Recension: Drive



Drive

 

Gosling lyser

 

Drive kretsar runt en stuntman (Ryan Gosling) som på fritiden kör bilar åt kriminella och extraknäcker; annars jobbar han som mekaniker vid sidan om. Han lever ett stilla liv tills han möter granntjejen Irene (Carey Mulligan) som bor i lägenheten intill ihop med sin son. De utvecklar känslor för varandra som kompliceras när Irenes man släpps ur fängelset och återvänder hem. Med honom återvänder även gamla problem som vår stuntman bestämmer sig för att ta itu med.  

 

Ryan Gosling har alltid varit en av mina favoritskådespelare; han behöver inte göra mycket för att trollbinda sin publik och här finns inget undantag. Han spelar sin karaktär med sådan lugn, säkerhet och elegans vilket tillsammans med den oerhört täta musiken skapar stunder av ren filmkonst. Mulligan passar perfekt i sin roll och har en tydlig kemi med Gosling vilket gör att scenerna med duon blir felfria och vackra att se på.

 

Några nagelbitarscener sätter fart på den annars ganska lugna filmen och driver fram handlingen, samtidigt som de grova våldsscenerna både chockar och på ett mystiskt sätt passar filmens atmosfär. Fotot samt ljussättningen är suveräna och hand i hand bidrar de till att skapa en filmupplevelse man sent glömmer. Detta är en av årets bästa filmer som många förmodligen inte kommer märka av, och Gosling är ett namn att lägga på minnet. Betygsfemman är ytterst nära.  

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 5

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: tystlåten förare - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0