Recension: World Invasion: Battle Los Angeles



World Invasion: Battle LA

 

Krigsfilm utan innehåll

 

Michael Nantz (Aaron Eckhart) jobbar inom militären och precis innan han lämnar yrket bakom sig får han ett sista uppdrag; att tillsammans med en grupp soldater ta tillbaka det som är kvar av Los Angeles från utomjordiska fiender. Inom loppet av några timmar ändras kusten till ett slagfält och deras uppdrag är att rädda några civila som tagit skydd i ett polishus. Det blir svårt att ta sig till målet, men på gränsen till omöjligt att ta sig tillbaka.

 

Precis som fjolårets Skyline är rullen fylld med explosioner, skottlossningar och utomjordingar samtidigt som den helt och hållet saknar spänning, karaktärsutveckling och ett bra upplägg. En kvart in i filmen ser Los Angeles ut att vara utsatt för allt möjligt och som publik förlorade jag suget efter att se vad som sker med karaktärerna eftersom jag knappt lärde känna dem. Effekterna är som bäst mediokra och musiken sådär härligt amerikanskt; högstämt och bombastiskt.

 

Det som gör filmen sämre är den oerhört skakiga handkameran, det räcker inte med kaoset som filmen bjuder på utan kameran skakar så sinnessjukt mycket att alla actionscener förvandlas till ett virrvarr av intryck. Manuset är bombad med klichéer och skådespelarna stela, inte ens Eckhart och Michelle Rodriguez känns bekväma i sina roller. Är du en hardcore fan av action och Halo-spelen lär du gilla detta, annars är Skyline snäppet vassare då den åtminstone bjöd på spänning. Det blir en svag tvåa till World Invasion: Battle LA.

 

2/5  

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 2

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: kaos - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=CWPkJD0YHeM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0