Recension: Hereafter



Hereafter

 

Mediokert om döden

 

Clint Eastwood har visat sin fingertoppskänsla i filmer som Gran Torino och främst Changeling, där han skapat filmer med djup, mening och spänning. Hereafter är en ny genre för Clintan och binder ihop tre historier; den första kretsar runt Marie (Cécile De France) som efter en tsunami inte känner sig normal, den andra runt George (Matt Damon) som är en före detta medium och den tredje runt Marcus, som förlorat sin tvillingbror Jason i en tragisk olycka. Vi följer utvecklingen i varje historia och ser hur döden påverkar dessa karaktärer.

 

Trots fina insatser från Cécile De France och Bryce Dallas Howard förblir filmen oerhört monoton och enformig. Matt Damon ser mest uttråkad ut och de tre historier binds ihop på ett ytterst klumpigt sätt. Efter en mycket maffig start med en skrämmande tsunami (som gav filmen en Oscarsnominering för bästa effekter) stannar filmen upp och vet inte riktigt hur den ska fortsätta. Ingen av historierna berör eller ger nåt som jag som publik kan relatera till och den ständigt dödsallvarliga stämningen lägger sig som en tjock hinna över karaktärerna.

 

Lägg till ett ganska slarvigt och fult kameraarbete och klippning, missplacerad musik och ointressant manus så blir detta utan tvekan det sämsta Eastwood har gjort. Jag förstår inte riktigt hur en film med 3 minuters effekter kan få en Oscarsnominering, hur snyggt än det är. Introt kändes som en mindre version av katastroffilmen 2012 och var över innan jag ens hann få panik. Starka insatser från skådespelerskorna samt en maffig start räcker för att ge filmen en svag tvåa, men Hereafter är definitivt en av de största besvikelserna på länge.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: 3

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vad händer efter döden? - 1

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=0XvJwTYnKww


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0