Recension: The Hangover



The Hangover

 

Baksmälla utan slut

 

Phil, Stu, Alan och Doug ska till Las Vegas. Det är svensexa på gång, Doug ska nämligen gifta sig. Två dagar innan bröllopet drar killarna iväg till Vegas, checkar in på ett hotell, klär upp sig och startar en natt som… de inte minns dagen därefter. Varför är det en bebis i hotellrummet? Varför saknar Stu en tand? Och varför är Doug borta? Ingen minns något, och härifrån får man följa det bakfulla gänget som försöker hitta Doug och ta reda på sanningen.  

 

Jag vet inte riktigt om något sådant är möjligt, det beror nog på hur man festar, hur hårt man festar och hur ens umgängeskrets är. Vissa saker kände jag personligen igen, och då är filmen plötsligt grymt rolig, samtidigt som jag inte riktigt kunde placera mig i deras situation morgonen efter när de upptäcker ett livs levande tiger i badrummet. Visst är det kul, men snacka om krydda.

 

Dock så har filmen ett stort pluspoäng i form av karaktären Alan; han är riktigt skön, rolig och helt dum i huvudet. Han står för mer än hälften av skratten i filmen, och skådespelaren ska ha två tummar upp för att inte bara spela en roll, utan verkligen vara karaktären. För just denna genren är det riktigt härligt att se en film som försöker vara kul på annat sätt än genom sexskämt (American Pie generationen). Det blir en stark trea till The Hangover.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: bakfylla - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


http://www.youtube.com/watch?v=fg_pbMh1daE


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej, du gör bra recensioner, det hade vart kul att höra din åsikt om avatar :)

2010-04-18 @ 23:28:55
Postat av: Nader

Tack! :)

Det kommer en recension till Avatar i 3D under den kommande veckan.

2010-04-19 @ 00:22:21
URL: http://naderandthemovies.blogg.se/
Postat av: Giselle

Du e så duktig. stolt stora syster :)

2010-04-22 @ 08:08:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0