Recension: The Kids Are All Right



The Kids Are All Right

 

Fint om relationer

 

Nic (Annette Bening) och Jules (Julianne Moore) är två lesbiska kvinnor som bor tillsammans; de har ett bra liv i ett fint hus, och har även två barn. En kille vid namn Laser och en tjej vid namn Joni. En dag får Laser lust att kolla upp familjens spermadonator, och tillsammans med sin syster letar han upp den som för länge sedan donerade spermier till deras mammor. En kille vid namn Paul (Mark Ruffallo), som tar en dag i taget och njuter av vardagen till fullo. I hemlighet tar barnen kontakt med honom och det leder till att de ses, och senare expanderar hela historien när Paul får en allt större roll i deras liv.

 

Filmen har riktigt bra skådespelarinsatser, speciellt från Bening och Moore. De får till en viss kemi som sällan ses på film och det blir ännu mer speciellt eftersom det är mellan två kvinnor. Det är kul att se hur Paul påverkar kvinnornas liv, men framförallt är det gripande och aningen drabbande att se vad som byggs upp och slutligen brakar ihop. En del inslag är väldigt typiska för en sådan film, man anar vad som ska ske och vissa scener är ganska omotiverade. Jag hade gärna sett att filmen hade haft mer ”power” och kunde vara lite mer seriös, för det finns grund för en film som skulle kunna påverka, som till exempel Brokeback Mountain i samma genre.

 

Istället växlar man mellan lättsam må-bra komik och vissa seriösa scener. Men allt som allt är det nära sanningen och det som visas i filmen skulle mycket väl kunna hända i verklighet. Det har vart en del Oscarssnack om filmen, men jag vet inte riktigt. Hittills i år har det vart ganska snålt med kvalitésfilmer som skulle kunna vinna Oscar, och om det fortsätter så blir det en lätt match för The Kids Are All Right, som för övrigt får en trea.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: relationer - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=DgwjTy_cohg

Nytt upplägg

Jag har bestämt mig för att bli mer personlig när det kommer till bloggandet. Självklart kommer huvudämnet i bloggen att kretsa runt film, men jag kommer även skriva lite om annat också, smått och gott. :)

Ikväll var jag på bio och såg The Kids Are All Right. Recension till den kommer imorgon!


Nyheter



LaBeouf bangar Transformers

 

I Transformers 3 har Megan Fox bytts ut, som jag skrev tidigare. Nu säger även LaBeouf att han inte är intresserad av att spela in en fjärde film, om det skulle bli en. Det blir intressant att se hur det går för den tredje filmen, spelar den in tillräckligt med pengar och om LaBeoufs lön höjs tillräckligt mycket kanske han hoppat på tåget igen. Nyligen blev han även utsedd till skådespelaren som ger mest valuta för lönen som han får.

 

Dunst ersätts av Stone

 

Eftersom man nu bestämt sig för att göra en nystart för Spider-Man har man även utsett två nya personer som ska bära huvudrollerna. En manlig, som blir Andrew Garfield, och en kvinnlig, som verkar bli Emma Stone, som medverkade i Zombieland. Vi får se om detta bekräftas längre fram, eller inte.  

 

Mer Weaver i Avatar 2

 

Det är ingen tvekan om att en Alien-prequel är med, men Sigourney Weaver har sagt att det inte blir några fler Alien filmer för hennes del, men man har däremot inte sett det sista av henne i Avatar-filmerna. Med tanke på hennes öde i den första filmen är det lite mystiskt, men Avatar 2 förklarar säkert hur hon kommer tillbaka.

 

Maggie Grace i uppföljare

 

Inför den sista filmen i Twilight-serien, Breaking Dawn, som delats i två delar, kommer Maggie Grace (bland annat från serien Lost) att spela rollen som Irina, som självklart har problem med Bella och hennes käre Edward. Nu när Victoria inte är med i spelet längre får vi en ny skurkbrud.

 

Ruffalo goes Hulk

 

Efter två ganska misslyckade försök med Eric Bana och Edward Norton är det nu Mark Ruffalos tur att bli grön och stor. Han kommer axla rollen som Bruce Banner och filmen kommer bli i 3D.


Recension: Surrogates



Surrogates

 

Trist kopia av bättre filmer i genren

 

Välkommen till en värld där inga människor lämnar sina hem, där alla människor styr en så kallad ”surrogat” hemifrån. Ett surrogat är en kopia av dig själv, slipad till perfektion. Det är även en robot, som är kopplad till dig och styrs med hjälp av dina tankar. Skadas eller mördas surrogaten klarar du dig – just en av många anledningar till varför du ska köpa en. När ett surrogat mördas dör även användare, hemma i sin säng. Hur kan detta ha gått till? Ett surrogat ska garantera användarens säkerhet, men här har något spårat ut. Tom Greer (Bruce Willis) kopplas in i fallet och det visar sig att det rör sig om något som är mycket större än vad han någonsin kunde föreställa sig.

 

Varför floppade filmen? Varför fick den dålig kritik? Varför saknar den finessen och den speciella känslan som futuristiska filmer brukar ha? Och varför saknar filmen längre actionsekvenser och spänning? Det är många frågor som kretsar i mitt huvud när jag skriver denna recension, och svaret är nog helheten. Som helhet gav filmen ett svagt intryck, hela idén med ett robotiserat samhälle är intressant och skrämmande, men det är illa genomfört. Willis gör filmen aningen sevärd och han lyckas ta sig igenom ganska bra, men det är inte mycket mer än det. Det finns filmer i samma genre som är bättre, och därför blir det en etta till Surrogates.

 

1/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: futuristiskt samhälle - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=tj-sC92wows


Recension: The Expendables



The Expendables

 

Explosioner och inget mer                         

 

The Expendables är en typisk film som riktar sig mot en viss sorts publik. Den actionkåte 12 åringen, den nostalgiska 51 åringen eller den som vet vad filmen kommer bjuda på. Jag misstänkte någorlunda hur filmen skulle vara. Filmens handling är inte mycket mer än en grupp soldater som får i uppdrag att störta en diktator i Sydamerika. Dessa soldater råkar även vara mycket smidiga och duktiga på det dom gör och gestaltas av bland annat Stallone, Statham, Li och Lundgren. Det finns en hel del ansikten som känns igen under filmens gång och den som överraskar mest är vår gamle, käre Arnold, som dyker upp under några minuter och förgyller filmen med sin närvaro.

 

Som väntat bjöd filmen på grymt mycket action, explosioner och slagsmål. Fram emot slutet bjuds vi på en hel del grymma slagsmålsscener och actionsekvenser som höjer pulsen, och fram till dess är det en del biljakter och mindre actionscener som dyker upp med jämna mellanrum. Här och där glimmar det till när det blir aningen djupare än bara action, när karaktärerna börjar öppna sig för varandra och man får en inblick i deras inre, men det händer betydligt färre gånger än antal sparkar som Stallone får ta emot. Jag blev dock uttråkad emellanåt, tycker att filmen kunde kortas ner en hel del och fått en jämnare ”flow”, så att säga.

 

Det är mycket våld och blod, och även det blir ganska tråkigt i längden. Visst att action kan vara spännande, om det varvas med spänning och mystik (Salt) men här uteblir allt annat och man kastar sig rakt utför stupen och drar med allt och alla för att få till så enorma explosioner som möjligt. Det går inte riktigt hem hos mig, för det jag redan fått se i början av filmen återkommer med jämna mellanrum och tråkar ut mig. Däremot kan jag inte förneka att det var kul att se alla dessa gamla gubbar och actionhjältar i en och samma film. Blir det en uppföljare, vilket det verkar, vill jag gärna se fler skådisar som sluter sig till det redan befintliga sällskapet och färre explosioner. Det blir en tvåa till The Expendables.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: 4

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: gamla goa gubbar med gamla goa action - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

http://www.youtube.com/watch?v=C6RU5y2fU6s


Recension: Percy Jackson och kampen om Åskviggen



Percy Jackson och kampen om Åskviggen

 

Tarvligt och tråkigt

 

En dag får Percy Jackson reda på att han är en halvgud och kastas därmed i ett äventyr som sällan skådats. Han kommer i kontakt med andra som han själv och finner även tjejen han gillar där. Men något är fel – någon har stulit ”Åskviggen” (nej, inte Harry Potters kvast, även om man kan tro det). Vad händer då? Jo, Percy Jackson ger sig ut för att hitta Åskviggen och hitta den skyldige. Lyckas han? Vilka hjälper honom? Det hela är grymt flummigt och jag har svårt för at ta filmen på allvar och bry mig om karaktärerna.

 

Av regissören till de två första Harry Potter filmerna kommer ännu en fantasyrulle, men denna gång missar den målet totalt. Fula effekter, dåliga skådisar och skrattretande manus gör denna film till den sämsta inom sin genre på hur länge som helst. Som om det inte vore nog är filmens humor trist som en sten, jag förstår verkligen inte hur folk kan tycka att vissa saker karaktärerna driver med är roliga. Det är löjligt, möjligen kan barn under åtta år gilla filmens innehåll, men jag vill klösa ut ögonen efter en kvart.

 

Detta är en tarvlig och grymt tråkig soppa som spiller sin potential och bjuder på en urtrist färd. Det var dock kul att se Uma Thurman som Medusa, men annars avråder jag alla från att se filmen.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: 1

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: mix av fantasy & grekisk mytologi - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=xko1Mx5w4tg

Nyheter

 

True Blood kommer möjligen som långfilm när serien är klar om några säsonger, inget är bekräftat än. Men det går en hel del rykten, och regissören lär blir seriens skapare.

 

Glee kommer gästas av ingen mindre än Britney Spears under dess andra avsnitt på andra säsongen. Hon kommer även få ett helt eget avsnitt endast med hennes låtar. Som om det inte vore nog är även Gwyneth Paltrow aktuell för en gästroll i serien, hon kommer då möjligen spela Wills nya kärleksintresse som dyker upp och gör det surt för Emma. Paltrow kommer att minst medverka i två avsnitt.

 

Läskigt värre

 

För alla er som inte kan behärska er inför premiären av Paranormal Activity, ett litet tips är att gå in på hemsidan och kolla på trailern. Ett litet tips är att spola tillbaka trailern när ni kommit halvvägs, för att se ”mer”.

 

http://www.paranormalmovie.com/

 

Poster till sista Saw

 

Saw 7, eller Saw 3D som den också kallas, närmar sig med stormsteg. 3 posters har släppts hittills, vilken är snyggast? Man kan även se dessa i 3D, då får man gå in på den officiella hemsidan. Där finns det även en längre trailer till filmen, och om man ska jämföra den med de tidigare trailers som släppts för filmerna är denna överlägset bäst. Känns som om skaparna inte sparat på krutet och försökt få till ett så explosivt slut som möjlig.

 

http://www.saw3dmovie.com/

 

 

Mer Potter

 

Den senaste och nyaste trailern för Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1 släpptes inatt, och här är länken till den. Ser mycket lovande ut!

 

http://www.imdb.com/video/imdb/vi2799962393/

Recension: The Lovely Bones



The Lovely Bones

 

Gripande, häftigt och fruktansvärt tjatigt

 

Peter Jackson, mannen bakom Ringen-trilogin, ger sig på att filmatisera ännu en bok. Men nu är det inte effekter och alver som styr, utan det är en ganska realistisk story om en ung tjej som blir mördad – och sen får man följa henne och se vad som händer efter livet. Man får även se hur hennes familj hanterar nyheten, hur hennes vänner påverkas och hur allt omkring henne går hand i hand och skapar nya möjligheter nu när hon lämnat jordelivet. Samtidigt försöker hon att från andra sidan hjälpa sin pappa (Mark Wahlberg) med att hitta hennes mördare.

 

Det är en mycket välspelad film, bortsett från Mark Wahlberg har vi även Rachel Weisz som spelar mamman, och själva flickan spelas av Saoirse Ronan, som även medverkade i Atonement. Karaktärerna är genomarbetade, filmen spännande och flickans äventyr i livet efter detta är färgstarkt och häftigt – här får Peter Jackson leka med effekterna och han skapar berg, träd och dalar som med jämna mellanrum ändrar form och förvandlas till annat. Bitvis bjuder filmen även på nagelbitande spänning, men trots detta känns den som helhet aningen för lång.

 

Och något som Jackson tyvärr har med sig från Ringen-trilogin är tjatet. Det är högstämt och överdramatiserat på många ställen, pompöst och onödigt storslaget för en film i denna genre. Det tjatas mycket; ”när jag levde var mina föräldrar bla bla blaa, och nu när jag är död ser jag att livet är mer än bara blaa blaaa blaaaa”. Visst, några repliker får vara sådana, men sen blir det bara tröttsamt. Trots detta levererar filmen och är absolut sevärd. Det blir en stadig trea till The Lovely Bones, som konstigt nog heter Flickan från Ovan på svenska.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: Det bästa av två världar - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=ikUWKi0W5_g


Nyheter



Paranormal Activity 2: Tokyo Night

 

Paranormal Activity kommer få två uppföljare, en vanlig och en annan som kommer vara för den japanska publiken. Den kommer handla om en tjej som besökte huset i ettan och får med sig ondskan till Japan, till sin familj. Låter lite väl likt The Grudge, tycker jag. Filmen kommer ha premiär till december och blir helt på japanska. Den version som resterande världen får se kommer i slutet av oktober.

 

Slutet för Potter närmar sig

 

Nu när Harry Potter börjar närma sitt slut har filmbolaget WB fått kalla fötter. Vad ska man göra när serien är slut, för att få in lika mycket pengar? Tydligen letar man efter en ny serie att filmatisera, eller så satsar bolaget på superhjältar. Barry Meyer som är VD för WB sa att man snart kommer avslöja planerna för framtiden, och han nämnde redan att remake på Harry Potter var på gång, fast med Justin Bieber i huvudrollen (han har sinne för humor iaf). Han avslöjade även att Potter kommer få historiens största DVD-box och uppmanar alla fans att spara sina pengar till det.

 

Är det en DVD-box på Blu Ray med förlängda versioner kan han räkna med mig.


Recension: Resident Evil: Afterlife



Resident Evil: Afterlife

 

Mumma för fansen

 

Det har hittills kommit tre filmer i serien. Vid detta lag borde alla som går för att se den fjärde i serien veta vad som kommer serveras; snygg action, löjlig dialog, heta brudar, äckliga monster och hjärndöd story. Afterlife börjar i Tokyo och visar hur infektionen spred sig för fyra år sedan (inledningen var grymt läckert och estetisk) och sen får vi som vanligt följa Alice (den underbart tuffa Milla Jovovich som verkligen kickar röv) på hennes äventyr. Inledningen har även en längre sekvens med hennes kloner som man fick se i slutet av tredje filmen, dock så var den ganska meningslös eftersom den endast uppfyllde hennes replik (…and I will bring some friends of mine) när hon snackade med Umbrellas huvudkontor i slutet av trean.

 

Den fjärde delen har inte många nya element, det är mest den avancerade 3D-tekniken som får filmen att sticka ut. Annars är det gamla vanliga zombies, ett nytt monster istället för Nemesis och samma galna hundar (fast uppgraderade) som fyller filmen. Det finns några nya karaktärer och de som överlever är självklart de mest intressanta. 3D möjligheterna var väl använda, det var inte för många effekter som gjorde att man tröttnade, utan de kom med jämna mellanrum när det verkligen behövdes. Annars bidrog 3D-tekniken till djup i bilden samt mycket mer apokalyptisk känsla, det är synbart snyggare och mer påkostat än de tidigare filmerna. Musiken var som vanligt bombastisk och gav filmen en härlig känsla.

 

Handlingen var dock inte det bästa, det fanns långa sekvenser som kändes som vattentrampning och en hel del logiska luckor dök upp genom filmen. Många frågor lämnades obesvarade, och slutet lämnar självklart för en femte film (som redan är i produktion). Jag gillade inte att man tonat ner på våldet och zombiesarna, jag hade gärna sett mer slaktande (gore) på den fronten. Kändes som filmen var väldigt actionpackad, med ett par skrämmande hoppa-till-scener, och inte actionskräck som de tidigare filmerna. Sist men inte minst var användningen av slow motion alldeles för mycket, visst att man kan ha det under vissa scener, men här överanvände man det totalt, nästan Matrix-varning på det hela.

 

Jag skulle ge Afterlife en femma för att den är så cool, cheesy och sjukt underhållande, men samtidigt skulle jag kunna ge den en etta för att den saknar ett vettigt manus, är flummig och oseriös. Därför hamnar den på en ganska stadig trea, och är man fan av serien kommer den vara värd betydligt mer.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: 2

Action: 4

Effekter: 4

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: spelkänsla i 3D - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=9dc5iiT0f1s

Pepp!



Imorgon blir det bio, och då är det dags för Resident Evil: Afterlife att bockas av. Har köpt mina biljetter och klockan 21.00 kommer jag äntligen få se filmen i 3D. Recension kommer på lördagen, och till skillnad från alla negativa recensioner den fått tror jag att jag kommer gilla den, speciellt med tanke på att jag gillade de tre första filmerna. 


Nyheter



Noomi Rapace goes Hollywood

 

Efter succén  med Millennium-trilogin är det dags för Hollywood att få sin dos av Rapace. Hon ska medverka i uppflöjaren till Sherlock Holmes där hon bland annat kommer spela mot Jude Law. Det har även länge ryktats om att hon ska medverka i den vuxna skräckversionen av Hans & Greta, men inget är bekräftat än.

 

Resident Evil 5

 

En femte film är redan på gång efter fjärde filmens succéhelg i USA. Den fjärde filmen spelade in mest pengar i serien på sin premiärhelg, mycket tack vare de dyrare 3D-biljetterna. Men i antal besökare kom den som väntat sist. Den femte filmen kommer ta mycket hänsyn till vad fansen vill se, och detta kommer ske via Twitter.


Recension: Eclipse



Eclipse

 

Den sämsta trilogin i modern tid

 

Först kom Twilight, som var småcharmig, men hade brister i form av värdelösa effekter och skådespeleri, sen kom New Moon som var usel rakt igenom och nu kom Eclipse som ja, är en blandning av Twilight och New Moon. Eclipse fortsätter där New Moon tog slut, med Edward frågandes: vill du gifta dig med mig? Hela Eclipse går i stort sett på att besvara på den frågan, och vi får följa Bella som inte kan bestämma sig ifall hon vill ha bleke, charmige Edward eller aggressiva superhunken Jacob. Precis som i New Moon. Bara att det är mer krydda här, i form av vassare repliker och mer hångel.

 

Ibland förstår jag bara inte bara varför alla tre blir tillsammans. Det finns ett par scener där Edward & Jacob för dialoger, och de råkar bli ganska homoerotiska (!). Varför kan inte alla bara samsas och njuta, en människa, en varulv och en vampyr?

 

Jag kan tänka mig att böckerna är bra, att det är en helt annan känsla i dem och att man blir helt gripen, men på film blir storyn bara blaska. Jag vet inte om det beror på de värdelösa skådespelarna, de fruktansvärda effekterna eller det skrattretande manuset, men något är fel. Det enda som Eclipse står ut med mot föregångarna är fotot, som är aningen snyggare, mycket tack vare den nya regissören David Slade. Annars är detta en tredje, ännu mer skrattretande del i vad jag kallar för den sämsta trilogin i modern tid. Fast nu kommer ju sista delen, Breaking Dawn, delas upp i två delar, så vi har ytterligare två filmer att ”se fram emot”.

 

Är du tjej, gay, under 15 år och helt osäker på vad du vill kommer du älska filmen. Annars – undvik.

 

1/5

 

 

Foto: 2

Skratt: 1 (oavsiktligt blir det en 4)

Musik: 1

Skräck: 1

Action: 1

Effekter: 1

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: triangeldrama - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=CScK6D3KROM

Recension: Inception



Inception

 

Filmstycke som sticker ut

 

Från Christopher Nolan, som gjorde den enligt mig överskattade The Dark Knight, kommer nu Inception som handlar om Cobb (Leonardo DiCaprio), en man som lever i en värld där det är möjligt att genom drömmar penetrera människors hjärnor och stjäla information, ändra tankesätt och odla nya minnen. Cobb får ett uppdrag, Inception, och det visar sig bli hans svåraste hittills. Kommer han att klara av det?

 

Detta är en film som kan vara väldigt svår att förstå om man inte hänger med – men är man uppmärksam från första början inser man att det är ganska lätt att förstå uppbyggnaden och man fascineras rejält av den värld som Nolan skapat. Att någon ens kan komma på något så nyskapande och häftigt, i dagens Hollywood, är ett under. Storyn är spännande, intressant och originell, skådespeleriet är felfritt, musiken fantastiskt och effekterna, fotot och actionsekvenserna helt perfekta. Det finns inte det minsta att anmärka på, detta är en film som jag redan ville se om under tiden jag såg den för första gången.

 

Detta är ett stycke filmhistoria, och jag vill absolut inte krydda på och överdriva, men det var längesedan jag gick in med höga förväntningar och kom ut ur salongen helt hänförd. Detta är årets hittills bästa film, och det blir nog ingen som slår den, inte i denna genre i alla fall. Det blir en solklar femma till Inception.    

 

5/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4 

Skräck: -

Action: 5

Effekter: 5

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: hjärngympa - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=66TuSJo4dZM


Recension: Predators



Predators

 

Bitvis lysande, men oftast krystad

 

Det har kommit en hel del Predators filmer, till slut visste man inte vad man skulle göra av ikonen och därför gjorde man en film med både Predator och Alien. Den filmen fick dessvärre än värdelös uppföljare, och sen dess verkade båda ikonerna ha försvunnit för gott. Men nu tog man tag i Predators, skakade bort geggan från Alien och bestämde sig för att göra en nystart, med bara Predators. Nya skådespelare och ny story, ny regissör och en ganska stor budget för en monsterrulle.

 

Att Adrien Brody (The Pianist, The Village) som är en lysande skådespelare, spelar en hård, fåordad och tuff soldat går inte ihop för mig. I mina ögon är han den typ skådis som passar för utmanande, djupa roller som gör intryck på publiken. Inte en actionhjälte som springer runt med vapen, drar onliners och försöker se stenhård ut. Tragiskt nog är han så misfit som man kan bli, och hans saknar trovärdighet till tusen. De övriga karaktärerna finns det tyvärr inte mer att säga om, de är stereotyper som finns i varannan actionfilm.

 

Dessa personer vaknar och befinner sig i luften, störtandes mot marken. Väl nere måste ta reda på varför och hur de hamnat där. Det blir dock svårare än vad de trodde, då det gömmer sig mer skräckinjagande saker i djungeln än de någonsin kunde ha anat. Detta utvecklas till en katt och råtta lek som har sina stunder där det bjuds på lysande action och underhållning. Det är snyggt och läckert, djungelmiljön skapar kusliga möjligheter och det blir en hel del pang pang för pengarna.

 

Jag saknade dock känslan av att inte ha någon aning om vad som skulle hända, samtidigt som filmen som helhet kändes 20 minuter för lång. Det värsta är dock manuset, som verkar ha slängts ihop av två tolvåringar. Det är krystat, många ”klockrena” repliker (som misslyckas totalt) och överlag väldigt torftigt. Därför känns det inte mer än rätt att ge Predators en tvåa. Fansen kommer nog gilla den, men vi andra blir nog aningen buttra efter filmen. Slutet lämnar självklart för en uppföljare, och den borde bli bättre, om något.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -1

Skräck: 2

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Predators in action - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=9u8vZwvP57Y

Recension: Toy Story 3



Toy Story 3

 

Trippelt så överskattad

 

När vi träffar leksakerna för tredje gången ska de packas ihop och lämnas uppe på vinden, eftersom Andy nu blivit så hoppas gammal att han ska flytta för att plugga vidare. Av misstag doneras de bort till ett dagis och bekantar sig med nya leksaker, som allesammans är vänliga och välkomnande. Efter ett tag inser våra vänner att dagiset inte är vad det verkar vara, och alla är inte lika vänliga som de först trodde. Det blir en kamp för att komma därifrån, och detta är storyn som vi får följa Woody och hans vänner igenom.

 

Efter all lysande kritik som filmen fick hade jag ganska höga förväntningar, men de infriades tyvärr inte. Filmen är bra, det är riktigt snyggt animerat och det finns många fina, sorgliga och färgsprakande scener. Det är en någorlunda spännande story och upplägget funkar bra, men filmen saknar den komiska touchen som så många Pixarfilmer har. Jag skrattade inte en enda gång, och det har aldrig hänt att jag inte skrattat av en Pixarfilm. Den animerade kortfilmen som visades innan var heller inte lika bra som de annars brukar vara.

 

Jag kan dock tänka mig att filmen tilltalar barn och att de säkert tycker att den både är rolig och spännande. För mig räcker det inte med leksaker som tappar delar eller börjar prata på andra språk för att skratta. Det blir en trea till filmen, som för övrigt är den mest inkomstbringande animerade filmen någonsin.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: 2

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: leksaker - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=v_FfHA5whXc


Recension: Vampires Suck



Vampires Suck

 

Parodi utan bett

 

Nu när vampyrhysterin sköljer över oss var det ganska väntat att det skulle komma en parodifilm på det som är roten till all vampyrsnack, nämligen Twilight-serien. Från killarna bakom Date Movie, Epic Movie, Disaster Movie och Meet The Spartans kan man inte förvänta sig mycket, speciellt med tanke på att filmerna bara blev sämre och sämre. Så när jag skulle se Vampires Suck var mina förväntningar i graven, men jag var dock väldigt flummig. Filmen sätter igång, och under dessa 90 minuter får vi se Twilight & New Moon hoppressad till en story. Becca (som ska föresteälla Bella) kommer till en ny stad som är grått och regnigt, hon faller för en blek kille som senare visar sig vara vampyr. Hon dras i ett triangeldrama som ja, alla vet hur det fortsätter.

 

Det bästa med filmen är att den utan tvekan har bättre skådespelare än de riktiga filmerna. Jenn Proske, som spelar Bellas karaktär gör så klockrena imitationer av Kristen Stewart att det är sanslöst. Här har man självklart kryddat det hela så hon ser ännu dummare ut än i de riktiga filmerna, men hennes rörelser, ansiktsuttryck och till och med röst är oerhört likt Kristen Stewart. De som ska föreställa Edward och Jacob gör också bra jobb, och vissa skämt är faktiskt riktigt roliga. Vissa repliker och enstaka scener är klockrena, men det är synd att det emellanåt fylls ut med så mycket billiga skämt som vi sett innan. Det känns som om killarna bakom filmen bestämt sig för att göra en bra parodi, men bitvis gett upp tanken om det och fallit tillbaka i samma, gamla Epic Movie anda.

 

Jag skrattade dock riktigt mycket, tror jag aldrig skrattat så mycket under en film på bio (bortsett från Sex and the City 2, men den var en timma längre också). Som sagt var jag riktigt flummig när jag såg filmen, så flummig humör rekommenderas.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vampyrer - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=XcO09syPTSw


Nyheter



Alien prequel tar form
 

Det är nu bestämt att Alien filmerna får uppföljare i form av två prequels (filmer som utspelar sig innan ettan) och dessa ska självklart ha en kvinnlig hjältinna, och nu blir det i form av Gemma Arterton som sågs i Clash of the Titans och Prince of Persia. Detta är inte bekräftat, men det blir spännande att se om det stämmer eller ej.



 

Ingen Johansson i Iron Man 3

Scarlett kommer troligen att inte medverka i nästa film i serien som järnmannen, och nu letar man efter en kvinnlig skådespelare för att bära skurkrollen. Det ryktas om Emily Blunt, och om man lyckats få med henne på skeppet är inte klart än.


Recension: Salt



Salt

 

Fartfylld och spännande

 

Vem är Salt? Det är frågan som man ställer sig genom hela filmen. Det bästa är faktiskt att se filmen utan att veta något om den innan. Utan att ha sett trailern, läst om handlingen eller kollat upp den på nätet. Kortfattat handlar filmen om Evelyn Salt (Angelina Jolie), en CIA agent som blir anklagad för att vara en rysk spion – utan att hon själv vet om det. Detta leder till att Salt måste bevisa sin oskuld, men frågan är, hur? Det blir ganska svårt med tanke på att halva CIA är ute efter henne, samtidigt som ingen verkar tro henne.

 

Detta är lättsam popcornunderhållning när det är som bäst, överfylld av action och spänning. Det är hög fart från första rutan till den sista, spänningen avtar aldrig och actionsekvenserna är riktigt häftiga. Det blir ännu bättre av att Jolie faktiskt gjort de flesta stunts själv och inte använt sig av en ersättare. Filmen bjuder även på en hel del vändningar som överraskar, men som får filmen att tappa trohetsvärde. Men samtidigt är detta ingen film som man ser för dess realism direkt. Ett plus är att dess action inte krävt animationer eller större ingrepp från datorer för att funka, utan det ser naturligt ut.

 

Jolie gör en bra insats, hon brukar alltid vara ganska torr i actionfilmer men här lyckas hon skapa en karaktär som man vill ska klara sig. Dock är kvinnan grymt smal, så under många actionscener tror man att hon ska gå sönder. Men det blir en stadig trea till Salt, som levererar vad den lovar. Det skulle inte förvåna mig om det kom en uppföljare inom de kommande åren.

 

3/5 

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vem är salt? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=QZ40WlshNwU

Recension: Paranormal Activity



Paranormal Activity

 

Det blir vad du gör det till

 

Paranormal Activity blev förra årets stora monsterhit som med en minibudget lyckades spela in över $100 miljoner och peta ner Saw från USA:s topplista. Den har flera gånger om blivit utsedd till den mest skrämmande filmen någonsin och många menar att filmer sällan blir mer skrämmande än detta, men är det verkligen sant? Mycket hänger på en själv, hur man lever sig in i filmen och vad gör det till. Personligen fann jag filmen smått tråkig.

 

Storyn kretsar runt ett ungt par som bestämmer sig för att dokumentera de övernaturliga händelser som äger rum i deras sovrum på nätterna. Detta kan misstolkas, men tjejen i detta förhållande misstänker nämligen att hon är förföljd av ett spöke eller något liknande. Därför köper de en kamera som filmar allt under natten de sover, och vi som publik får följa det hela genom kamerans lins.

 

Filmen känns realistisk och naturlig, och att man filmat med Blair Witch stil gör det hela bara bättre. Men det är tyvärr inte mycket som händer under de 21 nätter som vi får följa paret. Jag som filmnörd hade ganska lätt för mig att räkna ut vad som skulle ske och på vilket sätt det skulle trappas upp, och typiskt nog var det så. Om man ska se filmen ska man absolut inte veta vad det är för genre, vad det är för story eller något alls, för då kan man möjligen bli skrämd och överraskad.

 

Det blir en tvåa för Paranormal Activity, som nu till höst får en uppföljare. Spännande att se hur detta utvecklas.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: dokumentärkänsla - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074

RSS 2.0