Recension: The Green Hornet



The Green Hornet

 

Hjälteduo utan charm

 

Britt Reid (Seth Rogen) är en rik snorunge som aldrig haft en bra relation med sin hårt jobbande pappa och till skillnad från honom spenderar han tid på att supa, ragga och festa skallen av sig. En dag dör hans pappa och Britt blir tvungen att mot sin vilja ta över hans pappas livsverk och ganska snabbt kommer han i kontakt med Kato (Jay Chou), killen som serverar Britts kaffe varje dag. Men det visar sig att Katos specialitet ligger i något helt annat – han älskar att bygga galna prylar, pimpade bilar och vapen av alla sorter och storlekar. Britt får för sig att leka superhjälte och Kato som aldrig hört talas om ordet ”nej” följer passivt med.

 

Detta måste vara en av de absolut sämsta superhjältefilmer jag har sett; kemin mellan Rogen och Chou är osynlig. Det är väl grundläggande för att en superhjältefilm ska funka, att duons kemi och tajming någorlunda matchar. Här saknas det totalt och värre blir det. Seth Rogen kan inte agera, han var säkert jätterolig i Knocked Up och Superbad men här faller hans insats plattare än en plattfisk. Han vrålar ut mer än hälften av sina repliker och försöker se dum, charmig och söt ut samtidigt vilket resulterar i att jag som publik tydligt fattar att han just står i en studio och agerar. Med andra ord, illa. Han har även varit med och skrivit en stor del av manuset och det förklarar varför storyn har ologiska hål stora som de i ozonlagret.

 

Cameron Diaz dyker upp en mindre roll och jag hoppades verkligen att hennes närvaro skulle rädda filmen på något sätt, men hon syns knappt fem minuter. Hennes karaktär är underanvänd och helt onödig, det skulle lika gärna kunna vara granntjejen som spelade hennes roll. Det som ganska väntat räddar filmen från total förödelse är dess snygga actionsekvenser som tyvärr är ganska få, men annars väldigt läckra att se på. The Green Hornet har annars absolut inget att bjuda på för den vanliga biobesökaren eller den som gillar action, men är du den ultimata superhjältenörden kan det finns detaljer att dreggla över. Betygsettan är ruskigt nära.

 

2/5 

 

Foto: 1

Skratt: 1

Musik: 1

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: pimpade bilar - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=PMA-taGtfXs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0