Recension: Teeth



Teeth

 

Läppar med tandproblem

 

Teeth är en mycket udda film, och notera udda. Det handlar om en tjej vid namn Dawn, som har problem med sina nedre läppar, det har nämligen skett en liten mutation där nere så hon har oönskade tänder (som liknar fiskars) som gärna biter av det som sticks in. Dawn gör reklam för ”sex efter äktenskap” och att ungdomar borde spara sig. Detta utvecklas i hennes skola då hon håller tal och uppmuntrar folk till att inte ha sex. Men hon, som alla andra tonåringar, kan inte kontrollera sig själv och efter en rad med händelser hamnar hon i säng med en kille, och ja, ni räknar nog ut vad som sker.

 

Teeth kan inte klassas som skräckfilm, inte som komedi eller drama heller. Den är bitvis väldigt flummig och bitvis väldigt vidrig. Det är dock trist att man inte vågat ta ut svängarna helt och hållet, för med en sådan story har man många möjligheter, och man kan göra en film som går i flera olika riktningar. Här har man dock valt det tråkigaste, och efter halva filmen börjar jag undra om det ska hända nåt snart. Visst händer det saker när hon ligger med diverse killar, men efter första ligget fattar man poängen, så andra och tredje gången är bara tråkigt.

 

Filmen har ingen klimax, utan allt rinner bara ut i sanden. Men hela idén är kul, och det finns enstaka underhållande sekvenser som bjuder på skratt och skräck. Som helhet faller filmen ihop. Det blir en svag tvåa till Teeth.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: blodtörstig vagina - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt


http://www.youtube.com/watch?v=yH8yuld4DUE

Denna affischen blev förbjuden:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0