Recension: The Final Destination

The Final Destination

 

Sämst i serien

 

Ingen ”4” efter titeln, utan ”the” innan titeln märker ut att detta definitivt är den sista filmen i serien (?). Nick (Bobby Campo) är på en racingtävling tillsammans med sin flickvän och några vänner, men får plötsligt en vision om hur en av bilarna förlorar kontrollen och det leder till en seriekrock som får en dödlig utgång för publiken. Han räddar undan några personer men liksom de tidigare filmerna gillar inte döden att bli lurad och börjar därför slakta folk genom olika ”olyckor”.

 

Detta är i mitt tycke den sämsta uppföljaren i serien, trots att regissören är mannen bakom den andra delen som nästan överskuggade ettan. Här har man även kryddat på med några töntiga 3D-effekter som knappt märks av och skrivit ett icke existerande manus som är en repetition av sig själv. Skådespelarna är urkassa och tillsammans med det usla manuset bidrar de till att alla ”allvarliga” scener blir skrattretande dåliga. Dödsscenerna är tråkiga, idéfattiga och våldigt få i jämförelse med de tidigare filmerna.

 

Detta är en uppföljare som endast lever på sitt namn och lyckades tjäna stora summor tack vare lyckade föregångare, samt 3D-effekterna som egentligen inte bidrar med något. I mina ögon existerar inte denna, utan trilogin klarar sig mycket bättre utan denna onödiga film som inte tillfredställde på något plan alls. Betygsettan är solklar.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: dödliga olyckor - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0