Recension: RED



RED

 

Hollywoods skjutglada gamlingar

 

Red handlar om en före detta CIA-agent vid namn Frank Moses (Bruce Willis) som en natt blir utsatt för mordförsök. Han klarar sig och ger sig ut på flykt och av en slump får han med sig tjejen han telefondejtat och snubblar över några gamla kollegor. Snabbt visar det sig att det inte bara är han, utan en hel del personer som befinner sig i fara och många av dessa har redan eliminerats. När Moses gräver djupare i mysteriet upptäcker han att det är någon högt satt inom politiken som styr det hela – men varför?

 

Här är det inte storyn som är i centrum, utan det är själva skådespelarna. Några av Hollywoods största namn har samlats här för att spela (och släppa loss) före detta agenter som nu pensionerats men ända gillar att ”döda”, så att säga. Bortsett från Willis får vi se en munter Morgan Freeman, en smått störd John Malkovich, en stenhård Helen Mirren och det bjuds även på en butter Karl Urban som står för den onda sidan. Det är ruskigt underhållande att se dessa gamlingar springa runt, skjuta, slå ner bag guys och få saker och ting att explodera.

 

Filmen är inte helt seriös, men har glimten i ögat och för ett ögonblick förde den tankarna till Charlies Änglar, som på någorlunda samma sätt blandar ihop komik med stenhård action och halvdan manus. Den blir en stadig trea till filmen som bjöd på stabil underhållning rakt igenom, men 15 minuter kortare speltid hade inte skadat.

 

3/5 

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: skjutglada gamlingar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt! 

 

http://www.youtube.com/watch?v=ayFfMfN5AvE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0