Update!

Det var ett tag sen jag skrev här, men min helg har verkligen varit fullproppad! Det har vart fester, jobb och massa träff med olika människor, har haft en grymt bra helg som helhet. Jag kommer lite senare ikväll lägga upp bilder från fredagens födelsedagsfirande hos Lovisa och kanske några kort (om det finns några bra) från Jespers avskedsfest från igår kväll. Tills dess ska jag råplugga!

Update!

Nu har jag vart och tränat och snart blir det utgång med Patrik, Robin och Lovisa, för att fira Lovisas födelsedag. Ska bli jättekul!
Igår var jag som sagt på bio med Bea, och efteråt avrundade vi det hela med middag på Danilo. Supermys! Lite bilder från igår:



Bea gillade sina drinkar...



...och jag posa. ;)



Efterrätt!

Ska blir hur kul som helst med utgång, riktigt taggad eftersom folk på träningen hade klätt ut sig och vi hade partymusik under hela träningen. Nu blir det party-times!

Recension: My Sister's Keeper



My Sister’s Keeper

 

Förbered dig för tårar

 

Kate föds i en lycklig liten familj. Senare i livet, när hon fortfarande är liten, får föräldrarna beskedet om att deras dotter har en sjukdom, nämligen leukemi. Detta leder oftast till döden och hon behöver en ny njure, men tyvärr finns det ingen som matchar henne. Därför bestämmer föräldrarna tillsammans med en läkare att Sara, mamman i familjen (Cameron Diaz) ska bli gravid igen, men denna gång ska hon genom olika tester föda ett barn vars njure passar Kate.

 

Vi får följa historien lite mer osammanhängande, genom olika flashbacks och minnen. Detta funkar bra och filmen utvecklas då Anna, som är Kates syster, hyr in en advokat för att få rätten över sin egen kropp. Regissören i fråga har verkligen gett sig ut för att skapa en så tårdrypande film som möjligt – här varvas sorgsna ögonblick med dramatisk musik och inget i hela världen kan rädda Kate och hennes familj. Det finns få ögonblick som hettar till vilket är synd, för filmen har potential till att bli mer än en snyftare.

 

Skådespelarinsatserna är bra, Diaz klarar av en seriös roll och Sofia Vassilieva övertygar som den sjuka Kate som förbereder sig för döden. En kul detalj är att filmen är baserad på en bok, och att filmens slut skiljer sig från bokens. Det blir en ganska svag trea till My Sister’s Keeper, som heter Allt för min Syster på svenska.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: tårar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=C5_3_DhVn5o


Nyheter



Bekräftade premiärdatum för Avatar 2 & 3

 

Nu har James Camerson bekräftat vilka datum Avatar 2 och 3 kommer ha premiär, och det är i december 2014 och december 2015. Vad filmerna kommer heta vet vi inte än, om det blir Avatar 2 & 3 eller något annat. Produktionen lär sätta igång nästa år. 


Recension: The Social Network



The Social Network

 

Rappt och intressant

 

Mycket om handlingen behöver jag inte säga, för detta kretsar runt skapandet av Facebook och hur det hela utvecklades till en världsomfattande sensation, medan skaparen blev den yngste miljardären och även hamnade i rättsliga twister med sin bästa vän och två andra personer som påstod att deras idé om Facebook stals av skaparen, Mark. Vi får se hur det hela blev till och filmen växlar friskt mellan rättegångsdrama och flashbacks.

 

Jesse Eisenberg, som spelar Mark är en riktig tillgång, han lyser i sin roll och levererar varenda replik med sådan ironi och sarkasm att det blir outhärdligt att se filmen. Andrew Garfield, som kommer bli den nya Spider-Man är också bra, han gör en bra insats som Marks bästa vän som blir sviken. Genom hela filmen kände jag mest sympati för honom och inte Mark, som i synnerhet är ett bittert ”arsle”, som det sägs i filmen.

 

Justin Timberlake var dock filmens negativa punkt, han spelade över och flamsade runt och gick mig på nerverna. Filmens längd på 2 timmar var också väldigt lång, den kunde klippts ner med 15-20 minuter för att bli ännu rappare i sitt berättande. Men jag kan inte neka att hela historien är intressant och att manuset är förvånansvärt välskrivet, repliker levererar många klockrena kommentarer och det hela sköts rappt och snyggt. Dock så når filmen inte upp till en fyra, utan det blir en stark trea till The Social Network.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: skapandet av Facebook - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=lB95KLmpLR4


Update!

Nu ska jag iväg och träffa Bea, som jag inte träffat på evigheter. Vi ska ta en drink och sen blir det bio; The Social Network!

Recension: Case 39



Case 39

 

Spännande men förutsägbar

 

Emily Jenkins (Renée Zellweger) jobbar på socialen, mest med att kolla läget hemma hos barn som man misstänker inte ha det bra i hemmet. Hon trivs med sitt jobb och har flyt, tills hon får en ny mapp. Denna mapp är det trettionionde fallet, därav filmens namn. Hon undersöker fallet och inser snabbt att flickan i familjen, spelad av en lysande Jodelle Ferland (Silent Hill), är i fara för sina underliga föräldrar. Hon försöker samla bevis för att ha en anledning till att ta barnet ifrån föräldrarna, men misslyckas till en början. När hon väl lyckas märker hon snabbt att detta är ett fall som hon borde hållit sig borta från.

 

Det var länge sen jag såg en film med Zellweger, och det är kul att se henne i en film som inte är en romantisk komedi. Hon gör en bra insats och övertygar genom hela filmen, som för övrigt bjuder på massvis av spänning och mystik. Efter första akten, som är den bästa, planar filmen ut en aning och hamnar i ett spår som massor av andra filmer hamnat i. Storyn blir förutsägbar, men filmen lyckas underhålla ändå. Det finns en hel del filmer i samma genre, bland annat Orphan (som är snäppet vassare dessutom). Men vill ni se lite spänning utan en massa våld och blod är Case 39 det perfekta valet, och det blir en trea till filmen.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: spänning - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ok-5lWGBQr8&feature=fvst


Update!

Idag var jag och gjorde teoriprovet. Faaail! Big time. Vet inte vad det var med mig, kunde inte riktigt fokusera, ville bara därifrån. Sen blev det träning, shopping och sist men inte minst hämtade jag ut biljetterna till Saw 3D som jag ska se på måndag. Är så sjukt pepp att jag spricker!


Nyheter



Chucky gets lucky

 

Minns ni den onda dockan? Chucky? Vi har inte sett honom den senaste tiden, och de senaste filmer som han var med i var skräckkomedier, men nu är det slut på det. Chucky ska få en nystart, och man ska endast fokusera på att göra en skräckfilm av den psykopatiske dockan. Jag ser verkligen fram emot en ny version, Chucky är den enda dockan som skrämmer mig!


 

Snow Man and the Huntsman

 

Angelina Jolie kan vara aktuell för en ny version av Snövit, och man vill ha henne i rollen som den onda drottningen. Filmen ska följa jägaren som ska döda snövit – men som istället bestämmer sig för att skydda henne. Det är inte bekräftat än angående vilka skådespelare som kommer medverka, men vem passar bäst i rollen för Snövit?


 

The Dark Knight… Rises!

 

Den tredje Batmanfilmen kommer heta The Dark Knight Rises och man kommer inte att ha The Riddler som skurk. Det är nu bekräftat och klart. Titeln var lite väl billig.


Recension: En Sorts Kärlek



En sorts kärlek

 

En sorts film

 

Filmen är holländsk och baserad på en bok från Holland. Det handlar om Stijn som lever ett snuskigt liv fylld med sprit, kvinnor och sex tills han möter Carmen och blir kär. Efter en kort inledningen som visar detta slängs vi in i nästa fas, där Stijn och Carmen gifter sig, skaffar barn och flyttar ihop. De börjar ett liv som trots Stijns otrohet funkar relativt bra och de är lyckliga tillsammans. Men en dag får Carmen ett skrämmande besked som vänder upp och ner på deras tillvaro – hon har fått bröstcancer. Härifrån får vi se hur Stijn och främst Carmen tar sig igenom mardrömmen och hur sjukdomen påverkar deras relation.

 

Redan nu märker jag att storyn låter mycket mer gripande än vad filmen är – vilket är synd. Jag blev inte riktigt gripen förrän den sista halvtimman, men fram till det är filmen en konstig mix av allvarligt drama och kvinnofyllda fester där Stijn röjer, raggar och är otrogen gång efter gång. Det är ganska svårt att känna medlidande med Stijn när han sedan innan sjukdomen började bedra sin fru (hans hjärta är hennes men han ligger gärna med andra, enligt honom själv), så när sjukdom väl slår in och han träffar Roos, en kvinna som han blir smått förtjust i kan jag inte göra något annat än att avsky honom.

 

Man kan tolka anledningen till hans otrohet på olika sätt; det kanske var hans sätt att stå ut med sjukdomen, det kanske var hans sätt att hantera det eftersom han hela livet festat, knullat och bara haft kul, men samtidigt undrar jag om han någonsin hade tänkt växa upp? Filmen bjuder på många frågeställningar, men ger visar på få av dem. Skådespelarna gör allesammans ett lysande jobb och cancern framstår än en gång som den sjukdom den verkligen är, hemsk, obotbar och fruktansvärd. Slutet är riktigt bra och jag önskade att hela filmen kunde vara det, men trots detta är filmen sevärd och gripande. Det blir en svag trea till En sorts kärlek.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: otrohet & cancer - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=cKXQTJeiqU0

Recension: The Human Centipede



The Human Centipede

 

Saknar huvudingredienserna

 

Två amerikanska tjejer är i Tyskland, uppklädda och partysugna ger de sig ut i natten för att ta sig till en klubb. På väg dit åker de vilse och som om det inte vore läskigt nog får de även problem med bilen. Det börjar regna och de bestämmer sig för att ge sig ut i den kringliggande skogen för att hitta hjälp. Efter ett bra tag hittar de ett stort hus och när de väl kommer in märker de att en ensam och skum man bor där. De ber om hans hjälp och under tiden bjuder han dem på varsitt glas vatten, och som väntat tuppar de av efter att de druckit upp vattnet. När de senare vaknar upp fastbundna i sängar i hans källare märker de att mannen är en läkare som bestämt sig för att göra en mänsklig tusenfoting av tjejerna och ytterligare en kille.

 

Detta innebär att deras munnar ska opereras fast vid deras anus, så när den första skiter får den andra äta det och när den andra skiter får den tredje äta det osv. För att detta ska funka måste läkaren även ta bort en del av deras tänder, snitta upp deras munhålor och skära i deras anushålor. Som ni märker är detta en riktigt sjuk film, men så är inte fallet. Idén är smått sinnessjuk, men filmen i sig är ganska harmlös. Till att börja med är filmen riktigt långsam och dessa två tjejer som vi får följa är riktigt dumma. När det läskiga väl sätter igång är ”va?”-faktorn mer än skrämselfaktorn. Enstaka scener är äckliga och smått jobbiga att se, men det når absolut inte upp mot vad jag förväntade mig när jag hade läst om filmen.

 

Jag fann inget i filmen bra, fotot och skådespeleriet var dåligt och det bjöds inte på någon sorts spänning. Filmen saknar allt som gör en bra skräckfilm; spänning, mystik, och den nödvändiga dosen av våld & blod. Trots dess ynka längd på 90 minuter kändes den strax över två timmar lång och slutet var bland det sämsta jag sett. Dock så ska det komma en del två, här består den mänskliga tusenfotingen av 3 personer, så i uppföljaren kommer det säkert vara fler personer som opereras ihop. Som sagt, idén är sjukt stötande men det är genomförandet som måste förbättras. Den blir en etta till The Human Centipede.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: mänsklig tusenfoting - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=IX8fKLjC__c

Update!

Nu har jag suttit och pluggat inför körkortsteoriprovet som jag ska ha på onsdag! I över 2 timmar, och sen har jag testat mig med övningsskiva också. Första gången fick jag 50 rätt, andra gången 56. Imorgon ska jag gå igenom det fler gånger så jag är heeelt laddad inför onsdag.

Annars var jag på jobbmöte efter skolan, sen blev det bio, Paranormal Activity 2, och sen har jag bara pluggat. Nu ska jag plugga lite matte innan jag ser det senaste avsnittet av Desperate Housewives, och eventuellt Heroes.



Nyheter



Inception 2?

 

Warner Brothers som gav ut Inception tidigare i år vill nu ha en uppföljare eftersom ettan spelade in över $800 miljoner, på en budget på $160 miljoner. Regissören ska vara emot detta, men WB är envisa. Hur det kommer gå ihop med den första filmen återstår att se, om det blir en uppföljare.


 

Gibson blir Neeson

 

Jag skrev tidigare att Mel Gibson kommer dyka upp i Baksmällan två, men nu har det blivit ändrade planer. Liam Neeson kommer ersätta Gibson efter att skådespelare och produktionsteamet ska ha protesterat mot valet av Gibson (kan mycket väl bero på hans senaste skandaler som förknippas med misshandel och rasism).


 

Vad som kunde ha blivit SATC 3

 

Regissören till Sex and The City filmerna, Michael Patrick King skriver just nu ett manus som har lockat stora namn som Sandra Bullock, Meryl Streep och Oprah Winfrey. Filmen har inget namn, men storyn ska vara riktigt bra, därav dessa skådespelerskor tackat ja till att medverka. Vad hände med tredje SATC?


 

Spielberg tacklar robotar

 

Nu ska Steven Spielberg regissera en film baserad på en bok (Robopocalypse), som handlar om mänskligheten som kämpar emot robotar som försöker ta över (känns det inte lite väl bekant?). Filmen ska spelas in under 2012 och filmen kommer upp på biograferna året efter.


Recension: Paranormal Activity 2



Paranormal Activity 2

 

Sämre kopia av ettan

 

Efter megasuccén med Paranormal Activity förra året bestämde man sig för att göra en uppföljare, som i detta fall är en prequel (tvåan äger rum innan första filmen). Nu får vi följa Katies syster Kristin och vad som händer hennes familj under några veckor. Det är precis som ettan filmat med handburna kameror eller övervakningskameror och hela filmen trappas upp smått, med hjälp av ljud och ljuseffekter och det hela blir värre och värre. Precis som ettan.

 

Man kan tro att man öst på med skräckeffekter och hoppa-till-scener, men så är det inte. Filmen börjar riktigt långsamt och trappas upp, exakt som den första filmen. Problemet är dock att vi nu sett det en gång, och vi vet vad som kommer ske. Först släcks en lampa, sen stängs en dörr… Och ja, mot slutet flyger folk omkring. Jag är inte ett jättestort fan av ettan, och tvåan gillade jag ännu mindre. Man kunde klippt ner tvåan med 30-40 minuter för att få flyt i filmen.

 

Det enda som jag någorlunda gillade var hur storyn svetsades in i ettans story och hur dessa två filmer går ihop som två pusselbitar. Filmens skrämselfaktor var obefintlig, bortsett från enstaka ljudeffekter som fick hela biosalongen att hoppa till fanns det inget annat blir skrämd av. Vissa scener var rentav skrattretande, en del på grund av manuset och en del på grund av det som skedde i filmen (flygande bebisar kan aldrig tas på allvar). 

 

Slutet av tvåan kändes mycket stressat och lämnade en hel del att önska, och så som det verkar kommer det absolut bli en tredje del efter dess massiva succé i USA. Det blir en svag tvåa till Paranormal Activity 2, men betygsettan är riktigt nära.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: demon - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=jtOD11sW9zE


Nyheter




Onormalt mycket
 

Paranormal Activity 2 spelade in över $41 miljoner sin första premiärhelg i USA. Ingen Saw-film har haft så stor öppning och ingen skräckfilm med åldergränsen R (personer under 17 måste se den med myndig) har någonsin spelat in så mycket pengar på sin premiärhelg. Filmen har även fått ganska bra kritik och större delen av dess publik är kvinnor, och med tanke på att dess budget endast låg på $3 miljoner är detta en ny kassako. En tredje film, kanske?  


Update!

Nu är jag hemma från jobbet. Tagit en dusch, borstat tänderna och ligger i sängen nu. Ska läsa Harry Potter och Fenixorden innan jag somnar. Imorgon står träning & plugg på schemat, sen ska jag nog hinna se det senaste från Gossip Girl, Glee och Heroes. Natti (eller nåt)!

Nyheter



Shyamalans nya

 

M. Night Shyamalan, mannen bakom The Last Airbender har redan sagt att en uppföljare är på gång. Den ska bli mörkare och mer vuxen, och man ska även visa upp en av de mest skrämmande skurkarna. Om nu en uppföljare verkligen blir av eller inte återstår att se. Däremot är det mycket hemlighetsmakeri kring hans nästa projekt; On Thousand A.E. Det blir en film med Jaden Smith (Will Smiths son) i huvudrollen, mer än detta vet vi inte. Spännande!


 

Vem ska spela Bilbo?

 

I den kommande filmen om Bilvo som Peter Jackson regisserar kommer Martin Freeman att gestalta karaktären. Jackson sägs vara mycket belåten med valet. Bilbo har premiär i december 2012 och del två i december 2013.


Update!

Igår spenderades dagen i skolan, sen var jag en sväng på stan och mötte upp Robin och hans vänner som skulle till hotellet, sen tog jag och Robin en fika i Vasa. Det var jättekul, sen fick han åka till hotellet och sova och jag drog till jobbet på kvällen.



Jag och Robin från i somras...



...och jag igår, under fikastunden.

Nu ska jag snart iväg till jobbet igen och jobba hela natten, trots att jag känner mig krasslig och förkyld. Får se hur länge jag orkar står ut. Från och med imorgon gäller det att plugga inför teoriprovet som jag ska ha på onsdag, plus alla läxor jag fått. Har lite smått panik, men jag löser det nog.


Recension: The Last Airbender



The Last Airbender

 

Intressant story – uselt genomförd

 

The Last Airbender är baserad på en serie som Nickelodeon visar och är mycket populär. Det handlar om olika nationer som kan hantera olika element som vatten, eld, jord och luft. Eldnationen visar sig dock bestå av onda personer och därför ger de sig ut på plundrartåg för att inte tillåta de andra nationerna att hantera sina element. Vi får även reda på (under förtexterna) att en person som kallas för Avatar brukar komma till världen för att skapa fred och balans mellan nationerna i svåra tider – men att senast man såg Avataren var över 100 år sedan.

 

Jag blev ganska förvirrad av allt, tyckte det kändes tramsigt och löjligt, och när filmen väl satte igång besannades mina värsta farhågor. Allt från de fruktansvärt pinsamma barnskådespelarna till det ruttna manuset är genomuselt, och jag fick verkligen ingen känsla för karaktärerna eller filmen i sig. Dock kan jag inte förneka att själva idén med att manipulera de olika elementen är häftigt, och att storyn bitvis glimtade till, även om det var alldeles för få gånger. Sen att effekterna såg ut att vara från 10 år sen är en annan femma – det ser läckert ut, men det ser onekligt animerat ut.

 

Det är synd att M. Night Shyamalan nöjde sig med denna klena film och det är ännu värre att han faktiskt skrivit filmens manus. Han hade en budget på $150 miljoner och jag undrar fortfarande vad han gjorde av alla de pengarna. Som alla hans andra filmer har The Last Airbender fint foto och kameraarbetet är snyggt, likaså musiken som är vackert och passande. Men det blir inte mycket mer än en svag tvåa till filmen. Barn runt 12 år kommer älska den, men inte vi andra.

 

2/5  

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: 2

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: de olika elementen - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=R36ofjxBY_Q

Update!

Idag hade jag min första mattelektion och det gick riktigt bra! Efteråt mötte jag upp några vänner på stan för en shoppingrunda, det blev ett par byxor och två tröjor. Sen åkte jag hem och chilla och myste med den nya säsongen av Desperate Housewives som jag köpte igår.





Tiger - 999 kr



Movieline - 549 kr


Nyheter



En trailer till Scream 4 har släppts och det ser riktigt lovande ut!

http://www.traileraddict.com/trailer/scream-4/trailer


Nyheter



Remake på Hellraiser

 

Det ska tydligen komma en ny version av den gamla klassikern, denna gång med Amber Heard i huvudrollen. Hon medverkade även i ”All the boys love Mandy Lane” som självaste Mandy, och henne ser jag gärna mer av. Dock så vill producenterna att filmen ska få PG-13 (pga större publik = mer intäkter), vilket innebär att filmen inte kommer bli så våldsam och rå som originalet.


 

Gibson i cameo

 

Mel Gibson kommer medverka i Baksmällan 2, i en liten cameoroll där han kommer spela en tatuerare som bor i Thailand. Ska bli spännande att se skandalskådisen i en cameoroll.


 

Wolverine 2

 

Wolverine-filmen kommer få en uppföljare, återigen med Hugh Jackman i rollen, men denna gång blir det en ny regissör. Den hyllade The Fountain-regissören Darren Aronofsky kommer regissera uppföljaren som ska bli den bästa X-Men filmen, för att inte tala om dess nya djup och story. Man ska ta vara på allt som gör Wolverine till en intressant karaktär, dess mörka story, bakgrund och vilda utseende.


 

Piranha 3D 2

 

Remaken av Piranha kom upp på biograferna tidigare iår i USA, och den visades i 3D. Den tjänade in sin budget och mer, och blev även kritikerrosad. Filmen kommer upp på svenska biografer i december och man har redan nu börjat arbeta på en uppföljare. Den kommer få titeln Piranha 3DD, då det extra D:et är en blinkning mot tjejer med D-kupa (ettan innehåller massvis med nakna brudar). Tyvärr byts regissören från Alexandre Aja (The Hills Have Eyes 2005) till John Gulager.


 

Transformers 3

 

Titeln till filmen har släppts och det blir Transformers: The Dark of the Moon. Regissören Michael Bay har sagt att man ska hoppa över den töntiga humorn från de tidigare filmerna (tack GUD för det) och att den tredje filmen ska få en mörkare och seriösare ton. Det är även en sorts avslutning, för inga lösa trådar ska lämnas kvar och filmen ska ta slut på ett sätt som lämnar publiken tillfredsställd. Han utelämnar dock inte möjligheten för en nystart i framtiden.   


Recension: Where The Wild Things Are



Where The Wild Things Are

 

Konstig och färglös

 

Max är en liten pojke som ingen förstår, hans syster vill inte leka snöbollskrig med honom, hans mamma är upptagen med jobbet och hans pappa, ja, han är utom räckhåll. Max har en väldigt vild och konstig fantasi, han älskar att springa runt och bete sig våldsamt och skrika och låta som ett djur. Han bits, sparkas och slåss och beter sig allmänt så som barn gör. Eller är det så barn beter sig? Vad jag vet är det oftast barn med problem eller någon sorts störning som beter sig på detta sätt, så det blir ganska svårt att sätta sig i Max situation.

 

När han efter en extra jobbig dag rymmer hemifrån kommer han till ett ställe som är skapat av hans egen hjärna och fantasier, han träffar underliga, lurviga varelser och blir deras kung. Härifrån får vi följa hur Max skapar sin egen drömvärld där han gör som han vill och beter sig som han vill, ingen ifrågasätter honom och varelserna tycker om honom som han är. De älskar även att bete sig som djur (kanske för att de är djur) och vi får se hur det ser ut när dem leker och allmänt lever.

 

I mina ögon är Max ett problembarn som måste få hjälp. Denna film vinklas på ett sätt att jag verkligen inte kan sympatisera med honom, eller de varelser som finns i hans värld. Det är ganska tråkigt att se hur alla jämt och ständigt springer runt och kastar lera, sand och träd på varandra medan Max skrattar och njuter till fullo. Det är snygga effekter, samtidigt som fotot är tråkigt och grått, och filmen i överlag färglös och ointressant. Jag kan inte förstå vilka barn som skulle gilla filmen – och vilka vuxna som skulle kunna hålla sig vakna genom hela.

 

Det enda som någorlunda var bra var musiken, men även den kändes felplacerad och för bra för filmen. Det blir en svag tvåa för filmen, som hade grunden till att bli en mer lyckad film.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: 2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: barndom - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=SsZXKLtDb-k


Update!

Dagen började med träning, sen blev det en del shopping på stan. Köpte kurslitteraturen för mina kurser som börjar snart, sen blev det en del skönhetsprodukter, bland annat Dermalogicas Special Cleansing Gel. Den är riktigt bra för att få en frisk och matt hy och ska användas dagligen, morgon och kväll. Den finns i tre olika storlekatr och jag köpte den största, 525 kronor på Åhléns.



Sen var jag hemma, bytte om och laddade upp för kvällen, som spenderades på nuvarande "hängställe" som är Chez. Det blev en del öl och tjöt med härligt jobbfolk och runt tolvsnåret åkte jag hem, för att ladda upp med sömn inför dagens träning. Bilder från kvällen:



Sussi & Bea var på g...



...liksom Rooda & Carro...



...samt Mikael & jag. :)

Nyheter



Mer om Cleopatra

 

Som jag tidigare skrev är det en ny version av Cleopatra som verkar ta form, och det är fortfarande Angelina Jolie som är intressant för rollen. Men nu finns även möjligheten att Avatars skapare James Cameron regisserar filmen i 3D. Om detta nu blir av eller inte får vi vänta och se.

 

Oscar för Alice?

 

Eftersom Alice i Underlandet passerat en miljard dollar har Disney fått för sig att filmen även är Oscarsvärdig. Man har dragit igång en stor och dyr kampanj för att göra filmen uppmärksam för att bli en eventuell Oscarskandidat för Bästa Film och Bästa Regissör. När ska filmbolagen fatta att alla filmer som spelar in stora summor inte är Oscarsmaterial? Speciellt inte Alice i Underlandet, som i mina ögon är ett stort misslyckande.  


Update!

Fyfaaan vad trött jag är!! Dagen började med att jag försov mig, så jag fick flänga in till stan och möta upp Mikael, sen gick vi till matsäkerhetskursen för jobbet. Den höll på från tio till fyra ungefär, och sen var det jobbmöte. Allt gick bra och jag fick ett test efter kursen, ska bli kul att få resultatet.

Efter mötet käkade jag och Rooda tillsammans med några från jobbet, sen mötte jag upp Bea och vi gick på bio. Innan filmen tog vi två drinkar på Danilo (som är min favoritrestaurang) och sen såg vi En Sorts Kärlek. Nu är jag hemma, naken och kall, ska krypa ner i sängen och ladda upp inför morgondagen som startar med träning.

Natti!

Update!

Igår var det dags för min andra födelsedagsfest, för familjevänner osv. Det var lyckat och kul, och nu är det dags för en ny vecka. Imorgon blir det matsäkerhetskurs för jobbet, sen blir det jobbmöte och mot kvällen ska jag shoppa. Kanske avrundar med bio, om jag hinner. Annars är det bestämt att jag ska se The Last Airbender i 3D på onsdag. Trots att alla säger att den är sämst ska det bli intressant att se den, eftersom regissören är en av mina favoritregissörer.

Denna veckan börjar jag plugga, med start på torsdag. Ska bli kul att få lite rutin på mitt liv igen. Plus att jag ska ha en spritfri månad, minst! Jag drack senast i onsdags, och sen dess har jag lovat mig själv att inte dricka mer. Idag hade jag även Harry Potter maraton med syrran & hennes kille, vi ska bocka av alla filmer innan del 1 av Dödsrelikerna kommer på bio. Vi har bara en kvar nu!

Här är ett kort från igår, testade vit skjorta & vit slips, det blev grymt snyggt!


Recension: Cloudy With A Chance Of Meatballs



Cloudy With A Chance Of Meatballs

 

Färgglatt och läckert

 

Flint är en pojke som älskar att mecka med olika prylar och gärna uppfinna olika saker som underlättar människans vardag. Hans uppfinningar blir dock inge succéer och floppar, en efter en. Han ger inte upp hoppet och fortsätter, tills han växer upp och blir äldre. Hans pappa gillar inte vad han sysslar med, men Flint bestämmer sig för att följa sina drömmar och börjar bygga på en maskin som gör mat av vatten. Han lyckas, men innan han hinner visa upp maskinen händer en olycka och maskinen försvinner upp i himlen. Sakta men säkert går det upp för Flint att maskinen är upp bland molnen och förvandlar fukten till mat, som senare regnar ner. Detta är upptakten till något fantastiskt, men är det verkligen bra med mat som faller ner från himlen?

 

Detta är en mycket färgglad film som man inte ska se om man är hungrig, för det är oerhört detaljerat, läckert och färgstarkt. Maten som faller ner från himlen ser hur gott ut som helst, och jag kan tänka mig att det är ännu mer effektfullt i 3D. Storyn är intressant, karaktärerna roliga och det finns enstaka klockrena skämt och roliga scener som bjuder på skratt, annars är det mer småfniss under filmens gång. Jag hade gärna sett till att det hade funnits fler karaktärer och mer klockrena skämt, det kändes som om filmen inte nådde hela vägen fram på dessa planer. Annars är detta en sevärd film för de som gillar animerat, men främst för de lite yngre.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: 2

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: mat - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=BPH0ct2oXBg

Nyheter



Fler skådisar till Men In Black 3

 

Nu är det även klart att Alec Baldwin (från It’s Complicated) kommer spela i uppföljaren, som chef över MIB under tidigare år. Det ryktas även om att Gemma Arterton (Prince of Persia) är påtänkt för en roll, men hon har inte tackat ja än. Även Emma Thompson är under förhandlingar för att få en roll i filmen. Inspelningarna börjar i november.


 

The Hobbit blir av

 

Efter många problem som hindrat The Hobbit från att filmatiseras har det äntligen blivit klart att filmen blir av. Den börjar spelas in i 3D i februari 2011 och det är Peter Jackson som sitter i regissörstolen. The Hobbit kommer delas upp i fler filmer och beräknas bli det dyraste filmprojektet i historien, till en kostnad av $500 miljoner.


Nya skurken…


… i kommande Spider-Man blir The Lizard, som kommr spelas av Rhys Ifans. Nu är även skurken vald!


Recension: Despicable Me



Despicable Me

 

Överraskande och udda

 

Despicable Me, som heter Dumma Mej på svenska var en typisk film som jag trodde skulle bli kass. Något i trailern fick mig att tveka, men jag gav filmen en chans och såg den på bio, i 3D med engelskt tal. Jäklar vad fel man kan ha! Vi får följa Gru, en ond skurk som lever i ett stort hus och har en underjordisk byggnad fylld med små gula figurer. I den värld som Gru lever i tävlar olika skurkar om att stjäla eller göra det mesta häpnadsväckande som en skurk kan tänka sig göra, och när Vector, en annan skurk, lyckas stjäla en av pyramiderna i Egypten blir det en av de mest omtalade händelserna någonsin. Därför bestämmer Gru sig för att slå på med något ännu större – att stjäla månen! Tillsammans med sin armé av gula knattar ger han sig ut för att nå målet…

 

 

Steven Carell gör rösten till Gru, och han lyckas göra den perfekt; ondskefull, komisk men ändå varm och med en härlig brytning. Större delen av filmens skämt utgörs av de gula små figurerna, som jag fort blev kär i. De är helt udda och störda, dom slår och bankar på varandra, gör konstiga ljud ifrån sig och lyckas råka ut för de mest otroliga situationer. Filmens skapare har tydligen skapat ett eget språk för figurerna, så allt de säger (vilket bara låter som snabbt mummel) kan faktiskt översättas till riktiga ord och meningar. Animationen var snyggt, men det var absolut inte bland det bästa jag sett och en del av storyn kändes aningen för bekant. Jag blev dock negativt överraskad av hur lång filmen kändes ibland, som om den inte kom nånvart. 

 

Men om man bortser från dessa små svackor är detta en film att älska och ha kul till, både för vuxna och barn. Det blir en stark trea till filmen, som hade vunnit mer på snyggare yta och bättre klippning. Annars är den kul – och missa inte scenerna som kommer under eftertexterna.

 

3/5 

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: gula knattar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=c_rUbqbhUEQ

Recension: Eat Pray Love



Eat Pray Love

 

Uppiggande och färgglatt

 

Liz Gilbert (Jula Roberts) är trött. Hon är trött på sitt äktenskap, på sitt jobb, på sina vänner och på sin livsstil. Hon vill känna sig levande, fräsch och hel igen, hon vill känna sig fri och komma till rätta med sitt inre jag. Känner du igen dig? Då är detta en film för dig. Liz bestämmer sig slutligen för att lämna allt och alla och ge sig ut på sitt livs äventyr, som tar hennes genom Italien och sen till Indien, för att slutligen slå sig till ro i Bali och njuta på allt det goda som livet har att erbjuda. Filmens story är faktiskt inte mycket mer än detta, och vad som händer under hennes resor.

 

En dramafilm i denna genre på 140 minuter kan kännas skrämmande, men faktum är att filmens lugna tempo gör att jag som publik får njuta av allt som Liz njuter av (kanske inte bokstavligt, men ändå). Precis som filmens titel handlar filmens första tredjedel mycket om mat och olika maträtter, man blir lätt hungrig av alla utmärkt filmade matscener som fyller hennes resa i Italien. I filmens andra akt blir det mycket snack om gud och att hela sig själv genom inre meditation, att försöka slå sig till ro och att faktiskt kunna sätta sig själv först. Filmen tredje, sista och faktiskt roligaste del handlar om att våga hitta kärleken och kunna älska någon, trots att man blivit sårad tidigare.

 

Det är en Roberts i högform som vi får följa, hon lyckas beröra mig och vem har inte känt som henne? När filmen var slut mådde jag hur bra som helst, det kändes som en 140 minuter lång dröm som sög bort alla negativa tankar ur mitt huvud. Dess färgglada, mysiga och exotiska miljöer ger filmen en härlig utomlands-känsla och musiken är sådär lagom svängig utan att bli för mycket. Filmen är baserad på en bok som jag inte läst, men jag måste klaga på att storyn var ganska ojämn och klichéfylld, för att inte tala om förutsägbar. Annars är detta en av de bättre filmer med Roberts i huvudrollen – det blir en trea till Eat Pray Love.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: njut av livets små ting - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 http://www.youtube.com/watch?v=mjay5vgIwt4


Update!



Idag har jag vart och shoppat en del, och jag köpte Glee säsong 1 för otroliga 99 kronor! Den har knappt varit ute i handeln över en månad och redan var det sådan prissänkning! Detta fynd kan göras på Movieline.



Sen verkar det som om Alien-filmer är inne igen, det är tre kommande Alien-filmer som fåt mycket uppmärksamhet: Battle: Los Angeles, Monsters och Skyline. Den sistnämna har även fått en poster och en ny trailer, som kan ses här: http://www.rottentomatoes.com/m/skyline_2010/trailers/11117952

Kvällen avslutades med bio, det blev Eat, Pray & Love med Julia Roberts. En mysig och underbar film som fick mig på mycket bättre humör än vad jag var på innan filmen. Ska skriva recension till den strax och sen blir det serietittande, Gossip Girl & Glee väntar på den andra datorn! :)

Recension: The Collector



The Collector

 

Skräck utan mening

 

Från författarna av Saw 4, 5 och 6 kommer nu The Collector, som är en av de mest sålda filmerna i USA:s historia (i antal DVD-kopior). Detta gjorde mig nyfiken, så jag hyrde filmen och förväntade mig en smart film med våld, blod och en bra story. Filmen börjar intressant, en familjefar hamnar i ekonomisk knipa och måste återlämna en summa pengar innan en viss tid. För att få tag på pengarna bestämmer han sig för att bryta in sig hos en av sina rika kunder. När han väl är inne i deras stora hus inser han att han inte är ensam – någon eller något har tagit familjen som gisslan och låst dem i källaren.

 

Som om detta inte vore nog är resten av huset fylld med fällor, lite som Saw-filmerna. Vår kille blir mot sin vilja dragen i detta – och vi får följa hans kamp för att rädda familjen. Den första halvtimman är intressant, den andra halvtimman äcklig och den sista blir bara för mycket. Det är ingen poäng med filmen, man kommer inte fram till något, får inga förklaringar och det finns så många logiska luckor att till och med jag har svårt för att inte lägga märke till dem. Trots detta levererar filmen våld och blod på hög nivå, det finns en hel del att se på för de som älskar sådant.

 

Annars blir det en stadig tvåa till The Collector, som tyvärr blir en skräckfilm i mängden, om ens det.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: fällor & kryp - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=EE1sL7QWL5c

Recension: Edge Of Darkness



Edge Of Darkness

 

Mel Gibsons comeback till vita duken

 

Efter Signs, som kom 2002, har vi inte kunnat se Mel Gibon på den vita duken. Han har dragit sig undan och ägnat sig mer åt att regissera filmer än att stå framför kameran. Vi blev äcklade av hans version av Jesus lidande i Passion of the Christ och medryckta av hans bombastiska äventyr Apocalypto. Nu när han är tillbaka väljer han en roll som han flera gånger spelat tidigare – en hämndlysten pappa som förlorar sin dotter. Han råkar även vara polis, vilket gör att hela situationen blir mer komplex. Vem mördade dottern och varför?

 

När jag såg trailern fick jag intrycket av att detta skulle vara som Taken, fast lite annorlunda. Tyvärr hade jag helt fel, för detta är så långt från Taken man kan komma. Där Taken bjöd på action och spänning bjuder denna på dialoger och ännu mer dialoger. Det finns enstaka scener som hettar till, men det räcker inte för att hålla igång en nästan två timmar lång film. Gibsons agerande blir i längden monotont och filmen förvandlas snabbt till en upprepande kopia av sig själv. Det är synd, för hade man valt en annan väg hade filmen kunnat bli bättre.

 

Sen är det också väldigt mycket upp till vad man förväntar sig, vet man att detta är en thriller som styrs fram av dialoger kan man gilla den, då storyn är intressant och aningen kritiserande. Men i helhet blir det en stadig tvåa till Edge of Darkness.  

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Mel Gibsons comeback - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=qvRdGKxsmD8


Update!

Igår blev det bio med Hani, vi såg Dumma Mej med engelsk tal och i 3D. Den var rolig, fyndig och sockersötl. Fast de som satt bakom oss var helt dumma i huvudet, dom garvade som kossor. Hatar människor som inte kan gå på bio och bete sig normalt, utan ska sitta och bokstavligen skrika av skratt.

Idag har jag bara chillat, ska snart iväg på middag med familjen. Tror det blir en grekisk restaurang i Vasastan ikväll. Mums! Efter det ska jag troligen på bio igen, med Bea, och se Julia Roberts senaste film. Den verkar hur mysig som helst! :)

Recension: Tormented



Tormented

 

3 anledningar till att inte vara mobbare

 

Tormented är en brittisk skräckfilm, med en hel del våld, blod och sex. Den är ganska lik serien Skins när det kommer till karaktärer, sexscener och språket, men väljer att gå en annan riktning än drama. Filmen handlar om en kille som tar självmord och börjar tortera de som brukade mobba honom när han var i livet. Hans kusliga gestalt dyker upp lite överallt, och vi får följa mobbargänget och deras kamp för att överleva.

 

Detta är en ganska komisk film med bitter underton. Det bjuds på svart humor, hemska skämt och blodiga mördarscener. Filmen vill även få fram ett visst budskap, om hur dagens ungdomar är mot varandra och hur de vuxna blundar för saker som är uppenbara, men buskapet hamnar lie i skymundan av allt annat som filmen försöker få med. Men personligen uppfattade jag 3 väldigt tydliga anledningar till varför man inte ska mobba någon:

 

  1. Du är aldrig ensam när du har sex, den mobbades drabbade själ finns i närheten och betraktar dig.
  2. Du ser saker som ingen annan ser och blir i omvärldens ögon utstött och konstig.
  3. Ditt könsorgan är i fara, speciellt om du sätter på tjejen som den mobbade varit kär i.

 

Det blir en stadig trea för Tormented, som var underhållande och lagom spännande för stunden. Jag hade önskat mig jämnare uppdelning när det kom till morden och mer skräck.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 2

Musik: -

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: mobbad goes mördare - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=l1nJ4lckISw


Nyheter



Ingen 3D för Dödsrelikerna

 

Del 1 av Harry Potter och Dödsrelikerna blir inte i 3D som planerat. Anledningen är att man inte kommer hinna bli klar med 3D-arbetet tills dess premiärdatum, 19 november. Istället kommer filmen visas i det vanliga formatet och man ska satsa på att visa del 2 i 3D. Förhandsvisningar har avslöjat att kvalitén på filmens 3D är mycket hög och WB. har bestämt sig för att inte visa filmen i 3D, om inte dess 3D håller hög kvalité rakt igenom. Detta innebär att WB. förlorar pengar då biljetterna inte kommer säljas till de högre 3D-priserna, samt förlora alla pengar de lagt ner på att få filmen i 3D. Många tycker att detta var rätt beslut av WB, själv är jag aningen besviken.


 

Ingen Damon

 

Det blir ingen Matt Damon i den fjärde delen av The Bourne Legacy. Han kommer inte ersättas, utan storyn kretsar runt en ny hjälte som vi kommer få följa. Vem detta är och vilken skådespelare som kommer gestalta honom/henne vet vi inte än. Även regissören, Paul Greengrass, kommer att bytas ut inför den fjärde delen i serien.


 

Boyle tillbaka

 

Danny Boyle, som regisserat Sunshine och 28 Dagar Senare kommer återkomma till sin zombieserie, som även fått en värdig uppföljare vid namn 28 Veckor Senare. Han kommer antagligen att regissera filmen som kommer heta 28 Månader senare. Jag hoppas det blir ett stopp efter den tredje filmen, så kan serien få gå i graven med hedern i behåll.  

Update!

Har haft världens segaste dag, inte gjort något alls. Ska se till att komma iväg på bio ikväll, vill se Dumma Mej! Senare ikväll kommer även mer recensioner och även lite nyheter, bland annat en tråkig nyhet om kommande Harry Potter.


Recension: Buried



Buried

 

90 minuter begravd i en träkista

 

Paul Conroy (Ryan Reynolds) är en lastbilschaufför som jobbar i Irak med att transportera förnödenheter till olika stationer. Enda anledningen till att han har tagit jobbet är eftersom han behöver pengarna för sin familj. En dag vaknar han upp i en kista med en tändare, en halvt laddad mobil och lite andra saker. Efter ett tag inser han att han är levande begravd, men frågan är varför? Av vem, och hur han ska han rädda sig? Det blir en kamp mot klockan, mot klaustrofobin och mot sitt eget psyke då Paul försöker rädda sig ur mardrömssituationen.

 

Det första jag vill säga är att hela filmen utspelar sig i en kista. Vi får spendera 90 minuter tillsammans med Paul innan filmens upplösning avslöjas, och dessa 90 minuter är ur olika vinklar i kistan. Vi får lära känna Paul och hans omgivning genom de olika samtal som han ringer och det bjuder på allt från frustration till sorgliga samtal som griper tag i publiken. Filmen bygger upp spänningen skickligt, ger oss något att tänka på då man lätt sätter sig själv i Pauls situation – vad hade jag gjort då?

 

Det är även intressant att se hur omvärlden reagerar för att rädda Paul och vad Paul får gå igenom nergrävd i sin ensamhet. Reynolds gör en av sina bästa insatser genom sin karriär och det är kul att se han i en seriös film till skillnad från hans tidigare komedier. Jag ger filmen en stadig fyra, eftersom jag blev skrämd, fick panik, blev gripen och överraskad av slutet samtidigt som jag inte hade tråkigt en enda minut, trots att hela filmen utspelade sig i en kista. Riktigt grymt att lyckas med en sådan bedrift.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 4

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: klaustrofobi - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=zCce1JvD2vk


Update!

Har inte skrivit så mycket på senaste, har haft en hel del saker att göra i och med att jag fyller 20 år idag. Hade en liten middag/förfest hos mig igår kväll, sen drog vi vidare till Vasa Viktoria och sist blev det Spritluckan på Park Lane. Det blev en galen natt, och jag var snabbt full. Allt som allt var det en riktigt kul kväll!

Annars har det vart en hel del filmer också, Mary & Max, Buried och Tormented. Recensionerna lär vara färdiga tills imorgon.

Lite bilder från gårdagens äventyr:



Alex & Rooda var på plats...



...likaså Andreas och Isabelle.



Min baby Anita kom också, och gjorde mig superglad!! :D



Tårta, med Fadde & Anita i bakgrunden...



...en toalettborste fick jag bland annat, av min bajsälskande Patrik. <3



På busshållsplatsen på väg ut hade vi lite tid över och tog massa kort...



Jag och min bubbi, som jag försökte supa ner men blev själv fullare. xD



Kärlek på bajspatrik...



Fulla och glada som vi var började vi ta hoppbilder... (notera Patriks FU finger)



...utan större framgång. :D



På bussen in till stan. :)



Framme på Vasa Viktoria. Det var dött men vi livade upp stället rejält. Här är jag någorlunda borta..!!



Bajspatrik & bubbi!



Inne på Park Lane, och kvällen sista kort. :)

Recension: Machete

Machete

 

Politik och våld i en bisarr mix

 

När Robert Rodriguez gör en film är det nästan garanterat att det är en sjuk mix av vapen, groteskt våld och coola repliker. Machete är inget undantag, fast här har man blandat in en del politik som är väldigt aktuellt. Danny Trejo spelar Machete, en före detta agent som får i uppdrag att skjuta den smått rasistiske Senator John McLaughlin (Robert De Niro) som har ställt upp i valet och slår på stort med nya lagar som ska hindra mexikanska flyktingar att komma in i landet. Samtidigt får vi följa några sidohistorier som involverar snygga brudar (Lindsay Lohan, Michelle Rodriguez & Jessica Alba) tills Machete blir förrådd av de som gav honom uppdraget, och då ger han sig ut på en hämndturné som kan mäta sig med The Bride från Kill Bill.

 

De första 10 minuterna är tyvärr filmens bästa; det bjuds på allt under dessa minuter. Sen finns det en del moment som är ganska händelsefattiga och bjuder på en massa politiska dialoger, som känns ganska felplacerade med tanke på hur brutal och våldsam filmen är. Ett stort plus är att filmen inte tar sig själv på allvar och gör allt med glimten i ögat, och därför funkar den konstiga mixen av brutalt våld med politiska inslag. De kvinnliga karaktärerna är ett stort plus, de är filmens små ljuspunkter som dyker upp med jämna mellanrum, och det var länge sedan jag såg Lohan spela ut såhär. Trots hennes lilla roll gör hon väldigt mycket av det och det är kul att se henne i en film istället för i skvallertidningar. Hoppas hon tar sig samman och får karriären på rätt väg snart.

 

Trejo är grym som Machete, De Niro riktigt kul och Steven Seagals roll var lika överraskande som att Lindsay Lohan var topless. Filmen bjuder på en del action och våld och har man sett Rodriguez tidigare verk vet man vad man ska vänta sig. Det blir en stark trea till filmen.

 

3/5  

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: snygga brudar, feta vapen & avhuggna kroppsdelar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=5V9OdilCiDM

Nyheter



Fler posters


Det har släppts fler affischer till Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1. Nu märker man av att premiären börjar närma sig, nästan en månad kvar nu. Den 19 november smäller det och tills dess får vi nöja oss med dessa affischer. Enligt rykten ska filmen vara runt 150 minuter lång och har fått PG-13 i USA, vilket innebär att barn under 13 inte får se filmen utan vuxet sällskap. Den förra filmen, Halvblodsprinsen, fick PG (enstaka obehagliga scener) så här utlovas mer action, våld och även kyss och nakenscener. Alla affischer hittar ni på: http://www.aceshowbiz.com/news/view/00035882.html


 

Ingen MJ i nya Spidey?

Emma Stone som blev erbjuden en roll i kommande Spider-Man kommer enligt nya uppgifter att spela Gwen Stacy, som spelades av Bryce Dallas Howard i den tredje filmen som kom 2007. Detta innebär att ingen ny har valts ut att spela MJ, som gestaltades av Kirsten Dunst – kommer karaktären att ens vara med i filmen?


Recension: Hämnden



Hämnden

 

Felfritt skådespeleri varvad med svag story

 

Anton (Mikael Persbrandt) är läkare, befinner sig i en skilsmässa och åker även till tredje världen med jämna mellanrum för att bidra med sina läkarkunskaper. Han har två barn, och vi får följa den äldsta sonen (Elias) som går i skolan och får stå ut med mobbning, skällsord och punkterad cykel. Elias känner sig ensam och inte ens hans mamma når fram till honom. Saker och ting ändras när Christian dyker upp, en pojke som nyligen förlorat sin mamma i cancer och flyttat till Danmark från London tillsammans med sin pappa för att bo hos sin farmor. Han börjar i samma klass som Elias, dessa två blir goda vänner och Christian avslöjar mer och mer av sitt inre.

 

Vad som till en början känns som en väldigt bred historia smalnar snabbt och man förstår hur filmen är uppbyggd. Vad som även känns som en historia som vågar sticka ut planar tyvärr och lyckas inte överraska eller chocka en enda gång. Det är synd, för hade man vågat ta ut svängarna hade man fått en mer kraftfull och gripande film. Istället nöjer man sig med ganska enkla lösningar på saker och ting, trots att dialogen bränner till då och då. Skådespelareliten gör alla ett lysande jobb, från Persbrandt till de yngre skådespelarna lyckas förmedla sina känslor och ge en viss tyngd till filmen. Även fotot är läckert med alla vackra naturbilder från Afrika. 

 

Historien som helhet är gripande och detta är en sevärd film som lyckligtvis fått en del uppmärksamhet. Regissören Susanne Bier har tar upp allt från våld, rasism till bristen på kommunikation och låter de olika elementen blandas ihop. Budskapet är klart, men jag hade gärna sett mer kraft i filmen och hur man försökt att få fram budskapet. Det blir en stark trea till Hämnden.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action:

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: våld föder våld - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=wFZuAIer1QU


Update!

Kom precis hem från bio nu, typiskt nog. Var och såg Hämnden, som var gripande och bra. Recension dyker upp imorgon. Annars har jag mest tränat och jobbat de senaste dagarna, och innan helgen blev det lite shopping. I lördags blev det också en kort sväng till Chez, men efteråt blev det ingen utgång. Lite bilder från i lördags:



Jag testade en kompis glasögon. :)



Chez med Hani = lyckad kväll.

Nyheter



Mission Impossible 4

 

Den fjärde filmen i serien är i full gång, och nu är det även bekräftat att Josh Holloway (Sawyer från serien Lost) kommer medverka i actionrullen. Bortsett från honom återkommer Tom Cruise, och vi får även njuta av den svenska Michael Nyqvist i en skurkroll.

 

Batman 3

 

Regissören till de tidigare Batmanfilmerna och Inception, Christopher Nolan, har nu sagt att han kommer regissera den tredje filmen. Just nu lär han befinna sig på manusstadiet, men det ska bli kul att se om han kan skapa nåt som slår The Dark Knight. Även Edward Norton har uttryckt intresse för en skurkroll

Recension: Knight And Day



Knight and Day

 

Charmig Diaz möter galen Cruise

 

June (Cameron Diaz) är en helt vanlig tjej som jobbar med bilar och gillar att fixa och meka med olika bildelar. Roy (Tom Cruise) är en flummig, galen och lite mystisk före detta agent som flyr undan rättvisan. Dessa omaka personer möter varandra på en flygplats och de hamnar senare även på samma flyg. Sakta men säkert visar det sig för June att Roy inte är vem han påstår att han är, och när flygresan slutar med en krasch och June vaknar i sin lägenhet vet hon inte vad hon ska tro. Men Roy är inte ute ur hennes liv än, han dyker upp när hon minst förväntar sig det och hon dras med i Roys vilda äventyr som innebär olika länder, biljakter och slagsmål av sällsynta slag.

 

Att filmen faktiskt funkar har vi Diaz att tacka för. Hon lyckas (med samma charm från Charlies Änglar) att gestalta June som en smågalen brud som väntat på sitt livs äventyr, och när det väl slår in lever hon ut det till hundra och blir även småkär i sin intressanta kompanjon. Det är även kul att se Cruise släppa loss och spela den typiska actionhjälten, fast lite mer störd. Efter allt som skvallerpressen skrivit om honom på senaste är det lätt att tro att han är helt blåst och inte klarar av att spela med samma karisma som han hade förut, men Cruise lyser som alltid och klarar sig bra. Actionsekvenserna är aningen tveksamma och lite mesiga, men det funkar. Hade gärna sett lite mer pampig action.

 

Allt som allt är Knight and Day en underhållande rulle som bjuder på skratt och en del action, men även lite romantik och exotiska platser. Det blir en stadig trea.

 

3/5

 

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: 3 (svag)

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: good girl gone bad - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=WQxTlf2MazA

Update!

Igår var en helvild natt, vi började med en sväng på Gretas, sen satt vi större delen av kvällen på Chez och sen kilade vi en sväng till Gretas igen, innan det blev hemgång. Det var massa härligt folk med, och det var synd att Robin & Patrik jobbade, för dom hade säkert bidragit med mer galenskaper (vilket dock inte behövdes, haha).

Ikväll blir det utgång igen, med lite nya personer, men det ska bli hur kul som helst! Är dock lite trött, men ska försöka komma igång snabbt. Lite bilder från igår:



Bubbi "jobbar" på Gretas. :D

 

Jag & Bea på Gretas, innan...



...Chez, där bland annat Rooda joinade, och även...



...Mikael. :)

Update!

Huh! Vilken dag! Har jobbat, sen blev det shopping och sen en runda på gymmet. Är helt slut nu, men dagen är långt ifrån över! Snart blir det utgång, och det ska bli en rejäl utgång eftersom jag inte festat på evigheter. Bilder kommer imorgon! Happy friday! :)

Nyheter



Mission Impossible 4

 

Den fjärde filmen i serien är i full gång, och nu är det även bekräftat att Josh Holloway (Sawyer från serien Lost) kommer medverka i actionrullen. Bortsett från honom återkommer Tom Cruise, och vi får även njuta av den svenska Michael Nyqvist i en skurkroll.


 

Batman 3

 

Regissören till de tidigare Batmanfilmerna och Inception, Christopher Nolan, har nu sagt att han kommer regissera den tredje filmen. Just nu lär han befinna sig på manusstadiet, men det ska bli kul att se om han kan skapa nåt som slår The Dark Knight. Även Edward Norton har uttryckt intresse för en skurkroll.


Nya poster


Det har kommit 4 nya posters till kommande Harry Potter. Vilken är snyggast?




Update!

Sååå, då var det dags för mitt första "normala" inlägg som inte handlar om film. Känns lite udda, men jag ska göra mitt bästa. Var på bio idag och såg Knight And Day, recensionen ska jag försöka lägga upp imorgon. Annars ska jag ladda upp inför min sista körlektion som är imorgon vid sju på morgonen (och jag är INTE morgonpigg!) innan jag bokar en tid för uppkörningen.

Nu blir det att äta nåt litet, läsa lite och sen nana. Natti!

RSS 2.0