Recension: Bridesmaids



Bridesmaids

 

Djävulskt rolig

 

Annie (Kristen Wiig) är fattig, singel och hennes jobb går åt helvete. Den enda man som hon umgås med ber henne dra när dem är färdiga i sängen och hennes bästa vän Lillian (Maya Rudolph) ska gifta sig. Möhippan och bröllopet planeras av Lillians nyfunna vän Helen (Rose Byrne), som har allt Annie saknar i sitt liv. Ju längre Annie får stå ut med Helens närvaro desto mer känner hon hur hon knuffas ut ur Lillians liv, men hon tänker fan inte låta det ske.

 

Bridesmaids har jämfört med många andra filmer som Sex And The City och även blivit kallad för en kvinnlig version av Baksmällan. Bridesmaids är en ultracool rulle med en drös av klockrena skäm, rappa repliker och oväntade scener. Manuset är riktigt välskrivet och valet av skådespelerskor kunde inte ha varit bättre. Som väntat är det Rose Byrne som gör störst intryck som den omedvetet bitchiga Helen, men det bästa är att alla karaktärer har något att bjuda på. Oavsett vilken sorts humor du har lär du skratta minst en gång – vilket inte kan sägas om många komedier.

 

Glöm Sex And The City och Baksmällan, Bridesmaids är årets hittills roligaste film och det lär inte komma någon film som toppar detta. Filmens största styrka ligger i att kunna balansera det överdrivna och realistiska, utan att flippa ut totalt och tappa trovärdighet. De komiska delarna må överdriva med råge, men filmen har ett stort hjärta och bjuder på två djävulskt roliga timmar. Det blir en stark fyra till Bridesmaids.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: 5

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: galna brudtärnor - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer
Postat av: Hampus Eskilsson

Svensexor har män, och jag gissar att det är möhippan du syftar på? ;)



Får se denna med madammen någongång :)

2011-08-18 @ 21:33:09
URL: http://klockrenen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0