Recension: The Crazies



The Crazies

 

Lyckad remake med mycket spänning

 

The Crazies är en remake på en thriller från 1973, gjord av zombiemästaren George A. Romero. Handlingen kretsar runt ett litet samhälle utanför storstäderna, där folk lever i harmoni med naturen och de flesta är sysselsatta med jordbruk och liknande. Efter några mystiska händelser inser sheriffen att något inte står rätt till bland grannarna, och han börjar gräva i det som utvecklas till en stor mörkläggning där självaste regeringen ligger bakom. Under några timmar förvandlas allt till inget, och samhället faller bokstavligen ihop.

 

The Crazies är en blandning av många filmer, men den är bra nog för att tillföra något nytt och eget också. Trots att det är en remake håller filmen hög nivå på spänningsfronten, och chockar inte med massa våld och blod för sakens skull. Stämningen byggs stegvis upp och tack vare det snygga fotot blir filmen snäppet vassare än andra i samma kategori. Filmen bjuder på några riktigt obehagliga scener som verkligen kryper under skinnet på publiken. Efter att ha sett trailern kan man lätt tro att det är en zombiefilm i mängden, men den är snäppet bättre.

 

Dock så måste jag klaga på karaktärernas riktigt idiotiska beslut, ibland är dem hur smarta som helst och ibland motsatsen. Väldigt upp och ner på just den punkten, men annars är detta en film som levererar för den som söker spänning och skräck. Det blir en stark tre till the Crazies.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: Obehaglig spänning - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

http://www.youtube.com/watch?v=lEMZwQulT1Q


Kommentarer
Postat av: pet

Håller med om detta.

2011-01-22 @ 17:11:41
URL: http://kevlarsal.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0