Recension: The Town



The Town

 

Välgjort om kriminella

 

Doug MacRay (Ben Affleck) är en av fyra som utgör ett kriminellt gäng som sysslar med att råna banker i en liten stad i USA. Under en av deras noggrant planerade rån blir Doug smått förtjust i Claire (Rebecca Hall) och får i efterhand uppdrag att röja undan henne, eftersom de inte kan riskera någon som kan veta vilka de är. Men hans möte med Claire blir allt annat än bara ”business” och dem börjar ses; samtidigt som datumet för deras nästa rån närmar sig. Det hela försvåras när polisen får upp spåret och ganska snabbt kommer ikapp gänget.

 

Ben Affleck spelar huvudrollen och har även regisserat filmen. Det är välgjort, påkostat och realistiskt skildrat och skådespelarna gör fina insatser. Jag förväntade mig inte att Blake Lively (Serena från Gossip Girl) skulle dyka upp i en mindre roll som Dougs före detta kärleksintresse, som även är en väldigt trasig människa med ett barn efter sig. Hon passar i rollen och gör det mesta av materialet. Filmen bjuder på lite action och en ruskigt spännande biljakt, annars är det mesta drama som visar relationerna mellan karaktärerna.

 

Detta är tyvärr inte bättre än Afflecks förra film, Gone Baby Gone och jag förstår inte riktigt hur Jeremy Renner kunde få en Oscarsnominering för bästa manliga biroll. Hans insats är bra, men absolut inget Oscarsmaterial. Allt som allt blir det en trea för The Town som bjuder på hyfsad spänning och drama.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: rån - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=wyrtn53OpeU

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0