Recension: My Soul To Take



My Soul To Take

 

Skrämmande dåligt

 

Samma natt som en seriemördare är med om en olycka och försvinner föds det sju barn. 16 år senare har det blivit en tradition för den lilla staden att fira ”seriemördare-dagen” och enligt rykten och historier som dem själva spridit kommer seriemördarens själ till staden för att terrorisera och hämnas på de sju barn som föddes natten han försvann. Men enligt alla är det bara en myt, ända tills en maskerad person med samma kniv som seriemördaren använde börjar döda ungdomarna.

 

Detta är Wes Cravens första verk (läs flopp) på många år och han har även använt sig av 3D. Skaparen bakom kultfilmer som Scream och Terror på Elm Street har tyvärr tappat känslan för skräck, för My Soul To Take kunde lika gärna ha varit en oerfaren regissörs regidebut. Det finns absolut inget positivt i filmen och hur mycket än jag vänder och vrider på storyn blir den inte bättre än ett Supernatural-avsnitt. Skådespelarna, som jag inte har sett tidigare gör bleka insatser och karaktärsfördjupningen skriker med sin frånvaro.

 

Men filmen fungerar knappt som en skräckfilm; spänningen byggs inte upp, morden är löjligt tråkiga och blodet är fruktansvärt datoranimerat. Och vad är poängen med en 3D-film när antalet 3D-effekter är noll? Craven som just nu är aktuell med Scream 4 bör ta sig samman och göra en felfri film, annars kommer hans titel som skräckens mästare inte hålla länge till. My Soul To Take får inget mer än en etta och en suck på köpet.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: själmördare - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=RmByUgdi6wE

Kommentarer
Postat av: Justine

Väderlös! Såg den på bio i Thailand ..längesen jag hade så tråkigt :p

2011-02-22 @ 19:37:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0