Recension: Knight And Day



Knight and Day

 

Charmig Diaz möter galen Cruise

 

June (Cameron Diaz) är en helt vanlig tjej som jobbar med bilar och gillar att fixa och meka med olika bildelar. Roy (Tom Cruise) är en flummig, galen och lite mystisk före detta agent som flyr undan rättvisan. Dessa omaka personer möter varandra på en flygplats och de hamnar senare även på samma flyg. Sakta men säkert visar det sig för June att Roy inte är vem han påstår att han är, och när flygresan slutar med en krasch och June vaknar i sin lägenhet vet hon inte vad hon ska tro. Men Roy är inte ute ur hennes liv än, han dyker upp när hon minst förväntar sig det och hon dras med i Roys vilda äventyr som innebär olika länder, biljakter och slagsmål av sällsynta slag.

 

Att filmen faktiskt funkar har vi Diaz att tacka för. Hon lyckas (med samma charm från Charlies Änglar) att gestalta June som en smågalen brud som väntat på sitt livs äventyr, och när det väl slår in lever hon ut det till hundra och blir även småkär i sin intressanta kompanjon. Det är även kul att se Cruise släppa loss och spela den typiska actionhjälten, fast lite mer störd. Efter allt som skvallerpressen skrivit om honom på senaste är det lätt att tro att han är helt blåst och inte klarar av att spela med samma karisma som han hade förut, men Cruise lyser som alltid och klarar sig bra. Actionsekvenserna är aningen tveksamma och lite mesiga, men det funkar. Hade gärna sett lite mer pampig action.

 

Allt som allt är Knight and Day en underhållande rulle som bjuder på skratt och en del action, men även lite romantik och exotiska platser. Det blir en stadig trea.

 

3/5

 

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: 3 (svag)

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: good girl gone bad - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=WQxTlf2MazA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0