Recension: I Am Number Four



I Am Number Four

 

”Jag kollar på film”

 

John (Alex Pettyfer) kommer från en annan planet, hans föräldrar har mördats och han är en av de få överlevande som kommit till jorden med sin mentor för att smälta in och leva ett normalt liv. Men det är lättare sagt än gjort, speciellt när man börjar på en ny skola, faller för en tjej och får stå ut med hennes instabila ex. Som om det inte vore nog får han även hjälpa den utsatta nörden i plugget, samtidigt som en grupp mystiska män som mördat hans föräldrar är ute efter honom. Med tiden visar det sig att John har krafter och han börjar lära sig behärska de…

 

Upplägget har man sett tusen gånger innan – både i filmer och serier, man har läst om det i böcker och man kanske till och med har fantiserat om det. Tråkigt nog är det inte ens så bra genomfört i detta fall och man försöker inte lägga till något nytt i genren. Många scener som jag personligen hade velat se mer djup i är relationen mellan John och hans kärleksintresse, vi bjuds inte på några vidare karaktärsfördjupningar och det blir ekande tomt. Skådespeleriet är medelmåttigt som bäst och tyvärr har inte Pettyfer den utstrålning man behöver för en sådan roll.

 

Filmens största överraskning är en datoranimerad ödla som snabbt byter skepnad och överraskar stort till slutet. Annars är detta en film i mängden som man ligger och ser på en söndagskväll samtidigt som man pratar i telefon och svarar ”nä, jag gör inget speciellt, kollar på film. Själv?” De sista 20 minuterna är dock ganska underhållande och häftiga, även om effekterna för det mesta är B. Med tanke på hur det har gått ekonomiskt för filmen lär det inte bli en ”I Am Number Five” men om det skulle bli av hoppas jag att det blir bättre, för det finns potential.

 

2/5 

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: lysande händer - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=oP6zhpST3Ro


Recension: Ice Age



Ice Age

 

Gullig historia med istidsdjur

 

Ice Age kretsar runt en grupp djur som inte passar ihop för fem öre; en mammut, en sabeltandad tiger och sist men inte minst otroligt korkad sengångare. Denna trio hittar en människounge mitt ute i snön, helt ensam och sårbar. Efter lite tjafs bestämmer dem sig för att ta hand om barnet och återförena det med dess familj och stam. Men det blir en resa med många faror samtidigt som en i gruppen har annat i åtanke; samtidigt driver resan dessa tre udda karaktärer till att komma närmare varandra än vad dem trodde var möjligt.

 

Detta är en historia med djup som bitvis är väldigt fin att se på.  Karaktärerna är lätta att älska och filmen har en väldigt trivsam och vänlig känsla över sig. Det finns en del klockrena skämt och scener får en att garva högt, samtidigt som man halvvägs klurar ut slutet. Detta är en barnfilm med hjärta och hjärna som bjuder på fin animation (trots att det ser lite udda ut) och riktigt bra röstval; Ray Romano är perfekt som mammuten Manfred, John Leguizamo felfri som sengångaren Sid och Denis Leary som tigern Diego.

 

Ice Age lider dock av något som många andra animerade filmer drabbas av, nämligen urgulligt slut. Jag förstår att det är barnfilm men som lite äldre tilltalar det mig inte jättemycket, även om barnen älskar det. Som helhet bjuder Ice Age på en underhållande åktur för hela familjen och betyget hamnar slutligen på en stadig trea.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: djur är intelligenta - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=VsvaFxkXrbg


Recension: The Village



The Village

 

Smärtsamt vacker

 

”The Village” marknadsfördes enormt. Visst var det bra? Nja, i detta fall var det inte så. Den marknadsfördes som en skräckfilm och det stämmer inte. ”The Village” lutar mer åt thriller än skräck, och ännu mer åt dramahållet.

”M. Night Shyamalan”, skaparen bakom de enorma succéerna ”Signs”, ”Sjätte Sinnet” och ”Unbreakable” är känd för att göra filmer med så kallade ”twister” i slutet. Det betyder att hela filmens handling i stort sett vänds upp och ner, vilket för det mesta brukar chocka och överraska publiken. Även här i ”The Village, vilket han regisserat, producerat och skrivit manus till finns det en sådan.

 

Handlingen är mycket intressant; djupt in i hjärtat av en skog finns en liten by befolkat med människor som skulle ha levt i ett mycket harmoniskt tillstånd om det inte var för varelserna i den omgivande skogen. Ingen vågar lämna byn för att gå in i skogen, men det resulterar i att inga varelser känner sig hotade och de lämnar byn ifred. Då en man vid namn ”Lucius Hunt” (Joaquin Phoenix) ändå går in i skogen får det oförutsedda konsekvenser som många drabbas av. Det är en mycket spännande början då filmen lyckas fånga tittarens intresse med en gång och sämre blir det inte av alla kända skådespelare som dyker.

 

Som tidigare nämnt har ”Joaquin Phoenix” (Gladiator, Ladder 49) en mycket stor roll, men även stjärnor som ”Adrien Brody” (King Kong, The Pianist), ”William Hurt” (Syriana, Mr. Brooks), ”Sigourney Weaver” (Alien) och ”Brendan Gleeson” (Troja, Harry Potter & Fenixorden) dyker upp och sätter sin personliga glans på filmen. Nykomlingen” Bryce Dallas Howard” lyckas stjäla varenda scen hon är med i och kommer troligen få en välförtjänt Oscarsstatyett i framtiden. Skådespelarna gör ett strålande jobb och bortsett från ”Howard är det mest ”Brody” som briljerar som den utvecklingsstörde ”Noah Percy”.

 

Filmen marknadsfördes som en skräckfilm vilket var det största misstaget filmbolaget kunde ha gjort. Visserligen blev ”The Village” en stor succé världen över och spelade in sin budget flera gånger om, men blev publiken lika nöjda? Svaret är nej. Många (bland annat jag) hade förväntat sig en rå skräckfilm, med monster, blod och våld i stora mängder. Trailern som visades bäddade för en sådan film då det mest skrämmande och spännande i filmen hade samlats ihop till en explosiv trailer. Jag vet inte riktigt om det var regissören som ville ha det så eller om det var filmbolagets fel (gissar på filmbolaget), men då filmen inte alls var som trailern hade lovar lämnades många besvikna, däribland 95 % av kritikerna som totalsågade filmen. Jag däremot, blev positivt överraskad.

 

”The Village” är en otroligt vacker film som skildrar människans mörkaste sidor, som skildrar en kärlekshistoria som överskrider alla gränser och som skildrar filmkonsten när den är som bäst. Detta är en film där dialog och bilder för handlingen framåt, en film vars musik blev Oscarsnominerad och som har sina skrämmande, men få, sekvenser. Kameraarbetet, fotot och redigeringen är allesammans i världsklass, likaså skådespeleriet och musiken. Dessa faktorer bidrar till ”M. Night Shyamalans” bästa rulle hittills, en smärtsamt vacker film som får tittaren att tänka om ett par gånger och i bästa fall förstå filmen, eller att stänga av halvvägs och kalla den för trist och långtråkig (vilket är vanligast).

 

5/5  

 

Foto: 5

Skratt: -

Musik: 5

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: människans natur - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=QLT6c8VWSpE


Nyheter



Lois Lane blir…

 

Det är bestämt vem som kommer gestalta Lois Lane i kommande Superman! Efter mycket hemlighetsmakeri är det den Oscarsnominerade Amy Adams som får spela rollen och mycket mer har inte regissören Zack Snyder sagt. Bra eller dåligt?


 

Mer om Snövit

 

Det är som sagt två versioner av Snövit på gång och i den versionen där Julia Roberts kommer spela den elaka drottningen är det Armie Hammer som kommer spela prinsen. Han sågs senast i The Social Network.

Och på tal om Snövit, den andra versionen där Viggo Mortensen skulle spela jägaren är i nöd då Mortensen hoppas av rollen. Vem ska ta över?


Update!

Nu har jag äntligen flyttat och det mesta är färdigt! Älskar mitt nya rum och det mesta har kommit på plats, men det är så mycket som fortfarande måste packas upp! Får panik typ. Det har inte blivit några filmer alls dessa dagar, vilket är tråkigt, men det ska tas igen så snart jag har fått koll på alla grejer i mitt rum.
Annars har det vart en hel del jobb och festande och jag ser grymt mycket fram emot helgen! :)
Trevlig vecka allesamman!

Nyheter



Ingen dans?

 

Natalie Portman som vann en Oscar för sin insats i filmen Black Swan sägs inte ha dansat alla filmens dansscener själv, utan använt sig av en ”kopia” för de mer avancerade scenerna. Kopian, som heter Sarah Lane har uttalat sig och sagt att Portman knappt dansade 5 % av filmens dansscener, men filmbolaget Fox Searchlight har tagit Portmans parti och sagt att hon dansade mer än 85 % av dansscener, och att vissa mer avancerade rörelser fick ”kopian” göra eftersom man inte kan bli en fullfjädrad balletdansös på 1,5 år, vilket är tiden Portman tränade inför filmen.


 

Ny poster!

 

En ny affisch har släppts för den komma Pirates-filmen och det är med Johnny Depp, som ser ganska ledsen ut. Färgerna och snygga och det hela ger en exotisk och ganska arm känsla. Saknar dock Knightley och Bloom i bakgrunden. 


Recension: High Tension



High Tension

 

Ruskigt skrämmande, men slutet förstör

 

Regissören Alexandre Aja som gjorde remaken The Hills Have Eyes och senaste Piranha 3D fick sitt genombrott år 2003 då han regisserade franska High Tension, som även heter Switchblade Romance. Filmen kretsar runt Marie och Alexia som åker ut till Alexias föräldrar som bor på landet. De planerar att utnyttja tiden genom att studera, men redan första natten är det någon som knackar på dörren, tar sig in i huset och försöker mörda alla. Varför? Vem är det?

 

Jag har länge velat se filmen och har hört ganska positivt om den. Rullen saknar för det mesta dialog, det är en katt-och-råtta-lek mellan den okända mördaren och Marie. Det är lågbudget, men det hindrar inte regissören från att bygga upp en stämning som verkligen kryper in under skinnet och sätter sig kvar. Det är riktigt obehagligt, svettigt och nästan jobbigt att se hur filmen utvecklas och det är chockerande rått och brutalt. Musiken och fotot påminner mycket om The Hills Have Eyes och precis som i den filmen funkar det utmärkt här, det blir effektfullt och skrämmande.

 

Mot slutet känner mig sig ganska avtrubbad, det har hänt så mycket att man knappt orkar mer. Tyvärr har man bestämt sig för att slänga in en twist för att överraska publiken och få filmen att framstå som smart, vilket är helt onödigt; filmen klarar sig utmärkt på egen hand och det blir ännu obehagligare av att man inte får svar på allt. Men den förklaring som man får är ganska tam och knappt övertygande, det går ihop om man köper tanken bakom det hela men för mig var det alldeles för långsökt, även om jag var med bitvis. Det drar ner betyget ett steg och får High Tension att hamna på en stark trea.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: 5

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: okänd mördare - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=cCP0nHopT7Y


Nyheter



Tomte 2

 

Billy Bob Thornton förhandlar just nu om att spela huvudrollen i Bad Santa 2. Däremot är regissör, manusförfattare och premiärdatum inte satta än och det kan dröja flera år innan filmen släpps.


 

Batman 3

 

Nu är det klart vilka fler som medverkar i The Dark Knight Rises. Joseph Gordon-Levitt kommer spela rollen som Alberto Falcone, även känd som The Holiday Killer. Detta är nu officiellt efter en längre tids spekulationer.


 

Narnia fortsätter… (!!)

 

Trots att den senaste filmen inte blev någon succé slutar man inte pressa ut de sista pengarna ur namnet. Nu har men bestämt sig för att hoppa över nästa bok ”Silvertronen” och göra film av ”Min morbror trollkarlen” istället. Den senaste filmen hade en budget på drygt $160 miljoner och spelade in drygt $300 miljoner världen över.


 

Mer om Cleopatra

 

Nu är det klart att Angelina Jolie kommer spela huvudrollen i filmen om Cleopatra och man har länge velat bland olika regissörer, och nu verkar det bli David Fincher som kommer få regissera filmen som ska skildra Cleopatra ur ett annat perspektiv än förförerskan som hon var.


 

Avatar 2 blir försenad

 

Regissören James Cameron har tidigare sagt att stora delar av uppföljaren ska utspela sig under vatten och därför hade man planer på att filma stora delar under vatten i Stilla Havet. Men efter katastrofen i Japan och de fortfarande aktiva efterskalverna måste man skjuta upp inspelningen för filmarteamets säkerhet.


Recension: Hur Många Lingon Finns Det I Världen



Hur Många Lingon Finns Det I Världen

 

Småputtrig komedi

 

Alex är killen som inte tar ansvar, inte kan hålla kvar ett jobb mer än några månader och inte betalar sina räkningar. Hans flickvän tar all ansvar och efter att han återigen glömt att hämta upp deras dotter får hon nog och ber honom flytta därifrån. Alex flyttar till en ny stad, skaffar ett nytt jobb som gruppledare för utvecklingsstörda och genom jobbet får han även en lägenhet. Ganska snabbt inser han att dessa individer precis är som oss andra och planerar att uppträda med gruppen – men alla ställer inte upp…

 

Tanken är fin, filmen är fin och budskapet är fin. Det puttrar till sådär lagom genom hela filmen och det bjuds på några fniss och överraskande mycket sorg. Det som sägs i filmen träffar hjärtat och man blir rörd och slutet är jättemysigt. Sen får man även räkna med skådespeleriet som är ganska dåligt, och då har jag tagit hänsyn till de utvecklingsstörda och deras förmåga att agera. Komiskt nog är dem bäst genom hela filmen, deras repliker kommer naturligt och det verkar som om dem har kul framför kameran.

 

Resten av skådespelarna är tyvärr ganska dåliga men huvudrollsinnehavaren lyckas rädda situationen lite tack vare sin charm. Storyn har man sett tidigare och det mesta går precis som man förväntar sig, så brist på originalitet är en annan svacka filmen lider av. Jag var även missnöjd med fotot och kameraarbetet, filmningen kändes slarvigt och under många scener såg man sladdar och mikrofoner, vilket enligt mig är brist på engagemang (men även budget, för den delen). Detta är en må-bra-film som bäst avnjuts hemma i soffan och därav blir det en tvåa.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: alla är begåvade - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=8WCavWZIUic


Nyheter



Bakom scenerna

 

Ett nytt klipp till sista Potter-filmen har släppts, det är tyvärr ingen trailer än, men tittar man riktigt noga finns det en hel del nya scener att se. När trailern släpps är oklart, trots att den skulle komma för 2 veckor sen.

 

http://www.imdb.com/video/imdb/vi3414334745/


 

Supermans pappa

 

Tidigare skrev jag om vem som skulle få spela Supermans pappa i kommande filmen och det ryktades en hel del om Kevin Costner, men nu är det klart och bekräftat att han har skrivit på för att gestalta Clark Kents pappa. Bra val!


Recension: The King's Speech



The King’s Speech

 

En svår film

 

The King’s Speech handlar om, precis som titeln avslöjar, ett tal. Ett tal som ska hållas av kung George VI (Colin Firth) som oturligt nog stammar och har problem med att hålla tal och prata överlag. Hans fru drottning Elizabeth (Helena Bonham Carter), kontaktar Lionel Logue (Geoffrey Rush) som jobbar med personer med det problemet och tack vare henne kommer kungen i kontakt med Lionel, som inte bara löser kungens talsvårighet utan även lär honom det ena och det andra.   

 

Detta är en svår film att titta på; gillar du inte drama, historia och dialogdrivna filmer ska du hålla dig långt borta. Om du däremot gillar utsökt skådespeleri, vacker musik och oemotståndligt foto har du hittat rätt. Colin Firth som vann en Oscar för sin insats ger oss en bländande prestation som den osäkra kungen och bitvis kändes det som om han verkligen var sin karaktär istället för att spela den. Carter och Rush briljerar vid sidan om Firth och med en lysande regi fungerar filmen utmärkt.

 

Manuset är välskrivet och smart, det finns flera repliker och scener som ganska snart kommer klassas som klassiker och fotot är riktigt udda, väldigt snyggt och passande till filmens format. Jag beundrar även regissören som lyckas göra en spelfilm på strax under 2 timmar och ändå lyckas hålla uppe mitt intresse när filmens mittkärna kretsar runt ett tal. Det blir en stadig fyra till The King’s Speech.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: tal - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=pzI4D6dyp_o


Update!

Jag har varit dålig på att uppdatera den senaste veckan, men jag har faktiskt en riktigt bra anledning! Jag befinner mig just nu mitt upp i en flytt som äger rum till helgen. Som om det inte vore nog har jag varit fullt upptagen med jobbet och träningen, så det har blivit över ytterst lite tid för filmtittandet. 
Jag uppdaterar en del med filmrecensioner och nyheter imorgon, och gott nytt år på alla iranier! Japp, ifall ni inte visste det har det nya året varat i strax 4 timmar. :) 
Kan passa på att slänga upp några bilder från förra veckans iraniefödelsedag som jag var på:



Jag & Fatih.



Födelsedagsbarnet Ramin!



Jag & Mona.

Var en grymt kul kväll som slutade helt oväntat, men det är alltid roligaste när man går på impuls! Ska försöka pressa in lite festligheter till kommande helg också, trots flytten. Kommer bli tufft!
Nu blir det sängen, ska upp om några timmar för att träna & sola. Natti! :)


Recension: Morning Glory



Morning Glory

 

Ointressant med få ljuspunkter

 

Becky Fuller (Rachel McAdams) är en tjej som alltid ger 110 % på jobbet och verkligen strävar efter sina mål och får resultat. Dessvärre blir hon av med sitt jobb som producent för ett tv-program och efter en tids effektivt sökande börjar hon jobba som producent för ett morgonprogram. Det visar sig ganska snabbt att det finns mycket som kan förbättras och mycket som behöver ändras, men hennes riktiga problem börjar när hon övertalar en före detta välkänd nyhetsreporter (Harrison Ford) att börja jobba som värd för morgonprogrammet…

 

Jag har alltid varit ett stort fan av Rachel McAdams och även här gjorde hon mig glad med sitt smittsamma leende och nördiga beteende. Hennes charm och värme genomsyrar filmen och Ford gör en bitter tolkning av sin karaktär, vilket i detta fall är bra. Patrick Wilson som Rachels kärleksintresse är malplacerad och kemin mellan dessa två är icke-existerande; tyvärr är dramat och förhållandet mellan dessa två så ointressant och otydligt att jag undrade om jag hade missat något. Detta är något som hela filmen lider av, det känns aldrig som den riktigt kommer igång och den är till stor del väldigt förutsägbar.

 

Musiken är bedrövlig och jag fattar inte varför varenda scen som är dialogfri ska överskuggas av dålig och på tok för hög musik. Morning Glory bjuder heller inte på några skratt eller underhållande moment, utan den lunkar på utan större överraskningar. Filmen har duktiga skådespelare, men på andra punkter har den ingen speciell styrka att visa upp. Det blir en svag två till Morning Glory som tyvärr lämnade mig väldigt besviken.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: 1

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: morgonprogram - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=s9lWUqraDoU


Nyheter



Daredevil 2

 

Minns någon Daredevil med Ben Affleck som blind superhjälte? Nu är det snack om att göra en uppföljare, notera att det är en uppföljare och ingen nystart eller remake, utan en uppföljare. Det är inte klart om Affleck kommer medverka men regissören kommer bli mannen bakom Eclipse och 30 Days of Night; David Slade.


 

American Reunion

 

Saknar du American Pie? Nu har du något att se fram emot; man försöker nämligen få ihop originalskådisarna från första filmen för en ”reunion”, som titeln så fint avslöjar. Eugene Levy, Jason Biggs och Sean William Scott har redan hoppat på tåget och nu försöker man få med resten av ensemblen. Hoppas bara det blir bättre än de senaste direkt-till-dvd uppföljarna som pumpats ut på senaste…


Recension: The Adjustment Bureau



The Adjustment Bureau

 

Kemin övervinner allt

 

David Norris (Matt Damon) är en väldigt framgångsrik politiker som av en slump träffar på Elise (Emily Blunt) på en herrtoalett. Efter några minuters dialog kan de längre inte stå emot varandra och det ena leder till det andra – men Elise försvinner lika fort som hon dykt upp. David som fallit som från skyarna stöter på henne av en slump ett tag senare, men snart börjar mystiska män i hatt och rock dyka upp överallt för att hindra kärleksparet från att ses och skapa en relation.

 

Damon och Blunt är som gjorda för rollerna och de har en mycket fin kemi; de passar ihop till sättet och utseendemässigt, rejält. Castingen är det inget fel på och båda gör övertygande insatser. Detta är först och främst en romantisk film med lite udda (nästan övernaturliga) inslag och ingen actionfilm alls. Filmen bjuder på ett par mycket spännande avsnitt och en hel del mysiga och gulliga scener; som helhet funkar det bra. Frågan är bara om de ”udda” inslagen övertygar.

 

Själva budskapet om att värdera sin valfrihet och att verkligen utnyttja sitt liv till fullo är fint och inspirerande, men det känns som om filmen tappadr lite i slutet då upplösningen känns lite typiskt. Men i överlag funkar The Adjustment Bureau bra och är gripande, underhållande och på sina håll väldigt kul att se på. Fotot är dessutom snäppet vassare än andra filmer och tillsammans bidrar det till en bra filmupplevelse.  

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: dörrar till andra ställen - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=wZJ0TP4nTaE


Recension: Borderland



Borderland

 

Möjligheter som inte utnyttjas

 

Tre killar drar till den mexikanska gränsen för att supa, knulla och bli höga på droger. De njuter av vad nattlivet har att erbjuda totalt omedvetna om att en människooffrande kult härjar i området. En av killarna kommer bort från sina vänner och ganska snart förstår de återstående två att något står väldigt fel till. Tillsammans med en tjej som de träffat natten innan försöker de hitta sin kompis innan det blir försent.

 

Upplägget har man sett minst hundra gånger tidigare och det är inget originellt med kåta ungdomar som råkar ut för hemskheter. Men här är det inga tortyrgalna människor eller kannibaler som vill komma åt dem, utan det är vanliga människor som har en viss tro; att offra andra människor. Filmen är baserad på sanna historier och det gör att den blir mycket obehagligare än man kan tro.

 

Tyvärr slarvas mycket bort och filmen blir varken spännande eller skrämmande. Det är ytterst lite som förklaras om kulten och varför de inblandade offrar människor. Filmens uppbyggnad är ganska dålig och jag är sjukt trött på idiotiska karaktärer som tackar ja till skjuts från främlingar i ett främmande land. Men som sagt fanns det möjligheter till att göra en mycket bättre film, men de rinner bara ut i sanden. Filmen får en svag tvåa för själva idén och den obehagliga känsla som den lyckas åstadkomma.

 

2/5 

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: exorcismer - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=JeHEbe0bd1U


Recension: Rango



Rango

 

Läckert värre

 

Rango är en ödla som genom en olyckshändelse hamnar ute i det vilda. Efter ett ha bekantat sig med öknen och en del av dess farliga invånare kommer han till en liten och sliten stad där olika djur bor. Genom en lögn som blir allt svårare att hålla ihop blir han stadens sheriff och inser att staden har ett stort problem; vattenbrist. Rango vänder upp och ner på stället för att leta rätt på sanningen, men det visar sig bli svårare än väntat när några personer inom staden faktiskt ruvar på en hemlighet.

 

Till att börja med är detta en smaskigt animerad film; varje scen dallrar av detaljer och karaktärerna är så klockrena att inte en enda känns överflödig. Bara själva Rango är underbar att se på, hans form och egenskaper leder till många skratt. Man har använt sig av kändisröster vilket jag inte är så förtjust i, men här funkar det utmärkt. Johnny Depp, Isla Fisher och Bill Nighys röster är som gjorda för filmen som dessutom överraskar både språk och innehållsmässigt.

 

Man använder ett antal svordomar och några skrämmande inslag i filmen fick till och med mig att höja på ögonbrynen; en åttaåring lär ha mardrömmar ett bra tag framöver. Det bästa med filmen är utan tvekan dess stil som hyllar västernfilmer samt musiken som är skräddarsydd för varenda scen. Det som Rango tappar i är komiken, det roligaste under filmen avverkas de 20 första minuterna och sen blir det mer spännande än roligt. Men detta är utan tvekan bland det bästa på bio nu – och för en gångs skull är inte animationsstudion Pixar eller Dreamworks som ligger bakom. Betygsfyran är solklar.

 

4/5

 

Foto: 5

Skratt: 3

Musik: 4

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: västern - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=k-OOfW6wWyQ


Update!

God morgon gott folk! Hoppas ni alla har sovit gott, och att natten inte var för hård mot er. ;) Själv har jag kommit hem från jobbet och en mysig morgonfika, så nu är jag jättetrött. Sängen har aldrig sett skönare ut! Tänkte bjuda på lite mer Britney idag, hon har fotograferats för OUT-tidningen i USA som först och främst riktar sig mot homosexuella och deras rättigheter. Till dessa bilder har han även intervjuats, och allt kan ses & läsas på Britneys Facebook-sida.

Måste bara få dela med mig av mina två favoritbilder från fotograferingen:



Ganska udda bild, but there's something about it.



Britney som vi är vana att se henne, avklädd och sexig, det hon är bäst på!

Som sagt kan resten av bilderna & intervjun ses på hennes Facebook-sida. Håll även utkik efter hennes kommande album Femme Fatale, som kommer den 25:e mars. Har redan klassats som hennes bästa verk, men även årets partyalbum! Japp, jag är big-time Britneylover.

Nu blir det sömn i några timmar innan jag sätter igång med lördagens äventyr. Godnatt! :)

Nyheter



Really, Charlie?

 

Charlie Sheen ger igen. Nu har Sheen, vars beteende på senaste tiden kan jämföras med Britneys sammanbrott, stämt WB. och producenten bakom 2½ män på $100 miljoner. Detta ska täcka kostnaden för de avsnitt som han nu inte får betalt för om han hade haft kvar sitt jobb. Börjar Charlie få kalla fötter nu när han inte har en stadig inkomst längre?



 

Puss

 

Puss in Boots från Shrek-filmerna är tillbaka! I november har filmen om honom premiär och redan nu har den första teasern dykt upp. Enligt mig ser det riktigt lovande ut, jag gillar karaktären skarpt.

 

Teaser: http://www.imdb.com/video/screenplay/vi549297433/





Sista trailern

 

Nu till helgen kommer trailern för sista Harry Potter filmen, Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 att visas på biograferna i USA i samband med filmer som Red Riding Hood och World Invasion: Battle: Los Angeles. Så lagom till början av nästa vecka lär de dyka upp på nätet med bra kvalité! Sjukt spännande, men samtidigt lite sorgligt.


 

Hannibal som skurk?

 

Legenden bakom karaktären Hannibal, Anthony Hopkins kan vara aktuell att medverka i kommande Bond-filmen. Hans roll kommer i så fall bli en skurkroll som kommer att dyka upp i flera Bond-filmer, men det är inte bekräftat. Samtidigt är Hopkins en man med många bollar i luften och den närmaste tiden kommer han medverka i många filmer, så frågan är om han har tid för Bond?


 

Andra gången gillt

 

Vem minns den fruktansvärt dåliga filmatiseringen av spelet Doom som drabbad oss 2005? Nu har filmbolaget Universal bestämt sig för att en nyversion (reboot) behövs och den ska bli i 3D. Universal har dock inte bekräftat något och vi får se vilka skådespelare som dyker upp i nyversionen som bara kan bli bättre.  


Recension: The Fighter



The Fighter

 

En triumf

 

Det har kommit en hel del boxningsfilmer de senaste åren och många av dem har varit bra, så frågan är om det är dags för ännu en boxningsfilm? The Fighter är baserad på en sann historia och handlar om bröderna Micky (Mark Wahlberg) och Dicky (Christian Bale) som kämpar för att lyckas inom sporten. Dicky har redan haft sin glanstid och nu är de Mickys tur, men den ständigt trubbelsökande Dicky är ganska svår att komma överens med. Släng in en kärlekshistoria som inte accepteras av Mickys mamma så har ni två timmar drama att avnjuta.

 

Först och främst måste jag uttrycka hur imponerad jag är av Christian Bale. Han har under senaste tiden verkligen bevisat att han är en skådespelare med fantastisk talang och prestationen i The Fighter är inget undantag. Han gör en bländande tolkning av Dicky, mannen som vill så mycket men inte lyckas nå hela vägen. Även Melissa Leo, Amy Adams och Mark Wahlberg gör perfekta insatser och ensemblens agerande fungerar utmärkt ihop. Bale och Leo fick varsin Oscar för sina rolltolkningar och det förtjänade dem verkligen.

 

Historien i sig är inte så speciell, men filmen lyckas gripa tag i publiken och bjuder på en del hjärtskärande scener som leker med tårkanalerna; samtidigt finns det inslag av komik som varsamt blandas med de mer seriösa inslagen. Boxningsscenerna är rafflande och spännande att följa och oavsett om man är intresserad av sporten dras man med av spänningen. The Fighter är en triumf för ögonen, för hjärtat och för den som gillar kvalité. Det blir en stark fyra.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: vad som sker i en boxares liv - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=71l-kIhJ5j8


Recension: Fireflies In The Garden



Fireflies In The Garden

 

Välspelat drama som aldrig hettar till

 

Fireflies in the Garden skildrar en familj som vid ett första ögonkast ser lyckliga och vänliga ut, men som under ytan döljer massvis med ouppklarade problem som rotat fast sig sen många år tillbaka. Dessa minnen och känslor kommer till liv under en familjeträff som slutar i tragedi och får Michael (Ryan Reynolds) och hans pappa Charles (Willem Dafoe) att ryka ihop. Samtidigt får vi följa relationerna runt dessa två och hur saker och ting utvecklas.

 

Det är en imponerande skara skådespelare som samlats ihop för filmen; Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Julia Roberts. Emily Watson, Carrie-Ann Moss och Hayden Panettiere är alla mer eller mindre involverade i olika roller och ganska väntat gör de finfina prestationer. Historien är gripande och trovärdig, speciellt när det kommer till relationen mellan Michael och Charles, men det känns som om manuset på vissa ställen backar ut istället för att skapa intensiva och rörande scener.

 

Det är synd, för filmen är för övrigt väldigt bra med fina miljöer och vacker musik. Hade man vågat ta ut svängarna lite mer och inte hastat igenom slutet kunde detta ha blivit en mycket fin och realistisk film om familjerelationer, men istället nöjer man sig med ”bra”. Och visst funkar det också, men det lämnar kvar en del att önska. Det blir en stadig trea till Fireflies In The Garden.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: familjedrama - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

 

 http://www.youtube.com/watch?v=4IU6zf84EFQ


Nyheter



Monopol blir film

 

Sällskapsspelet Monopol ska filmatiseras och det är ingen mindre än Ridley Scott som ska regissera filmen. Men just nu är han fullt upptagen med Prometheus och det kan dröja över ett år innan han kan ta tag i projektet, så det blir intressant att se om spelföretaget Hasbro kommer att vänta på honom eller dra igång produktionen med en ny regissör.


 

Silent Hill 2

 

Uppföljaren till filmen som baserats på spelen kommer spelas in i 3D och man kommer eventuellt att ha med Sean Bean, som medverkade i ettan. Dock så kommer han spela en annan roll än den han hade, så det blir intressant att se. Men det återstår om han tackar ja eller inte.


 

Tomb Raider fortsätter

 

Det har hittills kommit två filmer om Tomb Raider med Angelina Jolie i huvudrollen och nu drar man ett streck över de sågade filmerna, det är dags för en nystart. Denna gång ska man hålla sig till originalhistorien och filmen beräknas släppas till 2013. Vem passar som Lara Croft?


Och sist men inte minst så har Charlie Sheen fått sparken från 2½ män efter senaste tidens skandaler, kontroversiella uttalanden och twist med filmbolaget WB. Hur man kommer att avsluta serien, eller spela in det som är kvar av den är tills vidare oklart.


Recension: The Rite



The Rite

 

Årets kalkon

 

Michael är en ung man som bestämmer sig för att bli präst, men efter sin utbildning på fyra år upptäcker han att han egentligen inte tror på gud, djävulen eller något alls. Med andra ord har han inte hittat sin tro än och därför pratar han med sin ledare för att avsluta sin utbildning och leva ett ”normalt” liv. Men han bli övertalad till att ta en sista kurs i Rom och se om fader Lucas (Anthony Hopkins) kan övertyga honom om guds existens. Under sin resa bekantar Michael sig en hel del med exorcismer och utförandet av dem, speciellt genom fader Lucas.

 

Svenska regissören Mikael Håfström har slängt in allt som är typisk en demonrulle; besatta tjejer som pratar med mansröst, kroppsdelar som vrids åt fel håll, präster som mässar medan den besatte skriker könsord och hovspår som lämnats i snön. Något som jag aldrig förknippat med djävulen är mulor, som flitigt används som djävulens budbärare i filmen. Hur skrämmande är en mula med röda ögon? Hur seriöst låter det? Fjolårets The Last Exorcism försökte i alla fall få in något nytt i genren och Paranormal Activity är något nytt, men detta har vi sett innan.

 

Manuset är ointressant och oinspirerat samtidigt som skådespelarensemblen desperat försöker göra något bra av det utan att lyckas. Den enda som ganska väntat klarar sig är Anthony Hopkins som ger en bländande prestation som fader Lucas och lyfter filmen några snäpp, annars är detta en demonrulle utan skräck, finess och känsla. Årets första och förhoppningsvis enda skräckkalkon är här och jag hoppas innerligt att vi slipper fler exorcism-rullar. Det blir en etta till The Rite.

 

1/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1 (en fyra för Hopkins)

 

Filmens specialitet: exorcismer - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=_hG3ktopqv8


Nyheter



Schwarzenegger snackar!

 

Arnold har uttalat sig om att han gärna återvänder till filmvärlden nu när guvernörsjobbet är lagd på hyllan och tydligen har han en hel del att välja bland. Många erbjudanden har presenterats för honom, bland annat Terminator och fortsättning på nyversionen av Predator-serien. Det återstår att se vad han eventuellt kommer dyka upp i.


 

Breaking Dawn Del 2

 

Den andra delen av Breaking Dawn har fått problem i form av oväder. Inspelningsplatsen i Vancouver är för tillfället oaktiv eftersom snöstormar och kyla har lamslagit staden. Det ska hur som helst inte påverka premiärdatumet, som är satt till den 16 november 2012.


Recension: And Soon The Darkness



And Soon The Darkness

 

Gör om, gör rätt

 

Stephanie (Amber Heard) och Ellie (Odette Yustman) är ute och reser i Argentina. Sista natten får dem för sig att dra ut och festa, vilket leder till att de missar bussen morgonen efter. Men det är inte nog, Stephanie och Ellie bråkar och skiljs åt, men ganska snabbt ångrar Stephanie sig och går tillbaka för att möta Ellie. Men då är Ellie borta. Vart är hon? Kan hennes bortförande ha något med de skumma männen från natten innan att göra?

 

Det har gjorts många filmer i samma stuk och de flesta är även bättre, så därför undrar jag varför man gör en sämre film av material som har använts bättre tidigare. Skådespelarduon är snygga att se på, likaså miljöerna, men filmen i sig är skrämmande tråkig. Redan efter tio minuter vet man hur det kommer gå för huvudkaraktärerna och vilka som är skurkarna. Karl Urban dyker upp i en medioker biroll och försvinner ganska fort vilket är helt onödigt.

 

Det finns inget bra att säga om filmen, bara att man ska vara mån om varandra när man är ute och reser och inte låta någon i sällskapet gå någonstans på egen hand. För att vara en thriller är detta ruskigt dåligt då huvudingredienserna saknas; vilket är spänning och mystik (gärna med en gnutta psykologi). De blir en etta till And Soon The Darkness.

 

1/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: korkade tjejer - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=GO8BZF_yNBA


Update!

Nu har det varit helg och självklart blev det en del fest, med samma goa gäng som senast. Jag var duktig och hade med mig kameran under hela natten, så det blev en hel del kort.

Några bilder från kvällen:



Bubbi jobbade, med hjärt-linne och nörd-glasögong.



Bea var ganska seg till en början, till skillnad från Hampus som var överallt och ingenstans.



Bea, Hampus, jag & Zerafia. :)



Lite senare, blev Vogue-inspirerad. Haha.



Adrian var där!



Vi avslutar med det ultimata fjortiskortet! Notera Hampus hand på Camillas bröst. ^^

Hoppas ni alla hade en underbar helg! Nu blir det film! :)

Nyheter



Percy Jackson 2

 

En uppföljare till fantasyfilmen Percy Jackson ska spelas in i sommar. Detta blir den andra filmen i serien som baseras på den andra boken av fem stycken. Undertiteln blir ”The Sea of Monsters” och huvudrollsinnehavarna återvänder för att spela sina roller igen.


 

Resident Evil 5

 

Efter den ekonomiska framgången med Resident Evil: Afterlife kommer nu en femte film i filmserien som baserats på de populära spelen. Del fyra i serien spelade in 5 gånger sin budget och därav kommer en femte del som även spelas in i 3D.


Update!



Och så har den andra singeln från Britneys kommande album, Femme Fatale, släppts. Jag måste erkänna att jag hade lite svårt för den i början, men efter några lyssningar sätter den sig rejält. Vårent partylåt är här!

http://www.youtube.com/watch?v=EYRSvQXkcZ0&feature=feedlik

Update!

Känslor. De kommer och går, som så mycket annat i livet. Känslor ändras hela tiden, de blir aldrig bestående. Två personer som dras till varandra av gemensamma känslor är det vackraste som finns att skåda. Det krävs så mycket för att just dessa två personer ska lockas av varandra, det måste vara rätt tid, rätt plats, rätt känslor som börjar gro och sist men inte minst; en möjlighet. I vackrare termer kallas det för kärlek, något som ytterst få människor har fått känna av. Riktig kärlek, bra kärlek, kärlek som får dig att klara av det omöjliga, kärlek som får dig att känna dig älskad, viktig och behövd. Kärlek, det som håller livgnistan tänd och får dig att sträva efter nya mål.

Men den kärleken kan tas ifrån dig innan du ens hinner göra något åt det. Så vart för det oss då? Jo, att älska varje dag, ta vara på den kärlek du får och aldrig ta det för givet. Tyvärr gör många det ändå, och först då inser man värdet av det man haft och känt. Men då är det sent. Alldeles för sent. Livet går vidare, likaså känslorna. Kärleken är borta och nu står man på första rutan igen. Ångrar man sig? Har man lärt sig en läxa? Sköljer ångesten över en? Tar man med sig det vidare i livet? Blir själen skadad, ärrad? Frågorna är många, svaren ännu fler men det är bara du innerst inne vet.  

   
you are everything I asked for in my prayer
so I know my angels brought you to my life

beautiful surprise

Nyheter



The Fighter 2?

 

Under Oscarsgalan avslöjad Mark Wahlberg att en uppföljare är mycket väl möjlig till den Oscarsnominerade (och numera även belönade) The Fighter. Regissören och producenten har planer på att göra en trilogi om den sanna historien som kretsar runt Micke Ward, en boxare som möter Arturo Gatti tre gånger. En fight per film?


 

Sagorna blir film

 

En ny trend har börjat i Hollywood; efter succén med Alice i Underlandet kommer det två nyversioner av Snövit, en film om Oz och nu ska man göra en nystart på Peter Pan, som kommer kallas för ”Peter Pan Begins” (lite som Batman Beging). Channing Tatum är aktuell för att spela rollen som Pan och det är bara att inse att sagornas tid är inne. En ny version av Ringaren i Notre Dame är också under utveckling, med Josh Brolin som puckelryggen. Man vill ha Tim Burton som regissör, men det återstår att se eftersom han just nu är upptagen med Dark Shadows. 


 

The Hobbit har namngetts

 

De två delar av Peter Jacksons fortsatta Ringen-epok har döpts till ”The Hobbit: There and Back Again” och ”The Hobbit: An/The Unexpected Journey”. Om tre veckor börjar inspelningen och den första filmen får premiär i december 2012.


 

Supermans mamma

 

Supermans mamma är utsedd! Det blir den Oscarsnominerad Diane Lane som får axla rollen som Martha Kent, kvinnan som tar han om Superman när han kommer till jorden. Nu är frågan om Kevin Costner kommer axla rollen som Supermans pappa?


 

Ny Catwoman!

 

Anne Hathaway kommer spela rollen som Selina Kyle/Catwoman i kommande The Dark Knight Rises, som blir den tredje filmen i Nolans Batman-serie. Hon avslöjade nyheten under en intervju med Oprah Winfrey.   


Recension: Tamara Drewe



Tamara Drewe

 

Brittisk humor utlovas

 

Tamara Drewe (Gemma Arterton) är en lantistjej som flyttat till storstan, opererat näsan och skaffat jobb som journalist. Hon kommer tillbaka till det lilla samhället som hon växte upp i för att sälja sitt gamla hus och träffar på de personer som hon växt upp med samt några nya ansikten. Fördomarna flödar, snacket går och ganska snart står Tamara förlovad med en trummis och härifrån får vi följa utvecklingen och hur relationerna påverkas av hennes närvaro.

 

Detta är brittisk humor på hög nivå, ganska mörk och satirisk om man tänker efter ett steg. Vi har lysande skådespelarinsatser i form av Arterton, Dominic Cooper, Roger Allam och inte minst av Jessica Barden som med en hysterisk närvaro överglänser alla i scenerna hon syns. Med ett rappt manus och vackra landskap har regissören Stephen Frears (mannen bakom The Queen) skapat en komedi på hög klass som definitivt inte kommer uppskattas av de yngre och de som inte tilltalas av britternas torra humorn.

 

Bitvis är filmen riktigt rå (språkmässigt) och slutet bjuder på en väldigt enkel upplösning efter en komplex mellanakt, vilket gör att filmen tappar lite i tredje akten. Men som helhet är detta en film att se, om inte för humorn ska man se den för Arterton som bevisar att hon är mer än bara ögongodis som syns i filmer som Prince of Persia.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: brittisk humor - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=lwHxdsO3o6Q

Recension: The Mechanic



The Mechanic

 

Spännande Statham-action

 

Arthur Bishop (Jason Statham) jobbar för ett företag som ger honom jobb med jämna mellanrum. Jobben består av personer som han ska undanröja; det ska ske rent och snyggt så det helst ser ut som olyckshändelser. Hans nästa uppdrag blir att undanröja en av företagets högsta chefer, Harry, och även hans personliga vän. Mot sin vilja avslutar han jobbet och kommer i kontakt med Harrys son Steve (Ben Foster). Bishop börjar lära upp Steve men ganska snart inser han att Harrys död var helt onödigt…

 

Jason Statham är inte känd för att vara en duktig skådespelare, men han är en grym actionhjälte. Han kan utan tvekan jämföras med Bond eller Bourne och hans utstrålning och ”hårda” utseende passar utmärkt för filmer som The Mechanic. Ben Foster är trovärdig som den sunkiga alkissonen som förlorat sin far och det är kul att se Donald Sutherland i en liten roll som Harry. Filmens starka sida ligger dock inte bland skådespelarna eller storyn, utan det är actionscenerna man vill se.

 

Det bjuds på ganska mycket spänning för slanten och explosionerna är stora, skottlossningarna många och slutet riktigt överraskande. The Mechanic bryter ingen ny mark överhuvudtaget, men som en actionfilm fungerar den väldigt bra. Är du dessutom ett fan av Statham lär du inte bli besviken. Det blir en stadig trea till The Mechanic.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Statham-action - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=CMklQNn0OH0


RSS 2.0