Recension: The Experiment



The Experiment

 

Omständigheter som påverkar

 

The Experiment är en amerikansk version av den tyska filmen ”Das Experiment” från 2001. Vi får följa 26 person som blir inlåsta i ett fängelse för att genomgå ett experiment; några av dem får rollen som väktare medan de andra får vara vanliga fångar. Dessa personer ska klara av att samsas i två veckor utan att använda våld eller ryka ihop. Men hur ska det funka, när några av väktarna börjar missbruka sin makt?

 

Huvudrollen spelas av Adrien Brody som skuttar runt med bar överkropp hälften av filmen. Han är duktig, men den som stjäl varenda scen är Forest Whitaker som med en kuslig närvaro och övertygelse visar hur en person kan förändras under rätt omständigheter. Även Cam Gigandet, som på senaste spelat en hel del småroller i olika filmer, övertygar i rollen som den osäkra killen som låter sig styras av andra.

 

Jag tyckte inte att filmen bjöd på några större överraskningar eller fördjupade sig i karaktärerna, det är skrämmande och intressant att se vad som sker men som helhet kändes det som ett alternativt avsnitt av Prison Break, fast med bättre skådespelare. Jag hade gärna velat gå djupare med känslorna och lärt känna karaktärerna mer, istället för att bara skrapa på ytan. Filmen lyckas halvt och övertygade mig inte hela vägen, men får en svag trea mest på grund av de starka skådespelarinsatserna.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: vad människor är kapabla till - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0