Recension: Little Fockers



Meet the Parents: Little Fockers

 

Förnedrande, men har sina stunder

 

Den första filmen var enligt dem flesta en rolig rulle som gjorde sitt, den andra var mer skruvad och mer sexrelaterad. Sen trodde vi alla att det var slut, men någon fick en tredje film att bli av. ”Någon” kan nog vara $, eller vad sägs? I den tredje filmen har Greg och Pam Focker fått tvillingar, en smart flicka och en korkad son. Det hela urartar när Greg får ett erbjudande för att representera ett läkemedel som har samma effekt som viagra, och när hans sexiga samarbetspartner Andi Garcia (Jessica Alba) visar sig vara tänd på honom anar Jack Byrnes (Robert De Niro) ugglor i mossen…

 

Precis som de andra filmerna är det missförstånd och pinsamma situationer som genomsyrar filmen. Men här blir det sällan roligt, utan det är bara mest pinsamt och trist. Skämten är överdriva, grovt sexuella och hade mer platsat i en American Pie-rulle (komiskt nog är regissören samma som regissera första Pie-filmen). Det gör ganska ont i mig som filmfantast att se Robert De Niro, Dustin Hoffman, Ben Stiller och hela gänget förnedra sig på detta vis – kände dem aldrig under inspelningens gång att de så kallade skämten inte är roliga?

 

Det är som vanligt en imponerande samling skådespelare man har fått med, men mindre imponerande är manuset och filmens ”flow”. Det mesta känns påtvingat och filmen flyter inte på naturligt, utan allt känns bara tillgjort just för att skapa en tredje film. Trots allt detta finns det stunder då jag faktiskt skrattade, mest på grund av sidokaraktärerna Owen Wilson och Jessica Alba. Alba står även för filmens roligaste och galnaste scen, vilket var riktigt kul. Annars är detta ingen film som man ska lägga ner pengar på – är du ett riktigt fan av de två första kan du gilla denna, annars blir det en medioker tvåa till filmen.  

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: pinsamheter - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=y27IueXA8-E


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0