Recension: The Blair Witch Project

 

The Blair Witch Project

 

Skrämmer fortfarande

 

För 13 år sedan släpptes The Blair Witch Project efter ett mycket omnämnt och slipat marknadsföringsprogram, där man påstod att materialet var riktigt, häxan levande och att händelserna i filmen verkligen ägt rum. Filmen handlar om tre studenter som ger sig ut i Marylands skogar för att göra en dokumentär om den notoriska häxan som sägs finnas på riktigt och till och med ha blivit sedd ibland. De återvände aldrig, och filmen är vad de lyckades dokumentera.

 

Med en minimal budget och skådespelare som inte ens spelade någon annan än sig själva tog The Blair Witch Project världen med storm. Den har flera gånger blivit utsedd till en av de mest skrämmande filmerna någonsin, om inte den mest skrämmande, vilket jag fullkomligt håller med. Efter blodvågor som Saw-filmerna är det kul att titta tillbaka på en äldre film och inse att den med knappare budget och medel lyckas göra större intryck än alla flygande kroppsdelar.

 

Uppföljaren blev mindre lyckad och i mina ögon existerar den inte ens; men den är värd att nämnas just för att varna andra om hur dålig den är. Filmen styrka är miljöerna, paniken och skräcken i skådespelarnas röster när de går vilse dag efter dag och knappt vågar sova på nätterna; inte nog att gå vilse i en enorm skog, utan att behöva övernatta på platsen där en häxa sägs leva är ruskigt nog. The Blair Witch Project kammar hem en strålande fyra och spöar även Paranormal Activity skräckmässigt.

 

4/5

 

Foto: - 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: - 5

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: - 4

 

Filmens specialitet: häxa & skog - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

 

TRAILER


RSS 2.0