Nyheter



Vem blir skurk?

 

Vem blir skurk i kommande Superman? Viggo Mortensen från Sagan om Ringen-filmerna är högaktuell för skurkrollen i superhjältefilmen. Mortensen som nu senast sågs i The Road kommer i så fall spela rollen som general Zod, men ännu är inget bekräftat.   


 

Del 2!

 

Tomorrow, When The War Began (Imorgon När Kriget Kom) har filmatiserats och redan varit på biograferna i hemlandet Australien, men kommer på bio i Sverige först den åttonde april. Efter succén i Australien kommer även del 2 av bokserien att filmatiseras och vissa delar kommer spelas in i Sydney. Riktigt kul att höra!


Recension: The Resident



The Resident

 

Slöseri på tid, talang och pengar

 

Juliet (Hilary Swank) flyttar till en ny bostad som trots sin enorma storlek inte kostar så mycket. Hennes grannar är trevliga och hon startar om på nytt efter uppbrottet med sin pojkvän, men det dröjer inte länge innan hon börjar höra konstiga ljud i lägenheten. Vissa nätter sover hon fruktansvärt dåligt och under många tillfällen känner hon sig iakttagen, nästan som om hon inte vore ensam. Juliets misstankar visar sig dölja en mycket mörkare hemlighet än vad hon hade räknat med.

 

Att Oscarsvinnaren Swank medverkar och dessutom producerar filmen är en skam. Här har en finsk regissör fått tillgång till en av Hollywoods bästa skådespelerskor samt en budget på $20 miljoner och ändå blir inte filmen bra. Vad är felet? Frågan är, vart ska jag börja? Swank gör en skrämmande dålig prestation och det smittade tydligen av sig, för ingen lyckas övertyga i sina roller. Mystik, spänning och djup är adjektiv som manusförfattaren aldrig hört talas om och storyn i sig saknar originalitet och ett nytt koncept.

 

Som publik får vi inget grepp om hur Juliets lägenhet ser ut, vilka grannarna är och varför det som sker sker. Istället för vi se Swank klä av sig i tid och otid, smörja in sig i hudkräm och onanera i badkaret. Hur upphetsande det än må vara för en del av publiken (och regissören) finner jag ingen njutning av en thriller som missar målet och istället uppfyller kåta 13-åringars behov. Det blir en etta till The Resident, som på alla sätt och vis är ett slöseri.

 

1/5  

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: ”Jag tror någon kikar på mig” - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ixZMHng9kFU

Update!

Denna veckan har varit fullproppad med jobb, träning och känslomässiga problem, därav jag inte skrivit så mycket. Har inte mått bra direkt, men det börjar försvinna nu. Sakta men säkert!
Inget ska få förstöra min helg, denna helgen har jag sett fram emot länge och nu ska det festas rejält. Under mars kommer jag inte kunna gå ut så mycket, mest eftersom jag & mamma ska flytta i slutet av månaden och sen i april åker jag iväg till London, med min underbara Josefine! Vi ska fira hennes födelsedag där och så smarta som vi är har vi lyckats pricka in helgen då prinsen ska gifta sig, så det kommer vara galet mycket folk där!
Trevlig helg allesammans, ses vi i vimlet? ;)

Ja, detta skrev jag i fredags innan jag klickade på "spara som utkast" istället för "publicera". Så nu får jag publicera det istället - bättre sent än aldrig, right? Hade en grymt bra helg med de allra bästa!! Nu ska jag dock inte festa mer fram till min resa till London, vilket är den 21 april. Kommer jag klara det?

Bilder från veckan & helgen:



Förfesten började redan i tisdags, då jag tog en sväng till Chez...



...tillsammans med Putte...



...och min underbara Bea!



I fredags blev det förfest innan Park Lane, här med Bea & Hampus.



Här är ett kort där alla bokstavligen är dragna och inte kan fokusera med blicken, därav alla mystiska blickar. Haha. Fler kort blev det faktiskt inte, däremot blev det några riktigt roliga filmklipp.
Nu ska jag strax se The Fighter och kanske nån film till! :)

Recension: Just Go With It



Just Go With it

 

Överraskande kul

 

Detta är absolut ingen originell film; Danny (Adam Sandler) faller för Palmer (Brooklyn Decker), men hon får intrycket av att han är otrogen. För att klargöra sin historia för henne börjar han ljuga om att han befinner sig i en skilsmässa, och för att bevisa det tar Danny hjälp av sin assistent på jobbet, Katherine (Jennifer Aniston) samt hennes två barn. Detta leder till att Danny slänger ur sig fler och fler lögner och får med allesammans på en resa till Hawaii, där han sakta men säkert börjar inse att det faktiskt inte är Palmer han har fallit för…

 

Jag visste precis hur filmen skulle sluta och jag har sett otaligt många filmer i samma stuk. Däremot har jag inte sett en film med så många skämt som riktas mot publiken; det kommer hagelvis med skämt och kommentarer om det ena och det andra, vissa klockrena och vissa pinsamma. Men en sak är säkert; vilken sorts humor än du har lär du skratta, eller åtminstone fnittra lite. För här finns det något för alla och vissa scener är galet roliga. Varken Sandler eller Aniston gör något speciellt för att rädda soppan men resultatet är bättre än väntat.

 

Musiken är pinsamt dålig, filmen en kvart för lång och jag undrade flera gånger om Palmer var blond ända in till hjärnan (sjukt blåst karaktär). Filmen saknar trovärdighet och originalitet till tusen och av skådespelarna är det barnskådisarna som stjäl varenda scen de dyker upp i. Men vill du skratta lite och se soliga miljöer i det kalla vädret är detta rätt film (håll även utkik efter en viss kvinnlig sidokaraktär).

 

2/5  

 

Foto: 1

Skratt: 3

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Adam Sandler - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Jz5Ubqhru7g

Nyheter



Remake av Bodyguard

 

Warner Bros. har bestämt sig för att en nyversion av Bodyguard från 1992 är på tiden att ges ut. Filmen kretsar runt en livvakt som blir kär i artisten han beskyddar och nyversionen kommer att handla om en före detta krigsveteran som varit med i Irakkriget som faller för sångaren han ska beskydda. Vem ska spela Whitney Houstons roll? Och vem ska ersätta Kevin Costner? Beyoncé hade enligt mig varit en passande kandidat.


Nyheter



Fler namn till Superman

 

Nu ryktas det om att Kevin Costner möjligen kommer att dyka upp i nyversionen av Superman med Henry Cavill i huvudrollen. Man vet inte vilken roll Costner i så fall kommer att spela, men han är eftertraktad för rollen. Vi får vänta och se vilken roll han kommer få i Zack Snyders kommande superhjältefilm!


Recension: My Soul To Take



My Soul To Take

 

Skrämmande dåligt

 

Samma natt som en seriemördare är med om en olycka och försvinner föds det sju barn. 16 år senare har det blivit en tradition för den lilla staden att fira ”seriemördare-dagen” och enligt rykten och historier som dem själva spridit kommer seriemördarens själ till staden för att terrorisera och hämnas på de sju barn som föddes natten han försvann. Men enligt alla är det bara en myt, ända tills en maskerad person med samma kniv som seriemördaren använde börjar döda ungdomarna.

 

Detta är Wes Cravens första verk (läs flopp) på många år och han har även använt sig av 3D. Skaparen bakom kultfilmer som Scream och Terror på Elm Street har tyvärr tappat känslan för skräck, för My Soul To Take kunde lika gärna ha varit en oerfaren regissörs regidebut. Det finns absolut inget positivt i filmen och hur mycket än jag vänder och vrider på storyn blir den inte bättre än ett Supernatural-avsnitt. Skådespelarna, som jag inte har sett tidigare gör bleka insatser och karaktärsfördjupningen skriker med sin frånvaro.

 

Men filmen fungerar knappt som en skräckfilm; spänningen byggs inte upp, morden är löjligt tråkiga och blodet är fruktansvärt datoranimerat. Och vad är poängen med en 3D-film när antalet 3D-effekter är noll? Craven som just nu är aktuell med Scream 4 bör ta sig samman och göra en felfri film, annars kommer hans titel som skräckens mästare inte hålla länge till. My Soul To Take får inget mer än en etta och en suck på köpet.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: själmördare - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=RmByUgdi6wE

Update!

Livet. Döden. Vad är det bästa kommer mellan dessa två punkter? Är det kärleken? Karriären?

Vad gör man när man är olycklig kär? Går man vidare ändå, eller stannar man upp?

Vad gör man efter ett förhållandes slut, håller kontakten eller raderar personen ur sitt liv?

Många frågor som surrar i mitt huvud. Mycket som jag hela tiden tvingas att tänka på, trots att jag inte vill. Jag vill inte, jag orkar inte, varför just jag?

Så kan man tänka angående allt, men händer saker och ting verkligen för en anledning? Everything happens for a reason, right?

Träning. Filmer. Vänner. Fika. Solen. Resor. Britney. Bloggen. Redigering. Saker som gör mig glad, som håller mig uppe. Mer fokus till detta - mindre energi till det negativa. Jag är stark, jag klarar det. Tänket är bland det viktigaste.

 

Sen kan man ju alltid lägga lite tid på att flumma och se överraskad ut över allt som händer i ens liv.

Recension: The Town



The Town

 

Välgjort om kriminella

 

Doug MacRay (Ben Affleck) är en av fyra som utgör ett kriminellt gäng som sysslar med att råna banker i en liten stad i USA. Under en av deras noggrant planerade rån blir Doug smått förtjust i Claire (Rebecca Hall) och får i efterhand uppdrag att röja undan henne, eftersom de inte kan riskera någon som kan veta vilka de är. Men hans möte med Claire blir allt annat än bara ”business” och dem börjar ses; samtidigt som datumet för deras nästa rån närmar sig. Det hela försvåras när polisen får upp spåret och ganska snabbt kommer ikapp gänget.

 

Ben Affleck spelar huvudrollen och har även regisserat filmen. Det är välgjort, påkostat och realistiskt skildrat och skådespelarna gör fina insatser. Jag förväntade mig inte att Blake Lively (Serena från Gossip Girl) skulle dyka upp i en mindre roll som Dougs före detta kärleksintresse, som även är en väldigt trasig människa med ett barn efter sig. Hon passar i rollen och gör det mesta av materialet. Filmen bjuder på lite action och en ruskigt spännande biljakt, annars är det mesta drama som visar relationerna mellan karaktärerna.

 

Detta är tyvärr inte bättre än Afflecks förra film, Gone Baby Gone och jag förstår inte riktigt hur Jeremy Renner kunde få en Oscarsnominering för bästa manliga biroll. Hans insats är bra, men absolut inget Oscarsmaterial. Allt som allt blir det en trea för The Town som bjuder på hyfsad spänning och drama.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: rån - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=wyrtn53OpeU

Recension: Bee Movie



Bee Movie

 

En enorm Bi-svikelse

 

Redan efter den första trailern jag såg kände jag att detta inte kunde sluta bra. Med en budget på $150 miljoner (tänk senaste Harry Potter) har man åstadkommit ren biavföring. ”Vad kan ha kostat så mycket?” Undrade jag meddetsamma. Det är självklart lönerna till alla de stora skådespelare som lånar ut sina röster till några irriterande insekter som surrar i en stor, kletig honungssmörja till film som kostar sådana enorma summor. Jerry Seinfeld som för övrigt är en av de två författarna till filmen ger huvudkaraktären liv genom att låna sin röst till honom. Men det hjälper inte. Huvudkaraktären är så oerhört ocharmig och saknar karisma till tusen – vilket i stort sett alla karaktärer gör. Tråkigare och tristare karaktärer går inte att finna.

 

Bland de andra stora namnen får man nämna Renée Zellweger, Matthew Broderick, John Goodman, Chris Rock, Sting (sångaren), Ray Liotta och Oprah Winfrey. Detta kan nog ha kostat lite (!!) pengar. Ray Liotta och Sting har gått med på att spela sig själva vilket är aningen kul – men det enda roliga som man bjuds på är just detta. Annars är skämten platta och obefintliga (speciellt för barn), det uppstår inga roliga situationer och det är helt enkelt trist, ointressant och riktigt, riktigt jäkla tråkigt att se på Bee Movie när man redan efter tio minuter vet hur den ska sluta.

 

Handlingen är ren smörja. Allas favoritbi Barry (Seinfeld) inser att alla bin är tvungna att jobba livet ut efter att dem gått ut skolan. Han inser även att människor konsumerar honung. Det är startskottet för Bee Movie, som utvecklas bitvis till rättegångsdrama där bin och människor kämpar emot varandra. Visst, detta är en animerad film för barn. Och visst, i sådana filmer spelar det ingen roll om djur pratar. Det är till och med acceptabelt om djur och människor kommunicerar (se Ratatouille). Men när bina väl kommer in i rättegång och ska surra upp sina rättigheter blir det bara för mycket. Det finns en gräns för allt, och här kör Bee Movie över den gränsen med råge.

 

Varför går sådana stora skådespelare med på att göra filmer som detta? Rättare sagt, varför inte? De får miljoner för sin röst, så varför inte? Därför är jag väldigt kritisk mot animerade filmer som använder sig av kändisröster för att marknadsföra sig (se Shrek). Det enda som är någorlunda bra med filmen är färgerna som lyser stark och färgar upp tillvaron som är så grått nu i vinter, men inte ens det kan rädda filmen. Våren och sommaren är på väg och förhoppningsvis slipper vi bin och getingar denna gång, och även fler filmer som Bee Movie. 

 

1/5

Foto: 2

Skratt: 1

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -


Filmens specialitet: bin - 4 


- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


http://www.youtube.com/watch?v=16SMpTXpuuY


Nyheter



Gillar du uppföljare?

 

Då lär du gilla bioåret 2011 då rekordmånga uppföljare har premiär. 2003 höll föra rekordet då 23 uppföljare hade premiär, 2011 vinner med sammanlagt 27 uppföljare som visas på bio. Det är allt från Cars 2, Piranha 3DD och The Hangover Part II till Scream 4, Final Destination 5 och Harry Potter och Dödsrelikerna. Fast Five, Paranormal Activity 3, Kung Fu Panda 2, Transformers: Dark of the Moon och Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides är några andra stora titlar.


Update!



Britneys nya video till hennes senaste hitsingel Hold It Against Me är här! Videon är regisserad av svenska Jonas Åkerlund och han verkar sätta årets trend; sönderklippt! Det är dock sjukt snyggt och bitchfajten är riktigt rå.

http://www.youtube.com/watch?v=-Edv8Onsrgg&feature=feedf

Ikväll blir det att jobba, nu när jag efter 3 veckor äntligen blivit frisk. Årets influensa är INTE att leka med, fyfan. Och igår natt blev jag klar med min första kortfilm som ligger upp på Facebook, det är en lite mer personlig sammanfattning av resan till Barcelona från 2010.
Trevlig helg! :)

Recension: Let Me In



Let Me In

 

Mörkt och vackert

 

Let Me In är den amerikanska versionen av Låt Den Rätte Komma In och är regisserad av Matt Reeves, mannen bakom Cloverfield. Owen (Kodi Smit-McPhee) är en utstött kille i skolan, han är skygg och hans föräldrar befinner sig mitt i en skilsmässa. En kväll när han är ute och leker på gården träffar han på Abby (Chloe Moretz), en ganska udda tjej utan skor trots den isiga kylan. Dessa två individer finner tröst hos varandra och detta blir början till en väldigt vacker men skrämmande relation.

 

Amerikanska remakes är kända för att vara onödiga och oftast sämre, men här får man göra ett undantag. Den svenska versionen är enligt mig väldigt dålig och gjord utan fingertoppskänslan som behövs för en sådan komplex historia, och Reeves var tydligen rätt man för jobbet. Let Me In genomsyras av mörker och skräck men här och där glimmar det till när hoppet för sig påmind. Owen och Abbys relation är skildrad med stor ömhet och djup och de unga skådespelarna är briljanta i sina roller.

 

Mycket av det som Owen upplever i skolan är skrämmande realistiskt och ett par scener är väldigt påfrestande att se. Filmen har ett långsamt och lågmält tempo som passar temat och man har lekt en hel del med ljussättningen vilket resulterar i det snyggaste jag sett på länge. De få effekter som man får njuta av är snygga och musiken skräddarsydd; tillsammans skapar de ögonblick av ren filmmagi. Det blir en stark fyra till Let Me In som utan tvekan är den bästa remake jag någonsin har sett.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: 3

Action: -

Effekter: 4

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: relation mellan barn - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=reRRAEVHq8E

Recension: Hereafter



Hereafter

 

Mediokert om döden

 

Clint Eastwood har visat sin fingertoppskänsla i filmer som Gran Torino och främst Changeling, där han skapat filmer med djup, mening och spänning. Hereafter är en ny genre för Clintan och binder ihop tre historier; den första kretsar runt Marie (Cécile De France) som efter en tsunami inte känner sig normal, den andra runt George (Matt Damon) som är en före detta medium och den tredje runt Marcus, som förlorat sin tvillingbror Jason i en tragisk olycka. Vi följer utvecklingen i varje historia och ser hur döden påverkar dessa karaktärer.

 

Trots fina insatser från Cécile De France och Bryce Dallas Howard förblir filmen oerhört monoton och enformig. Matt Damon ser mest uttråkad ut och de tre historier binds ihop på ett ytterst klumpigt sätt. Efter en mycket maffig start med en skrämmande tsunami (som gav filmen en Oscarsnominering för bästa effekter) stannar filmen upp och vet inte riktigt hur den ska fortsätta. Ingen av historierna berör eller ger nåt som jag som publik kan relatera till och den ständigt dödsallvarliga stämningen lägger sig som en tjock hinna över karaktärerna.

 

Lägg till ett ganska slarvigt och fult kameraarbete och klippning, missplacerad musik och ointressant manus så blir detta utan tvekan det sämsta Eastwood har gjort. Jag förstår inte riktigt hur en film med 3 minuters effekter kan få en Oscarsnominering, hur snyggt än det är. Introt kändes som en mindre version av katastroffilmen 2012 och var över innan jag ens hann få panik. Starka insatser från skådespelerskorna samt en maffig start räcker för att ge filmen en svag tvåa, men Hereafter är definitivt en av de största besvikelserna på länge.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: 3

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vad händer efter döden? - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=0XvJwTYnKww


Nyheter



Matt Damon sa nej

 

Matt Damon var påtänkt för huvudrollen i succéfilmen Avatar, men han blev tvungen att tacka nej eftersom inspelningen krockade med den avslutande delen i Bourne-trilogin, the Bourne Ultimatum. Slutligen var det Sam Worthington som fick rollen som satte fart på hans karriär.


 

Ny titel för spindeln

Den nya filmen om Spider-Men med Andrew Garfield som den slingande hjälten kommer få titeln ”The Amazing Spider-Man”, som på svenska blir ”Den fantastiska spindelmannen”. Personligen tycker jag det låter lite töntigt, men filmen lär förhoppningsvis bli bättre. Även en ny bild har kommit, vilket kan ses ovanför texten.


Recension: Megamind



Megamind

 

Megatrist actionorgie

 

Megamind är en skurk som innerst inne är god, Metro Man är hjälten med hjärta av guld. Dessa två superhjältar har sedan barnsben kämpat mot varandra och till slut lyckas Megamind förinta Metro Man. Han tar över staden och gör precis som han vill, men efter ett tag inser han att hans liv inte har någon större mening om inte någon motståndare finns. Därför försöker han skapa en ny ”hjälte”, men hans plan går inte som han tänkt sig och det hela slår slint och den nya hjälten blir en skurk. Nu blir det Megamind som får plocka fram sitt hjärta av guld…

 

Storyn är inte världens bästa eftersom man ganska tidigt i filmen klurar ut upplösningen, men filmen har större problem än det. Megafelet med filmen är bristen på skämt och skratt, det fanns någon enstaka gång då jag log lite svagt (mest åt Megaminds fiskkompis) men annars saknar filmen humor (så länge du inte är under 8 år). Man kan nästan inte tro att det är samma studio som står bakom de humorfyllda Shrek-filmerna, men så är fallet. Som om det inte vore nog känns filmen väldigt ”kall”, som om en viss hinna stoppar mig från att gilla någon av karaktärerna.

 

Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill och Ben Stiller är bara några av alla kändisar som lånat ut sina röster men det förbättrar självklart inte filmens kvalité. Är man runt 8 år kan man nog tycka att filmens otaliga explosioner och actionscener är riktigt häftiga, och jag blev smått förtjust i vissa smådetaljer som Megamind bjöd på, annars är detta en ganska trist film som inte når upp till Dumma Mej eller Draktränare. Det blir en välförtjänt tvåa till Megamind.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: 1

Musik: -

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: skurk blir hjälte - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=yJtot_f-snU


Recension: The Cove



The Cove

 

Delfinslaktens mörka sida

 

The Cove är en dokumentär som handlar om den nertystade delfinjakten i Japan och hur delfiner i överlag används av människan för att tjäna pengar. Precis som dokumentären Earthlings, som tog upp problemet med den vidriga köttmarknaden och hur djur använd för kläder och nöjen tar The Cove upp problemet med den eskalerande delfinslakten som leder till att över 23 000 delfiner dödas per år – bara i Taijii i Japan. Dessa djur säljs för deras kött och en del säljs levande, för att tränas upp och showa inför publik.

 

Richard O’Barry är mannen bakom dokumentären, han som tog tag i det hela och ville avslöja en hemlighet som till och med den japanska regeringen kämpat för att tysta ner. Men detta är inte allt, mycket av köttet som säljs är i själva verket giftigt och en stor del av delfinköttet säljs under ”valkött”. Denna dokumentär visar mer än vad man trodde skedde och uppmärksammar effekten som slakten kan ha på havet och miljön. För att vara en dokumentär är detta ovanligt spännande och rafflande – bitvis känns det som en thriller.

 

Det blir en solklar femma till The Cove, som upplyser, skrämmer och ger information om något som många faktiskt inte ens har en aning om. Precis i samma anda som Earthlings, fast mycket ”mildare” och inte lika hemsk.

 

5/5

 

Foto: 5

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: delfinslakt - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=4KRD8e20fBo

Recension: Trainspotting



Trainspotting

 

Klockren klassiker

 

Danny Boyle som nu senast är aktuell med 127 Timmar har många bra filmer i bagaget och hans tidigare filmer är inget undantag. Trainspotting med Ewan McGregor i huvudrollen blev Boyles genombrottsfilm och kretsar runt ett gäng ungdomar i ett nerknarkat kvarter, deras relationer till varandra, till heroin och hur Renton (Ewan McGregor) gång på gång försöker lägga av med skiten. Filmen är baserad på en bok och fick en Oscarsnominering.

 

Som alla Boyles andra filmer är detta en mycket visuellt läcker film som gärna leker med hjärnan och tänjer på gränserna. Vissa scener var så absurda och smått störda att jag inte kunde göra annat än att bara skratta åt hur fruktansvärt sjuka de var. McGregor gör en mycket fin insats och Robert Carlyle som den våldsamma Begbie gjorde ett starkt intryck. Filmen tar upp många problem med samhället och hur droger påverkar ungdomarna, vilka konsekvenser det har och hur mycket vännerna påverkar.

 

Manuset är riktigt välskriver, klockrent och mitt i prick. Inledningen och slutet av filmen är höjdpunkterna eftersom de på ett smidigt sätt binder ihop säcken som ska hålla ihop filmen. På tal om slutet, så är det ett slut som till en viss mån överraskade mig, det är elakt men ändå glädjande och befriande. Det blir en stark fyra till Trainspotting.

 

4/5  

 

Foto: 4

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: heroin - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=PUOTs55KY40

 


Recension: The Last House On The Left



The Last House On The Left

 

Verklighetstroget skräck

 

Filmen kretsar runt en familj som åker ut från storstan för att koppla av lite och väl framme i sin sommarstuga ber dottern Mari (Sara Paxton) om att få låna bilen för att åka in till närmaste samhälle och hälsa på sin kompis Paige. Mari och Paige stöter på problem i form av ett kriminellt gäng som är på flykt och de rånas, våldtas och lämnas för att dö i den närliggande skogen. Samtidigt driver ett oväder in över området och de kriminella blir tvungna att ta skydd i första hus det hittar, vilket råkar bli Maris sommarstuga, där föräldrarna är helt omedvetna om vad som hänt deras dotter… Tills de får reda på sanningen.  

 

Detta är en remake av klassikern från 1972 som regisserades av Wes Craven (skaparen av Scream). Precis som i nyversionen av The Hills Have Eyes har man här gjort en film med stil och känsla för skräckgenren. Det är välspelat, gripande och trovärdigt och det som händer Mari och hennes väninna skulle mycket väl kunna hända en helgnatt i Göteborg. Vi introduceras till karaktärerna på ett smart och smidigt sätt och när hemskheterna sätter igång blir det inte bara läskigt, utan man blir även ledsen för karaktärens skull. Fotot och kameraarbetet är snäppet över det vanliga och det finns några riktigt snyggt filmade scener.

 

Halvvägs in i filmen byts det spår när the bad guys faller offer för Maris föräldrar och skumt nog sitter jag som publik och hejar på föräldrarna, man vill verkligen att de ska ge igen för det som hände Mari. Det är riktigt våldsamt och rått, blodigt och bitvis jobbigt att se. Föredrar du en brutal, lågmäld skräckfilm med stil och känsla rekommenderas filmen, om du lite känsligare för våld får du hålla dig långt borta. Det blir en stadig fyra till The Last House On The Left.

 

4/5 

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: 4

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: hämnd - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=SqXnowJjfDc


Nyheter



Roberts i Snövit

 

Som jag tidigare skrivit kommer det två nyversioner av Snövit, en som Relativity står för och en som Universal står för. Nu har det bekräftats att man kommer att ha med Julia Roberts i versionen som Relativity ger ut, hon kommer att spela den elaka drottningen. Versionen med Julia Roberts kommer heta The Brothers Grimm: Snow White och den andra versionen Snow White and the Huntsman, där Charlize Theron och Viggo Mortensen är färdiga för roller. 



Andromeda blir ersatt

 

Alexa Davalos som spelade rollen som gudinnan Andromeda i Clash Of The Titans kommer bli ersatt inför uppföljaren, Wrath Of The Titans. Rosamund Pike kommer ta över hennes roll, anledningen är oklar. Filmen regisseras av Jonathan Liebesman och kommer precis som föregångaren bli i 3D.


 

Lohan i Superman?

 

Lindsay Lohan sägs vara aktuell för en roll i den kommande nyversionen av Superman. Trots att karaktären Lois Lane inte ska vara med i filmen handlar hennes roll om en större roll som möjligen kan rädda stjärnans dalande karriär. Om detta nu är sant eller falskt vet vi inte, men det lär bli klart snart.


Recension: Chatroom



Chatroom

 

Intressant vinkling av nätet

 

Chatroom kretsar runt fem ungdomar som möts på nätet och skapar ett chattrum där de samlas för att snacka. Till en början handlar deras samtal om vardagliga saker, men snabbt byter det riktning när den deprimerade och självmordsbenägne William (Aaron Johnson) börjar locka fram de andras mörka sidor. För att förstärka det som ungdomarna känner, ser och upplever har regissören Hideo Nakata (mannen bakom originalet av The Ring & Dark Water) skapat en korridor med massa olika rum och vi får se dessa ungdomar sitta i ett av dessa rum och konversera.

 

Just den delen är en visuell höjdpunkt, korridoren har massa rum och i dessa snackas de om allt möjligt från sex, våld och kärlek till grov nätmobbning och självmordsrum (som ska gestalta självmordsforum). Som vi alla sedan unga dagar fått höra finns det alla sorters människor på nätet och vi vet aldrig vem vi pratar med; detta lyckas filmen skildra utmärkt. Ju längre in i filmen man kommer desto obehagligare blir det samtidigt som Nakata väljer att även dyka in i den verkliga världen och visa hur ungdomarna har det. Hela grejen med hur man vill framstå och hur man verkligen är kommer upp till ytan.

 

Skådespeleriet är överraskande bra och starkt, det är trovärdigt och gripande. Filmen saknar tyvärr den spänning och skräck som hade krävts för att verkligen kunna beskriva hemskheterna med nätet och vissa scener som man vill ha mer av tar slut väldigt fort. Mot slutet där upplösningen bubblar och väntar på att överraska spårar Chatroom ut lite och gör inte det bästa av materialet. Trots detta är filmen en mycket intressant och bitvis originell vinkling av farorna med nätet och hur dagens ungdomar mår. Det blir en stadig trea och jag måste även tillägga att inledningsscenen är riktigt skön .

 

3/5   

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: chattrum - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=XsUz1Dh_WAk


Recension: Monsters



Monsters

 

Vilseledande titel skapar fel förväntningar

 

Man har gjort många filmer om utomjordingar och det senaste stuket har blivit filmer som Cloverfield och District 9. Mixa ihop dessa två och klipp bort nästan alla effekter; då får man Monsters. Men titeln lovar ju annat, den heter ju liksom Monsters! Det är en otroligt vilseledande titel. Filmen kretsar runt Sam och Andrew som blir tvungna att ta sig igenom Mexico för att komma till USA. Problemet är bara att Mexico förvandlats till en infekterad zon eftersom utomjordiskt liv har bosatt sig i området.

 

Man kan tänka sig att deras färd till USA blir actionfyllt, blodigt och riktigt spännande. Men nej, detta är en väldigt lugn film där miljöerna i första hand får skapa stämningen. Fotot är stilfullt och man får an apokalyptisk känsla om att det värsta redan har skett. Skådespelarduon är faktiskt de enda som är medvetna om att en film spelas in, resten är statister och personer som bara råkat vara där vid inspelningsplatsen. Trots detta gör de trovärdiga insatser och huvudinnehållet i filmen är deras relation och hur den utvecklas.

 

Då och då bjuder filmen på spänning men tyvärr är det alldeles för storas glapp emellan och jag kände mig lätt uttråkad ibland. Med tanke på att regissören haft så lite att jobba med (filmens budget ligger på under $1 miljon) har han lyckats skapa en överraskande bra rulle som kanske lovar lite mer än vad den kan hålla. Det blir en svag trea till Monsters och den rekommenderas inte till personer som vill se alienaction, explosioner och rymdvarelser.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 1

Effekter: 2

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: att inte visa utomjordingar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=njeofv4dr9Q


Recension: Blue Valentine



Blue Valentine

 

Hjärtskärande realism

 

Blue Valentine skildrar relationen mellan Dean och Cindy med en sådan styrka och slagkraft att det nästan blir jobbigt att se filmen. En kärleksrelation som börjar småputtrigt, lovande och strävande, men som med tiden utvecklas till det motsatta. Vi får till en början se hur dem har det i nutiden, de bor tillsammans och deras dotter är deras ögonsten. De bestämmer sig för att över en helg utforska om det finns några känslor, glöd eller något överhuvudtaget kvar mellan dem, men detta blir även en påminnelse om hur de träffades och filmen skiftar elegant mellan nutid och dåtid.

 

En sådan film kräver mycket av sina skådespelare och här har regissören Derek Cianfrance valt felfria Michelle Williams och den ständigt blommande Ryan Gosling. Williams gestaltar rollen som den osäkra Cindy som inte längre har känslor för Dean med en råhet som bara finns i verkligheten. Samtidigt som hon vill att det ska funka för sin dotters skull är hon varken kär eller attraherad, samtidigt som Dean känner motsatsen. Gosling gör den vassaste rolltolkningen genom hela sin karriär och det är skam att han inte ens blev nominerad för Oscar, och jämförs hans insats med Jesse Eisenberg eller James Franco som båda fick varsin nominering är han bättre än de två tillsammans.

 

Det är jobbigt och sorgligt att se Dean kämpa för att hålla relationen levande samtidigt som Cindy gett upp, medan det inte fanns några spår av en sådan framtid i början av deras förhållande. Skådespeleriet är som sagt bland det bästa som finns att se just nu och både Williams och Gosling är två av de mest kompetenta skådespelarna från sin generation. De får fram känslorna till publiken utan hjälp från bakgrundsmusik eller tårdrypande milijöer. Detta är en film att drabbas av och känna i hjärtat, ett stycke filmkonst om hur bra kärlek kan vara, men även vilka baksidor det har. Felfria skådespelare, grymt foto och en briljant slut får Blue Valentine att förtjäna en femma.

 

5/5  

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: förhållande - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=sYgr_iGATB4

Nyheter



Ingen Lois Lane alls!

 

Nyligen bekräftades det att man inte ens kommer ha med karaktären Lois Lane i nya Superman. Så alla skådespelerskor som har provspelat har gjort det för en annan roll som ännu är hemlig. Vissa stora namn som Rachel McAdams och Jessica Biel har även strukits från listan som kandidater, eftersom man inte vill att den kvinnliga rollen ska överskugga den relativt ”okända” Henry Cavill som Superman.

Nya rykten säger att Lois Lane kommer dyka upp i en mindre roll, men att skådespelerskorna egentligen provspelat för en skurkroll, nämligen Ursa. Regissören har även bekräftat att General Zod inte kommer vara med i filmen.




Paramount letar skräck

 

Filmbolaget Paramount som ligger bakom Paranormal Activity och dess framgångsrika uppföljare har fått blodad tand. Inte nog med att en tredje Paranormal Activity är i produktion, utan man letar efter flera indieskräckisar (okända skräckfilmer). Senaste nappet heter The Devil Inside och kretsar runt en kvinna vars mamma dödar tre personer och förklaras sinnessjuk, men när dotterns gräver efter sanningen i Italien blandas exorcismer in i del hela. Fernanda Andrada har huvudrollen och filmen har regisserats av William Brent Bell.


Recension: The Green Hornet



The Green Hornet

 

Hjälteduo utan charm

 

Britt Reid (Seth Rogen) är en rik snorunge som aldrig haft en bra relation med sin hårt jobbande pappa och till skillnad från honom spenderar han tid på att supa, ragga och festa skallen av sig. En dag dör hans pappa och Britt blir tvungen att mot sin vilja ta över hans pappas livsverk och ganska snabbt kommer han i kontakt med Kato (Jay Chou), killen som serverar Britts kaffe varje dag. Men det visar sig att Katos specialitet ligger i något helt annat – han älskar att bygga galna prylar, pimpade bilar och vapen av alla sorter och storlekar. Britt får för sig att leka superhjälte och Kato som aldrig hört talas om ordet ”nej” följer passivt med.

 

Detta måste vara en av de absolut sämsta superhjältefilmer jag har sett; kemin mellan Rogen och Chou är osynlig. Det är väl grundläggande för att en superhjältefilm ska funka, att duons kemi och tajming någorlunda matchar. Här saknas det totalt och värre blir det. Seth Rogen kan inte agera, han var säkert jätterolig i Knocked Up och Superbad men här faller hans insats plattare än en plattfisk. Han vrålar ut mer än hälften av sina repliker och försöker se dum, charmig och söt ut samtidigt vilket resulterar i att jag som publik tydligt fattar att han just står i en studio och agerar. Med andra ord, illa. Han har även varit med och skrivit en stor del av manuset och det förklarar varför storyn har ologiska hål stora som de i ozonlagret.

 

Cameron Diaz dyker upp en mindre roll och jag hoppades verkligen att hennes närvaro skulle rädda filmen på något sätt, men hon syns knappt fem minuter. Hennes karaktär är underanvänd och helt onödig, det skulle lika gärna kunna vara granntjejen som spelade hennes roll. Det som ganska väntat räddar filmen från total förödelse är dess snygga actionsekvenser som tyvärr är ganska få, men annars väldigt läckra att se på. The Green Hornet har annars absolut inget att bjuda på för den vanliga biobesökaren eller den som gillar action, men är du den ultimata superhjältenörden kan det finns detaljer att dreggla över. Betygsettan är ruskigt nära.

 

2/5 

 

Foto: 1

Skratt: 1

Musik: 1

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: pimpade bilar - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=PMA-taGtfXs

Update!

Gah, idag var jag med om en grymt läskig händelse. Ryser bara jag tänker på det. Jag var inne på stan för att köpa Resident Evil: Afterlife på Blu-Ray och på bussen hem händer något jättekonstigt. Som vanligt var det proppfullt, eftersom lördag klockan 14.00 är den värsta tiden i veckan att åka kollektivt, så jag fick stå i mitten av bussen där alla trängdes. Jag surfade på mobilen, men något fångade min uppmärksamhet; en meter ifrån mig, bland alla människor, sitter en man i 30-40 års åldern och leker med en liten fickkniv. Det var inte bara en kniv heller, det var den typen som har allt möjligt från såg, tång och skruvmejsel till nagelsax och tandpetare.

Han satt helt enkelt och kända om bladen var vassa och när jag tittade upp i hans ansikte såg han väldigt frånvarande ut, som om han inte riktigt visste vad han egentligen sysslade med. Jag hade frusit till is, för det kändes så olustigt att han lekte med sådana redskap på en buss fylld med människor. Tur nog la han ner fickkniven och tillbehören i en påse som han höll i, och inget mer hände på någon minut. Plötsligt gjorde han en hastig rörelse, tog ner handen i påsen och drog upp en liknande redskap men typ 5 gånger större. Även den hade kniv, såg och sax och såg ut som något en jägare (eller mördare, för den delen) skulle använda.

Vid det här laget betraktade halva bussen honom och det hade blivit knäpptyst, de som satt brevid honom såg livrädda ut och jag ville bara gå av bussen. Till en början satt han bara och kände på de olika bladen, ungefär som om han funderade på vilken som passade bäst till att döda någon med. Till slut vecklade han ut en saxliknande tång och satte sin tumme emellan, tryckte så hans tumme satt i ordentligt och vred på handen, så hans tumme snurrade emellan bladen och han började blöda. Då tryckte jag på STOP-knappen, gick mot dörren och längtade efter att få gå av. Precis innan bussen stannade kastade jag en sista blick på honom och då hade redskapet återigen försvunnit ner i påsen och han var i full färd med att öppna en Vodkaflaska och började klunka den rent. Då stannade bussen och jag gick av, bara två hållplatser efter att jag hade gått på. 

VAD FAN TÄNKTE HAN PÅ? Var han hög, full, psykiskt störd eller ville bara ha uppmärksamhet? Grejen var att han såg helt psykad ut så jag hade inte blivit överraskad om han hade huggit tjejen som satt bredvid honom... Det var riktigt obehagligt att vara med om det, ännu en anledning till varför man inte ska åka kollektivt. Antingen är det sådana idioter med, eller så är det gäng som stör eller så är det överfullt...

Nyheter



Lois Lane?

 

Nu när den nya Superman är utvald är det dags att välja hans kärleksintresse, men vem ska spela henne? Många namn är aktuella, bland annat Kristen Stewart, Rachel McAdams, Jessica Biel och Dianna Agron från Glee. Vem ska spela henne, vem passar bäst? 


Recension: Tangled



Tangled

 

Gullig nyversion

 

Vem minns historien om Rapunzel? Det var nästan på tiden att vi fick en uppdatering, och Disney har gjort en fin film som främst riktar sig mot de yngre. Rapunzel har under sina 18 år bott i ett torn, hon har aldrig sett världen utanför och som om det inte vore nog har hon flera meter långt hår som dessutom har magiska krafter. Hennes mamma kommer till tornet med jämna mellanrum och hälsar på henne, samtidigt som hon påminner Rapunzel om hur viktigt det är att hon stannar kvar i tornet. En dag råkar tjuven Flynn Rider ta skydd i tornet och på så vis dras Rapunzel in i ett äventyr som tar henne ut i världen.

 

Här har inte Disney snålat, utan man har pungat ut en jättebudget på $260 miljoner och använt sig av 3D-teknik för att liva upp den klassiska sagan. Det är väldigt snyggt och färgglatt animerat, även om utseendet hos Rapunzel och Flynn inte riktigt gick hem hos mig. Kände att de båda såg alldeles för typiska ut, Rapunzel extremt tjejig och Flynn extremt macho. Pascal och Maximus som är två sidokaraktärer står för de roligaste scenerna och komiskt nog är båda djur. Man har dock inte försökt att rikta så många skämt mot en äldre publik som Pixar gärna gör, utan detta är en genuin kvalitésfilm för de yngre.

 

Filmen är i överlag väldigt sockersöt och gullig, lite för gullig på sina håll och därav blir det inte så jättekul för en äldre publik. Överraskande nog är historiens sångnummer riktigt bra genomförda och känns inte påtvingade. Castingen av rösten för de olika karaktärerna är klockrena och det bidrar i sin tur till att de sjungande partierna blir bättre. Det är speciellt Donna Murphy i rollen som Rapunzels låtsasmamma som sticker ut med rösten, hon är precis lagom läskig och sliskig. Har du barn är detta ett måste främst för barnen, om inte kan du lika gärna se Hitta Nemo.   

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: 2

Musik: 3

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: hår - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=sSx1dYJlJh4


Recension: Mean Girls 2



Mean Girls 2

 

Pinsamt dåligt

 

Mean girls med Lindsay Lohan i huvudrollen blev en stor succé, både bland kritikerna och publiken. Filmens elaka ton, over the top karaktärer och ett smart manus fick filmen att bli omtyckt världen över. Nu har det gått flera år, Lohan är mer känd för att sitta inne än att göra filmer och ingen hade kunnat ana att en del 2 var under produktion. Men här är den, direkt-till-dvd och ingen biorelease alls. Handling? Precis som ettan, en tjej som börjar på en ny skola med en bitchig trio och står emot dem; hon blir populär, förlorar sig själv och slutligen hittar tillbaka.

 

Visst, konceptet hade kanske fungerat en gång till men inte med sämre skådespelare, uselt manus och en trio som inte ens är elaka, när hela filmen går ut på det. Gör man en uppföljare i denna genre och vill slå ettan måste allt hålla högre standard än originalet, vilket fallet inte är. Jag har absolut inget positivt att säga om filmen, det bjuds inte på några skratt, fajter eller pinsamheter. Allt faller platt och med de riktigt värdelös skådespelarna kommer inte filmen långt. Hoppas detta blir en påminnelse för Lohan att hon faktiskt behövs i skådespelarvärlden och att hennes agerande kan få hennes en gång framgångsrika karriär i rullning igen.

 

1/5  

 

Foto: 1

Skratt: 1

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: elakheter - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=dp9CBuDfgZk

Recension: Burlesque



Burlesque

 

Klichéfylld, för lång och förutsägbar

 

Ali (Christina Aguilera) är en tjej med stora drömmar och därför ger hon sig ut på äventyr. Hon åker till Los Angeles för att förverkliga sin dröm och efter lite sökande hamnar hon på en klubb vid namn Burlesque. Det är ingen strippklubb, men det finns gott om lättklädda tjejer som dansar och showar till gammaldags musik. Ali försöker få ett jobb som dansare, men istället blir hon erbjuden jobbet som servitris. Hon tar det, och dröjer inte länge innan Tess (Cher) som är klubbens ägare märker att Ali har andra kvalitéer.

 

Detta är en film som går efter den typiska mallen; fattig småstadstjej som försöker visa vad hon går för, hon lyckas, blir kär i den snygga bartendern och allt slutar superlyckligt. Det är tråkigt att man lagt ner så lite tid på att få till en någorlunda originell story, för här har man en del talanger att jobba med. Aguilera gör en helt godkänd insats som Ali fast hon skriker alldeles för mycket, medan Cher ser ut som en plastdocka. Cam Gigandet är dock filmens lilla stjärna, han är riktigt charmig som bartendern som faller för Ali.

 

Det som bjuds inom dans och sångväg är inget som vi inte sett förut, men det fyller sin funktion och det finns enstaka låtar som faktiskt sätter sig ganska ordentligt. Som helhet känns filmen alldeles för lång och utdragen då dess tunna story knappt lyckas fylla ut 120 minuter, och redan tjugo minuter in i filmen vet man hur den kommer att sluta. Det blir en svag tvåa till Burlesque.  

 

2/5 

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: shownummer - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=p2r_8l1c2nQ


Nyheter



Catwoman i tredje Batman?

 

Christopher Nolan har nu bekräftat att inspelningen av den tredje Batman-filmen sätter igång i maj och att den filmen kommer avsluta hela trilogin. Anne Hathaway som kommer medverka i filmen, nämndes dock inte. Det sägs att hon ska spela rollen som Selina Kyle vars alter-ego är Catwoman, men det är inte klart om Catwoman kommer vara med eller ej. Rättare sagt så är det klart, men det är inget som filmstudion vill gå ut med offentligt, så vi får vänta och se. Joseph Gordon-Levitt som jobbade med Nolan under inspelningen av Inception kan också medverka i filmen, eftersom han har uttryckt ett visst intresse för det. Vilken roll han i så fall ska spela är oklart, men det lär bli The Riddler. 


 

Ny Jason, ingen Freddy

 

Nyversionerna av Friday the 13th och Terror på Elm Street gick upp på bio 2009 & 2010, och man har länge snackat om uppföljare för dessa filmer. Producenten har dock uttalat sig och sagt att ett nytt manus är färdigt för del två av Friday the 13th, och att man bara vänta på klartecken från New Line. Däremot har man inte ens diskuterat en eventuell uppföljare för Terror på Elm Street.


Recension: Narnia: The Voyage of the Dawn Treader



Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

 

Inte bara trilogins slut

 

Lucy och Edmund återvänder till Narnia för en tredje gång, men nu utan sina äldre syskon och istället med sin dödsirriterande kusin Eustace. Genom en tavla öppnas världen till Narnia och dessa tre hamnar mitt i havet. Ganska snabbt fiskas de upp av en båt där kung Caspian är kapten och de får reda på att en mystisk ond, grön dimma håller på att ta över delar av Narnia. Hur ska dem rädda Narnia för en tredje gång, utan sina äldre syskons hjälp och med Eustace i hälarna?

 

Jag har inte varit något stort fan av filmerna, ettan och tvåan är snygga och har sina moments men ofta känns de alldeles för barnsliga, långdragna och dåligt spelade. När Disney gav upp hoppet om att göra en tredje film eftersom film nummer två smått floppade tog Fox över och bestämde sig för att göra film av den mest populära boken i serien och ge ut den i 3D. Tyvärr finns det inte mycket som kan hindra Narnias katastrofala öde; dåligt agerande, plastiga effekter och brist på spänning.

 

Georgie Henley som gestaltar Lucy gör en bedrövande insats och i de två tidigare filmerna har man aldrig lagt märke till hennes hemska skådespeleri eftersom de två äldre syskonen överskuggat henne. Även Will Poulter som Estace är en karaktär som jag ganska tidigt i filmen ville kväva till döds. Dess story bara rabblas upp utan att ge en helhetsbild till publiken och effekterna får på sina håll lite väl mycket utrymme. Detta är inte bara trilogins slut, utan även slutet för Henleys karriär, barnfilmer i 3D och talande möss. Och ja, juste, filmen är i 3D. Det märks knappt.

 

1/5

 

Foto: 2

Skratt: 1

Musik: 1

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: Aslan är jesus - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=wxfb1L-hMxU

RSS 2.0