Recension: Fright Night



Fright Night

 

Snyggt och spännande

 

Charley (Anton Yelchin) fruktar att hans nya granne Jerry (Colin Farrell) är vampyr. Han upptäcker att den senaste tidens försvinnanden sker runtomkring stället Jerry bor och när han undersöker saken närmare inser han att Jerrys uppträdande inte är så normalt som alla andra tycker. Med en snygg tjej och en småkåt mamma att tänka på blir han tvungen att bevisa sanningen och till sin hjälp får han Peter Vincent (David Tennant), en ökänd vampyrdödare. 

 

Jag har inte sett originalet från 1985 men jag kan utan tvekan säga att detta är en av de bättre och mer sällsynta remakes som har släppts på senare tid. Farrell i valet som vampyr är suverän, han fyller ut sin roll riktigt fint och visar upp en kuslig men samtidigt charmig sida av sin karaktär. Yelchin och Tennant fungerar tillsamman trots att Tennant glänser över honom i varenda scen, samtidigt som Toni Collette i rollen som Charleys mamma är helball.

 

Här finns mycket spänning och en del av det påminner om Disturbia på gott och ont samtidigt som rullen är skickligt förpackad och snygg att se på. 3D:n tillför inte mycket, men när den väl tas till vara är det effektfullt och passande. Som helhet är detta en väldigt underhållande film som inte serverar så mycket ren skräck utan mer tonårsspänning, samtidigt som den mot slutet känns en kvart för lång. Det blir en stadig trea till Fright Night.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: 3

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vampyren Jerry - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0