Recension: A Perfect Getaway


A Perfect Getaway

 

Spännande med svart humor

 

Cliff (Steve Zahn) och Cydney (Milla Jovovich) Anderson är ett nygift par som är ute på sin smekmånad. De reser runt och upptäcker Hawaii och dess kringliggande öar. En dag bestämmer dem sig för att ta sig till en avlägsen plats på ön, som är vackert och passande för ett nygift par. På vägen dit kommer de i kontakt med två skumma liftare, men lyckas skaka av dem. Till slut möter dem Nick (Timothy Olyphant), en ensam kille med sinne för skämt & äventyr. Han gör dem sällskap eftersom de ska till samma destination. Cliff som är manusförfattare börjar prata en hel del om sitt jobb med Nick, och Nick blir mer och mer intresserad.

 

När de väl kommer till stranden möter dem Gina, som är Nicks flickvän. Det hela bådar för en grym parsemester, men de får reda på att någon eller några har gott loss på ön och börjat döda nykära par. Det hela blir inte bättre när Cliff och Cydney märker att Nick och Gina döljer nåt, och att de kanske inte är så ensamma som de trodde på stranden…

 

Upplägget är bra och spännande, det går fort och tempot är högt. Miljöerna läckra, inbjudande och djungeln ger en obehaglig känsla av att vad som helst, eller vem som helst kan dölja sig bakom ett träd eller en buske. Nicks och Cliffs konversationer om filmer, manusskrivande och vad som klassas som kliché eller inte är grymt underhållande, det gör att filmen lite smått driver med sig själv och andra filmer i genren, ungefär som Screamfilmerna, som har ”regler” för hur man ska överleva en skräckfilm. Skådespelarna gör sina jobb, men det bjuds inte på några minnesvärda tolkningar. Den sista halvtimman bjuder filmen på en twist, som egentligen är sjukt lätt att räkna ut, men som jag tyvärr (lyckligtvis, för en bättre filmupplevelse) inte klurade ut.

 

Det gjorde filmen bättre än väntat och de slutliga actionsekvenserna bjöd på några hoppa-till-scener, samt en dos våld och skurna kroppsdelar. Vill du se en spännande film, med vackra miljöer och hyfsad story, samt en bra slut, är A Perfect Getaway perfekt, och därför får den en stadig trea.

 

3/5

 

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: spänning - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=5UxFNWyhA2I

Kommentarer
Postat av: Oryx

Åh men jag tror ju att man nästan av din recension kan räkna ut twisten!



För övrigt Nader, jag gillar din blogg! Mycket!

2010-05-06 @ 16:04:16
URL: http://oryx.blogg.se/
Postat av: Hampus Eskilsson

Milla Jovovich är kick-ass : )

Jag gillar bloggen : )

2010-05-07 @ 00:41:19
URL: http://klockrenen.blogg.se/
Postat av: YouknowIT

Du har typ den bästa bloggen :) Keep up the good work! :)

2010-05-09 @ 12:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0