Recension: My Sister's Keeper



My Sister’s Keeper

 

Förbered dig för tårar

 

Kate föds i en lycklig liten familj. Senare i livet, när hon fortfarande är liten, får föräldrarna beskedet om att deras dotter har en sjukdom, nämligen leukemi. Detta leder oftast till döden och hon behöver en ny njure, men tyvärr finns det ingen som matchar henne. Därför bestämmer föräldrarna tillsammans med en läkare att Sara, mamman i familjen (Cameron Diaz) ska bli gravid igen, men denna gång ska hon genom olika tester föda ett barn vars njure passar Kate.

 

Vi får följa historien lite mer osammanhängande, genom olika flashbacks och minnen. Detta funkar bra och filmen utvecklas då Anna, som är Kates syster, hyr in en advokat för att få rätten över sin egen kropp. Regissören i fråga har verkligen gett sig ut för att skapa en så tårdrypande film som möjligt – här varvas sorgsna ögonblick med dramatisk musik och inget i hela världen kan rädda Kate och hennes familj. Det finns få ögonblick som hettar till vilket är synd, för filmen har potential till att bli mer än en snyftare.

 

Skådespelarinsatserna är bra, Diaz klarar av en seriös roll och Sofia Vassilieva övertygar som den sjuka Kate som förbereder sig för döden. En kul detalj är att filmen är baserad på en bok, och att filmens slut skiljer sig från bokens. Det blir en ganska svag trea till My Sister’s Keeper, som heter Allt för min Syster på svenska.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: tårar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=C5_3_DhVn5o


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0