Recension: Ninja Assassin



Ninja Assassin

 

Blodigt spektakel

 

Raizo är en föräldralös pojke som blir omhändertagen av ett barnhem, som visar sig vara ledd av en klan som utbildar barnen till dödsmaskiner genom olika träningar. De tränas till att slåss, stå emot fruktansvärd smärta och helt och hållet glömma bort sin mänsklighet. Detta får vi se genom snygga flash-backs, för filmen börjar mitt i storyn. Raizo är nu äldre och han har bestämt sig för att hämnas på dessa människor som tog ifrån hans barndom och gjorde han till en hjärtlös mördarmaskin.

 

Jag är helt säker på att ingen ser filmen för dess story, utan man vill se action och snygga fajtingscener. Det bjuds en hel del på slagsmålsscener, action och hugg med olika vapen, och allt detta är mycket, mycket blodigt. Det är ungefär som Kill Bill, bara att blodet på många ställen är datoranimerad och har en annan nyans av rött. Till en början hade jag svårt för det, men efter ett tag ser det ganska snyggt ut, rent estetiskt. Från regissören av V For Vendetta (som för övrigt är en enastående film) känns denna film lite missplacerad, men den klarar sig bra.

 

Det bjuds på ett tillfredsställande slut och som helhet är Ninja Assassin en blodig rulle som underhåller och ger valuta för pengarna. Den håller vad den lovar, och därför blir det en trea till Ninja Assassin.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Ninja action - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=KdZa8E7pQAQ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0