Recension: Captain America: The First Avenger



Captain America: The First Avenger

 

Retro med svagt slut

 

Året är 1942. Steve Rogers (Chris Evans) vill gå med i armén för att kämpa för sitt land med nekas på grund av att fysiskt inte vara lämpad för krigsfältet. Han får ett erbjudande av Dr. Abraham Erskine (Stenley Tucci) om att medverka i ett hemligt experiment som han snabbt tackar ja till, vilket leder till att Steve förvandlas till Captain America och får strida emot den rubbade Johann Schmidt (Hugo Weaving) som jobbar under Hitlers befallning.

 

Superhjältetrenden verkar inte dö ut; bara i år har Thor, X-Men: First Class, Green Lantern och Captain America släppts och än är det inte slut. Skiljer sig denna från de andra? Minimalt. Filmens är inte dålig, men den bjuder absolut inte på något nytt och kittlar inte hjärnan på ett tillfredställande sätt heller. Evans som spinkig grabb som förvandlas till biffig hunk gör ett godkänt jobb, men det är främst skådespelarna runt honom som glänser.

 

Actionscenerna är påkostade och köttiga, skurken är otroligt typisk och publikfrierierna avlöser varandra. Känslan är överraskande nog ganska retro och fotot bidrar med att förstärka den känslan – vilket slutet totalt förstör. För att knyta ihop filmen med den kommande The Avengers har man gjort något som inte gick hem hos mig, men fansen kommer nog jubla inombords. Det blir en svag trea till Captain America.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: röd skurk - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0