Recension: Unstoppable



Unstoppable

 

Har setts tidigare

 

Unstoppable är den typ av film som vi har sett tidigare. Typ under 90-talet, då den smått briljanta Speed kom. Och även dess uppföljare, och fler filmer inom samma genre. Något som skenar iväg och som måste stoppas. Fallet är likadant för Unstoppable, här gäller det ett tåg med explosivt fraktgods, som av misstag hamnat på ett huvudspår och rusar iväg mot städer och tätbebyggda orter. Den måste stoppas, innan det spårar ut till en katastrof. Frank (Denzel Washington) och Will (Chris Pine) är de som ger sig ut för att stoppa det våldsamt farliga tåget.

 

Här bjuds vi på en hel del klichéer av högsta kvalité. Mannen som finner tillbaka till sin familj, döttrarna som lär sig att inte ta sin pappa för givet och den envise chefen som bara tänker på ekonomiska förluster istället för människors bästa. Multiplicera detta med 3 och det är antalet klichéer som bjuds genom hela filmen. För att inte tala om att både Washington och Pine bjuder på ovanligt torra och träiga prestationer. Filmen blir som helhet för lång och utdragen, och det känns som om man ser många sekvenser i repris.

 

Det bjuds dock på en gnutta spänning som lyckas gripa tag i mig, och en del av karaktärernas bakgrundshistorier är intressanta. Det är onekligt välgjort och påkostat ($100 miljoner), men samtidigt undrar jag vad alla pengar lades ner på? För det tar ett bra tag innan spänningen sätter igång och det bjuds inte på så mycket action som man kan tro, trailern visar det mesta, om inte allt. Det blir en tvåa till filmen som klarar sig på gränsen, men inget som man inte sett tidigare.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: skenande tåg - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=JM-0Ywc7wNY

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0