Update!

Jag vaknade för en stund sen, har sovit bort hela dagen! Så är det när man jobbar natt. Det var en riktigt jobbig natt, trots att allt gick bra var det mycket att hålla koll på. Nu ska jag snart iväg och jobba igen, men innan det ska jag hinna plugga och göra en del på hemtentan. Orkar verkligen inte med det, men vad ska man göra?

Blue Valentine, en film med Ryan Gosling och Michelle Williams har kommit, och den har fått högsta möjliga åldersgräns i USA, nämligen NC-17 (förbjudet för personer under 17 år). Det är sällan filmer får denna åldersgränsen och anledningen till att denna har fått det är för att det finns en scen där den manliga karaktären ger kvinnan oralsex.

Enligt filmens producenter och regissör kommer åldergränsen att skada filmen rent ekonomiskt, men även rent kvalitémässigt då många festivaler inte kommer ha med den. Så därför ska man överklaga beslutet. Men frågan är, varför är USA så överbeskyddande när det gäller sex? Våld får det komma i tonvis, då får filmen i värsta fall åldersgränsen R (personer under 17 år måste se filmen med en myndig) men när det gäller sex och homosexualitet blir det världens grej.

I Sverige är det däremot motsatsen, det får förekomma hur mycket sex som helst i en film, men så lägde den inte innehåller våld blir filmen från 7 år eller barntillåten. Så fort våld kommer in i bilden höjs åldersgränsen. Lär er, USA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0