Recension: Public Enemies



Public Enemies

 

Slarvigt och skakigt

 

I Public Enemies får vi följa John Dillinger (Johnny Depp) och hans kumpaner, när de under den stora depressionen ger sig ut och rånar bank efter bank. De anses som ett stort hot för samhället och till slut eskalerar det hela eftersom det blir ett enormt jobb för polisen när de försöker ta fast dessa bovar. Dillinger möter dock på Billie och faller direkt för henne, och som ni säkert kan räkna ut riskerar han både sin egen och sina kamraters säkerhet när han väljer att ta med henne överallt.

 

Michael Mann är regissör och vi har ofta fått se hans speciella kameraarbete genomsyra filmer som Collateral och Miami Vice. Här ser det helt enkelt bedrövligt ut. Visst att man kan vara experimentell och köra på skakig kamera, men i Public Enemies når de nya höjder som inte fungerar till filmens fördel, utan det ser slarvigt och billigt ut. Fotot är kornigt, fult och många scener ser ut att vara filmade för en direkt-till-tv-film. Klippningen är amatörmässigt och jag undrade många gånger vad som hände under filmens gång.

 

Det blir inte bättre av att karaktärerna i filmen klär sig likadant och från långt håll ser likadana ut. Detta är ett bevis på att stjärnor som Johnny Depp och Christian Bale inte kan rädda ett dåligt hantverk, hur bra än dem agerar. Men filmen är inte helt utan ljuspunkter; Depp skiner, vissa moment bjuder på härlig spänning och historien om Dillinger är intressant. Synd att hantverket, och även karaktärsfördjupningen inte fick större utrymme.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: råna banker - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Q8xOgO7_eT8

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0