Recension: The Thing (2011)



The Thing

 

Välgjord men onödig

 

John Carpenters klassiska monsterrulle The Thing från 1982 har fått en prequel, med samma namn vilket kan ses som en remake, men så är det inte. Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) blir kallad till Antarktis för att analysera en ny livsform som misstänks vara utomjordisk och väl framme på plats bekräftar hon det. Innan man vet ordet av har denna varelse fått liv – problemet är bara att den kopierar personerna i anläggningen så ingen vet vem som är vem…

 

Det kan kännas konstigt att man gör en prequel till en film som nästan är 30 år gammal, men det är ingen hemlighet att Hollywoods idéer sinat på senare tid. Lyckligtvis är det en bra prequel som är välgjord och går ihop med sin föregångare utan att ösa på överdrivet mycket. Chockeffekterna är snygga och det finns några härligt vidriga scener, plus att själva Antarktis är en skrämmande miljö att utgå från.

 

Skådespeleriet är godkänt, Winstead är riktigt tuff i sin roll bland de för övrigt manliga karaktärerna. Frågan är bara hur nödvändig filmen i fråga är, den bidrar inte med överdrivet många förklaringar eller fördjupningar som skulle ge originalet mer tyngd. Inte heller är den speciellt skrämmande, det enda jag kan tänka mig är att serien i sig får några fler fans vilket även det känns onödigt 30 år efter första filmen. The Thing lyckas skrapa ihop en trea.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: 3

Effekter: 3

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: okänd varelse - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: New Year's Eve



New Year’s Eve

 

Lättglömd nyårsafton

 

Vi har Ingrid (Michelle Pfeiffer) som känner att hon inte nått sina drömmar i livet, Paul (Zac Efron) som hjälper Ingrid med att nå sina drömmar, Stan (Robert De Niro) ligger på sin dödsbädd helt ensam, Aimee (Halle Berry) som till synes tänker fira nyår själv, Tess (Jessica Biel) vill föda först efter nyår och vinna pengar, Laura (Katherine Heigl) funderar på om hon ska ta tillbaka sin gamla flamma Jensen (Jon Bon Jovi), Randy (Ashton Kutcher) fastnar i en hiss med Elise (Lea Michele), Kim (Sarah Jessica Parker) är en överbeskyddande mamma och hennes dotter Hailey (Abigail Breslin) rymmer, Sam (Josh Duhamel) får lifta in till sitt event och stöter på udda människor samt Claire (Hilary Swank) som har i uppgift att få upp en mekanisk boll i luften.

 

Lät detta som en bra idé? Tydligen tyckte regissören till Valentine’s Day det och föste ihop hälften av Hollywood för att sprida budskapet om kärlek, gemenskap, förlåtande och en del andra klichéer till den korkade delen av biopubliken som slänger ut en hundring så fort dem ser Efrons namn på affischen. Moralkakorna är övertydliga, sångnumren fruktansvärt pinsamma och voice overn… Ja, få mig inte ens att snacka om voice overn, som ska lära publiken hur viktigt det är att följa sina drömmar, tro på sig själv och förlåta varandra under en sådan storhelg som nyårsafton.

 

Skämten är plattare än den plattaste pannkakan och manuset går på ren automatik, inga överraskningar och ingen som helst filmskaparpassion har lagts ner på detta projekt. Skådespelarna lär haft jäkligt roligt under inspelningen och ännu roligare blev det när lönen kom, men de som funderar på att genomlida en sådan översöt och övertydlig film bör seriöst fundera på om dem vill spendera sin juletid och svårförtjänta pengar på något som inte anstränger sig det minsta för att förtjäna det.

 

1/5 

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: nyårsafton - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: Hostel Part: III



Hostel: Part III

 

Utan de karaktäristiska dragen

 

När Hostel: Part II läckte ut på nätet nästan en vecka innan premiären sa regissören Eli Roth att det antagligen inte kommer bli en tredje film. Som förutspått blev det inga stora intjänade pengar och en tredje film skrotades. Nu blev den av ändå, direkt-till-DVD och med annan regissör, mindre budget och nya skådisar. Nu har man flyttat tortyren till självaste Las Vegas där fyra grabbar på svensexa får bekanta sig med hemskheterna från Slovakien.

 

Allt som gjorde de två första filmerna till en någorlunda spännande och chockerande filmupplevelse är borta. Bara den lilla detaljen att man bytt ut Slovakien mot Las Vegas är ett stort minus, sen att de så kallade ”nya” idéerna utförs på ett slarvigt sätt gör filmen mer B än vad den är. Inget i närhet av spänning existerar, tortyrscenerna är misstänksamt korta och jag saknar de karaktäristiska dragen som just utmärker en Hostel-film och gör att man skruvar på sig i soffan.

 

Skådespeleriet är amatörmässigt och jag undrar vad i hela friden Thomas Kretschmann gör i en sådan film som denna. Det finns absolut inget, inget som skulle kunna tillfredställa fans av de föregående filmerna och man har inte lagt ner den minsta tanke på att locka nya tittare heller. När man har så stora budgetproblem så man ersätter tortyrredskapen med mordiska skalbaggar är det något som har gått fel och så länge jag lever existerar inte denna så kallade tredje delen i Hostel-serien.

 

1/5 

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: tortyrverksamhet - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Recension: A Home At The End Of The World



A Home at the End of the World

 

Skrapar endast på ytan

 

Detta är historien om två mycket olika personer som i sina unga år utvecklar en annorlunda sorts vänskap vilket leder till konsekvenser som de i framtiden får ta itu med. Bobby Morrow (Colin Farrell) flyttar in hos Jonathan Glover (Dallas Roberts) efter att han blivit föräldralös och vi får se hur deras liv fortsätter i framtiden, där Bobby börjat jobba som bagare och Jonathan slått ihop sig med en hippiebrud.

 

Från manusförfattaren till Timmarna (The Hours) kan man förvänta sig något djupare och mer drabbande. Filmens mest dramatiska händelse sker redan inom loppet av de första tio minuterna och sen är det en ganska blek och känslolös resa vi får uppleva. Farrell och Roberts gör bra men samtidigt bleka och lättglömda insatser och filmen lyckas aldrig nå upp till sin rätta nivå.

 

Det enda som stack ut med filmen var musiken som var ganska mysig, annars är detta en helt enkelt dålig film som skildrar en historia som berör ämnen som homosexualitet, livet, döden och vänskap på ett ytligt sätt som upplevs amatörmässigt. Det skapas ingen fördjupning och jag kände inget för karaktärerna; man skrapar knappt på ytan av de olika problem som tas upp. Det blir en etta till A Home at the End of the World.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: livet - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: Into The Wild



Into The Wild

 

Vacker och tankeväckande

 

Efter att ha tagit studenten med högsta betyg ger Chris McCandless (Emile Hirsch) bort alla sina besparingar till välgörenhet, lämnar sitt hem och sätter siktet på Alaska. Han börjar lifta bit för bit och på vägen träffar han en del människor som gör diverse intryck på honom. Hans mål är att utan någon eller några materiella instrument leva i Alaska och bli ett med naturen, för att hitta sig själv och ta itu med jobbiga barndomsminnen under en längre period.

 

Sean Penn har regisserat och skrivit filmen som är baserad på en riktig händelse och med Hirsch i huvudrollen har han skapat en tankeväckande och otroligt vacker film om livet och den materiella världen. Här berörs frågor som vad vi behöver och vad vi vill ha, vilka spår en svår uppväxt sätter och de uppoffringar som vuxna ibland gör men ändå visar sig bli misslyckade; med andra ord finns det mycket som man kan relatera till.

 

Musiken är simpelt men vackert samtidigt som det överlag är en väldigt stilig film att se på, fotot och de friska miljöerna är en fröjd för ögonen. Varva detta med mycket bra skådespelarinsatser och en stadig regi och manus så blir det en filmupplevelse man inte glömmer i första taget. Man kan alltid förbättra en film och i detta fall skulle man kunna klippa ner dess längd lite, annars får Into The Wild en stark fyra.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: att finna sig själv – 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Nyheter



Mer om Lara

 

Lara Croft, eller Tomb Raider som de flesta känner henne som kommer snart att få en ny film. Graham King som är filmens producent avslöjade att ett riktigt bra manus har kommit in som handlar om hennes rötter och hur hon förvandlas till den starka kvinna som hon är i spelen. Filmen kommer förhoppningsvis att börja spelas in nästa år.


 

The Bourne Legacy

 

Ingen Matt Damon och regissören är utbytt. Nya huvudrollsinnehavaren blir Jeremy Renner (från bland annat The Hurt Locker och kommande The Avengers) och regissören som tar över är Tony Gilroy. Vi får istället följa karaktären Aaron Cross och även här är Treadstone inblandad i det hela. Vad som har hänt med Bourne är däremot oklart.


 

Baksmällan 3

 

Japp, baksmällan den fortsätter. Men istället för att kopiera av den första filmen tänker man faktiskt ändra på konceptet, det är vad Bradley Cooper säger i alla fall. Filmen kommer utspela sig i Los Angeles och alla i det härliga gänget upprepar sina roller. Inspelningen börjar i september.


 

Jurassic Park 4?

 

Producenten Kathleen Kennedy avslöjar att man inte börjat skriva manus på en fjärde film än, just för att det inte var meningen att det skulle bli en filmserie. Enligt Kathleen letar man efter en grym story och just en anledning till att göra en fjärde film, så med andra ord har man ingen aning om vad den ska handla om. Däremot kan den första delen konverteras och släppas i 3D, om det är något som Steven Spielberg har tid med.


 

Saw fortsättarer..?

 

Filmbolaget Lionsgate säger att man förr eller senare kommer ta upp Saw-filmerna igen, men är det verkligen så smart? Medproducenten Twisted Pictures har däremot sagt att man absolut inte kan tänka sig att fortsätta med serien, så länge inte en ny, fräsch och riktigt bra story dyker upp.


 

Ännu en remake

 

American Psycho från 2000 med Christian Bale i huvudrollen kan komma ett få en remake och till skillnad från föregångaren kommer den att utspela sig i nutiden istället för på 80-talet. Det är Lionsgate som ligger bakom remaken och regissören blir en hittills oerfaren person vid namn Noble Jones, som arbetat som David Finchers assistent under inspelningen av The Social Network.


 

Kopia?

 

För nya kommande American Reunion har man valt att kopiera av första filmens poster helt och hållet. Nostalgi? Ja tack!

 

Nya trailers:

 

Men in Black 3

 

The Expendables 2

 

G.I. Joe 2: Retaliation

 

The Dictator

 

Och här är affischerna för kommande Batman och Spider-Man:




Recension: Crazy Stupid Love



Crazy Stupid Love

 

Funkar tack vare dess charm

 

Cal Weavers (Steve Carell) liv når sitt slut när det visar sig att hans fru Emily (Julianne Moore) tänker lämna honom. Som pricken över i:et får han även reda på att hon varit otrogen med en av sina kollegor, David Lindhagen (Kevin Bacon). Hur står Cal ut med detta? Han drar ut och super bort sina känslor och snackar med allt och alla om sina bekymmer; ända till Jacob Palmer (Ryan Gosling) dyker upp och gör Cal till sitt projekt. Han ändrar Cals klädstil, attityd och syn på kvinnor för att göra honom som sig själv, men innerst inne märker Jacob att han fallit för Hannah (Emma Stone)…

 

Det är en någorlunda rörig historia som gör sig bättre på film, oväntat mycket bättre. Carell som aldrig varit en av mina favoriter klarar sig bra utan att ta i så han spricker eller försöka vara rolig när han egentligen är motsatsen. Moore är underbar i rollen som Emily och Gosling som på senare tid fått det alltmer bekräftat att han är en av Hollywoods nya, stora talanger skiner i sin första snobbiga roll som brudmagnet. Tillsammans med Stone och Bacon har man en ensemble som är smått otroligt för en film i denna genre och man försöker göra det mesta utav det.

 

Historien är av den typen som man någon gång sett tidigare och det lämnar en del att önska, men under andra halvan av filmen bjuds man på lagom mängd skratt och överraskningar för att kunna ha överseende med det. Det är en mysig film om den rätta kärleken och att kunna ändras, att förlåta och kunna gå vidare; däri ligger även dess charm som känns ända in i hjärtat och gör att man vid filmens slut sitter med ett brett leende och bara njuter. Det blir en stadig trea till Crazy, Stupid, Love.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: att driva med Twilight – 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: Sleeping Beauty



Sleeping Beauty

 

Älska eller hata

 

Vi får följa Lucy (Emily Browning), en ung universitetsstudent som är helt isolerad från omvärlden. Hon är desperat efter att få tjäna pengar och betala sin hyra, därav hon redan har två jobb och börjar med ett ytterligare tredje. Det nya jobbet visar sig vara något helt annorlunda gentemot vad hon dittills testat på, något kusligt och outforskat som drar henne längre och längre in i en cirkel av ovetande. Hennes enda kontakt med omvärlden är en alkoholiserad man som hon med jämna mellanrum hälsar på.

 

Detta är en kal och avskalad skildring om ett liv som antingen kan ses som väldigt tragiskt eller väldigt udda. Filmens släpiga tempo och få dialoger har en lätt sömnig effekt på åskådaren, men Brownings enastående insats som Lucy håller ögonen öppna. Långa tagningar utan klipp är filmens specialitet och det görs med finess, samtidigt som det passar i själva temat. Det är värt att nämna filmens stuk som inte kommer tilltala många tittare, det är en älska eller hata film.

 

Slutet är frånstötande och mycket naket bjuds på under filmen gång, vilket även det är obekvämt att se på. Jag hade velat ha mer dialog och förklaring i slutet, ändå tycker jag att det funkade och passade filmens annars förklaringsfria atmosfär. Mycket lämnas för egen tolkning och lite läggs fram på silverfat som i de flesta filmer, vilket slutligen leder till att Sleeping Beauty får en stadig trea i betyg.

 

3/5   

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: vad händer när Lucy sover? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: Straw Dogs



Straw Dogs

 

Rumpa, sexpack och våldtäkt

 

Manusförfattaren David Sumner (James Marsden) åker tillsammans med sin fru Amy (Kate Bosworth) till hennes hembygd för att få inspiration till skrivandet. Medan de gör sig hemmastadda ser de även till att hyra in några av Amys gamla vänner för att renovera en del av huset, men det dröjer inte länge innan gamla känslor bubblar upp till ytan. David får med tiden reda på att Amys vänner kanske inte är så vänliga efterallt…

 

Dustin Hoffman är med i den gamla versionen vilket jag inte har sett, men hört att den ska vara bättre än remaken som i mina ögon klarar sig utan svårigheter. Marsden och Bosworth kan agera så deras kemi och förhållande känns gediget, samtidigt som ledaren bland Amys vänner spelas av ingen mindre än Alexander Skarsgård. Även han gör en bra tydning av sin instabila och sluga karaktär som smörar på ordentligt.

 

Regissören hastar inte utan dramat byggs upp sakteligt med både dialog och händelser som eskalerar till den obehagliga finalen. Även om jag inte kände mig helt övertygad mot slutet var det en spännande upplösning som gärna hade fått vara lite längre. För tjejerna finns det oräkneligt antal närbilder på Skarsgård mage medan killarna kan njuta av Bosworths klyfta och svettiga rumpa i minimala shorts. En film med något för alla, helt enkelt.

 

3/5  

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vad vill Amys vänner? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: Cowboys & Aliens



Cowboys & Aliens

 

Mycket utlovas, inget infrias

 

Jake (Daniel Craig) vaknar upp mitt i öknen utan att veta vart han har varit, vad som har hänt och hur han hamnat där. Runt handleden har han något fastbundet, något utomjordiskt i metall. Han börjar vandra och kommer till närmaste by där han hamnar i trubbel med Woodrow (Harrison Ford), men ganska snart avbryts deras dispyt av konstiga ljus som dyker upp på himlen; de blir utsatta för en utomjordisk attack och bestämmer sig efteråt för att hitta deras hem för att utrota dem.

 

Detta är en av de nya filmerna som blandar två genrer, så kallade mash-ups. Precis som actionkomedi eller romantiskt drama blandar man ihop cowboys och utomjordingar. Mycket står på spel och förväntningarna är höga, men här infrias bokstavligt talat inget. En parodi som Scary Movie ger mer valuta för pengarna än detta. Det bjuds på cowboys, men de är tråkiga, ointressanta och torftigt spelade. Craig och Ford ser mest ut att gå på autopilot och ha dödstråkigt.

 

Utomjordingarna ser exakt ut som de har gjort de senaste 100 åren, som underliga insekter med stora klor och slemmiga händer. Actionscenerna är motsatsen till imponerande och inget oväntat sker, slutet känns som en stor besvikelse och som helhet levererar inte filmen en hundradel av vad den borde. Ska man blanda ihop två så stora ämnen får man göra det med finess och stil, hjärta och känsla, inte bara vispa ihop något och hoppas på det bästa. Cowboys & Aliens får en etta i betyg.

 

1/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: 1

Effekter: 2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: mash-up - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: In Time



In Time

 

Skrattretande kalkon

 

Pengar har ersatts av tid; jobbar du inte upp dig i samhället tar din tid slut och därmed dör du. Kruxet är att folk inte åldras mer än 25 år, efteråt ser man likadan ut oavsett hur länge man har levt. Will Salas (Justin Timberlake) bor i ett slumområde och jobbar hårt för att klara sig dag till dag – plötsligt råkar han få 100 år av en man som kort därefter tar livet av sig; på så sätt öppnas dörren till nya möjligheter. Will lyckas ta sig in i rikemansområdena, men upptäcker att han är förföljd av tidväktaren Raymond (Cillian Murphy). Tillsammans med rikemanstjejen Sylvia Weis (Amanda Seyfried) försöker han att komma undan…

 

In Time är en av årets sämsta filmer; inte nog med att Timberlakes skådespelartalanger når sina gränser så det skriker, utan den ofokuserade handlingen och de enorma hål som lyser igenom manuset är så påtagliga att man inte ens kan ta filmen som hjärndöd popcornunderhållning. Den seriösa tonen krossas av Timberlakes insats, samtidigt som Murphy ger en välbehövd tyngd till filmen, men då dyker Seyfried upp och ser skitsnygg ut samtidigt som hon skuttar runt i högklackat och slänger med sin peruk. Det är lika ojämnt genom hela filmen och ibland vet man inte om Timberlake & Seyfried är på smekmånad eller på rymmen.

 

Man har även tagit sig friheten att friskt kopiera av andra filmer, det går inte en kvart utan att man påminns av någon annan film. Filmens kärna (att de rika blir rikare och de fattiga fattigare) är bra och alltid aktuellt men i denna tappning blir det inget annat än larvigt och skrattretande. Och på tal på skrattretande, håll utkik efter en malplacerad scen där filmens hjälte får för sig att ta ett nakenbad med Seyfried och hur mycket scenen i fråga bidrar till filmen. Kalkonvarning på In Time som får en etta i betyg.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: betala med tid - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: 11-11-11



11-11-11

 

Larvig-larvigare-larvigast

 

Den framgångsrika författaren Josephs fru och son omkommer i en tragisk olycka och som om det inte vore nog får han ett samtal från Barcelona där han får reda på att hans far är nära döden. Joseph åker till sin bror Samuel i Barcelona för att vara vid sin fars sida, men upptäcker då att siffrorna 11-11-11 dyker upp överallt. Vad beror det på? Kan det vara ett tecken, ett omen, en varning från en pararell värld? Mystiska varelser dyker upp och ju närmare just det datumet Joseph kommer desto mer förvirrad blir han.

 

Förvirrad, det blev jag också. Filmen är slarvigt gjord, hafsigt hopklippt och saknar mål och mening. Dystra miljöer, stela skådespelare och upprepande manus förstör den lilla spänning som rullen anstränger sig till att bygga upp och de få hoppa-till-scener som syns till överöstas av dova och övertydliga ljudeffekter. När Joseph börjar googla datumet 11-11-11 och tror på den första förklaring han hittar blir filmen inget annat än larvig.

 

Behöver jag ens nämna att filmen även bjuder på dåligt skådespeleri, urgamla klichéer och effekter från slutet av 80-talet? Dess sluttwist är dessutom så tråkig och oinspirerat att det gör ont i hjärnan av hur korkat det egentligen är. Att man dessutom ännu en gång blandat in religion och gud gör det hela inte bättre, bara vi slipper en 12-12-12. Det blir en etta, till skillnad från titelns sex ettor.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: vad kommer hända 11-11-11? - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: Kung Fu Panda 2



Kung Fu Panda 2

 

En explosion av färger

 

Uppföljaren till succén är i själva verket helt onödig, med en rätt så basic story om Po (Jack Black) som denna gång får en utmaning i form av en lömsk påfågel som vill ta över hela Kina med våld och utrota kung fun samt dess utövare. Till sin hjälp har fågeln en armé av blodtörstiga vargar och även ett nytt, dödligt vapen som hotar att splittra på Po och hans gäng, samtidigt som han under kämpandet får möta sina demoner från barndomen.

 

Den första filmen var inget som föll mig i smaken, för mycket tjockisskämt och trams, även om budskapet var fint utan att bli en övertydlig moralkaka. Tvåan skiljer sig inte mycket ifrån ettans barnsliga nivå vilket säkerligen tilltalar barn och målgruppen filmen vänder sig mot, men till skillnad från Pixars filmer finns det inte mycket för en äldre publik att njuta av. Jack Blacks röst och personlighet genomsyrar Po och med tanke på att jag inte gillar Black blir det väldigt svårt att sympatisera med Po och hans handlingar. Det blir inte bättre av att han seriöst är bland det mest korkade och idiotiska hjältar jag sett.

 

Däremot är animationen mästerlig; man möts av en explosion av färger, intryck och händelser, det finns inte en enda lugn minut i filmen och actionsekvenserna avlöser varandra med en rasande fart. Det är skickligt gjort och en del scener som ska skildra Pos barndom är riktigt häftigt genomförda. Även musiken hjälper till att höja upplevelsen av de välkoreograferade stridsscenerna samtidigt som det på manusväg lämnas mycket att önska. Det blir en stark tvåa till Kung Fu Panda 2.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: 1

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: klumpig panda - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


RSS 2.0