Recension: The Resident



The Resident

 

Slöseri på tid, talang och pengar

 

Juliet (Hilary Swank) flyttar till en ny bostad som trots sin enorma storlek inte kostar så mycket. Hennes grannar är trevliga och hon startar om på nytt efter uppbrottet med sin pojkvän, men det dröjer inte länge innan hon börjar höra konstiga ljud i lägenheten. Vissa nätter sover hon fruktansvärt dåligt och under många tillfällen känner hon sig iakttagen, nästan som om hon inte vore ensam. Juliets misstankar visar sig dölja en mycket mörkare hemlighet än vad hon hade räknat med.

 

Att Oscarsvinnaren Swank medverkar och dessutom producerar filmen är en skam. Här har en finsk regissör fått tillgång till en av Hollywoods bästa skådespelerskor samt en budget på $20 miljoner och ändå blir inte filmen bra. Vad är felet? Frågan är, vart ska jag börja? Swank gör en skrämmande dålig prestation och det smittade tydligen av sig, för ingen lyckas övertyga i sina roller. Mystik, spänning och djup är adjektiv som manusförfattaren aldrig hört talas om och storyn i sig saknar originalitet och ett nytt koncept.

 

Som publik får vi inget grepp om hur Juliets lägenhet ser ut, vilka grannarna är och varför det som sker sker. Istället för vi se Swank klä av sig i tid och otid, smörja in sig i hudkräm och onanera i badkaret. Hur upphetsande det än må vara för en del av publiken (och regissören) finner jag ingen njutning av en thriller som missar målet och istället uppfyller kåta 13-åringars behov. Det blir en etta till The Resident, som på alla sätt och vis är ett slöseri.

 

1/5  

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: ”Jag tror någon kikar på mig” - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ixZMHng9kFU

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0