Recension: Home Movie



Home Movie


Mordlystna ungar


David och Clare är ett lyckligt par som bor med sina två barn Emily och Jack; allt verkar till synes fullständigt normalt, men under den familjevänliga ytan döljer sig något ruggigt. Emily och Jack har en förkärlek till att döda och tortera djur, bete sig stötande och inte prata med sina föräldrar, vilket leder till att de desperata föräldrarna blir tvungna till att använda sig av olika metoder för att lösa problemet, men något de inte vet är att de endast är två brickor i Emily och Jacks sjuka spel.


Filmad med familjens handburna kamera får man följa dessa fyra individer som till en början lever ett problemfritt liv men ganska snart urartar i fullständig terror och skräck. Det är bitvis välfungerande med en otvungen, obehaglig känsla då det är två små barn som beter sig skumt. Men ju längre det går desto mer skrattretande blir det – jag menar, hur svårt kan det vara att få två psykopatiska ungjävlar inspärrade? Det hela förbättras inte av att föräldrarna beter sig otroligt korkade vid flera tillfällen.


Jag förstår heller inte poängen med filmen, det hela lyckas inte övertyga och skådespeleriet, främst gällande barnen, är ibland skrattretande dåligt. Konceptet är creepy och som sagt finns det ett antal sekvenser som blir frånstötande, men mer finns det inte att avnjuta här. Ser man filmen ensam har den nog störst effekt, annars är den oavsiktligt skrattframkallande. Det blir en tvåa till Home Movie.


2/5   
 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: störda ungar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Recension: The Cabin In The Woods



The Cabin In The Woods


Fick inte mig att tappa hakan, men…


Hur många har inte sett en skräckfilm med det mest nyttjade upplägget i historien; en grupp ungdomar drar till en stuga mitt i skogen, träffar en skum typ på vägen dit, börjar supa och festa lagom till kvällen och när det blir dags för action i sovrummet dyker en/ett galen/galet mördare/zombie/spöke upp och terroriserar dem som aldrig förr? Tänk igen. De välkända klichéerna ska få sig en känga och vi ska se vad som ligger bakom detta upplägg; The Cabin In The Woods går dit ingen annan skräckfilm gjort.


Detta är ingen skräckfilm enligt mig, det finns överdrivet många blodiga scener men det blir sällan skrämmande eller obehagligt. Däremot lutar filmen mer åt det komiska hållet vilket är välkommet, och man skrattar fler gånger än vad man hoppar till. Och redan nu kan jag säga att ju mindre du vet om filmen desto mer kommer du njuta av den. Hyllad och rosad i USA, välmottagen även här i Sverige och det resulterade i att jag förväntade mig en skräckfilm som absolut skulle få mig att tappa hakan.


Så blev det inte, och jag kände mig smått snopen (kan ju berott på de sjukt höga förväntningarna jag haft) men detta är en grymt underhållande, kul och på sitt sätt nyskapande film som är fylld med små minnesvärda detaljer, träffsäkra repliker och ett slut som man sent glömmer. Sportfånen, nörden, slampan och oskulden finns alla där och vi som kan skräckfilmer har något utöver det vanliga att se fram emot, men som helhet blir det en stark trea till The Cabin In The Woods som inte riktigt levererade det jag hade tänkt mig.


3/5    



Foto: 3

Skratt: 4

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: 3

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vad är hemligheten bakom skräckisar? - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Recension: American Reunion



American Reunion


Händelserik återförening


De inte så längre unga killarna från American Pie är tillbaka för att mötas upp och gå på sin klassåterträff; Jim och Michelle är gifta och har barn, Oz har blivit en framgångsrik TV-profil, Kevin har stadgat sig med sin flickvän, Finch har rest världen över och Stifler är Stifler. När grabbarna bestämmer sig för att ses och umgås några dagar tidigare än själva återträffen är pinsamma och skandalösa situationer oundvikliga. De kanske inte är lika unga, men lika omogna som tidigare?


Trots att jag slaviskt sett alla direkt-till-dvd uppföljare som släppts sen den mindre lyckade American Wedding räknar jag inte med de som en del av serien, och blev väldigt överraskad när en fjärde film med originalkaraktärerna började utvecklas. American Reunion är nog den bästa uppföljaren och har flest likheter med första American Pie vilket är sentimentalt och väldigt roligt. Stifler är mer vulgär än någonsin, de pinsamma situationerna duggar tätt och det är riktigt kul att se hela gänget igen.


Däremot känns det även som om detta verkligen är en sista försökt till att mjölka ut de sista pengarna som namnet kan dra in, trots att det är en rolig och underhållande rulle är det inget nytt eller något man inte sett förut. Sexskämt, skämt om kroppsvätskor och sexråd från Jims pappa är kul, men när det återvinns för fjärde gången blir det ibland lite ansträngt att skratta med. Det händer ändå tillräckligt mycket för att man ska kunna släppa det och ha kul med gänget, även om jag hoppas det är sista gången. Det blir en stadig trea.


3/5


Foto: 2

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: gamla goa gänget - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Nyheter



Iron Man 3 har fått sin skurk!


Vem kommer bli skurken i Iron Man 3? Ingen mindre än Ben Kingsley, som på senaste medverkat i Prince of Persia och den kommande The Dictator. Vilken skurk han kommer gestalta är ännu inte klart men det ryktas starkt om The Mandarin, som sägs vara Iron Mans största hot. Filmen får premiär 3 maj 2013 och alla skådespelare från de tidigare filmerna återvänder, förutom Scarlett Johansson som valt att avstå från den tredje filmen. Stjärnan, som spelar Black Widow i The Avengers, vill helst att hennes karaktär ska få en egen film och har till och med delat med av en av sina idéer till producenterna. Nu återstår det att se om hon får sin vilja igenom!




Need For Speed blir film


Tydligen är det många filmbolag som är intresserade av att göra film av den populära spelserien som kom ut 1994. Hur filmen kommer bli vet vi inte än, men det känns som om man får jobba ganska hårt för att inte bli för lik Fast and the Furious serien.




Sin City 2 blir av!


Man har länge pratat om en uppföljare till Sin City som kom 2005 och nu har Dimension Films gått ut med att uppföljaren, som fått titeln Sin City: A Dame To Kill For blir av. Robert Rodriguez och Frank Miller återvänder till uppföljaren som även får sällskap i form av Mickey Rourke och Rosario Dawson från första filmen. Värt att notera är att denna del blir en prequel och kommer kretsa runt live Owens karaktär, Dwight.  




Carrie utvecklas


Det kan bli Julianne Moore som spelar Carries onda mamma i nyversionen av filmen som börjat utvecklas allt mer. Hon håller just nu på att förhandla om rollen och nyversionen lär bli trognare Stephen Kings bok än den tidigare. Spännande!




Den 26:e oktober…


…är det premiär för Silent Hill: Revelation i 3D! 6 år efter första filmen kommer den färdiginspelade uppföljaren upp på amerikanska biografer. Radha Mitchell, Sean Bean och Deborah Kara från första filmen återvänder tillsammans med nya ansikten som Carrie-Ann Moss och Malcolm McDowell. Om filmen får svensk biopremiär är ännu oklart.




Mer om The Last Exorcism!


Nu har man avslöjat titeln till The Last Exorcisms uppföljare som döpts till inget mindre än Beginning of the End: The Last Exorcism II. Ed Gass-Donnelly regisserar medan Ashley Bell från den första filmen dyker upp som den besatta flickan. Filmen lär ha premiär under hösten 2012.




Machete Kills utvecklas


Ingen mindre än Mel Gibson kommer dyka upp i en mindre roll i uppföljaren till Machete, han kommer antingen spela skurken eller möjligen Machetes chef. Handlingen kretsar runt Machete som nu jobbar för regeringen och måste hinna stoppa en galen vapenhandlare innan ett globalt krig startar. Inspelningen börjar senare under månaden i Texas och nu har även Amber Heard hoppat på projektet, i rollen som en sexig lönnmördare. Detta kan bli något att hålla koll på!




Rihanna blir skurk


Sångerskan Rihanna kan bli skurk i The Fast and The Furious 6, även om inget ännu är bekräftat. Bortsett från de gamla ansiktena dyker även Gina Carano upp, och en annan skurk är stjärnskottet Luke Evans. Den rollen erbjöds Jason Statham som tackade nej och Evans var klipsk nog att tacka ja. Dwayne Johnson och Michelle Rodriguez återvänder i sina roller vilket är spännande, med tanke på vad Rodriguez karaktär var med om senast. Filmen har premiär 24 maj 2013.





Mer om 300


Rodrigo Santoro som spelade Xerxes i 300 kommer att vara med i uppföljaren, som enligt honom mer funkar som en spin-off. Filmen kommer kretsa runt Xerxes och hur han lyckades bli ”Gudakungen”, så det kommer handla en del om hans bakgrund också. I juli börjar inspelningen i Bulgarien.




The Avengers 2


Efter sin magiska premiäröppning i USA och världen över, vilket resulterade i ett dussintal nya rekord har men överraskande nog bekräftat att en uppföljare är under utveckling, och den kan komma så tidigt som 2014. Nu kan Disney lugna ner sig igen efter megafloppen med John Carter och istället räkna cashen som rullar in.

…Apornas Planet får en uppföljare som har premiär sommaren 2014.




…Smurfarna får en uppföljare, Smurfarna 2, och Christina Ricci kommer göra en av rösterna.




…Van Helsing kommer spelas av Tom Cruise istället för Hugh Jackman, som senast gestaltade den vampyrdödande ikonen.


...nya affischer till kommande REC 3 och Piranha 3DD:




Recension: Fateless



Fateless


Enstaka ögonblick i blek skildring


Den 14-åriga György bor i Ungern tillsammans med sin familj och sina vänner. När andra världskriget gör sig påmind slits han iväg allt det han hållit kärt och skickas till ett koncentrationsläger för att slita och jobba dagarna i ända. Här tvingas han att stå ut i extrema förhållanden tillsammans med hundratals andra, men han ger inte upp hoppet och trots de fruktansvärda omständigheterna lyckas han hitta en vän.


Skildringen av andra världskriget har aldrig varit trevligt att se på och i Fateless är det en smutsig och plågsam bild som målas upp, men kan upplevas som förskönad mot många andra filmer som skildrat samma händelse. Det extrema, brutala och hänsynslösa har försvunnit och trots att György går igenom ett och annat bleknar filmen ganska snabbt i jämförelse med andra i samma genre.


Musiken klaffar däremot bättre och även fotot lyckas få till några snygga sekvenser, likaså skådespeleriet som fungerar trots lite överspel. Som helhet är det endast enstaka ögonblick som sticker ut i denna bleka skildring och dess längd på 140 minuter är inte till dess fördel direkt. Se hellre Schindler’s List, en film som ännu ingen lyckats överträffa när det kommer till andra världskriget.


2/5


Foto: 2

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: koncentrationsläger - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


RSS 2.0