Recension: Transformers: Dark Of The Moon



Transformers: Dark Of The Moon

 

Inga effekter i världen…

 

Första filmen i serien var en någorlunda underhållande actionfilm med lagom mycket humor, charm och action. Den andra delen följde formulan ”bigger, louder, dumber” och den tredje delen i serien klassas nog som ”biggest, loudest, dumbest”. Den klena handling som läggs upp här kretsar återigen runt Sam (Shia LaBeouf) och hans nya brud Carly (Rosie Huntington-Whiteley) som hamnar mitt i en strid fylld med robotar av alla storlekar och slag. That’s it.

 

Megan Fox är borta, likaså förmågan att presentera ett acceptabelt manus eller berätta en historia på ett sätt som heter duga. Handlingen, eller det som filmen bygger efter, är så fattigt och oinspirerat att självaste LaBeouf många gånger ser förvirrad ut. Och varför har man med en brud som inte fungerar som något annat än en uppblåsbar Barbara-docka? Hon springer runt och skriker, blir räddad, putar med läpparna och återigen behöver räddas.

 

Regissören Michael Bay förverkligar sin efterlängtade pojkdröm och går loss i nästan 160 minuter med att få saker och ting att explodera, men jag kände mig uttråkad redan efter en kvart.  Animationerna må vara välgjorda och snygga, men faktum är att inga effekter i världen kan dölja bristen på engagemang, inspiration och känsla som filmen helt och hållet saknar. Serien har förvandlats till en själlös pengako och Bay mjölkar den medan det går; varför inte?

 

Allt annat än effekterna i filmen faller platt, så vill du se byggnader rasa, robotar banka skiten ur varandra och flygande människor (!) kan du skippa filmens första halva och njuta av resten. Glöm även inte att stänga av hjärnan, för trots de snygga effekterna är actionscenerna smärtsamt korkade och inte ens realistiska inom filmens egna ramar. Med dessa ord tackar jag för mig och delar ut betygsettan som filmen förtjänar.   

 

1/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 4

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: vilda robotar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0