Recension: Paranormal Entity



Paranormal Entity

 

En kopia av Activity

 

Självklart ska det nu komma drösvis med filmer som kretsar runt familjer som blir terroriserade av demoner som inte har bättre saker för sig. Precis som Saw-serien som drog igång hela tortyrkarusellen är det dags för demonkarusellen att börja snurra. Filmen kretsar runt en familj där dottern är jagad av en demon, och vi får precis som i Paranormal Activity följa händelserna genom stationära kameror, eller handburna.

 

Komiskt nog är denna snäppet vassare än Activity, trots att den känns som en b-film och en kopia skrämde den mig mer. Entity sätter igång med det övernaturliga redan första natten och dröjer inte ut på det tills halva filmen har gått och publiken somnat (som Activity). Därav blir det intressant att se hur det utvecklas, och det är mycket mer som händer i Entity än både Activity 1 och 2 tillsammans. Och det dröjer ruskigt länge innan det bjuds på någon hoppa till scen, och det vinner filmen på eftersom spänningen vi det laget är uppbyggt till max.

 

Skådespeleriet är dåligt, inte helt uselt men ganska kasst, fotot är av lågbudgetskvalité (fast det passar filmen i vissa sekvenser) och karaktärerna ganska korkade. Slutet chockade mig riktigt mycket och fick mig att undra om man kommer mixa tortyrfilmer i stil med Hostel och Saw med demonfilmer som dessa. Ett annat plus som Entity får är att den inte känns lika perfekt och planerad som Activity, där allt från minsta ljud till rörelse känns koreograferat.

 

Det blir en stark tvåa till Entity, som mest dras ner av sina skådisar och brist på originalitet.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: demonväsen - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt! 

 

http://www.youtube.com/watch?v=XldItu2PX4A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0