Recension: Paranormal Activity



Paranormal Activity

 

Det blir vad du gör det till

 

Paranormal Activity blev förra årets stora monsterhit som med en minibudget lyckades spela in över $100 miljoner och peta ner Saw från USA:s topplista. Den har flera gånger om blivit utsedd till den mest skrämmande filmen någonsin och många menar att filmer sällan blir mer skrämmande än detta, men är det verkligen sant? Mycket hänger på en själv, hur man lever sig in i filmen och vad gör det till. Personligen fann jag filmen smått tråkig.

 

Storyn kretsar runt ett ungt par som bestämmer sig för att dokumentera de övernaturliga händelser som äger rum i deras sovrum på nätterna. Detta kan misstolkas, men tjejen i detta förhållande misstänker nämligen att hon är förföljd av ett spöke eller något liknande. Därför köper de en kamera som filmar allt under natten de sover, och vi som publik får följa det hela genom kamerans lins.

 

Filmen känns realistisk och naturlig, och att man filmat med Blair Witch stil gör det hela bara bättre. Men det är tyvärr inte mycket som händer under de 21 nätter som vi får följa paret. Jag som filmnörd hade ganska lätt för mig att räkna ut vad som skulle ske och på vilket sätt det skulle trappas upp, och typiskt nog var det så. Om man ska se filmen ska man absolut inte veta vad det är för genre, vad det är för story eller något alls, för då kan man möjligen bli skrämd och överraskad.

 

Det blir en tvåa för Paranormal Activity, som nu till höst får en uppföljare. Spännande att se hur detta utvecklas.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: dokumentärkänsla - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074

Kommentarer
Postat av: AndreaB

Sv: Ja det är vi :)

2010-09-07 @ 01:06:27
URL: http://andreaberndtsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0