Recension: Skyline



Skyline

 

Snygg yta och inget mer

 

Bröderna Strause som är mest kända för att jobba med effekter, står bakom regin för Skyline. Dessa bröder stod även bakom regin för Alien Vs. Predator 2, som var en katastrofal rulle på alla möjliga plan. Dock så är Skyline ett steg i rätt riktning, trots att filmen inte är jättebra. Efter en natts festande och supande vaknar Jarrod, Terry och Elaine av att ett starkt blått ljus lyser in i lägenheten. Tillsammans med de andra som festat där natten innan försöker de ta reda på vad ljuset kommer ifrån. Ganska snart går det upp för dem att utomjordingar är i farten och detta är upptakten till en kamp för att överleva.

 

Tyvärr har man inte lagt ner större tid på att utveckla karaktärerna eller ge filmen någon tyngd överhuvudtaget. De flesta skådespelarna är från tv-serier och de lyckas inte riktigt bära upp filmen. Rullen brister även är det kommer till originalitet, och rent utseendemässigt och visuellt har man sett liknande stuk på utomjordingar i andra filmer. Bitvis påminner Skyline väldigt mycket om War of the Worlds, men i detta fall är det något positivt. Effekterna är dock snygga med tanke på att det är brödernas specialitet och filmen bjuder som helhet på spänning och godkänt underhållningsvärde.

 

Skyline passar de som prioriterar effekter och explosioner före en bra story, smarta karaktärer och ett välskrivet manus. Det blir en stadig tvåa till Skyline.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 3

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: människosugande rymdskepp - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=1rtqUy34Tjk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0