Recension: The Last Airbender



The Last Airbender

 

Intressant story – uselt genomförd

 

The Last Airbender är baserad på en serie som Nickelodeon visar och är mycket populär. Det handlar om olika nationer som kan hantera olika element som vatten, eld, jord och luft. Eldnationen visar sig dock bestå av onda personer och därför ger de sig ut på plundrartåg för att inte tillåta de andra nationerna att hantera sina element. Vi får även reda på (under förtexterna) att en person som kallas för Avatar brukar komma till världen för att skapa fred och balans mellan nationerna i svåra tider – men att senast man såg Avataren var över 100 år sedan.

 

Jag blev ganska förvirrad av allt, tyckte det kändes tramsigt och löjligt, och när filmen väl satte igång besannades mina värsta farhågor. Allt från de fruktansvärt pinsamma barnskådespelarna till det ruttna manuset är genomuselt, och jag fick verkligen ingen känsla för karaktärerna eller filmen i sig. Dock kan jag inte förneka att själva idén med att manipulera de olika elementen är häftigt, och att storyn bitvis glimtade till, även om det var alldeles för få gånger. Sen att effekterna såg ut att vara från 10 år sen är en annan femma – det ser läckert ut, men det ser onekligt animerat ut.

 

Det är synd att M. Night Shyamalan nöjde sig med denna klena film och det är ännu värre att han faktiskt skrivit filmens manus. Han hade en budget på $150 miljoner och jag undrar fortfarande vad han gjorde av alla de pengarna. Som alla hans andra filmer har The Last Airbender fint foto och kameraarbetet är snyggt, likaså musiken som är vackert och passande. Men det blir inte mycket mer än en svag tvåa till filmen. Barn runt 12 år kommer älska den, men inte vi andra.

 

2/5  

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: 2

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: de olika elementen - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=R36ofjxBY_Q

Kommentarer
Postat av: pet

Håller med. Ännu en förnedrande filmadaption.

2011-01-22 @ 17:36:57
URL: http://kevlarsal.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0