Recension: The Human Centipede



The Human Centipede

 

Saknar huvudingredienserna

 

Två amerikanska tjejer är i Tyskland, uppklädda och partysugna ger de sig ut i natten för att ta sig till en klubb. På väg dit åker de vilse och som om det inte vore läskigt nog får de även problem med bilen. Det börjar regna och de bestämmer sig för att ge sig ut i den kringliggande skogen för att hitta hjälp. Efter ett bra tag hittar de ett stort hus och när de väl kommer in märker de att en ensam och skum man bor där. De ber om hans hjälp och under tiden bjuder han dem på varsitt glas vatten, och som väntat tuppar de av efter att de druckit upp vattnet. När de senare vaknar upp fastbundna i sängar i hans källare märker de att mannen är en läkare som bestämt sig för att göra en mänsklig tusenfoting av tjejerna och ytterligare en kille.

 

Detta innebär att deras munnar ska opereras fast vid deras anus, så när den första skiter får den andra äta det och när den andra skiter får den tredje äta det osv. För att detta ska funka måste läkaren även ta bort en del av deras tänder, snitta upp deras munhålor och skära i deras anushålor. Som ni märker är detta en riktigt sjuk film, men så är inte fallet. Idén är smått sinnessjuk, men filmen i sig är ganska harmlös. Till att börja med är filmen riktigt långsam och dessa två tjejer som vi får följa är riktigt dumma. När det läskiga väl sätter igång är ”va?”-faktorn mer än skrämselfaktorn. Enstaka scener är äckliga och smått jobbiga att se, men det når absolut inte upp mot vad jag förväntade mig när jag hade läst om filmen.

 

Jag fann inget i filmen bra, fotot och skådespeleriet var dåligt och det bjöds inte på någon sorts spänning. Filmen saknar allt som gör en bra skräckfilm; spänning, mystik, och den nödvändiga dosen av våld & blod. Trots dess ynka längd på 90 minuter kändes den strax över två timmar lång och slutet var bland det sämsta jag sett. Dock så ska det komma en del två, här består den mänskliga tusenfotingen av 3 personer, så i uppföljaren kommer det säkert vara fler personer som opereras ihop. Som sagt, idén är sjukt stötande men det är genomförandet som måste förbättras. Den blir en etta till The Human Centipede.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: mänsklig tusenfoting - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=IX8fKLjC__c

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0