Recension: Instängd 2



Instängd 2

 

Bra för en uppföljare

 

Instängd 2 tar vid precis där ettan slutade (amerikansk version) och vi får återigen bekanta oss med Sarah, som blodig och förvirrad hittas på en vägkant. Hon tas in på sjukhus och när hon ska bli utfrågad av poliserna visar det sig att hon drabbats av minnesförlust. För att fräscha till hennes minne skickas hon, tillsammans med en räddningsstyrka, ner i grottorna, för att hitta hennes försvunna tjejkompisar. Väl nere i grottorna börjar hennes minne falla på plats och de övriga i räddningsteamet blir medvetna om vad som lurar i mörkret.

 

Detta är en typisk uppföljare som är snäppet sämre än originalet, men fortfarande bra för att vara en uppföljare. Det bjuds på en liknande upplevelse som i den första filmen, fast aningen mindre intensiv. Det som jag har lite problem med är att vissa sekvenser är sönderklippta och det är få miljöer man känner igen från den första filmen. Detta kan lätt skyllas på regissörsbytet, men många miljöer ser ut att vara i studio, och man får inte riktigt känslan av att dem är i en grotta. Blodet är också lite väl tomatrött, och vissa repliker känns ganska torra.

 

Dock så bjuder filmen den icke kräsne på spänning, klaustrofobi och ett flertal hoppa till scener. Framemot slutet kom det även en mycket överraskande twist, och själva slutet var också aningen förvånande. Om det blir en del 3 hoppas jag att den minst blir lika bra som denna, men helst ska den gå i ettans fotspår.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Outforskade grottsystem - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=YUQZoaFro0g

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0