Recension: Arena



Arena

 

Som ett dåligt spel

 

David Lord (Kellan Lutz) förlorar sin gravida flickvän i en bilolycka och hamnar i en självdestruktiv spiral av ångest. Han drar till Spanien för att supa ner sig och glömma sina smärtor, men efter en hård natt fångas han av Milla (Katia Winter) och hamnar i en cell. För att överleva blir han tvungen att slåss med andra personer i spelliknande miljöer som visas live över nätet samtidigt som chefen Logan (Samuel L. Jackson) lovar att han ska släppas fri efter 10 fajter.

 

Filmen påminner en del om spelet Tekken fast sämre och utan de häftiga karaktärerna. Lutz går runt med bar överkropp hela filmen och ser ut att ha nåt beskt i käften medan Jackson spelar över så det skriker om honom. Trots detta är filmen någorlunda underhållande och fajterna blodiga och riktigt våldsamma, så för den avtrubbade spelaren finns det något att se på här.

 

Slutet bjöd på några överraskningar som var riktigt förutsägbara, men de lyckades höja filmen några snäpp ändå. Något som jag inte riktigt kunde köpa var de människor som tittade på detta program som visades live över nätet; hur kan man se på nåt sånt när man vet att det är riktigt och att människorna i fråga kämpar för sina liv? Barbariskt och vidrigt; precis som världen vi lever i.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: fajter - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0