Recension: The Three Musketeers



The Three Musketeers

 

Trevlig och alldeles lagom

 

Paul W.S. Anderson (mannen bakom Resident Evil 1 & 4) har gjort om den klassiska berättelsen i ny och ganska flummig tappning som lär tillfredställa den stora massan men lämnar finsmakaren hungrandes efter mer. D’Artagnan (Logan Lerman) träffar av en slump på de tre musketörerna som efter att ha blivit förrådda av Milady (Milla Jovovich) lämnat sina glansdagar efter sig. Än en gång tvingas de rusta upp då D’Artagnan drar med dem i ett vilt äventyr.

 

Publikfrierierna duggar tätt, men filmen blir aldrig händelsefattig eller ointressant. Med ett rappt och ganska klyschigt manus som ändå har sina poänger lyckas man göra filmupplevelsen trevlig och väldigt lagom; lagom action, lagom skratt och lagom flum. Actionscenerna tar inte över trots att de är välgjorda och skådespeleriet lyfter aldrig trots att både Orlando Bloom och Mads Mikkelsen dyker upp i diverse skurkroller. Skådespelarna ser ut att ha väldigt kul vilket smittar av sig till publiken.

 

När det kommer till 3D-effekterna var det inte något som märktes för fem öre och jag glömde av att det var en 3D-film tills jag skulle ta av mig glasögonen och gå ifrån salongen. Bilden hade ett visst djup men bortsett från den lilla detaljen är det bortkastade pengar att köpa den dyrare 3D-biljetten. Som helhet är detta en ganska rolig och oseriös film med glimten i ögat som underhåller och bjuder på bra action, fin musik och snygga kulisser. Det blir en stadig trea till The Three Musketeers.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: vem lurar vem? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0