Recension: Hostel: Part II



Hostel: Part II

 

Slår originalet

 

I första filmen fick vi bekanta oss med organisationen som sålde människor till ett tortyrhus i Slovakien där rika människor kom för ett förverkliga sina sjuka fantasier. I den andra filmen får vi en djupare inblick i det hela – vilka köparna är, hur köpen går till, vad som kretsar i huvudet på de som ska tortera och vad som sker offren. Nu skildras båda sidorna och det är ganska intressant att se hur det går till. De tre kåta killarna från första filmen har bytts ut mot tre tjejer och det dröjer inte länge innan de hamnar i knipa.

 

Hostel: Part II fungerar bättre än den första filmen; filmen har mer innehåll, den är mer skrämmande och stämningen är mycket mer mystisk. Skådespeleriet är aningen bättre och filmen lyckas överraska ett par gånger, den bjuder på spänning och en hel del äckliga scener. Det är synd att man slarvar bort filmens möjligheter, speciellt när det kommer till att skildra köparnas historia. Där man kunde ha skapat en djup, mörk och skrämmande historia har man bara skrapat på ytan och slängt ihop något för att fylla ut filmen.

 

Precis som första filmen innehåller denna udda musik och bjuder på en hel del skratt, även om det inte är meningen. Slutet är överraskande bra och även här lämnas det öppet för en uppföljare som på senare tid varit under produktion, men det är inte bestämt om det blir en direkt-till-dvd eller en biofilm.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: tortyrverksamhet - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=BGigg1kKgZo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0