Recension: Shelter



Shelter

 

Bakvänd psykologi urartar

 

Psykologen Cara Harding (Julianne Moore) blir presenterad för en ny patient av sin far. Patienten är i fråga instabil, har olika personligheter och ger intrycket av att inte veta vem han är. En sekunden heter han David och om du frågar efter Adam – blir han Adam. Cara börjar jobba med honom och försöker förstå sig på hur och varför han beter sig så som han gör. Efter ett tag kommer hon med en teori som mycket väl skulle kunna stämma, men när David byter personlighet för en tredje och ytterligare fjärde gång inser Cara att det endast inte är psykologisk hjälp hennes patient behöver.

 

Jag är en stor beundrare av Julianne Moore, hon spelar så många olika filmer i olika genrer och lyckas alltid beröra mig. Jonathan Rhys Meyers gör en bra insats som den splittrade David, men här är det inte skådespeleriet det är fel på. Filmens story ändrar riktning halvvägs och blir övernaturligt, religiöst svabbel. Det är två svenska killar som är bakom filmen; Måns Mårlind och Björn Stein (samma duo som ska regissera kommande Underworld) och det är oerhört synd att de väljer den enkla vägen ut.

 

Filmen inledning och de första 30 minuterna är riktigt intressanta och obehagliga, men så fort snackat om religion och besatthet kommer vet man hur filmen kommer utvecklas. Shelter lyckas ändå bjuda på en del spänning, enstaka hoppa-till-scener och ett överraskande bra slut. För den nördige finns det även en del snyggt kameraarbete att se fram emot, men den som suktar efter en psykologisk thriller lär bli besviken.

 

2/5  

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: personlighetsproblem - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=OSAU4-ClVxs


Nyheter



Ny Superman

 

En ny film med Superman är igång och man har även valt en ny skådespelare, nämligen Henry Cavill. Ringer det ingen klocka? Han är mest känd för sin roll i serien The Tudors som inte längre visas i Sverige. Regissören till nya Superman blir ingen annan än Zack Snyder. Ringer det ingen klocka där heller? Det är regissören bakom 300, Watchmen och kommande Sucker Punch.


 

Fler skådisar till Bond

 

Har ni sett No Country For Old Men? Minns ni i så fall den läskiga mannen med den grova rösten? Hans namn är Javier Bardem och han är aktuell för att medverka i den nya Bond-filmen. Om han hakar på kommer han troligen spela en skurkroll, men eftersom han just nu är väldigt eftertraktad skådespelare hoppas vi på att det inte blir någon schemakrock. Kompositören till det kända Bond-temat har även avlidit, 77 år gammal avled John Barry av en hjärtattack. Hans verk kommer dock leva ett bra tag till. 


Update!

Nu har jag vaknat upp efter en helg fylld med festande! I fredags var jag ute med bland annat Fadde och Bea, senare kom även Patrik och Robin och det var jättekul att träffa dom. Vi var på Park Lane och hade jättekul!
Kvällen startade dock hos Björn, med god mat, trevligt sällskap och massa dricka. Jag var ganska kass med kameran, så det blev väldigt lite bilder. Här kommer dock två stycken:



Fadde & jag var mätta och belåtna efter maten. :)



Jag lånade Anders glasögon... Hej, nörd! :)

Nu börjar en ny vecka, vilket innebär mer jobb, träning och filmer! Härnäst ska jag se The Green Hornet och The Fighter. :)

Recension: I Spit On Your Grave



I Spit On Your Grave

 

Brutalt, men känslan uteblir

 

Jennifer Hills är en författarinna som hyr en stuga, långt från allt och alla för att kunna få lite inspiration för att skriva sin nya bok. Hennes första dagar blir sköna, avkopplande och hon sätter igång med skrivandet; men det dröjer inte länge innan ett gäng på fyra kriminella män bryter sig in i huset och till en början skrämmer slag på henne. Efter en stund märker Jennifer att männen är kapabla till i stort sett vad som helst och en kamp för liv och död börjar. När männen tror sig ha gjort sig av med henne helt och hållet dröjer det inte länge innan Jennifer dyker upp igen – död eller levande – och tar ut sin hämnd för vad dem gjorde mot henne…

 

Jag älskar titeln, råare titel får man leta efter. Detta är en remake på en film från 1978 och fick flera gånger klippas om i USA för att få släppas. Alla ni som har sett The Last House On The Left vet nog hur upplägget i denna film är, första hälften är kvinnan som blir utsatt och andra hälften går ut på hämnd. Hur brutal än I Spit On Your Grave är greps jag aldrig av filmen, den lyckades inte bjuda på spänning eller medlidande för Jennifer. Det är jättehemskt att se en kvinna bli förnedrad och våldtagen, men jag fick inte den känsla som The Last House On The Left lyckades åstadkomma; ren och skär hopplöshet.

 

Det kan bero på att skådespelarinsatserna här är ganska svaga och att man tonat ner på råheten (om man jämför med filmer i samma genre), men filmen gick på tomgång andra hälften. Hennes hämnd mot männen är riktigt våldsamt; trots det var det bara ”aha” eller ”okey” jag tänkte när hon en efter en slaktade de som förstört hennes liv. För dem som inte är insatta i skräckfilmer är detta nog en ruskig upplevelse, för oss andra är det en liten besvikelse, eftersom upplägget hade i händerna på någon annan fungerat bättre. Det sägs att originalet från 1978 är råare och till och med bättre…

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: gör aldrig en kvinna illa, för hon kommer tillbaka när du minst anar det - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=2zU3U-9B3fE


Nyheter



Från kåt tonåring till Snövit?

 

Universal, som just nu håller på att samla ihop lite skådespelare till en ny version av Snövit har redan bestämt sig för Charlize Theron som häxan, men nu vill man även ha Kristen Stewart i rollen som Snövit. Många har provspelat för rollen men Stewart verkar bli den lycklige och även Viggo Mortensen är aktuell för rollen som jägaren.


 

Nya Bond får Judy

 

Nyligen bekräftade Judy Dench att hon kommer medverka i den nya filmen om Bond som ganska nyligen fick klartecken för produktion. Kul att det händer saker!


 

Fler stjärnor till The Hobbit

 

Saoirse Ronan, som tidigare jobbat med Peter Jackson i The Lovely Bones, har fått en hemlig roll i kommande The Hobbit. Även James Nesbitt och Aidan Turner är klara för olika roller.


 

Matrix - no more

 

Ryktet om att Matrix-sagan skulle utökas med ytterligare del 4 & 5 spreds som en löpeld över nätet, men nu har det visat sig att det inte stämmer. Reeves talesman förnekar detta och bekräftar att det endast är ett rykte som lyckats få trovärdighet över nätet.

Update!

Ännu en vecka har kommit till ända! Igår blev jag ca 25 000 kronor fattigare, detta spenderades på en ny videokamera, en mac och ett redigeringsprogram. Ska börja redigera egna kortfilmer som jag gjorde under gymnasiet, och inom en snar framtid lär jag lägga upp lite färdiga klipp här! :)
Kom nyligen hem från massage, ansiktsbehandling och träning. Är helt mör i kroppen! Nu ska jag hoppa in i duschen, fräscha till mig och sen blir det utgång. Trevlig helg!

Recension: Love & Other Drugs



Love & Other Drugs

 

Klyschig story – fint genomförd

 

Jamie (Jake Gyllenhaal) är den hunkiga playern som får alla tjejer på fall; han har sex kors och tvärs, med upptagna och singlar. Maggie Murdock (Anne Hathaway) är tjejen som aldrig vågat sig in något seriöst på grund av sin krävande sjukdom. Deras väg korsas… Han faller för henne, men hon försöker att inte falla för honom. Vet ni hur det kommer sluta? Detta är ett typiskt romantiskt drama med alla de nödvändiga elementen: charmigt huvudpar, störd sidokaraktär i form av Jamies bror som står för de flesta skämten och lagom mycket naket.

 

Till en början är filmen en renodlad komedi som är väldigt satirisk, mot mitten blir det en romantisk komedi och framemot slutet är det ren och skär drama som genomsyrar filmen. Men det funkar; Gyllenhaal och Hathaway har en mycket fin samhörighet som tydligt syns på film, de passar ihop och känns äkta. Personligen har jag ganska svårt för Hathaway men här gör hon väldigt bra ifrån sig och står för de mest känsloladdade scenerna. Gyllenhaal har fysiskt återhämtat sig från biffen som han var i Prince of Persia men hans skådespeleri är väldigt ojämnt.

 

Storyn är en stor klichébomb, men genomförandet är bra precis som Avatar, där historien är en upprepning av Pocahontas men genomförandet magnifikt. Lägg till mysig musik, massa sex och några överraskande grova skämt så får man Love & Other Drugs (perfekt dejtfilm!!). Det blir en svag trea till filmen.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: hur får playern tjejen han vill ha? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=WKtrLiQTSM8


Recension: The Tourist



The Tourist

 

Lättförglömlig smörja

 

Frank Tupelo (Johnny Depp) är en tystlåten, sorgsen mattelärare som är på väg till Italien för att återhämta sig från att ha blivit dumpad. Han är osäker, sådär lagom charmig och lite smått ironisk av sig. Elise Clifton-Ward (Angelina Jolie) är en mystisk kvinna med ett hemligt uppdrag; hon har utseendet, kroppen och hon är grymt bra på att snacka och smöra. Hennes väg korsar Franks och dessa två individer möts på ett tåg på väg till Venedig. Det börjar som en oskyldig flirt, men snart dras Frank in i sitt livs äventyr…

 

Redan när jag såg trailern kände jag mig smått tveksam till filmen och när de negativa recensionerna började trilla in fick jag min föraning bekräftad. Detta är en film som man glömmer så fort man har sett den, det finns inget speciellt eller minnesvärt att ta med sig. Johnny Depp och Angelina Jolie saknar kemi och glöd; det är lika dött mellan som det är i en zombiefilm och deras agerande är riktigt träigt. Jolie går runt i högklackat och ser sådär lagom porrskådis-snygg ut medan Depp ser allmänt deppig och uttråkad ut.

 

Storyn är helt okey fram till slutet då twisten ska få mig att falla av min stol, men istället slår jag mig för pannan och undrar om filmen är seriös. Det är obeskrivligt dåligt och när jag i efterhand även inser att man knappt använt sig av Venedigs vackra miljö vill jag inget annat än få tillbaka mina 100 minuter som spenderats på att se två snygga skådespelare gå runt och se fräscha ut i diverse kläder. Detta är runkmaterial för personer som älskar Depp & Jolie och följer dem ända in i privatlivet, för oss andra är det lättförglömlig smörja.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: hur många gånger hinner Jolie byta om under en film? - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=GrqpKEOF8uw


Nyheter



Oscarsnomineringarna är här!!

 

Bland bästa filmer finns Black Swan, och även som bästa kvinnliga huvudroll finns Natalie Portmans insats som jag innerligt hoppas vinner. Annars är det precis de filmer som man hade gissat på som har blivit nominerad till olika kategorier; 127 Hours, Biutiful, Winter’s Bone och The Fighter. Tycker årets lista är ovanligt varierad, och för bästa effekter och art direction finns även Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1. För hela listan, spana in:

 

http://www.imdb.com/features/oscars/2011/nominations


 

Razzie-nomineringarna är ute

 

Lagom till Oscarsnomineringar har motsatsen släppts, nämligen priser som delas ut till de sämsta filmer som Hollywood producerat år 2010. Bland dessa har Eclipse, The Last Airbender och Sex and the City 2 överlägset flest nomineringar, men även Vampires Suck och Saw 3D syns bland dem som kan ”vinna” (om man nu vill göra det). Vilken film var den sämsta, år 2010?


 

Cameron om Avatar 2 & 3

 

Vi får vänta i tre år innan vi får återvända till Pandora. Cameron har avslöjat han i dagsläget jobbar på manus till en andra och tredje del och att dessa två spelas in tillsammans och får premiär med ett års mellanrum, julen 2014 och 2015. Han har även sagt att hela 1 % av intäkterna ska gå till hjälp för miljöfrågor, vilket jag tycker är oerhört generöst (notera ironin).

Recension: Hostel: Part II



Hostel: Part II

 

Slår originalet

 

I första filmen fick vi bekanta oss med organisationen som sålde människor till ett tortyrhus i Slovakien där rika människor kom för ett förverkliga sina sjuka fantasier. I den andra filmen får vi en djupare inblick i det hela – vilka köparna är, hur köpen går till, vad som kretsar i huvudet på de som ska tortera och vad som sker offren. Nu skildras båda sidorna och det är ganska intressant att se hur det går till. De tre kåta killarna från första filmen har bytts ut mot tre tjejer och det dröjer inte länge innan de hamnar i knipa.

 

Hostel: Part II fungerar bättre än den första filmen; filmen har mer innehåll, den är mer skrämmande och stämningen är mycket mer mystisk. Skådespeleriet är aningen bättre och filmen lyckas överraska ett par gånger, den bjuder på spänning och en hel del äckliga scener. Det är synd att man slarvar bort filmens möjligheter, speciellt när det kommer till att skildra köparnas historia. Där man kunde ha skapat en djup, mörk och skrämmande historia har man bara skrapat på ytan och slängt ihop något för att fylla ut filmen.

 

Precis som första filmen innehåller denna udda musik och bjuder på en hel del skratt, även om det inte är meningen. Slutet är överraskande bra och även här lämnas det öppet för en uppföljare som på senare tid varit under produktion, men det är inte bestämt om det blir en direkt-till-dvd eller en biofilm.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: tortyrverksamhet - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=BGigg1kKgZo

Nyheter



Ny trailer till Scream 4

 

Spana in den senaste trailern till Scream 4! Detta kan bli riktigt bra, eller riktigt dåligt… Har inte bestämt mig för vad jag känner än! Dock så är jag ett Scream-fan så denna kommer avnjutas på bio.

 

http://www.imdb.com/video/imdb/vi495032857/


 

Matrix-sagan är inte slut än

 

Nyligen bekräftade Keanu Reeves som spelade Neo i trilogin, att en fjärde och femte Matrix-film kan bli av. Syskonen Wachowski som regisserade de tre första filmerna håller just nu på att skriva ett manus till två eventuella uppföljare som ska spelas in i 3D. Reeves sa även att han återkommer i rollen som Neo, och om resten av skådespelarna gör det är oklart. Reeves lovar även att dessa två uppföljare kommer vara lika nyskapande som den första Matrix-filmen var för actiongenren. Flipp eller flopp? Jag blev ärligt talat ganska pepp nu.


Recension: Winter's Bone



Winter’s Bone

 

Välspelat sömnpiller

 

Ree (Jennifer Lawrence) bor i ett fattigt, drogdrypande och glest område på landet där hon får uppfostra sina två yngre syskon, ta hand om sin fåordiga mamma och se till att dem har mat på bordet. Blott 17 år gammal får hon reda på att hennes pappa är försvunnen och hon får en vecka på sig att hitta honom innan de blir vräkta. Hennes pappa var droglangare och Ree får leta upp folk som han kände för att se om någon vet vart han håller hus; men de flesta vet inte, och de som vet något vill inte dela med sig av informationen…

 

Detta är en film baserad på en bok, vilket jag fick reda på i efterhand. Det märks inte eftersom filmen har en otroligt långsam takt och står utmärkt på sina egna ben. Filmens miljöer är kala, ekande tomma och gråa; tillsammans med storyn fungerar fotot riktigt bra och känslan förmedlas direkt till publiken. Skådespeleriet är av det finare slaget och Jennifer Lawrence bjuder på en nästintill felfri porträtt av Ree, den unga tjejen som kastats in i vuxenlivet fler år för tidigt. Filmen skildrar även det tragiska, trasiga livet som vissa människor tvingas till varje dag och det är hjärtskärande att se hur vissa lever.

 

Filmens stora problem är dess bristande styrka i att skapa intresse hos publiken. Till en början var jag med på noterna, men snabbt blev det enformigt, monotont och helt enkelt trist. Inget verkade hända och spänningen uteblev, vilket många kritiker inte håller med om. Filmen har rosats världen över och tagits emot mycket bra, men i mina ögon är det mest på grund av det fina hantverket och skådespeleriet. Jag hade svårt att hålla ögonen öppna under hela filmen och slutet bjöd på en väldigt stor antiklimax. Trots detta får Winter’s Bone en stadig tvåa och den som gillar långsamma filmer borde investera i denna.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: hopplöshet – 4 (fast inom kategorierna spänning, intresse och flow – 1)

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=bE_X2pDRXyY


Update!

Nu är jag hemma från jobbet, nyduschad, mätt och redo för sängen. Jag fick stå i kassan idag, vilket jag gör sällan. Det är även den station jag tycker minst om, men jag gjorde mitt bästa och det lönade sig (i form av massa Toblerone!) Jag vann kassatävlingen som gick ut på vem som sålde mest, men jag hade nästbäst snittcheck! Då vet jag vad jag ska satsa på till nästa gång.
Antar att de flesta går upp nu för att njuta av sin söndag, jag ska dock nana till tretiden och sen ska jag se Winter's Bone! Har längtat efter att få sen filmen. Men till dess - natti! :)

Recension: 127 Hours



127 Hours

 

Sann historia om viljan att överleva

 

Danny Boyle som stod för förra årets stora Oscarvinnare, Slumdog Millionare, är tillbaka med en gripande sann historia om Aron Ralston; en man som älskar naturen och gärna klättrar i berg. En dag när han beger sig ut i det vilda för lite nya äventyr händer det som inte får hända – han råkar ut för en olycka och fastnar nere i en spricka. Men det är inte allt, hans hand hamnar mellan två stenblock och han har en halv flaska vatten, ingen mobiltelefon och knappt någon möjlighet till att röra sig, på grund av handen. Härifrån skildras de kommande 127 timmarna och vad han gör för att överleva.

 

Människan överlevnadsinstinkt har tidigare prövats i många filmer tidigare och vi såg alla hur Jigsaw försökte lära ut det ena och andra i Saw-serien. Men här sitter Aron inte fast i någon maskin som hotar att knäcka hans nacke, utan hans situation är något som kan hända. Just därför är filmen otroligt mycket mer skrämmande och realistisk, vad skulle jag faktiskt göra om jag hade hamnade i den situationen? Jamec Franco spelar rollen som Aron och han gör ett riktigt bra intryck då han förmedlar känslan av panik, desperation och sorg på ett utmärkt sätt.

 

Filmen fick mig att tänka om på en stor punkt också; det är så mycket som vi dagligen tar för givet, så mycket som vi knappt ägnar en tanke åt men när vi väl sitter i en sådan situation kan något så vanligt som en chokladbit eller en flaska med Cola verka så gudomligt gott. Jag fann filmen lite experimentell också, vissa sekvenser kändes väldigt udda och det fungerade till filmens fördel. 127 Hours har en viss likhet med Buried och det är att båda utspelar sig 90 minuter på en och samma ställe utan att vara tråkiga – något som imponerande. Det blir en stadig fyra till 127 Hours.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: överlevnad - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ba1IhHAqLgw

 


Nyheter



Clint Eastwood gör musikal

 

Eastwood ska regissera en nyversion av en klassisk musikalfilm vid namn ”En stjärna föds”, som kom år 1937. Barbra Streisand var med i nyversionen 1976 och nu är det dags för en tredje nyversion. Men nu är det Beyoncé som ska spela huvudrollen och regisseras av Clintan, som på senare tid har gjort musiken till sina egna filmer. Flipp eller flopp?



 

En ny seriehjälte

 

Detta är en mörkhyad superhjälte som för första gången syntes i Fantastic Four på 60-talet. Mark Bailey skriver manuset om superhjälten vid namn Black Panther som även är kung över ett land i Afrika. Ska bli intressant att se!


Recension: Little Fockers



Meet the Parents: Little Fockers

 

Förnedrande, men har sina stunder

 

Den första filmen var enligt dem flesta en rolig rulle som gjorde sitt, den andra var mer skruvad och mer sexrelaterad. Sen trodde vi alla att det var slut, men någon fick en tredje film att bli av. ”Någon” kan nog vara $, eller vad sägs? I den tredje filmen har Greg och Pam Focker fått tvillingar, en smart flicka och en korkad son. Det hela urartar när Greg får ett erbjudande för att representera ett läkemedel som har samma effekt som viagra, och när hans sexiga samarbetspartner Andi Garcia (Jessica Alba) visar sig vara tänd på honom anar Jack Byrnes (Robert De Niro) ugglor i mossen…

 

Precis som de andra filmerna är det missförstånd och pinsamma situationer som genomsyrar filmen. Men här blir det sällan roligt, utan det är bara mest pinsamt och trist. Skämten är överdriva, grovt sexuella och hade mer platsat i en American Pie-rulle (komiskt nog är regissören samma som regissera första Pie-filmen). Det gör ganska ont i mig som filmfantast att se Robert De Niro, Dustin Hoffman, Ben Stiller och hela gänget förnedra sig på detta vis – kände dem aldrig under inspelningens gång att de så kallade skämten inte är roliga?

 

Det är som vanligt en imponerande samling skådespelare man har fått med, men mindre imponerande är manuset och filmens ”flow”. Det mesta känns påtvingat och filmen flyter inte på naturligt, utan allt känns bara tillgjort just för att skapa en tredje film. Trots allt detta finns det stunder då jag faktiskt skrattade, mest på grund av sidokaraktärerna Owen Wilson och Jessica Alba. Alba står även för filmens roligaste och galnaste scen, vilket var riktigt kul. Annars är detta ingen film som man ska lägga ner pengar på – är du ett riktigt fan av de två första kan du gilla denna, annars blir det en medioker tvåa till filmen.  

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: pinsamheter - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=y27IueXA8-E


Recension: Hostel



Hostel

 

Definierar sex och våld

 

Tre kåta grabbar är ute i Europa och reser; de festar, super och har sex för full rulle. De börjar sin trip i Amsterdam, där de springer på en kille i samma ålder. Han visar dem ett harem av nakna och villiga kvinnor – fast på sin kamera. Han rekommenderar att de åker till Slovakien, där sexuellt frustrerade kvinnor suktar efter amerikanskt material. I deras öron låter det som ljuv musik (begreppet ”killar tänker med kuken” borde användas nu) och de beger sig till Slovakien, utan att ha någon aning om vad som väntar dem. Väl framme börjar de en efter en försvinna…

 

Hostel kom år 2005, i samma veva som Saw-serien hade nått sin absoluta höjdpunkt. Regissören Eli Roth har inspirerats av Saw, men han har tagit det hela ett steg längre. Istället för fällor eller maskiner som torterar människor har han gjort scenariot ännu mer skrämmande – människor som torterar andra människor. Han har byggt upp en organisation som bokstavligen häver in pengar och alla inblandade är på ett eller annat sätt mutade, till och med polisen. Filmen är löst baserad på sanna historier. (!!)

 

De relativt okända skådespelarna med Jay Hernandez i spetsen gör bra insatser, filmens stämning är dyster och den sista halvtimman är en riktig nagelbitare. Fram till dess har filmen ett par svackor och karaktärerna är bitvis riktiga idioter, men det vägs upp av att kemin mellan de tre vännerna finns på riktigt. Våldet är rått och grovt fast samtidigt riktigt snyggt gjort och Roth lämnar i stora drag inget till fantasin. Musiken är mycket udda och blir under vissa scener väldigt påtaglig, samtidigt som slutet är ganska öppet och lämnar för en uppföljare. Jag kan inte säga att detta är en jättebra film, men vill du se en film med naket, hög äckelfaktor och en skvätt spänning fungerar Hostel.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: tortyr - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=jYbaveZ0NYY


Nyheter



Ska Arnold bli nazist?

 

Det dröjde inte länge innan Arnold började spana in filmmanus och nu sägs han ha kollat igenom tre stycken och fastnat för ”With Wings As Eagles”. Manuset är baserat på en sann historia om en tysk soldat som vänder sig mot nazisterna och hjälper amerikanare att komma undan. Manuset är skrivet av mannen bakom Braveheart och We Were Soldiers; Randall Wallace.


 

Hathaway vinner!

 

Anne Hathaway har vunnit rollen som Selina Kyle. Som jag skrivit tidigare har många varit intresserade av att få medverka i den tredje Batman-filmen, men slutligen var det Hathaway som drog det längsta strået. Bortsett från henne kommer Tom Hardy att gestalta karaktären Bane, som i serieböckerna bryter Batmans rygg. Mumma för Batman-fans!


Update!

Igår var jag en runda på stan, för första gången sen jag var i Rom! Shoppade lite underkläder, fikade med Fadde och laddade upp inför Filmfestivalen som börjar snart. Köpte lite biljetter, det blev till Blue Valentine, Svenska Bilder 9 och You Are Here. Dessa ska avnjutas med Fadde och jag är riktigt peppad! Ska även se 127 Hours och The Fighter, så fort jag får tag på biljetter! Ikväll blir det jobb och efteråt ska jag på bio med Bea och se den tredje delen i Släkten är Värst serien. Har riktigt låga förväntningar...

Nyheter



RED får en uppföljare

 

Spelar en film in tillräckligt mycket med pengar får den garanterat en uppföljare – det är något som Hollywood verkligen lärt sin omgivning. RED är inget undantag, där både Bruce Willis och Helen Mirren medverkade. Nu har man bett manusförfattarna skriva en del 2 – något som egentligen är helt onödigt.


 

Nytt om Girl With The Dragon Tatto

 

Den amerikanske versionen av filmen kommer att ändra en hel del, bland annat slutet. Manuset till filmen avslutar finalen på ett annat sätt än den svenska versionen, och även karaktärerna har fått genomgå små förändringar. Salander som spelas av Rooney Mara kommer vara mer aggressiv och våldsam. Verkar som den amerikanske versionen kommer att tänja ytterligare på gränserna.


 

Nytt om The Expendables II

 

Uppföljaren kommer att innehålla Sylvester Stallone och Dolph Lundgren, men man letar även efter nya, äldre stjärnor som kan medverka. Jean-Claude Van Damme som tackade nej till första filmen är aktuell för uppföljaren, men han har krav, och det är att Steven Seagal inte ska medverka eftersom han inte är så förtjust i honom. Frågan är vem som har högst status?

Recension: Sherlock Holmes



Sherlock Holmes

 

Komiskt och fartfyllt äventyr

 

I denna nya tappning signerad Guy Ritchie får vi följa Sherlock Holmes (Robert Downey Jr) och hans kompanjon Dr. John Watson (Jude Law) på nya äventyr, nu är det dags för duon att stoppa den elaka Lord Henry Blackwood (Mark Strong) som har en mörk framtid planerad för England. Uppgiften klarar dem av i ett hast, men saker och ting kompliceras när den förföriske Irene Adler (Rachel McAdams) dyker upp. Samtidigt döms Blackwood till döden, men inte ens döden kan hindra hans onda planer från att gå i uppfyllelse…

 

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag hyrde filmen; men blev glatt överraskad. Med ett ganska bra manus, fina skådespelarinsatser och spännande sekvenser har man här skapat ett äventyr som borde mätta alla äventyrslystna. Downey, som vann en Golden Globe för sin insats har en klockren komisk tajming och bidrar till många roliga scener. Law går mest på autopilot, även om hans närvaro ger filmens en viss tyngd. Men det är McAdams som stjäl varenda scen som hon dyker upp i; henne utstrålning och karisma syns tydligt men det är synd att hon inte får så mycket utrymme.

 

Musiken var överraskande välkomponerad och välpassande, likaså fotot och det grymma kameraarbetet som mer än en gång drog till sig min uppmärksamhet. Som actionfilm funkar filmen kanske inte, men vill du se en rulle som bjuder på spänning, lite pang pang och skratt har du två underhållande timmar framför dig.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: inget är vad det verkar vara - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=LiBzbNk0lZ0

Nyheter



Första bilden från Breaking Dawn

 

Första bilden från Breaking Dawn: Del 1 har kommit. Edward och Bella ligger och har sex. Någon som är överraskad? Inte jag, deras sätt att marknadsföra filmen är pinsamt, men det säljer. Sex säljer. Och fjortisar betalar.


Recension: The American



The American

 

Långsam ”thriller” utan innehåll

 

Jack (George Clooney) är en man med bekymmer och tankar, samtidigt som han jobbar som lönnmördare (dålig mix). Han spåras dock upp av några svenskar och blir därför tvungen att fly till Italien, där han gömmer sig i väntan på sitt sista uppdrag. Under tiden utforskar han området, går på bordell och njuter för fullt; men faller för en hora som han flera gånger sätter på. Jack blir klar med det nya uppdraget och vill gå upp i rök tillsammans med sin nyfunna kärlek, men han märker att det blir svårare än vad han räknat ut.

 

Att kalla filmen för action eller ens thriller är bara fel. Detta är en dramafilm som rör sig långsammare än en snigel i rullstol och lämnar publiken väntades efter mer. Man vill att något ska hända, men inget händer; spänningen skriker med sin frånvaro och den dialogsnåla storyn får varken djup eller någon mening. Romansen mellan Jack och horan får stort utrymme, men man gör inget av möjligheterna. Antingen har dem sex, tittar kärleksfullt på varandra eller så undrar horan om och om vad Jacks hemlighet är. Idébrist, någon?

 

Filmen är inte helt ute och cyklar. Italiens vackra miljöer är en fröjd för ögat att se, musiken är stämningsfull och fotot är bitvis riktigt snyggt. Kameraarbetet är bättre än de flesta filmer i samma genre och Clooney lyckas utan att prata förmedla känslan som hans karaktär känner. Men som helhet håller inte filmen, kanske något som man slötittar på om 3 år när kanal 5 visar den.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: seghet - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=4ywmoXZwkA0

Nyheter




Ingen Alien-prequel

 

Ridley Scott, som under en period talade friskt om en prequel till den populära Alien-serien gick nyligen ut med att han gärna ville se Noomi Rapace i en av rollerna. Eftersom filmbolaget Fox hellre hade sett större stjärnor i filmen kom de fram till att skrota filmidén om ännu en Alien-film och istället göra en sciencefiction-film vid namn Prometheus. Andra stjärnor som ryktas för filmen är Angelina Jolie och Charlixe Theron. Rapace har skrivit på och den 9 mars 2012 får filmen premiär!



Update!

Nu är festhelgen med Carl & Lisa över. Vilken helg, helt galet! Igår började vi återigen på hotellet, sen bar det av till Gretas och vi avrundade natten på Park Lane. Sjukt bra natt med galet härligt folk! När man tänker efter lite, vad är det egentligen som gör en lyckad utgång? Jo, det är inte spriten, inte stället och inte musiken. Har man bra sällskap löser sig resten (även om det är plus i kanten om det andra också är bra), och så lyckligt lottad som jag är, är jag omringad av underbara människor!

Anita dök upp och förgyllde kvällen med sin utstrålning, likaså Lejla som chockade folk med sina vågade moves. Lite bilder från nattens äventyr: 

 

Carlitos fixar musik...



...medan Lisa fixade sig, så jag upptäckte att fjortisar faktiskt har grymt kul framför spegeln.



RIKTIGT kul alltså. Dock så älskar jag kortet för att båda är så flum.



Lite senare kom Robin med sitt sällskap, och sen blev det inte fler kort till slutet av natten...



...då alla befann sig på Park Lane.



Så söta! Diggar Lisas lilla hårtufs. :)

Ja, så i bild och text såg natten ut såhär, och nu är jag äntligen hemma! Ska bli så skönt att sova ett par timmar och varva ner med en film sen!

Hoppas ni alla haft en minst lika bra helg som mig! :)

Update!

Lisa och Carl kom ner hit från Stockholm, och det var bara meningen att jag skulle träffa dem över en fika på kvällen men fikan omvandlades till restaurangbesök. Vi drog först till Beebar, sen till Tranquilo och slutligen hamna vi på Hardrock, eftersom alla de andra ställena hade fullt upp.
Innan Hardrock blev det dock förkrök på deras hotell, och där fick Carl en extreme makeover av Lisa:



Så ser det ut när Carl blir fixad...



Innan maten kom! Jag beställde en Jumbo-Combo som jag åt upp heeelt själv!



Carl försöker pressa fram ett leende innan maten, men det gick inte så bra.



Och slutligen kom vi tillbaka till hotellet för ett glas till, och begav oss ut i natten.

Det blev en väldigt intressant natt, bitvis hemsk, bitvis dramafylld och bitvis riktigt kul. Men det allra bästa var att Carl och Lisa i överlag var här! Underbart att spendera tid med dem, och imorgon natt ska vi ut igen. Det är ganska kul hur man kan connecta med människor som man typ aldrig träffat umgåtts med innan, och när man väl släpper loss går det bra. Vad är det bästa för att bryta "isen", så att säga? Knepet är väl bara att vara öppen och ha glimten i ögat, inte spela svår eller dryg. Det är så ofta människor försöker spela "jag är mer värd än dig, du kan drömma om att umgås med mig" stilen, men det förlorar bara dem själva på i slutändan.

Det viktigaste är att sortera sina vänner, och sålla bort de som inte tillför något. Samma sak gäller goda vänner som man en gång i tiden varit nära, men som i efterhand glidit ifrån en och sen när man väl hör av sig är det "får se när jag har tid för dig" som man får till svar. Avskyr när människor ska spela mer viktiga, eller försöka få den andra att känna sig mindre värd, hur än man försöker för att ta kontakt. Att säga "jag hör av mig", "ska se när jag har tid för dig" eller "jag ska göra det och det, sen kan vi ses" betyder i stora drag "jag bryr mig inte om när vi ska ses, för allt annat kommer före dig". Det är hemskt att jag drar alla över samma kam, vissa kanske verkligen är upptagna, men i 9 fall av 10 är det inte så. 

Men men, efter regn kommer solsken. Man kommer allid stöta på underbara och trevliga människor om man själv är öppen och mottaglig för positivitet, och om man själv behandlar andra så som man vill bli behandlad. Hur sorgligt det än är kan man ganska lätt plocka bort dåliga vänner och ersätta de med nya, givande människor, som kanske inte är så nära, men som en dag kan bli det. 

Natti!   

Recension: Tomorrow, When The War Begun



Tomorrow, When The War Begun

 

Trogen filmatisering

 

För många år sedan läste jag Imorgon När Kriget Kom av John Marsden. Jag fastnade för boken och läste dess uppföljare och blev riktigt irriterad av att man inte filmatiserade serien, precis som man gjorde med Ringen-trilogin och Harry Potter. Nyligen fick jag reda på att man gjort film av den – men inte en amerikansk version, utan en australiensk. Precis som i boken kretsar filmen runt en grupp ungdomar som beger sig till ett avlägset ställe för att campa över en helg och när de kommer tillbaka till sina hem är alla borta; snart går det upp för dem att ett okänt land tagit över deras hemland.

 

I filmen får vi träffa alla karaktärer som lyckligtvis spelas av hyfsat duktiga skådespelare som är charmiga, sköra och roliga. Jag kunde ganska lätt identifiera mig med dem och det är en av filmens största styrkor, att det finns en karaktär som kan återspegla varenda person i publiken. Filmens actionscener är påkostade, det exploderas och skjuts med jämna mellanrum och regissören tar sig tid att bygga upp spänning innan helvetet brakar loss. Det enda som jag inte var nöjd med var manuset, som bitvis var riktigt bra och tog upp allt som vi i vår vardag tar förgivet, men oftast kändes oinspirerad och typisk.

 

Det blir tyvärr inte mycket utrymme åt karaktärsfördjupning eller smådetaljer (vart får dem tag på mat & vatten, eller krigsutrustning?) vilket är synd, för filmens längd på 95 minuter kunde lätt sträckts ut till 120 och fyllt filmens små hopp och hål. Detta är dock en bra början för en bokserie som bara blir bättre och bättre, och om filmserien följer samma mönster lär det inte bli några problem. Nästa del är planerad att komma 2012, och i Sverige kommer denna del 8 april.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: att kämpa - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

   

http://www.youtube.com/watch?v=f_KhErNyiq8


Nyheter



Första bilden från Spider-Man

 

Första bilden från nya Spider-Man filmen är här! Vi får se Andrew Garfield i sin trikå, fast i en väldigt smutsig och mörk version. Kul att det äntligen händer saker!


Nyheter



Kate Hudson är på smällen!

 

Kate Hudsom är gravid, enligt senaste nyheterna. Den 31 åriga stjärnan ska få sitt första barn tillsammans med Matthew Bellamy som skrivit låtar åt bland annat Twilight-serien. Grattis till Kate!


 

Kortfilm till kommande Ice Ace

 

Spana in denna underbara kortfilm till kommande Ice Age: Continental Drift! Det är verkligen sjukt hur mycket ett ekollon kan göra…

 

http://www.youtube.com/watch?v=3KTSsEMb4Hg


Recension: Diary of a Serial Killer



Diary Of A Serial Killer

 

Oengagerad rulle med noll spänning

 

Bara titeln till filmen får mig att bli sugen på att se den, det låter så intressant och skrämmande (men ack så fel man kan ha!). Vi får följa olika seriemördare och hur dessa inspirerats till att döda människor av andra seriemördare. Huvudpersonen är Laura, en journalist vars mamma fallit offer för en av dessa seriemördare. Hon försöker tillsammans med polisen luska fram mördaren och avslöja vem det är, men ju närmare honom hon kommer desto närmare henne kommer han. Detta är huvudtråden och vi får genom en mängd flashbacks se andra seriemördare in action. 

 

Som många andra filmer som blir dåliga är nog tanken god, men genomförandet snudd på uselt. En skräckfilm brukar vara filmad med mörkare ton, vilket helt och hållet saknas här; det är ljust och fejkblodet lyser tomatrött. Skådespeleriet är som bäst amatörmässigt och saknar trovärdighet, likaså dialogen och de krystade miljöerna som filmen bjuder på. Jag försökte verkligen vara intresserad, men halvvägs gav jag upp när jag kände att filmskaparna knappt lagt ner någon tid på att försöka skapa spänning eller intresse.

 

Filmens alla seriemördare är tråkiga och morden är ännu tråkigare, samtidigt som man försöker ge en misslyckad klassisk/storslagen touch till filmen. Voice-overn säger samma sak om och om igen, fast med andra ord och när den ”stora” twisten i filmen kommer tar filmen slut. Alltså den tar slut mitt i allt, man får inte reda på vad som hände eller varför det hände. Detta är en av många skräckfilmer som ger genren dåligt rykte och förtjänas inte att ses av en enda person.

 

1/5  

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: hur tänker en seriemördare? - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Dx0EaYZR0d4


Nyheter



Premiärdatum för nya Bond

 

Efter många ”men” och ”om” har man tagit tag i senaste Bondprojektet och satt ett premiärdatum på det. Den 9:e november 2012 blir det datumet alla fans får skriva ner, och i rollen får vi återigen se Daniel Craig som Bond, medan Sam Mendes regisserar.


 

Tredje Batman är eftertraktat

 

Hollywoods största skådespelerskor köar för att få provspela för de två kvinnliga roller som ska fyllas i den tredje filmen om Batman. Anne Hathaway, Keira Knightley och Jessica Biel är bara några av många som vill provspela. Det sägs att en av rollerna är Talia, den kvinnliga skurken som även är Batmans älskarinna.


Update!

Måste bara få dela med mig av Britneys senaste superhit! Hold it against me:



http://www.youtube.com/watch?v=ZUiFvp-II2c

Kul att hon ändrar på sitt sound med jämna mellanrum. Kommer bli nästa clubhit utan tvekan!

Låten är redan världens mest nerladdade låt, och även den mest populära!




Recension: Public Enemies



Public Enemies

 

Slarvigt och skakigt

 

I Public Enemies får vi följa John Dillinger (Johnny Depp) och hans kumpaner, när de under den stora depressionen ger sig ut och rånar bank efter bank. De anses som ett stort hot för samhället och till slut eskalerar det hela eftersom det blir ett enormt jobb för polisen när de försöker ta fast dessa bovar. Dillinger möter dock på Billie och faller direkt för henne, och som ni säkert kan räkna ut riskerar han både sin egen och sina kamraters säkerhet när han väljer att ta med henne överallt.

 

Michael Mann är regissör och vi har ofta fått se hans speciella kameraarbete genomsyra filmer som Collateral och Miami Vice. Här ser det helt enkelt bedrövligt ut. Visst att man kan vara experimentell och köra på skakig kamera, men i Public Enemies når de nya höjder som inte fungerar till filmens fördel, utan det ser slarvigt och billigt ut. Fotot är kornigt, fult och många scener ser ut att vara filmade för en direkt-till-tv-film. Klippningen är amatörmässigt och jag undrade många gånger vad som hände under filmens gång.

 

Det blir inte bättre av att karaktärerna i filmen klär sig likadant och från långt håll ser likadana ut. Detta är ett bevis på att stjärnor som Johnny Depp och Christian Bale inte kan rädda ett dåligt hantverk, hur bra än dem agerar. Men filmen är inte helt utan ljuspunkter; Depp skiner, vissa moment bjuder på härlig spänning och historien om Dillinger är intressant. Synd att hantverket, och även karaktärsfördjupningen inte fick större utrymme.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: råna banker - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Q8xOgO7_eT8

Update!

Nu har jag bestämt mig för vilka bilder som ska visas, trots att det var ganska svårt känner jag att dessa sammanfattar resan ganska väl:



Bea & Patrik på planet. Kan tänka mig att halva passagerarna hatade dom, eftersom de hånglade, torrjuckade och använde det "fria språket" som bara den.



Jag och Robin var lugnare, fastän jag inte gillar att flyga så mycket.



Vi landade sent, och hotellet var jättemysigt. Vi åt, nanade och dagen efter gick vi på stadsvandring. Här är första skymten av Colosseum.



Gruppbild framför Colosseum! Tyckte det var RIKTIGT häftigt att se det med egna ögon, så stort och mäktigt!



Jag var hur glad som helst, plus att det var underbart att kunna gå ut i tygskor, skjorta och vårjacka!



Vi såg större delen av Rom redan under vår första dag, här är vi vid en trappa vars namn jag inte minns, men fin utsikt hade vi iaf.



Sen fotade Bea mig, hon är grym med kameran.



Vi åt på en restaurang senare mot kvällen, och efteråt drog vi ut och festade loss.



Här står vi i kön till det första utestället, Muccassassina. Tog inte med mig kameran eftersom den kan försvinna, så detta är sista kortet för den dagen. Vi hade G R Y M T kul, och Robin hade nog lite fööör kul. Dag 2 var återhämta-sig-dagen, och det blev inte mycket bilder.



Fast på kvällen drog vi ut iaf, efter att vi hade återhämtat oss. Här är Beas lilla ögonragg, men det visade sig att han flirtade med sin flickvän som stod bakom Bea...



Svettiga och slitna, men vi hade grymt kul!



Under tredje dagen bockade vi av Spanska Trappan, och även butikerna som låg på den lååånga gatan under den.



Dagen avrundades med en grymt mysig middag på en riktigt nice restaurang, och vi åt oss så feta att vi senare rullade därifrån. Här är förrätten! Italiensk mozarella is to die for!



Vi kom hem, bytta om och fräschade upp oss. Jag fick se ut som en boytoy, vilket var ganska kul. Ser dock ut att vara 12 år. Vi drog senare till ett ställe som hette Alibi och där hände riktigt smaskiga saker.



Jag connectade med allt och alla, och min mobilkamera var i högsta hugg.



Sista dagen besökte vi den ökända fontänen som var riktigt fin! Rom har i överlag fantastiska byggnader.



Mina tre pluttar!



Morgonen innan flyget hem till kalla Sverige passade vi även på att besöka Påvens ödmjuka näste, och där höll två kinesiska par på att gifta sig. Vi snackade lite skit om Påven och sen drog vi därifrån, och flög hem till kalla Sverige.

Detta var resan i väldigt stora drag, men det var riktigt lyckat och roligt!! :)


Nyheter



Potter-filmerna har nått $2 miljarder

 

Ingen annan filmserie i historien har lyckats spela in över $2 miljarder i USA – något som Harry Potter serien passerade i helgen. Hittills har sju delar kommit ut och en sista del kommer till sommaren. I resten av världen har serien spelat in strax under $6,5 miljarder.


 

Frodo i The Hobbit?

 

Efter att man börjat diskutera Orlando Blooms möjliga cameo i The Hobbit snackas det även friskt om att Elijah Wood kommer dyka upp i en mindre roll som Frodo, trots att han inte har någon betydelse för historien och knappt är med i boken. En bra idé?

Update!

Nu är jag äntligen framför datorn och kan skriva av mig lite. Huh! Det blev lite hastigt i slutet av föra veckan, hann aldrig skriva innan vi åkte till Rom, så därför försvann jag bara lite. Men nu är jag tillbaka med massa fina bilder på Rom, som för övrigt är en av de veckraste städer jag sett i mitt liv. Så många byggnader, så mycket historia, men så fruktansvärt tråkigt folk! Jag är överraskad av hur torra italienare är.

Vädret var dock bra, som våren i Sverige, men trots det gick alla runt med halsduk, dunjackor och mössor, medan vi svettades och njöt. Det blev en hel del stadsvandring och sightseeing, och även en del utgång. Festlivet var grymt, precis som väntat och vi hade riktigt kul. Eftersom jag tog över 300 bilder tänkte jag bara ladda upp de bästa, och detta gör jag imorgon när jag är lite piggare. Tills vidare kommer lite filmnytt och även ett litet smakprov:
 

 

Nyheter



Pete Postlethwaite har avlidit

 

Pete, som medverkat i filmer som The Lost World: Jurassic Park och även sågs nu senast i Clash of the Titans, Inception och The Town har avlidit på grund av cancer. Han blev 64 år gammal och lyckades under sin karriär bli nominerad för Oscar.


Nyheter



Hasta la Vista!

 

Arnold lägger av med guvernörjobbet och drar sig tillbaka. Men frågan är, vad ska han göra nu? Kommer han tillbaka till filmernas värld? Enligt honom själv skulle han nog inte orka med en filminspelning på ca 6 månader, men man vet inte. Kanske en ny Terminator? 


 

Dödsrelikerna är årets mest efterlängtade

 

Slutet för alla favorittrollkarl är det som lockar mest i år, enligt nya omröstningar. Dödsrelikerna Del 2 är filmen som flest vill se i år och på andra plats hamnar Breaking Dawn, tack vare alla röster från kvinnor världen över. Dödsrelikerna har premiär 15 juli och Breaking Dawn kommer i höst.


Recension: Black Swan



Black Swan

 

Ett rörigt mästerverk

 

Nina (Natalie Portman) är en ballerina som har riktigt höga krav på sig själv; hon försöker vara helt perfekt när hon dansar, men hon är även perfekt som dotter. Går inte ut, varken dricker eller röker och umgås bara med sin mor. Men under ytan döljer sig en instabil tjej som aldrig kommit i kontakt med sina inre demoner och aldrig vågat släppa loss och konfrontera sin omgivning. När Thomas (Vincent Cassel) ska sätta upp en alternativ version av The Swan Lake går huvudrollen till Nina, men det visar sig snabbt vara mer än vad hon orkar då hallucinationer, sammanbrott och skrämmande figurer börjar ta form i hennes hjärna. Hon börjar sakta men säkert att förlora greppet om vad som är verklighet och vad som är drömmar, samtidigt som hon kämpar med balettuppvisningen.

 

Darren Aronofsky som även regisserat The Wrestler och Requiem for a Dream står för regin och briljerar med sin styrka; bildspråket. Det är skrämmande filmat, oftast med skakig kamera och speciellt under dansscenerna bländas man av konsten som ligger bakom filmningen. Men det som briljerar ännu mer, eller rättare sagt den som briljerar mest är Natalie Portman. Vilken insats! Jag har alltid gillat henne som skådespelerska men inte visste jag att hon kunde spela så ruskigt levande som den ständigt instängda Nina som försöker komma ut i verkligheten. Allt från hennes kroppsspråk och röst till hennes dans och ansiktsuttryck strålade smärta och jag som publik blev helt enkelt hänförd. Det ska även tilläggas att skådespeleriet i överlag är mycket bra och både Cassel och Mila Kunis gör finfina insatser.

 

Det kom till en punkt då jag blev snäppet irriterad eftersom jag inte kunde avgöra vad som var hallucinationer och vad som var verklighet. Efter ett tag blev det helt enkelt för rörigt och det kanske är meningen, men det föll mig inte riktigt i smaken och jag tycker att filmen lider av samma sak som The Fountain (även regisserad av Aronofsky) lider av, att det blir spretigt och rörigt mot slutet. Men detta är mest en smaksak, för i övrigt är allt i filmen; från skådespeleri till den vackra musiken i toppklass. Det ska även tilläggas att filmen innehåller en av de hetaste sexscener jag någonsin sett, och jag har sett en hel del. Det blir en stark fyra till Black Swan.

 

4/5

 

Foto: 5

Skratt: -

Musik: 5

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: kom i kontakt med din okända sida - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs

Update!

Nu har jag precis sett på Black Swan. Vilken fantastisk film!! Portman gör nog sitt bästa spelande någonsin. Nog om filmen, och över till nyår som var för några dagar sedan! Jag har några få bilder från firandet, resten är barnförbjudna. Under tolvslaget filmade jag för fullt och det som togs upp inom ljudväg är också barnförbjudet, haha. Annars har jag jobbat för fullt sen nyår, men nu blir det några lediga dagar innan det bär av till Rom med Bea, Patrik och Robin på torsdag! :)

Här kommer lite bilder från nyår:



Att spendera nyår med massa iranier var nytt för mig... Här med festens värd, Ramin och hans vän Fatih.



Jag drog med Roodabeh, som i sin tur drog med...



...Carline och Hiba. Jag flummar rejält.



Passade även på att fira det nya året med en stor, fet cigg. Just the way i like it.



Jag fick även dit underbara Bea, som kryddade till kvällen med sin närvaro.

Dessa var bilderna, och nu ska jag strax nana, så blir det en fin recension till Black Swan inför imorgon. Natti!

Recension: Biutiful



Biutiful

 

Varje stads mörka sida

 

I Biutiful skildras den mörka, gömda sidan som varje storstad har. Den som kommer fram om du lyckas hamna i rätt gränd, på rätt klubb eller träffa den rätta personen. Där knarket, illegala arbetare och flyktingar flödar och utnyttjas på olika sätt; men vem är boven bakom detta? Uxbal (Javier Bardem) har två små barn, har separerat från sin fru Marambra (Maricel Álvarez) och får reda på att han har drabbats av en sjukdom. Medan sjukdomen sprider sig och får honom att bli svagare och svagare för varje dag, jobbar han hårt för att samla ihop pengar för sina barns framtid genom att ge flyktingar jobb och ”fixa” saker och ting. Han fungerar lite som mellanhanden, den som knyter ihop de behövande med rätt personer.

 

Detta är en mycket mörk och deprimerande film där tittare trycks djupare och djupare in i tvivlet och hemskheterna som Uxbals liv erbjuder. De få ögonblick där hoppet får sträcka på sina ben dränks fort i den dystra stämningen som genomsyrar filmen från början till slut. Fotot är grått och kameraarbetet skakigt, och tillsammans med det långsamma berättande blir det krävande 150 minuter som man får sitta igenom. Regissören Alejandro González Iñárritu är mannen bakom filmer som Babel och 21 Gram, så den här filmen är på många plan lik hans tidigare verk, men samtidigt väldigt annorlunda. Dialogen känns seg och oinspirerad, filmen för långsam och även om det är många aktuella och viktiga punkter som tas upp känns det påtvingat.

 

Jag fick känslan av att regissören gjort filmen bara för att han har haft möjligheten och inte för att han vill berätta något, till skillnad från till exempel Babel. Däremot är Bardems skådespel självlysande och han gör en av årets bästa insatser. Jag skulle inte bli förvånad om han blev nominerad för Oscar och även Álvarez bjuder på ett bländande skådespel som den sårade frun som vill vara så mycket bättre än vad hon är. Bortsett från skådespeleriet och enstaka scener som var intressanta grep filmen aldrig tag om mig, mycket tack vare den sega takten och irriterande musiken. Det blir en stadig trea till Biutiful som räddas av skådespeleriet, men faller platt för övrigt.

 

 3/5  

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: realistisk skildring av en stads hemskheter - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=fdWz1IFEv4k

RSS 2.0