Recension: Monsters



Monsters

 

Vilseledande titel skapar fel förväntningar

 

Man har gjort många filmer om utomjordingar och det senaste stuket har blivit filmer som Cloverfield och District 9. Mixa ihop dessa två och klipp bort nästan alla effekter; då får man Monsters. Men titeln lovar ju annat, den heter ju liksom Monsters! Det är en otroligt vilseledande titel. Filmen kretsar runt Sam och Andrew som blir tvungna att ta sig igenom Mexico för att komma till USA. Problemet är bara att Mexico förvandlats till en infekterad zon eftersom utomjordiskt liv har bosatt sig i området.

 

Man kan tänka sig att deras färd till USA blir actionfyllt, blodigt och riktigt spännande. Men nej, detta är en väldigt lugn film där miljöerna i första hand får skapa stämningen. Fotot är stilfullt och man får an apokalyptisk känsla om att det värsta redan har skett. Skådespelarduon är faktiskt de enda som är medvetna om att en film spelas in, resten är statister och personer som bara råkat vara där vid inspelningsplatsen. Trots detta gör de trovärdiga insatser och huvudinnehållet i filmen är deras relation och hur den utvecklas.

 

Då och då bjuder filmen på spänning men tyvärr är det alldeles för storas glapp emellan och jag kände mig lätt uttråkad ibland. Med tanke på att regissören haft så lite att jobba med (filmens budget ligger på under $1 miljon) har han lyckats skapa en överraskande bra rulle som kanske lovar lite mer än vad den kan hålla. Det blir en svag trea till Monsters och den rekommenderas inte till personer som vill se alienaction, explosioner och rymdvarelser.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 1

Effekter: 2

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: att inte visa utomjordingar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=njeofv4dr9Q


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0