vara dina vänner, vilka som har VARIT det och vilka som kan bli det, i framtiden.

Nyheter



Eva Longoria skiljer sig

 

Eva Longoria skiljer sig från Tony Parker, som hon varit tillsammans med sen 2006. Skådespelerskan fyllde i dokument för skilsmässa idag, och det tros bero på att Tony varit otrogen. Longoria är inte ensam om att skilja sig på senaste tiden, även Aguilera, som är aktuell med film Burlesque, skiljde sig nyligen från sin man.  


Recension: I Come With The Rain



I come with the Rain

 

Jag kommer inte alls

 

I come with the Rain är bland det sämsta jag sett i år. Titeln är fånig och den enda anledningen till att jag såg den var eftersom texten ”Josh Hartnett i sitt livs roll efter Pearl Harbor” stod på fodralet. Hartnett spelar en före detta polis som börjar arbeta som detektiv och får i uppdrag av en miljardär att leta upp hans son. Han får obegränsade resurser och hamnar i en resa som tar han från Los Angeles till Filippinerna och därefter till Hong Kong. Framme i Hong Kong upptäcker Hartnett att han inte är ensam om att leta efter sonen – maffian är också ute efter honom.

 

Detta kunde ha blivit en riktigt spännande actionfilm med substans och djup, men här passar man på att göra en skitfilm av högsta kvalité. Klippningen är usel, musiken gick mig på nerverna och hela filmen känns händelselös och onödig. Det finns inget som jag kan ge bra kritik till, inte ens skådespelarna gör ett bra jobb, utan alla är torra och stela, och Hartnett hade i stort sett samma min genom hela filmen. Det finns enstaka scener som är obehagliga, men de kommer först i slutet av filmen när mitt intresse för länge sedan dog ut.

 

Detta är en uppvisning i onödigt våld, nakna kroppar och filmiskt förnedring som Hartnett tyvärr tackade ja till. Att det är en Oscarsnominerad regissör, Anh Hung Tran, som gjort filmen gör det hela värre. Det blir en solklar etta till en av årets sämsta, om inte den sämsta filmen som jag sett.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: försöka vara originell & mystisk - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=1kgWJzw0--w

Recension: Mary & Max



Mary & Max

 

Fint om olikheter

 

Mary är en 8 år gammal tjej som bor i Melbourne i Australien. Hennes tillvaro är ganska sorglig, hon är utstött i skolan, har en massa konstiga vanor och gillar att tänka på udda saker. Hennes mamma dricker mycket och hennes pappas jobbar, och som familj har de inte världens bästa kontakt med varandra. Samtidigt får vi följa Max, en 44 år gammal man som bor i New York. Han är kraftigt överviktig och utstött, han har inga vänner och älskar att sitta och äta onyttigheter. Av en slump får Mary brevkontakt med Max, och de börjar skicka brev till varandra under flera år, samtidigt som de märker att de har fler likheter än olikheter. Detta är början på en vänskap som visar sig vara starkare än de någonsin kunde ha trott.

 

Filmen som är baserad på sann historia är även gjord av lera i samma stuk som Corpse Bride, fast tyvärr mycket fulare. Det är ofta hackigt och klumpigt gjort. Jag vet inte om det är stilen eller om deras budget var för liten, men hursomhelst gick det inte hems hos mig. Däremot är musiken jättefin, storyn inspirerande och bitvis ganska händelselös. Jag blev gripen av Mary och Max relation med varandra, men med jämna mellanrum kändes filmen aningen upprepande. Slutet av filmen bjöd på flera överraskningar och fick helhetsintrycket att bli bättre. Detta är dock ingen barnfilm, det är mer en vuxenfilm gjord i barnformat.

 

Det blir en trea till Mary & Max.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 2

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: olikheter - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=MgRjB8PEDkM

Update!

Inget är mysigare än att sitta i min säng, med en mysig lampa och levande ljus, varm te och en massa plugg som ska göras! Kan sitta här i timtal, så länge dessa saker finns med. Tog dock en paus för en stund sedan och såg på det senaste av Desperate Housewives, men nu är jag tillbaka och gör hemtenta nummer 2 inom internationell ekonomi.

Var och tränade idag, så jag kommer ha världens träningsvärk imorgon när jag ska jobba. När jag var på träningen upptäckte jag att jag inte solat på 4 veckor nu, vilket måste vara nytt rekord för mig sen 2006. Lovade mig själv att sluta med det, och hittills har det gått bra, och JÄTTEblek har jag inte blivit direkt. Haha.

Börjar sakta men säkert gå igenom vad jag ska köpa till vem inför julafton, men jag har absolut ingen aning. Kommer inte kunna slå förra julens ambitiösa julklappsprojekt där jag bjöd min familj på tre rätters & bio (Avatar). Kanske borde hoppa över julklapparna iår, eftersom det kostade mig så mycket förra julen? Hade vart sjukt gött!

På lördag blir det Harry Potter för hela slanten. Ska se den 21.30 med familj och vänner, och innan filmen blir det restaurangbesök av något slag. Är riktigt sugen på filmen, dock så har de 40 första minuterna av den läckt ut på nätet (i riktigt dålig kvalité), så jag börjar undra. Är det PR-trick från WB. eller har filmen hamnat i fel händer? Det är första Potter-filmen som delvis läcker ut iaf. Är inte det konstigt att filmen inte fått några affischer uppsatta i busshållsplatser och på reklamskyltar? Känns som om marknadsföringen inför denna del vart lite svag, så inte konstigt att allt inte är slutsålt än. 

Nu får jag återgå till mitt mys med plugget. Natti!    


Nyheter



Clinton i Baksmällan 2

 

Bill Clinton kommer göra en liten cameoroll i uppföljaren till succéfilmen Baksmällan. Det sägs att rollen bjuder på något alldeles extra och man vill inte berätta mer om vem hans karaktär är. För övrigt kommer även Liam Neeson, som jag tidigare skrivit, att medverka.


 

Wolverine 2?

 

Ny filmen om Wolverine kommer endast att få titeln ”The Wolverine”, alltså ingen siffra som beskriver att filmen är en uppföljare. Regissören har bekräftat det. Jag hade gärna sett en undertitel till filmen

Recension: Unstoppable



Unstoppable

 

Har setts tidigare

 

Unstoppable är den typ av film som vi har sett tidigare. Typ under 90-talet, då den smått briljanta Speed kom. Och även dess uppföljare, och fler filmer inom samma genre. Något som skenar iväg och som måste stoppas. Fallet är likadant för Unstoppable, här gäller det ett tåg med explosivt fraktgods, som av misstag hamnat på ett huvudspår och rusar iväg mot städer och tätbebyggda orter. Den måste stoppas, innan det spårar ut till en katastrof. Frank (Denzel Washington) och Will (Chris Pine) är de som ger sig ut för att stoppa det våldsamt farliga tåget.

 

Här bjuds vi på en hel del klichéer av högsta kvalité. Mannen som finner tillbaka till sin familj, döttrarna som lär sig att inte ta sin pappa för givet och den envise chefen som bara tänker på ekonomiska förluster istället för människors bästa. Multiplicera detta med 3 och det är antalet klichéer som bjuds genom hela filmen. För att inte tala om att både Washington och Pine bjuder på ovanligt torra och träiga prestationer. Filmen blir som helhet för lång och utdragen, och det känns som om man ser många sekvenser i repris.

 

Det bjuds dock på en gnutta spänning som lyckas gripa tag i mig, och en del av karaktärernas bakgrundshistorier är intressanta. Det är onekligt välgjort och påkostat ($100 miljoner), men samtidigt undrar jag vad alla pengar lades ner på? För det tar ett bra tag innan spänningen sätter igång och det bjuds inte på så mycket action som man kan tro, trailern visar det mesta, om inte allt. Det blir en tvåa till filmen som klarar sig på gränsen, men inget som man inte sett tidigare.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: skenande tåg - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=JM-0Ywc7wNY

Recension: 500 Days of Summer



500 Days of Summer

 

Charmigt värre

 

Tom (Joseph Gordon-Levitt) jobbar på ett kontor där man gör olika hälsningskort, och precis som man kan föreställa sig är det ett ganska tråkigt jobb. Men hela hans tillvaro vänds upp och ner när en ny, söt tjej vid namn Summer (Zooey Deschanel) börjar jobba där. Från det första ögonblick som han ser henne faller han som från skyarna – hon är tjejen han väntat på. Efter närmare bemötande märker han att Summer inte alls är en tjej som är ute efter kärleken eller ett förhållande överhuvudtaget. Därför bestämmer han sig för att bli hennes vän, men det visar sig vara svårare än vad han trott. Hur ska han få tjejen som inte är ute efter något seriöst, men som stulit hans hjärta?

 

Det bästa med filmen är hur historien berättas. Dessa 500 dagar kastas om och vi får se hur de olika dagarna, lite huller om buller, såg ut för Tom och Summer. Vi har även en så kallad ”voice over”, som fyller historien där det behövs. Det är en mycket gripande och fin historia om en kille som blir kär i en tjej som inte känner samma sak tillbaka. Levitt och Deschanel har fin kemi tillsammans och det finns många roliga och mysiga scener. Jag satt med ett stort leende genom hela filmen (nästan, för den är sorglig också) och njöt av att se en film där de typiska könsrollerna är ombytta.

 

Det som får filmen att sticka ut ur mängden är berättartekniken och slutet, som inte är ett typiskt slut för en film i denna genre. Samtidigt som filmen är väldigt ärlig angående ämnet, lyckas man få med en gnutta udda inslag, och det älskade jag. Det blir en stadig fyra till 500 Days of Summer.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: berättarglädje - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=PsD0NpFSADM

Nyheter



Underworld 4

 

Underworld 4 kommer regisserad av två svenskar. Björn Stein och Måns Mårlind kommer regissera rullen som kommer spelas in i 3D och där även Kate Beckinsale återkommer, efter att ha hoppat över den tredje filmen. Filmen får premiär den 22:a januari 2012 och börjar spelas in i början av 2011.


Recension: Splice



Splice

 

Originell inledning som snabbt urartar

 

Clive (Adrien Brody) och Elsa (Sarah Polley) är två forskare som jobbar med kloning och celldelning av olika slag. De lyckas sätta ihop DNA från olika djur till att skapa ett nytt, och när försöket ger resultat vill de gå steget längre för att göra försöket på människor. Detta förslag avslås, men Clive och Elsa fortsätter med sina planer i största hemlighet. De lyckas skapa en människa med inslag av andra djur och när de väl blir tvungna att ta hand om varelsen inser de snabbt att de inte borde ha lekt med naturens lagar.

 

Detta är en intressant film som jag följt under en längre tid, och nu när jag till slut fick se den hade jag ganska höga förväntningar, speciellt med tanke på vem regissören är, samt att Adrien Brody sällan gör dåliga filmval. Som publik förstår jag inte varför Clive och Elsa fortsätter att ta hand om varelsen när den redan i tidigt stadie gett intrycket av att vara farlig. Samtidigt håller sig storyn ifrån det typiska ”galen forskare skapar monster”-spåret och lyckas forma sin egen väg, vilket leder till att vi får lära känna karaktärerna och även varelsen på nära håll.

 

Denna varelse är datoranimerad och i takt med att den växer blir den mer och mer lik en människa, och datoranimationen blir mindre och mindre. Tur det, för de scener som innehåller mycket animation ser inte så välgjorda ut (kan bero på den lilla budgeten) och i längden får filmen en väldigt fejkad känsla. Skådespeleriet är bra, men kemin mellan Brody och Polley existerar inte och mot slutet blir filmen otroligt förutsägbar och typisk, för att inte tala om en viss scen som helt saknat uppbyggnad för att ge trovärdighet.

 

Det är synd att Splice blev som den blev, för detta kunde ha blivit något riktigt bra, men istället blir det en halvfärdig soppa.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 1

Action: -

Effekter: 2

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: konstgjord människa - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=t6o_Vl2f07Q

Nyheter



127 hours – nästa Saw?

 

Senast vi hörde att folk spydde, svimmade och flydde i mängder var det när Saw 3 hade premiär. Nu har samma fenomen uppstått igen – under visningen av 127 hours, en dramafilm baserad på en sann historia. Det finns en oerhört realistisk och utdragen sen där en person blir tvungen att skära av en viss kroppsdel, och det har väckt stor uppmärksamhet. Filmen är regisserad av Danny Boyle och James Franco har huvudrollen.


 

Deschanel i Spider-Man?

 

Zooey Deschanel är aktuell för en roll i den kommande rebooten av Spider-Man. Hon kommer in spela MJ, som tydligen inte ens ska vara med i filmen, utan hon kommer spela rollen som Betty Brant, assistent till chefen på Daily Bugle. Karaktären kommer antagligen få en större roll i dessa kommande filmer än vad hon haft tidigare.


Update!

I måndags klippte jag mig! Blev skitnöjd med den nya frisyren, som är lite mer slapp och inte lika stylad som vanligt. Skönt för omväxlingens skull. Helgen har varit fullproppad med äventyr av olika slag. I fredags fyllde fina Anita år och det firades hemma hos henne med tårta & dryck och sen blev det utgång till Anitas absoluta favoritställe. Det var hur kul som helst och musik var grym!
Det blev inte mycket sömn mellan fredag och lördag, för klockan åtta imorse hämtade Josefine mig för en tur till Ullared, eftersom jag aldrig vart där innan. Fan vad folk var som djur! Nästan som om Ullared var deras parningszon och alla bråkade om varandra. Dock så köpte jag en hel del filmer, bland annat Sex and The City 2 och Draktränaren på Blu-Ray.
Ikväll blir det mys med film och underbart sällskap. :)

Bilder från veckans händelser:




Jag efter klippningen, med världens bästa Britney i bakgrunden.



Hemma hos Anita innan utgång...



...och i bilen på väg till staaan. Jag skrämde Anita med fejkspya. Haha.



På scenen som vanligt, Robin och Anita med Bea i bakgrunden. :)



Ullared, Martinshop. Jag tipsar om de böjbara bästsäljarna. You don't have to measure, it's all about pleasure. Haha.


Nyheter



Zombieland 2

 

En uppföljare till Zombieland är under produktion, och den kommer bli i 3D. Man kommer dock inte försöka ha med en kändis i en ny cameoroll som man hade i den första filmen, däremot ska denna blir ”större” och mer episk plus att 3D-tekniken kommer ge den en ny touch.

 


 

Spielberg om Potter

 

Steven Spielberg fick chansen att regissera Potter, men då ville han göra en animerad film tillsammans med Pixarstudion. Som tur var bestämde WB sig för att göra ”riktiga” filmer av böckerna istället. Tack gode gud för det, för en animerad Potter hade inte tillfredställt för fem öre

Recension: Psalm 21



Psalm 21

 

Årets hittills sämsta film

 

En präst får ett samtal från en avlägsen by. Hans pappa har drunknat under mystiska omständigheter, och han åker till byn för att reda ut vad som egentligen hände. Men prästen är i fråga instabil, han har sen flera år sedan jagats av jobbiga barndomsminnen och unders hans resa till byn kommer han i kontakt med demoner och spöken som inte fått ro, förrän han lyckas lösa mysteriet runt hans döda far. Detta är upptakten till den svenska skräckisen Psalm 21 som visar vara bland det värsta jag sett på bio.

 

Jag har absolut inget positivt att säga om filmen. Skådespeleriet är skrattretande, skräckeffekterna skulle platsat i vilken direkt-till-dvd-skräckis som helst, handlingen är klichéfylld och spänningen skriker med sin frånvaro. Däremot bjuds det på omotiverade sexscener, konstiga ljudeffekter och fruktansvärt pinsamt manus. Jag gav filmen en timma och efter det lyckades jag inte hålla intresset uppe, utan jag satt och skrattade åt varannan replik som sades.

 

Att man fått göra en sådan film är skam, svenska filmer brukar i vanliga fall inte vara mycket att hurra för men den här tar priset. Att biosalongen för övrigt var helt tom är ytterligare bevis för att denna film förhoppningsvis kommer vara den sista i sitt slag, för jag skulle inte orka genomlida en Psalm 22 med ännu fler änglakörer som låter som surrande myggor. Det blir en etta, än om mindre, till Psalm 21.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: 1

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: Prästskräck - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=9WM83PcGTcs


Update!

Okey, jag mår sååå illa! Fortfarande. Igår var det personalfest och trots att jag kom dit en timma försent och drog först av alla lyckades jag bli den mest fulla idioten. Jag vet inte om det berodde på att jag drack på tom mage, drack en hel shotkanna själv eller shottade X antal tequila shots, men nåt var det. Men det var en grymt kul och galen kväll! Några bilder från gårdagens festligheter:



Burger King Avenyn (bästa BK ever) folket, dock så fick inte alla plats i kameran.



Vissa unnar sig äkta päls för lönen...



...andra unnar sig shotkannor.



Sanna, Amanda och jag, minuter innan det spårade ut.



Cissi var på g!



Och så avslutar vi med mig och Bea, som för övrigt inte vaknade hemma.

Update!

Nu är jag klar med min hemtenta! Skickade in den för ett tag sedan, så jäääkla gött! Nu ska jag sitta och käka massa mat och bara feta mig, samtidigt som jag ska se en film. Tror det blir Kärlek i Kolerans tid, en romantisk film som är baserad på en bok. Har annars sovit bort hela dan, jobbade som sagt igår natt också, och den senaste timmen har jag kollat solresor som jag skulle vilja åka på. Kanske nåt att göra i januari?

Update!

Jag vaknade för en stund sen, har sovit bort hela dagen! Så är det när man jobbar natt. Det var en riktigt jobbig natt, trots att allt gick bra var det mycket att hålla koll på. Nu ska jag snart iväg och jobba igen, men innan det ska jag hinna plugga och göra en del på hemtentan. Orkar verkligen inte med det, men vad ska man göra?

Blue Valentine, en film med Ryan Gosling och Michelle Williams har kommit, och den har fått högsta möjliga åldersgräns i USA, nämligen NC-17 (förbjudet för personer under 17 år). Det är sällan filmer får denna åldersgränsen och anledningen till att denna har fått det är för att det finns en scen där den manliga karaktären ger kvinnan oralsex.

Enligt filmens producenter och regissör kommer åldergränsen att skada filmen rent ekonomiskt, men även rent kvalitémässigt då många festivaler inte kommer ha med den. Så därför ska man överklaga beslutet. Men frågan är, varför är USA så överbeskyddande när det gäller sex? Våld får det komma i tonvis, då får filmen i värsta fall åldersgränsen R (personer under 17 år måste se filmen med en myndig) men när det gäller sex och homosexualitet blir det världens grej.

I Sverige är det däremot motsatsen, det får förekomma hur mycket sex som helst i en film, men så lägde den inte innehåller våld blir filmen från 7 år eller barntillåten. Så fort våld kommer in i bilden höjs åldersgränsen. Lär er, USA!

Recension: Harry Potter och Halvblodsprinsen




Harry Potter och Halvblodsprinsen

 

Gripande, spännande och helt enkelt lysande

 

När det blir dags för Harrys sjätte år har mörkrets makter växt sig starkare än någonsin. Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och hans anhängare blir fler och fler. Harry kommer till Hogwarts tillsammans med sina vänner, och när studierna väl sätter igång kommer han över en mystisk bok som har tillhört Halvblodsprinsen. Samtidigt börjar han få privatlektioner av skolans rektor Dumbledore som genom olika minnen visar hur Voldemort var som ung. Dumbledore är även fast besluten vid att hitta något mer i sina minnen, något som han tidigare missat, och tillsammans med Harrys hjälp kommer de allt närmare sanningen.

 

Efter fem filmer som i stort sätt bara blivit bättre och bättre är det lätt att bli besviken på Halvblodsprinsen, men som ett fan av böckerna och filmerna tycker jag att den är överlägset bäst. Den kanske inte är filmen som är mest underhållande i serien, men det är definitivt filmen som avslöjar mest om Voldemorts bakgrund och även fördjupar sig i relationerna mellan Harry, Ron och Hermione. Kärleken spirar mellan eleverna och det leder till en hel del komiska situationer, och filmen balanserar hårfint mellan komik och blodigt allvar. Rent tekniskt är filmen briljant, fotot, effekterna och musiken håller högsta möjliga klass. Det som dock sticker ut mest är fotot, som även fick en Oscarsnominering.

 

Har man inte läst böckerna kan det vara svårt att hänga med om man inte är uppmärksam, men för alla de som läst böckerna borde filmen vara en ren njutning. Filmen har en ganska lugn och behaglig takt, och man har även fått med mest från boken. Det är verkligen häftigt att se hur tekniken har utvecklats sen den första filmen. Kollar man på Quidditch-matchen från De Vises Sten och jämför det med vad vi får se i Halvblodsprinsen är det helt otroligt. Det blir en solklar femma till Halvblodsprinsen, som levererar och slutar på ett spännande sätt som får mig att kvida av längtan efter nästa film.

 

5/5 

 

Foto: 5

Skratt: 3

Musik: 5

Skräck: -

Action: -

Effekter: 5

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: magi - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=SnooUEuyn_M


Nyheter



Silent Hill 2

 

En uppföljare till Silent Hill är under produktion och dess undertitel kommer vara Revelations. Filmen kommer att regisseras av Michael J. Bassetts och kommer visas i 3D. När filmen får premiär är det inte klart än, så det är bara att vänta på uppdatering.


 

Uncle Ben

 

Uncle Ben och aunt May kommer att gestaltas av Martin Sheen och Sally Field i den kommande Spider-Man. Filmen kommer få världspremiär 3 juli 2012. Andrew Garfield kommer spela Spider-Man, som jag skrivit tidigare.

 


 

Och kolla in den superläckra trailern till Suckerpunch:

 

http://www.imdb.com/video/imdb/vi107256089/


Update!

Igår var en helkörig dag på jobbet, vet inte varför, men hade verkligen inte lust att jobba. Men jag körde på, och när jag slutade blev det bio med Robin och Bea. Vi såg Resident Evil: Efterlife, tredje gången för mig men första gången för dom. Den var som alltid underhållande och ball i 3D. Efteråt drog vi till Vasa Viktoria och drack och tjöta, och sen blev det hemgång.

Nu sitter jag och pluggar massa, ska bli klar med min andra hemtenta tills på söndag. Inatt blir det jobb, från 22.00 till 06.00. Kommer vara helt slut imorgon, men måste gå upp relativt tidigt för att plugga. Men det bästa är att jag har skaffat mina Harry Pottter biljetter! Jag är stolt ägare av 8 biljetter till den 20 november, då jag ska se året mest efterlängtade film med familj och vänner.

Lite bilder från igår:



Robin och Bea!



Jag i julmys-format. :)

Nyheter



The Dark Knight Rises får kvinnligt sällskap

 

Flera stora kvinnliga namn har kommit i samband med kommande Batman-filmen, och detta är bland annat Charlize Theron som kommer spela rollen som polisen Sarah Essen. Även Kacie Thomas och Vera farmiga kan vara aktuella för rollen som Batmans kärleksintresse.



 

Under The Skin

 

Scarlett Johansson kommer spela rollen som en utomjording som ser ut som en kvinna. Hon kommer till jorden och förför män, men inte helt utan baktanke. Hennes föda består nämligen av män och en efter en äter hon upp dem. Men till slut blir hon rörd av livet på jorden och vände sig mot sin egen ras. Jonathan Glazer regisserar och inspelningarna börjar i vår.

Recension: The Young Victoria


The Young Victoria

 

Vackert, fint och gripande

 

Victoria är knappt 18 år när hon blir drottning. Hon är oerfaren, sårbra och helt omedveten om vad som väntas av henne, samtidigt som massvis med människor säger sig vara där för att hjälpa henne, men egentligen smider planer bakom hennes rygg. Med tanke på hennes ålder är det andra saker som intresserar Victoria (spelad av en självlysande Emily Blunt), hon träffar en viss prins Albert (Rupert Friend) som hon smått faller för, men när Lord Melbourne (Paul Bettany) visar upp sig och vägleder henne genom hennes roll som drottning faller hon även för honom. Men prins Albert ger inte upp, utan åker till drottning Victoria för att vinna hennes hjärta.

 

Till att börja med så är detta en mycket långsam film som styrs framåt av dialoger och minimalt med drama. I jämförelse med The Duchess och The Other Boleyn Sister som båda bjöd på drama av högsta klass är The Young Victoria väldigt försiktig, vacker och öm. Kemin mellan skådespelarna, Blunt och Friend är äkta och det är riktigt gripande att se hur deras relation utvecklas, samtidigt som Victoria får mer och mer känsla för sin roll som drottning. Filmen är i överlag välspelad och välgjord, de många olika kostymerna och klänningarna är läckra att se på och musiken är välkomponerad.

 

I mina ögon är detta en bra film, men jag säger aldrig nej till mer drama, speciellt i kostymfilmer. Här är det mer fokus på kärleken och även det funkar, även om det blir lite segare i längden. Det blir en stadig trea till The Young Victoria.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: drottning vid låg ålder - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ttdndRyoehM

Update!

Idag har jag haft en superseg dag, bara vart hemma och degat. Uppdaterat min X10 till den nya programvaran av Android, det känns nästan som att ha en ny mobil. Allt är annorlunda nu! Haha.
Snart ska jag börja plugga på företagsekonomi, har hemtenta som ska vara inne på söndag. Bara att sätta igång och få det gjort!

Recension: Earthlings



Earthlings

 

Kraftfull dokumentär

 

Earthlings är egentligen ingen film, det är en dokumentär som avslöjar de hemskheter som sker i slakterier runtom i världen. Dokumentären skildrar även hur djur lider när de ska slaktas för deras skinn, päls och hur vi använder oss av djur bland våra vardagsnöjen, som cirkus och tjurfäktning. Innehållet täcker en bred yta, vi får se kor, grisar, kycklingar, fiskar, delfiner, cirkusdjur som elefanter, lejon och även försöksdjur som apor, katter och hundar. Dess längd på ca 90 minuter är ytterst perfekt, för mer hade jag inte orkat.

 

Vi får en inblick i slakterierna, där man filmat med dolda kameror med risk för att åka fast. Dokumentären tog en lång tid att framställa, mest på grund av den stenhårda kontrollen som görs innan någon går in i ett slakteri. Men här har man lycktas filma scener som är guld värda, och vi får följa Joaquin Phoenix berättarröst som tar oss igenom dokumentären. Många scener är hjärtskärande och ruskigt råa, men det krävs för att vi människor ska fatta vad djur får gå igenom bara för att vi ska få vår biff på matbordet.

 

Efter dessa 90 minuter kände jag mig helt mörbultad, jag visste inte vad jag skulle ta mig till eller göra. Detta är en dokumentär som alla borde se och tyvärr, på grund av dess kontroversiella innehåll har den inte fått mycket uppmärksamhet. Detta är ett måste och ingen lämnas oberörd efter denna kraftfulla dokumentär.

 

Filmen kan ses helt gratis på dess hemsida, www.earthlings.com

 

5/5

 

Foto: -

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: den groteska sanningen bakom slakteriers väggar - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=yW3gunMSCu4

Nyheter



Nytt om Potter

 

Längden till den första delen av Dödsrelikerna har släppts och filmen kommer bli 146 minuter lång. Man har även ändrat på datumet inför premiären, istället för den 19:e november kommer filmen gå upp den 17:e november i Sverige. Biljetterna kan förköpas från och med den femte november. Under premiären kommer även Evanna Lynch (Luna Lovegood) och Mark William (Arthur Weasly) besöka Stockholm.


 

Leatherface 3D

 

Motorsågsmassakern kommer få ännu en uppföljare, i 3D. Filmen kommer inte vara en fortsättning på de två senaste nyinspelningarna, utan den kommer ta vid efter originalets slut, versionen som regisserades av Tobe Hooper. Bara den har fler 3D-effekter än Saw 3D så är jag nöjd.


Update!

Är klar med min första hemtenta i internationell ekonomi nu. Blev klar med den för några timmar sen, så jäkla skönt! Imorgon ska jag har uppkörning, trots att jag misslyckades på teorin. Kommer jag lyckas imorgon? Spännande att se, men jag är sjukt nervös. Känner mig inte redo, samtidigt som jag vill bara få det gjort.

Annars har jag chillat idag och sett lite på Heroes, från säsong 3. Kan inte fatta hur en så grym serie har blivit så fruktansvärt tråkig och dålig. Men men, jag vill se hur allt slutar. Nu ska jag snart nana, men innan ska jag läsa lite. Natti!

Recension: Mirrors 2



Mirrors 2

 

Terrorn fortsätter

 

Mirrors 2 är uppföljaren på Mirrors som om år 2008, en ganska monoton skräckis i mängden. Uppföljaren är som väntat sämre, och är absolut inget att ha. Max (en sliten Nick Stahl) börjar jobba som nattvakt i ett köpcenter och efter ett tag börjar han se konstiga saker i varuhusets speglar. Till en början vet han inte om han ser syner, eftersom han nyligen varit med om en tragisk bilolycka och inte hunnit återhämta sig än, men det visar sig snabbt att det inte handlar om några syner. I speglarna syns en läskig spöktjej och hon dödar de som Max jobbar med – men varför?

 

Detta är en direkt-till-DVD uppföljare som inte har något att komma med förutom repetitiva scener som vi sett förut. Det finns några blodiga scener och en helt onödig våldtäktsscen, annars är Mirrrors 2 som vilken spökhistoria som helst. Ett spöke som inte kan få lugn och ro eftersom sanningen om dess död inte kommit fram, and so on. Nu råkar spöket kommunicera genom speglar, annars har filmen inget med speglar i sig att göra eller med den första filmen som någorlunda bjöd på spänning.

 

Skådespeleriet är bland det sämsta jag sett, fotot är fult och musiken sådär lagom överdrivet för att man ska fatta att ”ja, nu ska jag bli rädd” eller ”nu ska jag hoppa till”. Det finns absolut inget att se här – titta hellre på din egen spegelbild i 90 minuter än filmen, för det kommer garanterat ge dig mer.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: speglar - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=cj5FPro4YSE

Recension: Saw VII 3D


Saw VII 3D

 

Halvdan avslutning som inte tillfredställer

 

Det är nu sjunde året en Saw-film får premiär under Halloween. I 7 år har vi fått se Jigsaw, hans mästerliga fällor och hans budskap om att uppskatta livet och inte ta det för givet. Första filmen var lysande, smart, spännande och bjöd på en sjuk twist. Tvåan nästan lika bra, och med den tredje filmen som mest bjöd på äckel trodde vi att trilogin var avslutad. Men en ny trilogi tog form med en fjärde film som var förvirrande och en femte filmen som var halvdan. Sjätte filmen i serien var ett steg uppåt och förklarade lösa trådar som del 4 och 5 inte gjorde. Så nu när man äntligen bestämde sig för ett slut var förväntningarna relativt höga (för en Saw-film) och jag hoppades att den skulle följa sexans trend och bli ännu bättre.

 

Precis som de tidigare filmerna är det en person som får gå igenom olika rum, där olika personer är fastspände i diverse fällor och han ska bestämma sig för om dem är värdiga att överleva eller inte. Samtidigt får vi följa en sidostory där detektiv Mark Hoffman är ute efter Jigsaws änka Jill, som i slutet av sjätte filmen satte honom i en fälla som var menad för att döda honom. Fällorna är som alltid blodiga, våldsamma och grovt brutala. De första fällorna är bäst, sen planar de ut mot slutet och blir ganska ojämna. 3D-möjligheterna är väldigt sällan utnyttjade, under hela filmens längd på ynka 90 minuter var det max 5 påtagliga 3D-effekter och alla bestod av blod, tarmar och kött.

 

Det bästa med filmen är att vi får se vad som hände med Dr. Gordon från den första filmen. Han står även för filmen stora twist som inte riktigt fick med mig, då jag tyckte att slutet var riktigt hastigt och dåligt utfört. 10 minuter längre film hade svarat på många frågor och gett en djupare inblick i varför allt blev som det blev, men tyvärr. Här kastas vi rakt in i twisten och sen tar filmen slut. Jag tycker om själva idén att hela filmen går tillbaka till ettans rötter, men med lite mer finess och djup hade det blivit riktigt bra. Nu blir det istället knappt godkänt. Självaste Jigsaw var bara med i en enda flashback, och hela filmen kändes för kort för sitt eget bästa.

 

Som ett avslut på filmserien funkar den, trots att den är ganska svag mot sina föregående kapitel. Men en sak är säkert – den kommer få dig att hoppa till, blund, stöna och vrida dig av smärta, för den innehåller ett par riktigt magstarka scener. Det är synd att denna film fick avsluta serien, för jag hade mycket hellre haft sexan som avslut. Filmens slut lämnar det öppet för en eventuell åttonde del, men jag tror inte det blir av, och om det i värsta fall kommer en åttonde del blir det förhoppningsvis om några år. Det blir en halvstadig tvåa för filmen, och jag är ett fan.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: fällor - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=nVQZIJr6z2g

Nyheter








Nyinspelning av Tintin: Enhörningens hemlighet

 

Det har kommit bilder från Steven Spielbergs version av Tintin, som ser ut att vara en blandning av film och animerat. Dessa är de första bilder som släppts och filmens producent är ingen minde än Peter Jackson.


 

Emmerich invaderar

 

Roland Emmerich ska förstöra världen ännu en gång. Regissören bakom 2012 och The Day After Tomorrow ska göra en film där utomjordingar invaderar jorden. Dock så kommer inte filmen vara i lika stor skala som hans tidigare rullar och den kommer tydligen påminna en del om Cloverfield, då den spelas in med handburen kamera.

Update!

Just nu sitter jag på Condeco och pluggar. Det är skitmysigt, och jag får gjort en hel del. Nu tar jag en liten paus, och tänkte ladda upp bilderna från helgen som jag inte hann göra igår kväll. Från Jespers avskedsfest var det inte många bilder som blev bra, så det blir bara bilder från Lovisas födelsedag:



Födelsedagsbarnet i mitten...



...båldrickandet nådda nya höjder (full Robin i bakgrunden?)



Sen blev det middag.



Jag och Robin körde white/black-tema.



Gruppbild innan utgång, men vart är Patrik?



Vi avslutar med en puss, superkul kväll! Tack Lovisa! :)

Recension: Centurion



Centurion

 

Gammaldags fast med modern touch

 

Centurion Quintus Dias (den ständigt blomstrande Michael Fassbender) är en romersk soldat som lyckas rädda sig undan en attack från Picterna och ansluter sig till den nionde legionen, som är ute efter att utrota Picterna från jordens yta. Den legendariska legionen hamnar dock i ett bakhåll ute i okänd terräng, och det dröjer inte länge innan alla är slaktade och deras ledare tagen som fånge. Quintus lyckas överleva attacken, och tillsammans med några andra överlevare ger de sig ut för att hitta sin ledare och ta tillbaka honom. Det blir en kamp mot naturen, tiden och Picterna, som med hjälp av Etain (en kvinnlig krigare med ovanliga förmågor), letar efter överlevare från den nionde legionen.

 

Detta är en film från regissören bakom Instängd och Doomsday, Neil Marshall. Jag älskar att han gör filmen med nutidens teknik, men samtidigt känns den så gammaldags att den lika gärna kunde kommit i samma veva som Braveheart. Fotot är utsökt och passar filmens tema riktigt bra, och jag gillar även blodet, som är synligt datoranimerat. Det tilltalar mig väldigt mycket, trots att det ser fejk ut är det estetiskt tillfredställande. Även miljöerna är vackra och fina att se på, så rent visuellt klarar sig filmen bra. Skådespelarna med Fassbender i spetsen är duktiga och de lyckas få sina karaktärer att bli trovärdiga, trots att det saknas vidare karaktärsutveckling.

 

Det enda som hindrar mig från att ge filmen en fyra är att storyn på många håll påminde väldigt mycket om Doomsday, hela grejen med att några soldater ska klara sig undan en kvinnlig krigare (som dessutom är kusligt lik bruden i Doomsday) och att dessa två filmer kommer från en och samma regissör gör att Centurion tappar kvalité. Det blir en stark trea till filmen.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Picter VS. Romer - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=KOZs2_i_cDE

RSS 2.0