Recension: Megamind



Megamind

 

Megatrist actionorgie

 

Megamind är en skurk som innerst inne är god, Metro Man är hjälten med hjärta av guld. Dessa två superhjältar har sedan barnsben kämpat mot varandra och till slut lyckas Megamind förinta Metro Man. Han tar över staden och gör precis som han vill, men efter ett tag inser han att hans liv inte har någon större mening om inte någon motståndare finns. Därför försöker han skapa en ny ”hjälte”, men hans plan går inte som han tänkt sig och det hela slår slint och den nya hjälten blir en skurk. Nu blir det Megamind som får plocka fram sitt hjärta av guld…

 

Storyn är inte världens bästa eftersom man ganska tidigt i filmen klurar ut upplösningen, men filmen har större problem än det. Megafelet med filmen är bristen på skämt och skratt, det fanns någon enstaka gång då jag log lite svagt (mest åt Megaminds fiskkompis) men annars saknar filmen humor (så länge du inte är under 8 år). Man kan nästan inte tro att det är samma studio som står bakom de humorfyllda Shrek-filmerna, men så är fallet. Som om det inte vore nog känns filmen väldigt ”kall”, som om en viss hinna stoppar mig från att gilla någon av karaktärerna.

 

Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill och Ben Stiller är bara några av alla kändisar som lånat ut sina röster men det förbättrar självklart inte filmens kvalité. Är man runt 8 år kan man nog tycka att filmens otaliga explosioner och actionscener är riktigt häftiga, och jag blev smått förtjust i vissa smådetaljer som Megamind bjöd på, annars är detta en ganska trist film som inte når upp till Dumma Mej eller Draktränare. Det blir en välförtjänt tvåa till Megamind.

 

2/5

 

Foto: 3

Skratt: 1

Musik: -

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: -

 

Filmens specialitet: skurk blir hjälte - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=yJtot_f-snU


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0