Recension: The American



The American

 

Långsam ”thriller” utan innehåll

 

Jack (George Clooney) är en man med bekymmer och tankar, samtidigt som han jobbar som lönnmördare (dålig mix). Han spåras dock upp av några svenskar och blir därför tvungen att fly till Italien, där han gömmer sig i väntan på sitt sista uppdrag. Under tiden utforskar han området, går på bordell och njuter för fullt; men faller för en hora som han flera gånger sätter på. Jack blir klar med det nya uppdraget och vill gå upp i rök tillsammans med sin nyfunna kärlek, men han märker att det blir svårare än vad han räknat ut.

 

Att kalla filmen för action eller ens thriller är bara fel. Detta är en dramafilm som rör sig långsammare än en snigel i rullstol och lämnar publiken väntades efter mer. Man vill att något ska hända, men inget händer; spänningen skriker med sin frånvaro och den dialogsnåla storyn får varken djup eller någon mening. Romansen mellan Jack och horan får stort utrymme, men man gör inget av möjligheterna. Antingen har dem sex, tittar kärleksfullt på varandra eller så undrar horan om och om vad Jacks hemlighet är. Idébrist, någon?

 

Filmen är inte helt ute och cyklar. Italiens vackra miljöer är en fröjd för ögat att se, musiken är stämningsfull och fotot är bitvis riktigt snyggt. Kameraarbetet är bättre än de flesta filmer i samma genre och Clooney lyckas utan att prata förmedla känslan som hans karaktär känner. Men som helhet håller inte filmen, kanske något som man slötittar på om 3 år när kanal 5 visar den.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: seghet - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=4ywmoXZwkA0

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0