Recension: Love & Other Drugs



Love & Other Drugs

 

Klyschig story – fint genomförd

 

Jamie (Jake Gyllenhaal) är den hunkiga playern som får alla tjejer på fall; han har sex kors och tvärs, med upptagna och singlar. Maggie Murdock (Anne Hathaway) är tjejen som aldrig vågat sig in något seriöst på grund av sin krävande sjukdom. Deras väg korsas… Han faller för henne, men hon försöker att inte falla för honom. Vet ni hur det kommer sluta? Detta är ett typiskt romantiskt drama med alla de nödvändiga elementen: charmigt huvudpar, störd sidokaraktär i form av Jamies bror som står för de flesta skämten och lagom mycket naket.

 

Till en början är filmen en renodlad komedi som är väldigt satirisk, mot mitten blir det en romantisk komedi och framemot slutet är det ren och skär drama som genomsyrar filmen. Men det funkar; Gyllenhaal och Hathaway har en mycket fin samhörighet som tydligt syns på film, de passar ihop och känns äkta. Personligen har jag ganska svårt för Hathaway men här gör hon väldigt bra ifrån sig och står för de mest känsloladdade scenerna. Gyllenhaal har fysiskt återhämtat sig från biffen som han var i Prince of Persia men hans skådespeleri är väldigt ojämnt.

 

Storyn är en stor klichébomb, men genomförandet är bra precis som Avatar, där historien är en upprepning av Pocahontas men genomförandet magnifikt. Lägg till mysig musik, massa sex och några överraskande grova skämt så får man Love & Other Drugs (perfekt dejtfilm!!). Det blir en svag trea till filmen.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: hur får playern tjejen han vill ha? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=WKtrLiQTSM8


Kommentarer
Postat av: Lina

Om man sitter på bakgrundsfakta om sjukdomen som Maggie lider av så blir filmen fan så mycket bättre än en svag 3a.

2011-01-28 @ 03:58:19
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/
Postat av: pet

Tyvärr så förutsägbar. Lättsinta romantiska filmer verkar alla ha det problemet.

2011-01-30 @ 17:13:40
URL: http://kevlarsal.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0