Recension: Iron Man 2



Iron Man 2

Seg uppföljare med få ljuspunkter

Jag såg ettan med låga förväntningar och blev positivt överraskad. Den bjöd på spänning, action och en intressant historia. Tvåan tar vid där ettan slutade ungefär, världen vet att Tony Stark (Robert Downey Jr) är Iron Man och många länder försöker skapa samma teknik som han har skapat för sin Iron Man-dräkt. Inga lyckas, men en viss person i Ryssland lyckas och han tar sig snabbt dit Tony Stark är för att konfrontera honom.

Rollistan är stjärnspäckad och den nya skurken spelas av en härligt ond Mickey Rourke, som spelar Ivan Vanko. Annars är det överraskande nog Scarlett Johansson som stjäl varenda scen hon är med i, för övrigt går Downey och Gwyneth Paltrow (som spelar Pepper) på autopilot. Don Cheadle har tagits in för att ersätta Terrence Howard med att spela Rhodey, och det funkar helt enkelt inte.

Har man sett trailern har man i stort sett allt i filmen. Det är tråkigt, för Iron man 2 innehåller väldigt få actionsekvenser, och när man fått se det mesta i trailern går det inte att göra annat än att gäspa. Storyn är på gränsen till förutsägbar, men räddas av snygga effekter. Det bjuds även en hel del ”grabbig” humor, men själv fann jag det riktigt trist och smaklöst. Tyvärr är Iron Man 2 ett steg i fel riktning, och vi får se hur trean utvecklas. Det blir en skakig tvåa till filmen, som i stort sett var ganska tråkig.

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 3

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: Iron Man saves the day - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=siQgD9qOhRs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0