Recension: The Texas Chainsaw Massacre



The Texas Chainsaw Massacre

 

Spännade, blodig och brutal

 

Fem vänner är på resa genom Texas när de plötsligt stöter på en förvirrad och ensam tjej. Vännerna bestämmer sig för att ta med henne i bilen och hjälpa henne, men det dröjer inte långe innan hon efter några mumlande ord drar fram en pistol och skjuter skallen av sig. Chockad, skärrade och skrämda letar de upp områdets sheriff för att lösa den situation de hamnat i; dock har sheriffen helt andra planer för dem…

 

Remaken från 2003 fungerar överraskande bra tack vare talangfulla skådespelare som lyckas övertyga och bära filmen; här ser vi bland annat Jessica Biel, Jonathan Tucker och Eric Balfour som vid detta lag blivit framgångsrika skådespelare. Regissören Marcus Nispel har under Michael Bays producerande hand regisserat en tät rulle som osar av skräck och obehag. Just det sistnämnda byggs upp länge innan filmens otrevligheter sätter igång på riktigt och fotot genom filmen är utsökt.  

 

Leatherface är precis så äcklig som man vill att han ska vara och hans metoder att avliva sina offer är fruktansvärt brutala; trots att filmen riktar sig mot en bredare publik finns det några ruskigt skoningslösa scener som sätter spår för livet. Sen att filmen är baserad på verkliga händelser gör inte det hela bättre, utan detta är en mycket obehaglig filmupplevelse för de som vill utmana sig själva och bli skrämda.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 4

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: motorsåg - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0